Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Az a dióda 50V és 200mA-es szóval vagy ilyet vagy annál erősebbet.
Nekem csak Schottky diódám van ami ennél nagyobb. Az jó helyette?
Nehéz lenne a képen látható áramkört elkészíteni? Alig értek ezekhez, ez viszont fontos lenne.
Helló mindenkinek. Valamit nagyon nem értek, és ebben kérném a véleményeteket. Iskolába elektronika elméleten tanultuk a spec. diódákat, és a tanár azt mondta hogy a "köznépnek" nem árulnak Schottky diódákat mert nagyon drága lenne. Akkor az MBR10100 milyen dióda? Vagy a tanár beszélt félre? Én már abban sem vagyok teljesen biztos, amit már gyakorlatban használtam...
A tanárod minden bizonnyal téved. / Bővebben: Link árlistánál beírva a Schottky szót nem egyet találsz/
Látható hogy drágább a hasonló paraméterű "sima" diódákhoz viszonyítva de ugye valamit valamiért.
Szerintem nem figyeltél eléggé (vagy a tanár nagyon gyenge..), mert Schottky diódákat tömegével lehet kapni. Sőt szinte minden háztartásban van pár darab (ha van kapcsolóüzemű mobiltelefon töltő a házban, akkor biztosan).
Helló. Két percig magyarázta, hogy mitől ilyen drágák, én meg vertem a fejem a füzetembe, hogy mit mond. Próbáltam elmagyarázni hogy mennyibe kerül egy shottky, de aztán mondhatom, úgyse érdekli. HEStore-n láttam hogy vaskos 200Ft egy MBR10100, még amikor hővédelmet akartam csinálni és ezért találtam érdekesnek a dolgot.
Sziasztok!
Egy egyszerű kérdésem lenne Méghozzá az, hogy szerintetek egy átlagos áramkörben(tranyók, ellenállások) mennyi az a max hőmérséklet ami még elviselhető?
Helló. Figyelek órán mert érdekel a téma. Az egyik osztálytársammal magyaráztuk a tanárnak hogy mi-merre hány méter, de nem érdekelte. Tanár amikor a fele számolást letörli, mert a rosszul rajzolja fel a kapcsolást, (3szor egymás után) ne is elemezzük.
[OFF]A tanároknak mindenről megvan a saját véleményük ami szent és sérthetetlen és csak az a jó amit ők mondanak és őka legokosabbak a témában és csak az a tantárgy fontos amit ők tanítanak és még lehetne sorolni. Rájuk kell hagyni és kész ha vitatkozol úgyis te szívsz. Persze van egy igen kis számú kivétel
Sziasztok!
Ha van egy szimmetrikus tápegységem és egy LM1036N IC-ét szeretnék rákötni akkor a plusz/mínusz-ra vagy a plusz/GND-re kössem?
Az attól függ ha +/-12V akkor a +/GND-re javasolt, viszont hogyha a +/- ág között a fesz nem haladja meg a 15-18V-ot a fesz akkor mehet oda is.
Sziasztok Új vagyok a fórumon,lényegében vikipapa álnéven futó osztálytársam noszogatására regisztráltam Ez a témát amit feldobott pár hozzászólással előttem annyival egészíteném ki,hogy a tanár (úr) az elméletet tökéletesen tudja...Dehát ugyebár aki 30 éven keresztül csak tanít,az megragad a '80as években (táskarádió,csöves erősítő...etc) és a memória frissítés elmaradt.Ezért mi akármennyit magyarázunk neki diákként,szerinte akkor sem lehet kapni boltban shottky diódát... Ilyen világban kell felnőnünk és tanulnunk?
Shottky-t nem is, annál inkább Schottky-diódát.
GND-hoz képest +- 19 Volt de az IC előtt még van egy 7812-es stabkocka vagyis GND/+ jó lesz ugye?
Szia! Maga a kapcsolás nem nehéz, a bonyolultság abban rejlik, hogy a 2. IC (EL1881C) nem tudom, illetve nem hiszem, hogy könnyen beszerezhető volna. Bár ha nagyon kell...
Mindenesetre egy forrasztópáka kell hozzá, ón, a 2 kezed és kb. ennyi. üdv
Hello!
Elkészíteni szerintem egyáltalán nem nehéz csak az alkatrészek kellenek hozzá lényegében meg egy próba nyák vagy ha tudsz akkor még jobb egy próba panel mivel akkor forrasztani sem kell.
Mondjuk ez nem igaz így. 7 évente kötelező a "memória frissítés". Persze 1-2 őrült, így is akad... Addig ne ítélkezz, míg tenmagad nem tetted! -szépen fogalmazva.
Sziasztok,
van egy majdnem 7 éves fiam. Erős műszaki érdeklődése van, szerel és robotokat készít mindenből. Milyen kezdő felszerelést vegyek neki, amivel táplálhatom az érdeklődését, és sikert és élményt ad neki. Előre is köszönöm a javaslatokat.
hali! segítség kellene mivel lehet helyettesíteni a BC212 -őt?
Szerintem meg egy új billentyűzet kellene Neked, mert elromlott a Tiéden a SHIFT gomb...
Kedves Anita!
Egy 7 éves fiúcska számára az elektronika még túl nagy kihívás, és veszélyes is lehet. Ha viszont a kreativitását szeretnéd fejleszteni, akkor a legjobb egy olyan LEGO készlet, amelyben vannak motorok, mechanikus eszközök, stb. Igaz, hogy nem olcsó (nagyon nem!), de hasznos és veszélytelen. A kissrácnak pedig egy pár év múlva (10-12 éves kor körül) vegyél először elektronikai építő-készletet. Példa 1. Példa 2. Példa 3.
Köszönöm a segítséget! De a fia vagyok és telefonon kaptam a kérdést. 8 éves vagyok. Apa diktálta a választ.
Az sok mindentől függ. Mire akarjátok használni?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |