Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » EAGLE NYÁK tervező
Témaindító: csonthulye, idő: Dec 1, 2005
Témakörök:
Eagle leírások a neten:
Eagle alkatrész-könyvtárak: http://www.snapeda.com
és a leírás hozzá.- http://www.piclist.com/images/www/hobby_elec/e_eagle.htm - http://pa-elektronika.hu/hu/cikkek/75-eagle.html
Igen, de neked ez egy csomó kis négyzetből áll. Egyrészt ezt nehéz arrébb rakni (mert minden egyes pixelt ki kell jelölni), másrészt nagyon lelassítja az Eagle-t.
Az én logóm nem pixelekből épül fel. Ja és egy ekkora méretű és felbontású logót nem is lehet a bmp2eagle-vel megcsinálni, mert ez túl sok pixel neki (hibaüzenettel kilép).
Hello !
EZT HOGY CSNÁLTAD ? Nagyon jól néz ki, de hogyan lehet a képet odavarázsolni ?
Akkor áruld el a Te módszered . Mondjuk nekem megfelel ez is mivel nem csinálok A3 méretű nyákokat ezért nem is látszik hogy pixeles.
A bmp2eagle nevű progi script-é alakítja a bmp képeket, jól be kell állítani aztán már mehet is a nyákra
A bmp2eagle programocskával a a logómat belevarázsolom az Eagle-be. Utána létrehozok egy új alkatrészt és belemásolom azt a rengeteg kis négyzetet. Ez után át kell állítani a raszterhálót úgy, hogy pont a pixelek méretével megegyező legyen. Utána pedig szépen, pixelenként körbe kell rajzolni poligonnal a logó minden egybefüggő részét. Na ez tartott nekem az oroszlánnál négy órába.
Hab a tortán, hogy pontosan ki kell számolni hogy mekkora dpi érték esetén lesz a logó akkora méretű amekkorát szeretnénk, illetve a felbontása is elég nagy legyen. Plusz mint írtam, a bmp2eagle nem tud akármennyi pixelt létrehozni. Ha túl sok, akkor trükközni kell: a logót több darabba kell felvágni és az egyes részeket egymás után külön átalakítani a bmp2eagle-vel, majd az Eagle-ben manuálisan az egyes darabokat pontosan össze kell illeszteni. Ja és a raszterháló felbontását is ki kell számolni... Szóval egyáltalán nem egyszerű a dolog, de cserébe a logó egy normál alkatrész lesz és kevésbé akad tőle az Eagle. Ha mindig ugyan azt a logót szeretnénk használni, akkor szerintem megéri a fáradtságot. Eddig én is csak kettőt készítettem; régebben a sast használtam, most már az oroszlánt. De ha több más logót is használ az ember, akkor sokkal egyszerűbb Paint-ben rámontírozni a nyáktervre. Azt viszont ugyebár nem lehet legyártatni.
Hello !
Hogyan kell ezt a bmp2eagle nevű progit használni ? Annyit tudok hogy egy XXX.bmp nevű képet be kell tallózni, be kell állítani, hogy melyik rétegre szeretnénk a képet stb. És ezt meg is csináltam de olyan hibát dobott ki, hogy : NOT A MONOCHROME BITMAP. Nem tudom mitől lehet, de ezt csinálja fekete-fehér és színes képeknél is.
Először le kell a bmp fájlt butítani monocrom-ra, utána használni a bmp2eagle konvertert.
Huuha... ennyi vesződséget nem ér meg nekem, maradok inkább csak az alap módszernél. Nekem eddig a bmp to eagle nem írt hibát sok pixel esetén, inkább az történt, hogy a kép felénél megáll az eagle, mert "elfogy a szufla". Azért köszönöm, hogy megosztottad a módszert.
Viszont én is mutatnék valamit. Még régebben megtetszett más nyáktervező programokban, hogy be lehet tenni tranzisztor tokokat lábkiosztás mutatására. Ezért csináltam én is egy két tokot, de most, hogy így eszembe jutott folytatom tovább
Színes képeket egyáltalán nem kezel. A fekete-fehér kép pedig - valószínűleg - nem 2 színűként (fekete és fehér), hanem pl. szürkeárnyalatosként lett elmentve.
Megoldás: Megnyitod valamilyen képszerkesztőben (pl.: IrfanView), majd Kép - Színmélység csökkentése - 2 szín - mentés (másként), bmp formában, és: Voilá!
Pontosan, ahogy leírtad és pontosan irafanview-val . Nagyon jó kis program.
SIKER.
nagyon szépen köszönöm a segítségeteket. Nagyon szuper lett.
Ötletesek ezek a tokrajz-beültetés képecskék!
Most esik csak le, hogy az egy gárdista oroszlán...
Régen használtam és elfelejtettem; melyik az az ulp, amelyik a nyáktervet úgy ahogy van vonalgrafikus 'képpé' konvertálja? Gyakorlatilag a boardban az alkatrészek tokozása, a feliratok, minden mozgathatóvá válik tőle. Nem tudjátok hogy melyik ez az ulp?
Igen, az bizony az! Ha a honlapját megnézed, a bal felső sarokban láthatsz erre utalást...
Attila! A honlapod index oldalán az Avast szerint egy trójai vírus (is) csücsül! Ez az: HTML:IFrame-KT [Trj]
Tudom, mér többe is szóltak emiatt. kaptam is segítséget de sehogy sem sikerült megoldani. Viszont az a vírus igazából nem vírus.
Majd ha végre veszek egy saját domaint és egy rendes tárhelyet, akkor ott már nem lesz.
OK, akkor nem szóltam... :whistle:
Remélem, hogy hamarosan sikerrel jársz a saját domain-nel!
Azt hiszem megvan: copy-silk-screen.ulp
Mindenkinek szánom a választ aki a logo témában benne volt. Próbáljátok ki, 5 perc munkája volt.
Egy sas logo alkatrésznak az sch rajzjel csak egy karika. Nálatok milyen ? fogja a gépet...egyéb észrevétel...stb
Ha nagyobb képet akarok betanni akkor eléggé lelassítja, de nagyon tetszik szerintem kellene egy könyvtárat készíteni elektr logókkal meg jelekkel.
Sast nézted ?
8x6cm -es kép, nálam nem akadt. Mekkora képet akarsz logonak ?
Szia
Nem akarom túllihegni a dolgot, de nekem az F-secure is blokkolta.
A sast néztem és az ment is gyorsan csak ha nagyon nagy képet akarok berakni az már lassú (nem fogok nagy képeket betenni de egyszer mindent ki kell próbálni).
A totalcommander crackelt verziói töltik fel az ilyesmiket vagy valami más, ami megtalálta a totalcommander által mentett ftp accountodat.
Nagyon nagy kép az már nem logo
Ilyent és ehhez hasonlót percek alatt lehet készíteni. Menthető, bármikor felhasználható...stb |
Bejelentkezés
Hirdetés |