Fórum témák
» Több friss téma |
Sziasztok ! Segítséget szeretnék kérni egy programozható relés modul , programozásához. A típusa : EL D 8040R Elfa Logic.
Az oldalon ahol a készüléket megtaláltam csak a paraméterek vannak megadva de a programozás nem. Előre is köszönöm.
Szeva!
Szerintem ez, nagyban hasonlít a Zelio-s programozható relékhez, az adatlapot elnézve. Ha igen, akkor kell lennie egy szoftvernek, és ha kész a program, csak simán ( Zelionál ) soros porton keresztül felöltöd a relére. üdv: Dávid
Biztos vagyok benne, hogy ahol vetted, adnak hozzá programozási segédletet is. Ezeket a készülékeket számítógép (szoftver nélkül), csak "létrában" lehet programozni. Ennek az az előnye, hogy helyben tudod módosítani a progit, nem kell hozzá segédeszköz. Hátránya, hogy kell tudni létrában programozni (nekem nem sikerült megtanulni).
A szoftvert pedig a GE-től biztosan be lehet szerezni. Hogy pénzért vagy ingyé' azt nem tudom. A ZELIO-hoz ingyen letölhető, de nem vagyok biztos benne, 100%-ig megegyeznek.
A Zeliót szoftveresen, is lehet. Szerintem ezekhez is van.
Szia ! Nekem pont a " létrában programozni " kellene mert sajnos az adatkábel hozzá nagyon drága. Zelio soft program meg van nekem csak ennél is az adatátvitel ár szempontjából rázós.
Ezt az EL tipust nem ismerem de az omron zen is hasonló.Itt a leirása hátha segit ez jól leirja hogy melyik szimbolumnak mi a funkciója,talán a tiéd is ilyen szimbolumokat használBővebben: Link
Sziasztok, szia tibcsi62! Véleményem szerint létrában a legegyszerűbb programozni. Valakinek van egy kis elektromos végzettsége, azonnal tudja az egészet, mivel a programozható relék elve nem sokban különbözik a régi, huzalozott kapcsolásoktól: záró- és, nyitóérintkezők, időrelék, számlálók stb.... Csak elvonatkoztatva kell ezeket alkalmazni. Persze azért egyes tipusoknál vannak jelentős eltérések, akár a szoftveres programozáshoz képest is. Egy a lényeg: szoftver nélkül is, elektromos végzettséggel simán tudod ezeket programozni. Jah, és intelligencia is kell, hogy kitaláld a logikát, nem nehéz kitalálni hogyan is kell. Üdv.: Yoe
Sziasztok ! Köszönöm a válaszokat , de nálam a kijelzőn nem úgy jelenik meg mint egy egyvonalas kapcsolási rajz. Omront egyszer programoztam programozó konzolon keresztül de az már volt vagy 15 éve és ez egy kicsit más. baloghzolli1 -től amit kaptam infót valamennyit segít. Leírnák pár rövidítést ami nálam jelenik meg : Co-GF-SF-Trg-BN. Még próbálgatom felfrissíteni az emlékeimet és ehhez kértem kis segítséget.
Üdv.
Ez elég jó leirás,ha el tudnám olvasni Bővebben: Link
Ezt eltaláltad, pont ilyen kell , kár hogy nem magyar a szöveg. Sokat segít !
Üdv. |
Bejelentkezés
Hirdetés |