Fórum témák
» Több friss téma |
Az akkumulátoros kültérinél az aksi rásegít , ott nem számít. Beltérinél meg megnézed mennyi az áramfelvétele riasztáskor - 300mA körül lesz vagy az alatt, tehát ott sem zavar. Van akus beltéri is.
Én a magam részéről utálom az LCD-s kijelzőket. Ha a LED-esre ránéztél azonnal látszott, ha valamilyen ablak, garázsajtó stb nyitva volt. Az LCD-nél ez egy bohóckodás és nyilván nem olyan szembeötlő, mint a piros LED. Sajnos már az én 5000-es központomhoz sincs LED-es kezelő, pedig adnék helyette LCD-st
![]()
Az 5000-es nem tudom, milyen, de pl. a PC5010 leírásában kompatibilisként benne vannak a ledes kezelők. (5508,5516)
Billentyűzet jellemzők ? 8 különböző billentyűzet PC5508(Z) PC5532(Z) PC5516(Z) LCD5500(Z) LCD5500 L10 magyar nyelvű
A sziréna táp kimenet 3A rövid ideig, illetve 1.7A tartósan.
Ez a Bell+ táp kimenet. Szirénát nem szokás relézni, ugyanis így elveszik a sziréna felügyelet lehetősége.
Semmi bajom az LCD kezelővel. Azon is egyből látom, ha nem tudok élesíteni, mert akkor a zöld led nem világít.
ÉS már nagyon régóta minden szöveges LCD magyarul is tud. Az LCD-t is inkább azok kérik családi házban, akiknek nem tetszik a ledes kezelő. Mondjuk az alap 1555 kezelő rettenetesen csúf. Csak ugye ezt csomagolják a csomagban, így, ha kell szebb kezelő, nincs mese plusz költség. Hosszú idő után azt kell, hogy mondjam, a DSC jelenlegi felépítése felett eljárt az idő. Manapság már laptoppal jár boldog-boldogtalan, és jóval kényelmesebb egy online, PC-ről diagnoztizálható riasztó. A DSC ezt nem tudja.
Szia ! A leírásban megtalálható igen, 1 példányom van is belőle, de kellene még 2 db, amit nem tudok megvásárolni, mert már nincs. Nálam nagyon fontos lenne a LED, mert intelligens épületnek épült és egyből áttekinthető lenne, ha valahol valami gond van - egy sima ránézéssel, akár nappali fény mellett is. Az LCD-nél nincs meg ez az előny. Egyébként 5010-es a központ, de csak annyi maradt meg a fejemben, hogy 5000-es széria. Nálam azért kulcskérdés, mert napi szinten nyitvafelejthetem a garázsajtót akkor is, ha nincs élesítve a rendszer.
Az 5516 és az 5508 elvileg kapható. Ezek futó típusok.
A DSC-ket én laptopról programozom, még az 585-öst is.
Meg is izzadtam a múltkor, amikor egy 2525-öst kellett távfelügyeletre programoznom. Azt nem lehet DLS kábellel. Modemmel lehetne, de az nincs, vagy a kezelőről.
Én azért szereztem be egy plusz LCD kijelzot a 1565-2p kozpontomhoz, mert szép, és szeretem a kijelzos dolgokat!
![]() Van ledes is, az megy a garázsba, az meg praktikus - látom a 8 zónámat. De a kozpontot már saját gyártmányu serial kábelen programoztam. Mellesleg az LCD kijelzot (LCD5500) karc mentesen tartóval 20,-Euro ért vásároltam. Sajna csak cseh és angol nyelv van benne, de szerencsére egyik sem okoz nekem gondot!
nem gondoltam volna hogy egy egyszeru kezelo kerdese ilyen vitakat valt ki
![]() Persze en meggyozheto vagyok hogy a ledes is eleg. Idézet: „Nem látom be, hogy egy magánházban, ahol jellemzően egy-két partíció van, és egy-két kódot használnak, mi szükség lenne egy jóval drágább LCD-s kezelőre.” ez szinten kerdesem lett volna. Mert nalunk pl. 1.garazs/pince/kert(?) 2.bejarat/ablakok (hej vedelem) 3.foldszint 4.emelet legalabbis ilyenek merultek fel bennem. Vagy ez ket particioval is megoldhato ugy hogy valahogy a zonakat tiltom le? Vagy ilyenkor mit javasoltok?
ja es meg egy dolog eszembe jutott a programozassal kapcsolatban.
