Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Csöves erősítő készítése

Témaindító: seedz, idő: Márc 31, 2006
Témakörök:
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Lapozás: OK   1296 / 2208
(#) oibacsi válasza klemo86 hozzászólására (») Dec 24, 2011
Elnézést, elírtam a neved!
Egyéb: Hol lehet jó minőségű fekvő elkókat kapni? Erősen gondolkodom a 100 mikrós katódkondi kicserélésében, hátha sikerül 100dB feletti hangszórót szerezni, akkor kelleni fog.
(#) Bassmester válasza oibacsi hozzászólására (») Dec 24, 2011
Régebben a HQ-tól és a SOS-tól rendeltem axial elkókat. Jóval drágábbak mint az álló kondik.
(#) bakos13gab válasza oibacsi hozzászólására (») Dec 24, 2011
Én börzén vettem régebben 10Ft-ért régi aranyszínű 470µF/40V-os ERO axiál kondit. Állítólag ezek jók. Sajnos ami erősítőben eddig kipróbáltam más miatt nem volt jó (6P14P PP).
(#) djhans válasza bakos13gab hozzászólására (») Dec 24, 2011
Alkatrészboltban lehet kapni kék Philips gyártmányút. Elég drága.
(#) klemo86 válasza djhans hozzászólására (») Dec 24, 2011
És elég jó minőségű (ha a Philips BC-re gondolsz).
(#) bakos13gab válasza djhans hozzászólására (») Dec 24, 2011
Hol vásároltok ilyesmiket? Én többnyire lomex, hqvideo és kontha vonalon mozgok. Tudom, hogy ezekben inkább a "kommersz" dolgok vannak leszámítva a hq-t. Ami még itt van a közelben, az a kácsa, de ugye érthető okokból ott nem vásárolok.
(#) klemo86 válasza bakos13gab hozzászólására (») Dec 24, 2011
A szegedi boltban meg olyan van, amilyet hoznak
(#) djhans válasza klemo86 hozzászólására (») Dec 24, 2011
Én erre gondoltam.
(#) klemo86 válasza djhans hozzászólására (») Dec 24, 2011
Ezek is elég jók, az EL34-emben ilyenekkel csatoltam a fokozatokat. A GM70 meg ugye direktcsatolt, a tápban meg olyan kondi van, amilyet kaptam 500V-ra (hogy elég legyen csak 3-at sorba kötni) Így is egy vagyon volt...
(#) ticseboy hozzászólása Dec 24, 2011
Ezúton szeretnék minden csövesnek:
Békés, Boldog karácsonyt kívánni!
(#) bleeez válasza ticseboy hozzászólására (») Dec 24, 2011
Minden kedves fórumozónak Kellemes Karácsonyi Ünnepeket Kívánok!
(#) Mate78 válasza bakos13gab hozzászólására (») Dec 24, 2011
Én a Distrelec-nél szoktam rendelni passzív alkatrészeket csövesbe.Nem mondanám hogy olcsó, de sokminden van.
(#) Malfox hozzászólása Dec 24, 2011
Csöves erősítőkben gazdag Boldog Új Évet minden kedves építőnek!
(#) Malfox válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 24, 2011
Még mindig félkész, igaz azóta már be lett huzalozva, de még kiegészítettem pár dologgal. Nagyon szép az erősítőd, precíz munka!
(#) isti95 hozzászólása Dec 24, 2011
helló nekem van egy Beag aex 650 es keverő erősítőm aminek az a hibája, hogy a két kimeneti cső közül az egyik mindig felizzik, mert kb 1 percig szól mint a barom, aztán szépen torzul ahogy izzik a cső, és a multkor eléggé érdekes fényeket is csinált azóta nem merem bekapcsolni, ez most akkor a cső hibája?
(#) Mate78 hozzászólása Dec 24, 2011
Kellemes Karácsonyt minden kedves Fórumtársnak,és Moderátornak!
(#) l48 válasza isti95 hozzászólására (») Dec 24, 2011
Cseréld meg a két végcsővet és ha ugyanabban a pozicióban lévő cső anódja izzik akkor cseréld ki a csatoló kondit mert átvezet. A feszültség értékre figyelj a cserénél. A helyedben mindkét csatolókondit cserélném
(#) JZoli válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 25, 2011
Réz doboz. Hát ez is keveseknek adatik meg. Szép lesz! Mi lesz benne ha kész lesz?
