Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektromos kerékpár, robogó házilag
Lapozás: OK   136 / 229
(#) imiapo02 válasza etm hozzászólására (») Dec 23, 2014 /

a vezérlőből a fekete piros szálon megy 5V .és a feketéhez mérve 1.1V V jön ki a vezérlőből a hallok kivezetésén
(#) etm válasza imiapo02 hozzászólására (») Dec 23, 2014 /

Nahát! Itt a probléma! Amikor szét van húzva a csatlakozó,akkor 5 Volt körül kell hogy legyen a piros,a kék, a sárga sőt még a zöld vezetéken is a feketéhez képest! Tehát vagy vezérlő javítás,vagy vezérlő csere! Üdv!
(#) imiapo02 hozzászólása Dec 23, 2014 /

Na vvégre egy konkrét válasz!
most már csak az a kérdés hogy a hallok jók -e?
ill hogy hány fokos vezérlő dobozt kell beszereznem vagy ki tudja javítani a meglévőt?
(#) etm válasza imiapo02 hozzászólására (») Dec 23, 2014 /

Van univerzális vezérlő,36 V-48 V-ig mehet a tápja,és megy a 60,illetve 120 fokosra is .Nem kell vele vacakolni,mert működteti mindkét féle motort.Bővebben: Link
A HALL-okat akkor tudod le ellenőrizni,ha már jó a vezérlő. Üdv!
A hozzászólás módosítva: Dec 23, 2014
(#) imiapo02 hozzászólása Dec 23, 2014 /

Tudom hogy van ilyen vezérlő nem kevés Forintért de az nem fér bele a költségvetésbe!
Arról nem is beszélek hogy az olyan szkmaiatlan.Én ugyan nem értek az elektronikához de tudom hogy meg fejthető a kérdés csak szekember kérdése az egész.
(#) imiapo02 hozzászólása Dec 24, 2014 /

Kellemes karácsonyt mindenkinek!
(#) imiapo02 hozzászólása Dec 27, 2014 /

ezekben a 36V-os elektronikákban milyen fet van ami rendelhető?
nincs valakinek?
A hozzászólás módosítva: Dec 27, 2014
(#) imiapo02 hozzászólása Dec 29, 2014 /

Lehet hogy rosszul kérdeztem. milyen tokozás hány Volt Hány Amper vagy milyen paramétereket kell még tudnom ha valaki kérdezi milyen kell?
(#) etm válasza imiapo02 hozzászólására (») Dec 29, 2014 /

Hali! Meg kell nézni a jelzését. De kb. 80 Amper,és 60-80 Volt. De az a legjobb,ha ugyanolyant teszel be,mint a régi.De ha a HALL-oknál akkora fesz jön ki mint ahogy írtad,akkor szerintem nehéz dió lesz megjavítanod!Persze próbálkozni lehet! Üdv!
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2014
(#) imiapo02 válasza etm hozzászólására (») Dec 29, 2014 /

P75Nf06 ez mi lehetezeket már cserélték de megint el köszöntek
mivel lehetne helyettesíteni?
(#) Biro F. válasza imiapo02 hozzászólására (») Dec 29, 2014 /

Üdv.
Én az STP75nf75 vagy IRFB3207 tipusu FET-eket szoktam belerakni a vezérlőbe.
(#) fater0827 válasza imiapo02 hozzászólására (») Dec 29, 2014 /

Üdv Imi apó
Sok 36 Voltos vezérlőben tapasztaltam , típus : MF75NF75.
Üdv : .
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2014
(#) imiapo02 válasza Biro F. hozzászólására (») Dec 29, 2014 /

nincs tartalékaban 2db meg venném.
(#) Biro F. válasza imiapo02 hozzászólására (») Dec 30, 2014 /

Inkább rendeld meg a HQ elektroniktól, aznap délután 4-ig leadod a rendelést, előtte regisztrálj be és másnap már hozza a futárszolgálat.
(#) imiapo02 válasza Biro F. hozzászólására (») Dec 31, 2014 /

regisztrált vagyok a HQ-nál a múltkor rendeltem szegényeknél hall-okat hétfőn hajnalban ,
pénekre át is tudtam venn.
az MPL utaztatta 70km-t majd egy hétig
(#) imiapo02 hozzászólása Dec 31, 2014 /

Ráadásul nem kevés pénzzért mert az helyett hogy gel adnák egy levélben 300 ftért futározgatnak vagy 1200-ért
mégegyszer annyira növelve a költségeket!
(#) imiapo02 hozzászólása Jan 1, 2015 /

Boldog Új Évet Kívánok mindenkinek aki olvassa !