Nem letezik vmi olyan tool PC-n ahol grafikusan felprogramozom mit szeretnek es utan kiprinteli hogy (a gyari resetet alapul veve) milyen gombokat nyomjak meg a kezelon (ami szinten be lehetne allitani melyik tipus)? ![]() Vagy ez mar tul beteges ![]()
Csak a nagyobb DSC-t programozom laptopról. A kicsiket gyorsabb papírról. De a DSC-t hiába tudod laptoppal is felprogramozni, nem tud online állandó direkt kapcsolatot, nem lehet PC-ről tesztelni. Ezeket még egy őskori Esprit is tudta DOS alatt. Félreértés ne essék, nem rossz a DSC, de mint írtam eljárt felette az idő szerintem. Ráadásul a modemre is rettentő kényes. Amíg egy Paradoxot, (még a régi Esprit szériát is) a laptopom belső szoftveres modemjével is vígan elérem, addig a DSC-hez vagy a gyári, vagy egy olyan modem kell, ami tudja a Bell103 kommunikációs formátumot és kellően lassú, ugyanis a gyors modemmel nem tud kapcsolódni sem. Ez már azért elég nagy baj, főleg annak tükrében, hogy ezek a modemek mind külső soros modemek, még a régi DB25-ös csatlakozással. Helyileg sem lehet közvetlen modemmel csatlakozni, csak egy komplett kis alközponttal. A Paradox riasztük mindegyikében lehet direkt modemes kapcsolatot is kezdeményezni akár vonal nélkül is.
Három mondatból kettőben így is megvolt.
Azért nem olyan rossz arány ez. ![]()
Udvozlom a forumozokat,dsc 1565-os kozpontot szeretnek ket onallo kozpontra osztani - egyelore sikertelenul...
Nos, összeraktam a rendszert és elkezdtem dls2002 kettő alatt konfigurálni, ez elég könnyen ment, de nem tudom feltölteni.
Ahogy vissza olvastam a fórumban kiderült, hogy nem telepítettem fel a DLS2002_International Drivers Pack. Nem is igen találom a net-en és mint végfelhasználó nem fogadja a DSC a regisztrációmat. Meg tudja velem valaki ezt osztani? Ha nem, akkor kénytelen leszek bemenni a DSC-hez. (a rendszerüket megvehetem de progit nem tudom letölteni) ![]()
Ezt jól elnéztem.
![]() Ez a fálj is megvan csak egy kicsit más az elnevezése. Na akkor kezdem előröl a telepítést. ![]()
Szia
201 szekc. 1-be. 202szekc. itt az egyes partíció zónák, 206 szekc. kettes part. zónák. Gondolom a kezelőt v . kezelöket sikerült beléptetni
Kicsit néz körul Paradox körül szerintem amit akarsz biztosan találsz megfelelöt.
Simán 8 érzékelő SP4000-is lekezel, igaz hogy zonaduplázással igy van hátránya, de müködöképes a dolog. Vagy SP6000 az szimplán 8 zónás központ. K10LED-es kezelövel szerintem teljesen megfelelő.
Led kezeloket hasznallok , sikerult beleptetni de nem tudom , hogy mikent kell a felhasznalloi kodokat az egyes blokkok-hoz hozza adni.
Lehetne-e olyan riasztót éppítettni, ami akkor jelezne GSM-en SMS vagy híváson át, ha az 220-as konnektorban 1 percnél hosszabb ideig nincs áram?
Ha igen akkor körülbelül mennyiből jönne ki?
Lehet. Kb. 50 ropi, ha normális kommunikátort használsz.
Pl. DSC GS3055 kommunikátor, beépített táppal. Ez tud hálózati hibát is jelenteni. Vagy egy olcsóbb riasztó, és olcsóbb kommunikátor. Az ár nem igazán változik.
Itt: Bővebben: Link
Sziasztok!
1616-os központon kellene a PGM1-et úgy felprogramozni, hogy ha a *0-val beriasztom, akkor földre kapcsoljon, amíg a felhasználói kóddal ki nem riasztom. Valaki leírná hogyan kell?
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni egy új rendszer kiépítésével kapcsolatban. Nálam egy DSC rendszer működik, nem én szereltem, így vettem a házat, ezért a szüleimnél is ilyet szeretnék kialakítani. Előre bocsátom, hogy ez az első riasztó szerelési projektem, viszont nem vagyok teljesen sötét a témában (villamos ipari szakközépiskola és informatikai diploma energetika szakkal ?, tehát tudom, mi a különbség a feszültség és az áram között (az áram folyik, a feszültség pedig VAN)) Amit szeretnék: - 1 külső sziréna - 2 belső sziréna (egy a garázsba, egy a lakószintre) - kb 10 infra - 2 partíció, mert a ház két külön lakásból áll - a ház pinceszint, lakószint, tetőtér, ahol szobák vannak - a lakószinten rádiós infrák és két rádiós ajtónyitás érzékelő (mert nemrég lett felújítva, és nem kéne véskélni) a többi szinten mehet a vezeték, mert vagy pince, vagy a padláson el tudom vezetni - 3 kezelő (1-1 a két lakásba, 1 a garázsba) - telefonvonalra szeretném kötni, elég ha csak szirénázik, nem kell tudnom vezérelni messziről meg hasonlók (UPC kábeles telefon van analóg készülékkel, az a vonal jó-e) Kb. ennyi az elvárás. A kérdések: - egyszerre meg tudok-e hajtani 3 szirénát - milyen központot javasoltok - mekkora táp kell bele kb 10-12 vezetékes érzékelőhöz, meg a sok szirénához - milyen infrákat javasoltok - milyen rádiós infrákat javasoltok - milyen kezelőket javasoltok - milyen vezeték (keresztmetszet) - milyen hosszú lehet a vezeték a központ és az érzékelő között Szóval a teljes rendszerre kellene javaslat. Ami az én gondolatom: két ledes kezelő (DSC PK5516), illetve egy olyan, amiben van rádió adó (DSC RFK5501), így a lakószintre téve mehetnek a rádiós eszközök. Sima infra (DSC LC100PI), központ (DSC PC1864), rádiós infra (DSC WS4904), rádiós ajtónyitó (DSC WS4945) Mi a véleményetek? A segítséget előre is köszönöm. Üdv. b_rob
Szia
Ha jól értem a két partíciós programozás megtörtént, és a kódokat szeretnéd partícióhoz rendelni. Megtalálod a "hozzáférési kód jellemzők ( attribútumok)" résznél.