(#) djhans válasza JZoli hozzászólására (») Dec 25, 2011
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
(#) JZoli válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Dec 25, 2011
Boldog Karácsonyt mindenkinek!
Ezekkel a "bérmunkákkal" csak egy baj van, mire kész a mű addigra az ember nagyon sajnálja, hogy oda kell adni!
(#) frecsko hozzászólása Dec 25, 2011
Sziasztok.
Kell valakinek 4db GU-50? Írjon PÜ-t.
Beszerzése: tegnap rokoni látogatásból jött, hozzá pedig katonai raktárból került
(#) oibacsi válasza klemo86 hozzászólására (») Dec 25, 2011
Méricskéltem egy kicsit délután:
Az ecc83-as fokozat erősítése kb 20dB, miközben 32-nek kellene lennie, így produkált a cd lejátszóm jelszintjével 100Vpp-t, ami a hangszórókon 8w-hoz elég (nem mintha tudna többet, de így elég érzéketlen)
Hova lett a többi, tudtok segíteni?
Magas kimenőimp./sok a gu50 az anódkövetőnek közvetlenül? Fog ezen változtatni valamit a 6n6p?
(#) isti95 hozzászólása Dec 25, 2011
esetleg valakinek EL34 es erősítőcsöve nincs olcsón eladó? mert nem használom sokat az erősítőm, de ha van akkor legyen jó, tehát ha van valakinek fölösleges csöve én örökbefogadom
(#) zoliee válasza isti95 hozzászólására (») Dec 25, 2011
Szia!
Ha felmész a vaterára ki lehet fogni használt de jó állapotú csöveket, vagy keresd meg klemo fórumtársat, hátha maradt még neki.
De ha nem használod mondtat elején a Nagy kezdőbetűt, a modik hamar elmesélik hogy kell használni a shift gombot..
(#) zoliee hozzászólása Dec 25, 2011
Minden csővel fűtött fórumosnak boldog, békés karácsonyt kíván:Zoliee
(#) bakos13gab hozzászólása Dec 25, 2011
Lapozgattam a netet és ezt a kapcsolást találtam. Semmi különös, de a meghajtócső anódja a kimenőtrafó primerének ellentétes oldali megcsapolásásból táplálkozik. Láttatok már ilyet? Van itt valamiféle visszacsatolás is jelen?

807PP+12BH7
(#) Imi65 hozzászólása Dec 25, 2011
Igen, találkozunk efféle megoldásokkal, de inkább a tranzisztoros kapcsolástechnikára jellemző, ott a tápfeszültséghez viszonyítva nagyobbak a jelszintek. Célja a meghajtófokozat kivezérelhetőségének a növelése (itt triódát hajtunk, amihez jó nagy meghajtó jel szükséges).
CHZ is tervezett CIROKL-nak ilyesféle megoldású meghajtófokozatot, melyben alkalmazta az ehhez hasonló megoldást. A különbség annyi, hogy nem külön leágazáson vezette el a szükséges nagyságú után-húzó feszültséget, hanem egy osztóval állította elő.
(#) klemo86 válasza bakos13gab hozzászólására (») Dec 26, 2011
Szép, és valóban érdekes A 12BH7 egy szép kis cső megjelenésben is
(#) klemo86 válasza klemo86 hozzászólására (») Dec 26, 2011
12B4A-ra gondoltam, még korán van De a kapcsolást megépíteném, ha pillanatnyilag lenne rá kapacitás meg "anyag".
(#) Bassmester válasza sturbi hozzászólására (») Dec 26, 2011
Szia Sturbi!
Egy régebben írt hozzászólásodban láttam, hogy EBC91/6AV6 triódákkal is foglalkozol. Építettél ezzel valamit? Találtam itthon ilyeneket és hasznosítani szeretném őket pl.: bassgitár előfoknak. Mi a véleményed ezekről a csövekről? A pluszban benne lévő két diódát mire lehet használni?
Következő: »»   1296 / 2208
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem