Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Köszi! Valóban rossz a gomb.Autó belső világítás késleltetéshez. Már én vagyok a gépnél.
Szia!
Egy másik kombinációban: Bővebben: Link Idézet: LM1881 „(EL1881C) nem tudom, illetve nem hiszem, hogy könnyen beszerezhető volna”
Sziasztok!!
Lehet hogy felmerült már a kérdés,de sehol sem találtam. A NYÁK-ba ültethető és a toroid trafó közt milyen lényegi különbség van, mert azt láttam hogy árban olcsóbb a nyákba ültethető, de áramköri szempontokra lennék kiváncsi. Előre is köszönöm a választ.
Helló. A nyákba ültethető trafó általában EI vagy M vasmagos trafó, műgyantával kiöntve. A nyákba ültethetőből kb. 50W-os ig van, toroid akár 1600W is lehet. Egyébként a sima, kiöntetlen EI vagy M vasmagos trafókhoz képes drágábbak a nyák-trafók, toroid trafóra pedig nagy teljesítménynél éri meg jobban beruházni.
Sziasztok! Kapcsolási rajzra lenne szükségem. Van egy kondenzátortöltő áramköröcske, egy kondenzátor melyről két azonos minőségű fogyasztó üzemel, de nem egyszerre. A kapcsolás lényege: Ha a kondenzátor feszültsége eléri a 12,4V-ot akkor a 2. számú fogyasztó üzemeljen, ha a kondenzátor feszültsége 12,4V alá esik (alapeset) akkor az 1. számú fogyasztó üzemeljen. Segítségetek előre köszönöm.
Köszönöm a gyors választ, nekem elég jelenleg a kissebb teljesítmény.
Hali.
Kellene nekem egy állítható feszültségszabályozó. Adok neki be DC 12V vagy valamikor 24V és ki legyen 0-12V(-24V) és bírjon ki legalább 2 A-t. Ilyesmi kapcsolásra gondoltam, csak esetleg más értékekkel. Milyen feszültségszabályozó IC-t ajánlotok?
Szívesen Kis teljesítménynél tökéletesen jó a nyáktrafó (az új lab.tápegységembe a segédtápot egy nyáktrafóról fogom hajtani), nincs "drótmalac", könnyebben szerelhető. Sok sikert!
És ha ennek nem 30-at hanem 12V-ot adok akkor kifelé fogom tudni szabályozni 1-12V?
És ha 24V be akkor ki esetleg 2-24V? A lényeg az, hogy én 12V-ot adnák neki be számítógépes tápegységről. Ha meg szükség van nagyobb feszre akkor a 24V-os ágra kötöm viszont az nem bír sok A-t de ott nem is kéne.
Aha és akkor ezzel megtehetem azt, hogy be valamikor 12-t valamikor 24-et adok? És akkor az 1,2-12vagy 24V érték között fog mozogni?
Pont annyit amennyit rákötsz annyit tuti nemfog visszadni mert valamenyi esik rajta kb 1-2V.
Hello.Egy 500w-os reflektor villogtatása lehetséges kb 0,25-0,5 Hz-n?esetleg egy 555-ös multivibrátor és egy erős relé?Vagy 500w már úgy ráncigálja a hálózatot hogy pl az erősítők már megéreznék.
Az nemgond. Na akkor ez az LM350 jó lesz.
Mind a ketten azt adtátok ezért mindkettőtöknek köszönöm.
Üdv!
Van egy laptop és erősítőn keresztül hangfalhoz van kötve, a problémám, hogy van egy alapzaj, valaki tudna egy egyszerű zajszűrő "receptet" adni? Olyat keresek, amit egyszerű megépíteni, és nem olyan drága. Előre is köszönöm
Szivesen. Valami nagyobbacska hűtőbordát azért nem ártana beszerezni
Nehéz megítélni innen, hogy mit hallasz ott. De ha a hálózati 50Hz-et akkor egy árnyékolt kábel segíthet.
mindenre változik a zaj mértéke akár merevlemez olvasása közben, akár csak ha az usb-s egeret megmozdítom, vagy a touchpadhoz hozzáérek.
Egy ilyen segítene?
Talán igen. Sajnos nem tudom mit hallasz.
Az alaplapod működési zaját veszi át, különböző frekvenciák rohangálnak és ez beszűrődik a hangkártyába
Talán egy külső hangkártya megoldás lehet.
Most olvastam egy külföldi fórumon, hogy lehet, hogy a töltő zavarhat, majd megpróbálom akkuról megnézni, úgy is van e zaj
Ha az egérmozgatást is meghallod rajta akkor az az egér működésétől ered nem a töltőtől, bár lehet, hogy a töltő szedi a zajt és az viszi be.
Ja azt elfelejtettem írni, lehet, hogy előrébb jutunk a dologban, hogy a zaj akkor is ugyanolyan hangos, ha a laptopról megy valami zene, vagy amikor nem, és amikor lehúzom a keverőpulton a csatornát, akkor a laptopból a zene nem hallatszik, viszont a zaj hallatszik.
Persze, mert a kábel a laptopból bele van dugva a keverőpultba.
Vizsgáld át a kábelt nincs -e leszakadva valami árnyékolása.
Üdv!
Olyan kérdésem lenne hogy van egy kivezérlés jelzőm és úgy szeretném megoldani hogy mikrofonos legyen. Milyen kapcsolást kéne hozzá építeni amivel megy tudnám oldani? Előre is köszi. |
Bejelentkezés
Hirdetés |