Kösz ia sok segítséget év közben!
(#) lacib hozzászólása Jan 6, 2015 /

Sziasztok!
BUÉK mindenkinek..
Sajnos megadta magát az elektromos kerékpár töltőm.. amenyire meg tudtam állapitani kiment egy Mosfet, a tipusa SSF9N80A Bővebben: Link
Sajna ilyen tipust képtelen vagyok találni..
Viszont a Hq oldalán találtam hasonlót.. ilyet
Ha egy hozzáértő megmondaná hogy ez megfelel e a régi helyett nagyon megköszönném.. Természetesen bármilyen javaslat érdekel. Köszönöm előre is..
(#) rolie válasza lacib hozzászólására (») Jan 6, 2015 / 1

Szia! Más a tokozása, szélesebben vannak a lábai. Ezt javaslom helyette. Nem csak a FET szokta megadni magát, hanem az uc38xx meghajtó IC is, továbbá a FET source lábánál lévő 1,2 Ohm körüli teljesítmény ellenállás is. Érdemes az ic környékén lévő kiskapacitású elkókat is cserélni.
(#) lacib válasza rolie hozzászólására (») Jan 6, 2015 /

Köszönöm.. akkor az ic-t is beszerzem..
(#) Biro F. válasza lacib hozzászólására (») Jan 6, 2015 /

Üdv.
A FET-et helyettesítheted IRFBC40-essel, ezt rakom a tőltőkbe. A primer oldalon minden alkatrészt mérjél ki, az ellenállásokat, diódákat és a kondikat cseréld.
(#) vargagixxxer hozzászólása Jan 9, 2015 /

Sziasztok!
Anyám villanybiciklije kb. 1 km-t bír. Vettem bele vadonatúj akksikat, azzal az első úton jó volt. Ekkor jöttem rá, hogy a töltővel lehet a baj. Feltöltve a terheletlen kapocsfeszültség az akksikon 41,5 V - ez jó. Lemerülve 36V, de ha ráhúzom a gázt, leesik 32 alá, és meg se mozdul. Ha felteszem töltőre 30-35 perc után a töltő zöldre vált - 1,8 A-es töltőáramtól valahogy még nem kellene tele lennie - és onnantól kezdve napokig rajta lehet hagyni, nem tölt bele többet. Vettünk másik töltőt, azt meg leégették, mivel a kerek csatit könnyű összezárni. Lofty JJ-DC36-1 kapcs. rajzot esetleg merre lehet lelni, vagy van e valami építő jellegű ötlet? 14 Ah x 36 V = 504Wh - a keró asszem 400W-os, tehát még barátok közt is egy órácskát kéne tudjon menni, ezzel szemben nyélgázon kb. 3 perc. Tetű lassan haladva kb. 1,5 km-ig 4 töltésjelző vliágít, aztán a következő 150-200 m-en elveszítek hármat, és 1700 m után már a babakocsis anyukák előzgetnek. Lehet nem csak a töltő beteg, hanem ez az állatorvosi ló is! Ötleteket nagyon köszönöm!
(#) etm válasza vargagixxxer hozzászólására (») Jan 9, 2015 /

Hali! Ha HALL jeladós a motor,akkor ha valami nem stímmel vele,akkor hallani lehet a hangján.Ahogy leírtad,szerintem az akksik nem jók,vagy csak közülük egy vacakol.Ha gyorsan feltöltődik,akkor kevés töltést vesz fel,amivel nem sokáig megy.Azt ajánlanám,hogy vidd be melegre,töltsd fel és próbáld ki. Sőt,még ha azt le tudtad mérni,hogy 1.8 Amperral töltött,akkor azt is mérd meg,hogy hány Ampernál vált át zöldre a töltő? Ekkor sok kérdésre választ lehet kapni,ami most csak találgatás. Üdv!
(#) vargagixxxer válasza etm hozzászólására (») Jan 9, 2015 /

