Fórum témák
» Több friss téma |
A diódával párhuzamos kondi 100nF legyen, nagyobb ne.
Hm. A mikrós kondi miért nem jó? Igaz én egy 47nanósat meg egy 22 mikrósat tettem párhuzamosan, de érdekelne, hogy szted miért esik ki a nagyobb kapacitású kondi? Én azért tettem bele mindkettőt, mert a kisebb kondit gondoltam magasabb frekvenciás zavarok kiszűrésére, a nagyobbat meg ugye alacsonyabbakra... De nem vagyok mérnök, csak ilyen sufni műszerész... pár végfokot meg keverőt építettem csak, eddig. Igaz, többet nem is fogok
Szóval érdekelne a válaszod elméleti része.
Moduláció esetén okoz problémát, ha egy nagy értékű integráló tag van a körben. Egyébként tökmindegy, mekkora értékű kondi van a diódával párhuzamosan működés szempontjából.
Értem.
Én egyébként csak a bekapcsoláskor keletkező tranziensek miatt tettem rá a kondit. Ami ugye a szóban forgó ellenálláson is kialakulhat. Ha már elindult a lézer, onnantól nincs baj
Ha megfelelő értékű az ellenállás, akkor nem mehet tönkre a tranzienstől. Egyébként nekem már okozott problémát az ellenállás önindukciója is.
Olvasom a fórumot az elejétől fogva. Szerinted miért tettem rá a kondit? Pont a tapasztalatod miatt.
Gondoltam, hogy az önindukció ellen védhet a kondi. Eddig nekem bejött. Másfél éve nyomatom ezt a szerencsétlen lézert, de már annyi mindent kibírt, hogy elképesztő...
Helyes, jó a tápod és a drivered, így is kellene csinálni mindenkinek!
A lézerdiódák típustól függően érzékenyebbek/kevésbé érzékenyebbek. Az összes dvd író lézer, és a legtöbb infra lézer az utóbbiba tartozik. Ezért bírnak ki sok dolgot.
Sziasztok!
Egy 635nm-es 300mW-os lézer láthatóság szempontjából kb. 700mW-os 650nm-esnek felel meg ugye?
Köszi az szuper!
Jövőhéten lesz egy ilyen diódám és azon gondolkodom, hogy megcsináljam-e magamnak komplett modulba vagy meghirdessem.
Sziasztok!
1-2napba beletelt mire át olvastam ezt a bejegyzést, amúgy meg cd/dvd olvasóbol amiket én megnéztem azokba nem rendes lézer dióda volt, amiket a videókban látsz... :| holnap képet is illusztrálok mellé... Üdv.
Én is találkoztam már érdekes diódával, pl nyitott volt az egész...gondolom te is ilyenre bukkantál. De az is használható!
LG GH22 sorozat 22x multi optikai meghajtó
LOC dióda(Nyitott) maximális alkalmazható áram hosszútávon 420mA(250mW optikai teljesitmény) Ajánlott meghajtóáram 340-360mA(220-225mW) Nincs semmi baj a nyitott diódákkal,egyetlen hibájuk a nehézkesebb kezelés,sérülékenység.
Lehetséges, amúgy én ilyenre gondoltam: elvileg ez is dvd-ből lett kiszedve
Valami hasonlót akartam én is összerakni
Sziasztok!
szerintetek megéri 7000ezer forintér egy 200mW-os fókuszálható vörös lézer pointer?Vadi új!
Sziasztok!
Már régóta áll a polcon egy CD vagy DVD meghajtóból kiszedett lézer diódám. Az oldalára ez van írva: SR021A96A , képet mellékelek róla. Gondoltam ideje lenne kezdeni vele valamit (laser pointer). A kérdés, hogy mit, és hova kössek(akár kapcsolási rajz), ha 12V-os aksiról szeretném üzemeltetni? Ui: Nem olvastam végig az egész topicot, csak néhány oldalát, de arról tájékozódtam, hogy milyen veszélyes a szemre/látásra. Köszi!
Nekem elsőre kudarc volt ez a lézerdiódás dolog. Többet vártam tőle. Rákapcsoltam a villanyt és semmit nem mutatott. Próbáltam kicsit több villannyal ( 10-15mA ), de semmi. Aztán észrevettem, hogy látszik azért valami változás, amikor ki-be kapcsolgatom, de alig lehetett észrevenni.
Sok-sok utánaolvasás után esett le, hogy a dióda önmagában nem sokat ér. Kell hozzá a fókuszáló lencse is. Anélkül nem lesz összetartó fénysugara. Miután ezt tisztáztam aránylag hamar sikerült a kis piros pontot megcsinálni a papírlapra. Először közelről, azután a lapot távolítva a diódától és az optikát igazgatva majd 1 méterig működött is. Végül elpakoltam az egészet, mert tovább már nem is volt érdekes.
Áramgenerátorra keress rá.
Akkor veszélyes, ha nem tudod mit csinálsz.
Gyors keresés után arra jutottam, hogy arra jó az áramgenerátor, hogy szabályozni tudjam az áram erősségét, ezáltal ne tudjon túl nagy áramot felvenni a lézer -->> nem tudom kinyírni
Jól sejtem? Idézet: „Akkor veszélyes, ha nem tudod mit csinálsz.” Pontosan Ui: a fókuszálással utólag tudok "szórakozni", először működjön..., Azért Kösz, hogy szólsz
Ez így jó is. Csinálj egy áramgenerátort. A diódát legegyszerűbb egy modulba betenni.
A dvd-s diódák háza általában a + a másik kettő közül az egyik a -
A dvd diódák háza negativ feszültségen van!
Akkor nekem kivételesek a diódáim, mert nekem a test a pozitív. 16X LG íróból vannak.
Van ilyen, de a nagy többség az nem, én személy szerint még nem találkoztam pirossal, ami pozitív házú lett volna. könnyebb összerakni a zölddel
|
Bejelentkezés
Hirdetés |