Szia.
Esetleg seasoft Kft.. sms 525-ös sorozat némi barkácsolással.
SZia! Ez így egyszerre igen sok kérdés. Ezek egy részére a válaszokat a riasztó leírásaiban is megtalálod. Tápegység: minden érzékelőnek van egy adott fogyasztása. Nyilván egy zónára maximum annyi érzékelőt pakolhatsz, amennyit a szabványos 6x0,22-es kábeled elvisz. Ha pedig adott az érzékelőid mennyisége - adott a tápegység is.
![]()
Sziasztok!
Segítségeteket szeretném kérni az alábbi kérdésekben: DSC Alexor központba Apollo GSM modult szeretnék bekötni (egyelőre csak átjelzésre), de nem teljesen tiszta, hogy melyik kábelt melyik csatlakozóra kell kötni. A központ telepítői leírása alapján a GSM modul pozitív pontját az "AUX+"-ra, a negatív pontját az egyik I/O-ra, ami PGM-re van programozva. Viszont az Apollonak van egy tápfeszültség kábele és egy test kábele is. Ezeket hová kössem? A többi kábelt gondolom nem kell kötni sehová, mivel nem szeretnék vezérelni vele semmit (egyelőre). A másik kérdés: ahogy nézem, csak egy PGM kimenetre tudom csatlakoztatni, ezért arra nem tudom rábírni, hogy AC kimaradáskor sms-t küldjön, riasztáskor pedig felhívja az adott telefonszámokat. Vagy mégis? Segítségeteket előre is köszönöm. Üdv, Woody
Egy hazon belul, ahol nem ket / vagy tobb kulon lakas van en nem igazan vagyok a particionalas hive. Lehet, ha ugy kell, de a kezelese nem annyira praktikus, ha particiohoz rendeled a kezelot akkor csak azt "latja", globalis modban mindet, de akkor meg mindig ki kell valasztani valamelyik blokkot aztan ha nem gyors atkapcsolasra van beallitva a funkcio akkor varni kell mig ujra ott a particiovalasztas lehetosege. Ha lenne 10 funkciogomb a kezelon egyszeru lenne igy is csak hat nincs es neha jol jonne az azonnali visszakapcsolas az elso reszbe, aztan stay/away es global stay/away is vagy mas.
Erdemes meggondolni, nem-e jobb hasznalni a stay/away módot es a night zone opciot ezekkel ilyen "lepcsoszeru" bekapcsolas lehetseges: 1. night arm, 2.stay arm, 3.away arm. Kezelot meg teszel a bejarati ajtohoz meg az emeletre, garazsba nem is kellene, taviranyitasu (dsc ws 4939) kikapcsolas se lehetne rossz megoldas. Mar azert se, mert ha teszel kezelot garazsba akkor lesz ott is belepesi kesleltetes ugy meg nem kellene hogy legyen (na jo lehetne magnes kesleltetessel + interior zone ha van ablak /ajto a garazsajton kivul...) A lehetosegek visznylag elegge nagyok, erdems ugy atgondolni, hogy a kesobbi kezeles is egyszeru legye, bar ahogy irtam a particionalas is lehetseges, miert ne.
Hat ezt elneztem 2 lakasos a haz akkor paricionalas kell, de dsc-nel csak 1 master kod van ami nem tul jo, mert igy ket lehetoseg van:
1. szerelo nem adja oda a master kodot, de igy senki se tud kodot valtoztatni, szerelo ki tudja kapcsolni a riasztot mindket reszeben. 2. ha tudja valaki a master kodot akkor bemehet vele a szomszed lakasba is, ha te telepited akkor nem lenne tisztesseges ha ki-be jarhatnal a masik lakasba. Paricionalas helyett inkabb ket 1616-os kozpontot gsm lesz kulon-kulon (ha kell) szirenat fogjuk ra lehetne kozos, relevel iranyitanad tap-megszakitassal kapcsolna be a szirena. Ha mindenkepp particionalas kell akkor inkabb paradox kozpontot, ott lehet tobb master kod ami a konkret blokkba tartozik. |
Bejelentkezés
Hirdetés |