azt nem tudom, hogy Hall jeladós e a motor, de nincs semmi rendellenes hangja. Az akksik újonnan lettek véve, bár egyet gariba rögvest ki is cseréltek, mert feltöltve tudott vagy 9V-ot. Szal lehet a *** kínai akksik a ludasak? Megbízhatót egyáltalán lehet kapni? Hisz ez is olyan drága, exemnek legutóbb 14.000-ért vettem 35Ah-s gondozásmentes akksit, ebbe meg 9 volt a hitvány kínai 14 Ah-s. Persze méretileg semmilyen motorakksival nem kompatibilis, pedig abból is lehet olcsóbb, valamelyest megbízhatót találni... Vagy vegyek Li-ion, ill. Ni-MH cellákat, és kötözgessem be úgy, hogy 36V legyen a vége?
Lehet veszek anyámnak egy robogót, mint ezekkel a kínai *** biciklikkel idegeljem magam. De előbb még egyesével feltöltöm autós akksitöltővel, hogy meglássam, az akksik e a ***ok...
Kapcs rajzra még mindig vevő vagyok, mert csak két ellenállás ment ki rajta, a színkód meg sajna elfeketedett.
A hozzászólás módosítva: Márc 9, 2015
(#) vargagixxxer válasza etm hozzászólására (») Jan 9, 2015 /

Ja, azt meg hogy hány ampernál vált a töltő, nem biztos, hogy le tudom mérni. Elég kicsi a multiméterem, 5A a max terhelhetősége, nem tudom, kibírna-e huzamosabb időt nagy áram alatt. Tegnap próbáltam az akksikat leterhelni, hátha úgy a töltő is töltene, 1,3 A-t vesz fel 36V-ról egy fürdőszobai hősugárzó, és a töltő kb. 20-25 perc után töltött egy 10 percet... Szal nekem a töltő a gyanús, az új töltőt meg csak megrendelni, meg leégve látni volt lehetőségem... :S
(#) etm válasza vargagixxxer hozzászólására (») Jan 9, 2015 /

Autós töltővel ne töltsd semmi esetre sem!!! Azt próbáld meg,hogy amikor lemerül az akksi pakk,akkor újra töltés előtt vedd ki az akksi pakkot,és egy 12 Voltos autóba való első izzót PL.rövid fény izzót kapcsolj rá egyesével az akksikra,és amelyik akksi rossz az nem tudja világításra birni az izzót. Az amper mérőd pedig birni fogja. Kb.1.6 Amperral tölt,és 0.4 Ampernál kell hogy zöldre váltson a töltő!
A hozzászólás módosítva: Jan 9, 2015
(#) karijani hozzászólása Jan 13, 2015 /

Sziasztok egy kis segítségre lenne szükségem.
a 77.oldalon már raktam fel képet erről a töltőről, de most 2 tranzisztora gyanakodom csak valaki rendesen lerendezte. a töltőnek csak az egyik oldalon van áram.

tr.jpg

(#) sandor npluszegy hozzászólása Jan 15, 2015 /

Egy ampermérőt szeretnék csinálni a poly mobilomhoz,a főáramkörben lenne,ha visszatöltene azt is mutatná,nade itt mindig amperóráról van szó, tehát akkor nem is jó,hanem amperóramérő kell nekem, digitális. De kezdetnek egy ampermérő is megteszi, az erdöből hoztam haza bontott mosógéppanelokat van benne digitális kijelző is, annyi minden van rajtuk talán valamire felhasználhatom.Ha valaki csinált már ilyet köszönettel elfogadnám a segiséget.üdvözletmindenkinek.
(#) imiapo02 hozzászólása Jan 17, 2015 / 1

Sziasztok van egy ismerősöm (idősebb bácsi). Már egy bringát kinyírt az félre van téve. Most vettek neki egy robogó szerű bicót kb egy fél éve. Vadi új akkukat kapott és most megint az a panasza hogy ment a bringával és hirtelen megállt és se kép se hang.mi lehet a hiba miket kezdjünk el nézni, mérni stb?
(#) imiapo02 válasza imiapo02 hozzászólására (») Jan 25, 2015 /

Aki szeretne sgíteni össze állíthatnánk egy táblázat szerűt vagy felsorolást a közlekedőknek, ha leáll a kerékpárjuk mit tegyenek amikor haza szállították elektromos kerékpárjukat. Amivel pl. mehetnének a "szerelőhöz" hogy mit tapasztaltak és már mit néztek esetleg mit mértek.
Nem jó ötlet?

Vagy ha már van ilyen felsorolás linkelje már valaki ide legyen oly bátyám!
Következő: »»   136 / 229
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem