Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Einhell SGA 131 hegesztő hiba
Lapozás: OK   1 / 1
(#) ipacslaci hozzászólása Júl 25, 2010 /
 
Hello

Van egy Einhell SGA 131 típusú hegesztőgépünk. A varratot rosszul hegeszti, "nem adja le az áramot". Van e valakinek ötlete mi lehet a baja? Trafó esetleg zárlatos vagy a kapcsoló vagy mihez nyúljak? Előre is köszönöm a tanécsokat.
(#) Dióda válasza ipacslaci hozzászólására (») Júl 25, 2010 /
 
Jól látom hogy ez a tipus CO hegesztő?

Milyen huzallal próbáltad és gáz van-e rendesen?
Szabályzó állítására reagál a készülék?

Kicsikét több infót adj mert hogy rosszul húzza a varratot az kevés.
(#) Laci0629 hozzászólása Júl 25, 2010 / 4
 
Szia!

Egy multiméterrel le tudod mérni hogy zárlatos-e a trafó
a paramétereit megnézed hogy a kapcsoló melyik állásába hány voltot kellene adnia és ha annyit ad akkor valami az áramerősséggel lesz de először a feszültséget ellenőrizd azt egyszerűbb.
(#) erbe válasza ipacslaci hozzászólására (») Júl 25, 2010 /
 
Nem valószínű, hogy zárlatos lenne a trafó.
Mekkora árammal, milyen vastag huzallal és mit szeretnél hegeszteni? Legtöbb esetben kevés a gáz.
(#) Pety_ válasza ipacslaci hozzászólására (») Júl 25, 2010 /
 
Hali!

-230 nincs megtörve?
-Egyenirányító?
-Folytótekercs?
Drót kifűz,műterhelés rá, mérés...
(#) maria1982 válasza ipacslaci hozzászólására (») Júl 25, 2010 /
 
Sziasztok!
Kb 2 hónapja találkoztam én is 1 Einhell co-val.
A gazdája újságolta hogy milyen mázlija van , sikerült a kiállított példányt olcsóbban megvennie. Másnap jött hogy nem bír normális varratot hegeszteni. Szétszedtem és találtam benne többek között egy nagy méretű relét, ami a trafót kapcsolgatta ,volna ha nem lett volna már oxidos, égett! Hétvége lévén /boltok zárva/ megtakarítottam az érintkezőket, jó lett.De mondtam a tulajnak, inkább venni kell bele normális mágnes kapcsolót. Másnap megint jött, hogy csináljam meg megint mert neki sürgős lenne! Na jó. Elpárolgott az érintkező pogácsa a relén! Hétfőn került bele mágnes kapcsoló. Na végre jól hegeszt ismét. Kedden megint jött hogy nem csinál semmit a co! Szétbont, mér, az elektronikát/ ami nagyon egyszerű/ ellátó trafó primer oldala szakadt. Nosza cseréljük le azt is. Megint jó nagy öröm, nagy boldogság! Szerda, megint jött, megint nem jó a CO...
Szétbont, mér, megint a kis trafó... Ez már gyanús lett.
A készülék a gyártó elképzelése szerint mind 230,mind pedig 400voltról működne.De... Az elektronikát ellátó transzformátor nem 1 fázist és nullát kapott hanem kondenzátorral volt bekötve rá a másik fázis. A kondi hibája miatt nagyobb fesz ment a trafóra. Kondi kidob. trafó átköt , a tulaj szerint sokkal jobb lett hegesztése neki mint volt.
Szerdán egyébként még kigyulladt a bekapcsolást jelző glimm lámpa is. Egyúttal kicseréltem a ventilátort is mert elkezdett zörögni.
Tehát szerintem nézd meg mi kapcsolja a co trafóját,
majd mérd meg az elektronikát ellátó trafó feszét.
Üdv: Józsi
(#) mikulamotor hozzászólása Júl 26, 2010 /
 
Sziasztok!
Szerintem nekem is ez a típus gépem van és mindent elkövetünk,hogy jó legyen, de nem jó. Valószínű az előtolómotor kicsi ,motorelektronika nem jó és a főtrafóról van levéve a tápfeszültsége és bezavarhatja az hegesztőáram változása. Még az előtolómotort akarom kicserélni nagyobbra és egy külön trafót beleépíteni.
Üdv: Laci
(#) ipacslaci hozzászólása Júl 26, 2010 / 1
 
Sziasztok

Már meg van a gond. A fokozatkapcsoló volt kontaktos. Nem kapcsolta valamelyik tekercset. Ja és a gáuzzal meg a huzallal minden rendben volt. A varrat rideg volt nem olvadt meg, egymásra pakolta csak a cuccot és utána le is lehetett törni az egészet. Az amperral volt a gond. De azért köszönöm az ötleteket
(#) mikulamotor hozzászólása Júl 26, 2010 /
 
Üdv! Bár csak én úsztam volna meg ennyivel.
(#) Műszerész hozzászólása Jún 4, 2011 /
 
Sziasztok!
Több probléma is van ezekkel.
Kicsi a vasmag, néha aluminiumból van a secunder tekercs gyenge a dióda híd, és amit nekem hoztak vatta új volt, nem volt benne kondenzátor a munka körben, a tolomotorral nem is lenne probléma ha a nút bonalába menne a huzal, (reszeléssel megoldható.
kicseréltem a grattez hidat egy normál 200A hírda, egy 47000µF DC100V-os kondit, és kapott a trafó egy szilárdtest relét, 0,6-os huzallal tökéletesen heggeszt.
CSAK sajna nem sokáig, a trafúját kicseréltem egy hetra 100-as trafóra, már csak egy normális PWM vezérlés kell hozzá csak arra még nem volt időm csinálni.
(#) mpisti válasza Műszerész hozzászólására (») Jún 6, 2011 /
 
"már csak egy normális PWM vezérlés kell hozzá"
Talán fázishasítós teljesítmény szabályozásra gondoltál és nem PWM-re. Vagy rosszul gondolom?
(#) mikulamotor hozzászólása Márc 16, 2012 /
 
Üdv mindenkinek !
Einhell co trafónak valaki nem tudja a primertekercs bekötését (220V), a ha max árammal akarok hegeszeteni fokozatokat sorba vagy párhuzamosan kell kötni . előre is köszi .
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem