Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » EL D 8040R programozható relé
Lapozás: OK   1 / 1
(#) tibcsi62 hozzászólása Nov 16, 2009 /

Sziasztok ! Segítséget szeretnék kérni egy programozható relés modul , programozásához. A típusa : EL D 8040R Elfa Logic.
Az oldalon ahol a készüléket megtaláltam csak a paraméterek vannak megadva de a programozás nem.
Előre is köszönöm.

IM000418.JPG

(#) aderka válasza tibcsi62 hozzászólására (») Nov 16, 2009 /

Szeva!
Szerintem ez, nagyban hasonlít a Zelio-s programozható relékhez, az adatlapot elnézve. Ha igen, akkor kell lennie egy szoftvernek, és ha kész a program, csak simán ( Zelionál ) soros porton keresztül felöltöd a relére.

üdv: Dávid
(#) elektrorudi válasza tibcsi62 hozzászólására (») Nov 16, 2009 /

Biztos vagyok benne, hogy ahol vetted, adnak hozzá programozási segédletet is. Ezeket a készülékeket számítógép (szoftver nélkül), csak "létrában" lehet programozni. Ennek az az előnye, hogy helyben tudod módosítani a progit, nem kell hozzá segédeszköz. Hátránya, hogy kell tudni létrában programozni (nekem nem sikerült megtanulni).
A szoftvert pedig a GE-től biztosan be lehet szerezni.
Hogy pénzért vagy ingyé' azt nem tudom.
A ZELIO-hoz ingyen letölhető, de nem vagyok biztos benne, 100%-ig megegyeznek.
(#) aderka válasza elektrorudi hozzászólására (») Nov 16, 2009 /

A Zeliót szoftveresen, is lehet. Szerintem ezekhez is van.
(#) tibcsi62 válasza elektrorudi hozzászólására (») Nov 16, 2009 /

Szia ! Nekem pont a " létrában programozni " kellene mert sajnos az adatkábel hozzá nagyon drága. Zelio soft program meg van nekem csak ennél is az adatátvitel ár szempontjából rázós.
(#) baloghzoli1 válasza tibcsi62 hozzászólására (») Nov 16, 2009 /

Ezt az EL tipust nem ismerem de az omron zen is hasonló.Itt a leirása hátha segit ez jól leirja hogy melyik szimbolumnak mi a funkciója,talán a tiéd is ilyen szimbolumokat használBővebben: Link
(#) Marko Ramiusz hozzászólása Nov 17, 2009 /

Sziasztok, szia tibcsi62! Véleményem szerint létrában a legegyszerűbb programozni. Valakinek van egy kis elektromos végzettsége, azonnal tudja az egészet, mivel a programozható relék elve nem sokban különbözik a régi, huzalozott kapcsolásoktól: záró- és, nyitóérintkezők, időrelék, számlálók stb.... Csak elvonatkoztatva kell ezeket alkalmazni. Persze azért egyes tipusoknál vannak jelentős eltérések, akár a szoftveres programozáshoz képest is. Egy a lényeg: szoftver nélkül is, elektromos végzettséggel simán tudod ezeket programozni. Jah, és intelligencia is kell, hogy kitaláld a logikát, nem nehéz kitalálni hogyan is kell. Üdv.: Yoe
(#) tibcsi62 válasza Marko Ramiusz hozzászólására (») Nov 17, 2009 /

Sziasztok ! Köszönöm a válaszokat , de nálam a kijelzőn nem úgy jelenik meg mint egy egyvonalas kapcsolási rajz. Omront egyszer programoztam programozó konzolon keresztül de az már volt vagy 15 éve és ez egy kicsit más. baloghzolli1 -től amit kaptam infót valamennyit segít. Leírnák pár rövidítést ami nálam jelenik meg : Co-GF-SF-Trg-BN. Még próbálgatom felfrissíteni az emlékeimet és ehhez kértem kis segítséget.
Üdv.
(#) baloghzoli1 válasza tibcsi62 hozzászólására (») Nov 17, 2009 / 4

Ez elég jó leirás,ha el tudnám olvasni Bővebben: Link
(#) tibcsi62 válasza baloghzoli1 hozzászólására (») Nov 17, 2009 /

Ezt eltaláltad, pont ilyen kell , kár hogy nem magyar a szöveg. Sokat segít !
Üdv.
Következő: »»   1 / 1
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem