Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Einhell SGA 131 hegesztő hiba
Hello
Van egy Einhell SGA 131 típusú hegesztőgépünk. A varratot rosszul hegeszti, "nem adja le az áramot". Van e valakinek ötlete mi lehet a baja? Trafó esetleg zárlatos vagy a kapcsoló vagy mihez nyúljak? Előre is köszönöm a tanécsokat. ![]()
Jól látom hogy ez a tipus CO hegesztő?
Milyen huzallal próbáltad és gáz van-e rendesen? Szabályzó állítására reagál a készülék? Kicsikét több infót adj mert hogy rosszul húzza a varratot az kevés.
Szia!
Egy multiméterrel le tudod mérni hogy zárlatos-e a trafó a paramétereit megnézed hogy a kapcsoló melyik állásába hány voltot kellene adnia és ha annyit ad akkor valami az áramerősséggel lesz de először a feszültséget ellenőrizd azt egyszerűbb.
Nem valószínű, hogy zárlatos lenne a trafó.
Mekkora árammal, milyen vastag huzallal és mit szeretnél hegeszteni? Legtöbb esetben kevés a gáz.
Hali!
-230 nincs megtörve? -Egyenirányító? -Folytótekercs? Drót kifűz,műterhelés rá, mérés... ![]()
Sziasztok!
Kb 2 hónapja találkoztam én is 1 Einhell co-val. A gazdája újságolta hogy milyen mázlija van , sikerült a kiállított példányt olcsóbban megvennie. Másnap jött hogy nem bír normális varratot hegeszteni. Szétszedtem és találtam benne többek között egy nagy méretű relét, ami a trafót kapcsolgatta ,volna ha nem lett volna már oxidos, égett! Hétvége lévén /boltok zárva/ megtakarítottam az érintkezőket, jó lett.De mondtam a tulajnak, inkább venni kell bele normális mágnes kapcsolót. Másnap megint jött, hogy csináljam meg megint mert neki sürgős lenne! Na jó. Elpárolgott az érintkező pogácsa a relén! Hétfőn került bele mágnes kapcsoló. Na végre jól hegeszt ismét. Kedden megint jött hogy nem csinál semmit a co! Szétbont, mér, az elektronikát/ ami nagyon egyszerű/ ellátó trafó primer oldala szakadt. Nosza cseréljük le azt is. Megint jó nagy öröm, nagy boldogság! Szerda, megint jött, megint nem jó a CO... Szétbont, mér, megint a kis trafó... Ez már gyanús lett. A készülék a gyártó elképzelése szerint mind 230,mind pedig 400voltról működne.De... Az elektronikát ellátó transzformátor nem 1 fázist és nullát kapott hanem kondenzátorral volt bekötve rá a másik fázis. A kondi hibája miatt nagyobb fesz ment a trafóra. Kondi kidob. trafó átköt , a tulaj szerint sokkal jobb lett hegesztése neki mint volt. Szerdán egyébként még kigyulladt a bekapcsolást jelző glimm lámpa is. Egyúttal kicseréltem a ventilátort is mert elkezdett zörögni. Tehát szerintem nézd meg mi kapcsolja a co trafóját, majd mérd meg az elektronikát ellátó trafó feszét. Üdv: Józsi
Sziasztok!
Szerintem nekem is ez a típus gépem van és mindent elkövetünk,hogy jó legyen, de nem jó. Valószínű az előtolómotor kicsi ,motorelektronika nem jó és a főtrafóról van levéve a tápfeszültsége és bezavarhatja az hegesztőáram változása. Még az előtolómotort akarom kicserélni nagyobbra és egy külön trafót beleépíteni. Üdv: Laci
Sziasztok
Már meg van a gond. A fokozatkapcsoló volt kontaktos. Nem kapcsolta valamelyik tekercset. Ja és a gáuzzal meg a huzallal minden rendben volt. A varrat rideg volt nem olvadt meg, egymásra pakolta csak a cuccot és utána le is lehetett törni az egészet. Az amperral volt a gond. De azért köszönöm az ötleteket ![]()
Üdv! Bár csak én úsztam volna meg ennyivel.
Sziasztok!
Több probléma is van ezekkel. Kicsi a vasmag, néha aluminiumból van a secunder tekercs gyenge a dióda híd, és amit nekem hoztak vatta új volt, nem volt benne kondenzátor a munka körben, a tolomotorral nem is lenne probléma ha a nút bonalába menne a huzal, (reszeléssel megoldható. kicseréltem a grattez hidat egy normál 200A hírda, egy 47000µF DC100V-os kondit, és kapott a trafó egy szilárdtest relét, 0,6-os huzallal tökéletesen heggeszt. CSAK sajna nem sokáig, a trafúját kicseréltem egy hetra 100-as trafóra, már csak egy normális PWM vezérlés kell hozzá csak arra még nem volt időm csinálni.
"már csak egy normális PWM vezérlés kell hozzá"
Talán fázishasítós teljesítmény szabályozásra gondoltál és nem PWM-re. Vagy rosszul gondolom? ![]()
Üdv mindenkinek !
Einhell co trafónak valaki nem tudja a primertekercs bekötését (220V), a ha max árammal akarok hegeszeteni fokozatokat sorba vagy párhuzamosan kell kötni . előre is köszi . |
Bejelentkezés
Hirdetés |
A használat feltételei
• Adatvédelem
• GY.I.K., Használati útmutató és szabályok
• Impresszum
• Elosztó
• Hiba jelentése
K�rlek v�rj...