Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Csöves erősítő készítése
Ne feledd betartani a fórum viselkedési szabályait, és a topik megmaradásának feltételeit. [link]
A téma átmenetileg fagyasztva lett, hozzászólni nem tudsz!
Szemezek az EL156-os csővel.Adatlap szerint 24W is kivehető belőle SE(!) beállításban 450V anód,280V segédrácsfesz melett,3,8kOhm illesztésnél.
adatlap Van valakinek valami tapasztalata esetleg a csővel? Vagy valamit rosszul értelmezek az adatlapon? Úgy néz ki 2-höz hozzá tudok jutni. üdv.
A PCL86-hoz való 10cm2-es kimenőimet használom, és bikaerős hangja van
kárpitos alátétnek hívják, ha jól tudom, én is hazsnáltam, mikor a műbőrözött kombón kellett csavart "átvezetni" DE mindennek megvan a helye!!!!!
Azért ne a lustaságodon múljon az erősítőd látványa egyszer kell elmenni, egy 500-asból 4 erősítőre való csavart veszel reisser csavar az egy olyan elterjedten lakalmazott márkanév, mint a sarokköszörű helyett a flex, a szegbelövő helyett meg a hilti. Azt hiszem pozdorja csavar az "eredeti" neve. A lényeg, hogy ha jól látom, Te azt használtál lemezcsavar, vagy "anyáscsavar" helyett
De azér tis csak el kellett menni boltba nem?
Nem kellett boltba menni, minden kéznél volt
Örülök hogy jól szól.
A foglalatokat meg köszi.Hány db van?A pofátlan mindenemet.
Müszi!
Ilyen trafot hasznalsz kiimenonek? Nemtudod mibe volt eredetileg?
Sziasztok.
GU50 csővel érdemes építeni PP kapcsolást? Találtam hozzá elég jó rajzot, és megmozgatta a fantáziámat.
Kiváló kimenőnek, ez egy tesla B100 cigánymagnó trafója.
Es ezzel a kimenovel mekkora anodfeszen es arammal hajtod a gu-kat?
Csatolok három képet amin valószínű valamilyen kimenők vannak. A kérdésem az lenne,hogy felismeri-e valaki milyenek? Jó lenne tudni milyen kapcsolással tudnám használni. Azt hogy kimenő abból gondolom, hogy légréssel vannak összerakva.
Nos, most itt vagyok, teszek fel néhány képet a trafóról, a két szélső a primer, a két belső pedik a szekunder, egy kisfesz, és egy nagyfesz.
A két orosz hiperszil trafó az nem kimenő. Nekem is van ilyen. 230 voltból csinál 13 egész valamennyit. Az áttétele 16 körüli. Egy 8ohmos hangszóróhoz is 25-ös áttétel kell el84 vagy pcl86 esetén.
igen, ez pont úgy van, ahogy mondod, tettem rá kondit, meg egyenirányitottam is, de akkor is csak 280V-ot mutat, lehet, a multiméter a rossz? nemtudom
Sajnos csak 3,5 cm2-es. Olyan keresztmetszetű mint a legtöbb tv kimenő. De azért nem olyan rossz az egy pcl86-hoz ha nem akarunk nagy mélyet.
Az a két orosz hiperszil az képkimenő, de nekem nagyon tetszik a hangjuk! Sőt még PCL85-höz is jók, bírják a magasabb nyugalmi áramot(gyárilag is ahhoz készültek). Át fogom tekerni őket 8ohmos hangfalhoz
Az én nagy 2x100w-osom 6P45SZ-el dolgozik, nézd meg az Ecopityu Csöves multjában, izmos erőteljes hangja van , legyilkol bármilyen tranyósat...
Van még 32db...
Nekem is kész lett a 6AS7G-s SE-m., meg most csicsásítom a 6L6GC- PP-t. Majd cikket írok róla, és BB fellöki az Elektroncső.hu-ra.
Így ahogy olvasgatom a hozzászólásaitokat, nagy kérdés merül fel bennem..:
MIÉRT NEM ÉPÍT ITT SENKI ELLENÜTEMŰ VÉGFOKOT????
Majd fogok, csak előtte "gyakorolok+ az SE-kkel
Azt olvastam régebben Én is akarok 2x100 W-ot hagosításhoz 6p45sz-ekkel!! Azt bírná az orosz színestévé trafó??
Szia Pityu!
Egyszerűbb, mint gondolnád. Azért, mert kis SE kimenőket sokkal egyszerűbb találni, mint ellenütemhez gyártott trafót. Mikor ezzel összehoz az emberke valamit, máris nagyon elégedett lesz (jogosan) magával, és a hangminőséggel is. Csak az a fránya 2-4 W, valahogy az egy ídő után kevéske lesz. Ekkor jön az ötlet, hogy csináljunk egy kicsit nagyobbat. Hát, ezért (szerintem).
Van ilyenem, a minap szereztem az Undine rádióval együtt! Hát a jövő héten talán kmérem, most nemigen fogok bele, mert vizsgaidőszak, tanulni kell(ene), ilyesmi
|
Bejelentkezés
Hirdetés |