Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Hát nem tudom. Nekem az a 80hz nagyon alacsonynak tűnik.
Üdvözletem!
Csupán érdeklődöm , nem szándékozom megkísérelni az alábbi dolgot. Iskola rádió, 110 Voltos. Tudtommal párhuzamosan vannak kötve a különböző termek hangszórói. Hogyha egy ilyen iskolarádió dugaljt rövidre zárok, az egész iskolában nem fognak működni a hangszórók ? Köszönöm
100 V -os a hangrenszer. Ha rövidre zárod, egész iskolában nem fogják hallani, de könnyen lehet, hogy az erősítő is tönkremegy.
Sziasztok!
Segítségeteket kérném. Szeretnék csinálni csupán unaloműzésből egy olyan LED sort , amelyben egy potméter értékének változtatásával tudom elérni , hogy sorra kezdjenek el világítani a ledek ( 1 tized fordulat: 1 led , 4 tized : 4 led ) Hogy tudnám ezt megoldani? Köszönöm előre is
Kivezérlés jelző kell neked. A bemenetre kötöd a potit. Ha jól tudom 7915 a típusa. De nézz utána a kivezérlés jelző topic-ba.
De ebből az egész áramkör kell, vagy csak az R5-R6-R7-ből felépülő osztó? Úgy akartam, hogy csak néhány alkatrészből álljon, de ha ilyen bonyolult, akkor egyszerűbb szereznem egy szimmetrikus trafót.
Ahogy gondolod... Szerintem ez egy ésszerű kompromisszum lenne arra, hogy akkor az egyik lámpa csak a dobra/basszusra legyen érzékeny.
Van is itthon egy felesleges LED es kivezérlésjelzőm. Mekkora feszültséget kapcsoljak rá , és mekkora potit kössek be?
tud ilyet csinálni, melegitsd, illetve hűtsd (üzem közben)
nézd meg milyen ic van venne, és az adatlapján rajt van az üzemi felszültésge, illetve gyanitom van benne egy elko is, a tápon, nos annak az üzemi feszültségéből ki lehet indulni.
Az üzemmel itt gondok lesznek, mert a HIFI-ből csak ezt a részt hoztam el. Szóval tápegység natúr
A műhelyben kint hideg lesz, ámde: megpróbálom. A 12V-os kimenetére majd kötök egy ventilátort, az majd mutatja hogy működik-e vagy nem. Egyébként ha már egyszer tönkremegy, akkor miért nem marad úgy..? Ami érdekesebb: miért szakadás..? Miért nem "hagyományosan" zárlatba ment?
Ha az adatlapja szerint nincs termikus védelme, akkor szerintem a valóságban sincs (ez "jó pont" volna, nem hiszem, hogy nem írnák bele a doksiba). Van pár védelem benne, valószínűleg úgy gondolták, hogy ezek eléggé megvédik. Tranzisztornál találkoztam már egyszer olyannal, hogy tokon belül kontakthibás volt, IC-vel még nem.
(Az elkókat kicserélted? A kapcsolóüzemű tápok gyakori hibája szokott lenni az elkók kiszáradása. De láttam már olyat is több éves tévében, hogy az elkó kapacitása megvolt, ugyanakkor jó nagy 15 kHz-es "brumm" volt rajta, vagyis az ESR-je növekedett meg.)
És ha házilag akarok csinálni egy USB HUB-ot? Mi van benne?
Szia!
A gugli szerint az első 0,125 W-os, a második pedig 0,25 W-os.
Még semmit nem cseréltem benne, csak mértem. A kondik jónak tűnnek, csak a szekunder oldalon van 2 hibás; ESR érték kritikus. Meg a primer oldalon egy soft-start elko rossz, de attól még be kéne induljon a táp. Persze holnap feszültség alá helyezem, és megnézem, hogy produkál-e valamit. Aztán elko csere, aztán rájövök majd hogy sajnos vehetek 1000Ft < -ért IC -t.
Azért köszönöm az ötletet >
Sziasztok!
Szerintetek az Attila féle forrasztóállomás működőképes egy fahrenheit pákával?(természetesen 24V 48W hőelemes) Forrasztó állomás Páka
Sziasztok!
Nem igazán vagyok jártas az elektronikában tehát nállam kezdőbb csak egy csecsemő. A kérdésem az lenne hogy levettem a mosogép panelt és egy kormos égést láttam rajata mikor megforditotam láttam hogy egy ic van megkormosodva.Segitsetek lécci hol tudok utánna nézni hogy hol lehet ilyen ic-t vásárolni és menyiért?Az ic-re ezek voltak irva:CHN VIPer1.2A KD270b 4-4 lába van.A segítségeteken előre is nagyon köszönöm.
VIPer1.2A nem találtam (gugli),de VIPer12A létezik,ez egy kapcsolóüzemű tápegység IC,ára nem vészes,kapható itt,lehet még ott más gond is,meg kell nézni,mielőtt csak az IC-t cseréled.
Köszi erdgab! lehet hogy akkor nem jol láttam az 12 elnéztem mert nagyo aprók a betük és számok.
Helló mindenkinek. Egy egyszerű 2 tranzisztoros előerősítőt szeretnék építeni a gitáromhoz BC 547-es tranzisztorral. Van valakinek egy jó kapcsolási rajza?
Sziasztok!
LiFePO4 akkumulátorokat kéne összeforrasztanom, hol lehet Pesten kapni olyan kis fémet, amit ráforrasztanak, és olyan folyasztóanyagot ami jó ehhez? Válaszokat előre is köszönöm.
Szia4
Egy egyszerű kéttranzisztoros előerősítő: Microphone Amplifier . Ha túlvezérlődne az erősítő, akkor csökkentsd az R2 értékét. Milyen hangszedője van a gitárnak?
Egytekercses és meglehetősen kicsi (asszem 47 Ohm) ellenállással. házi tekercselés. hangerőszabályzó poti nincs benne. mióta szokás a kimenő jelet az emmiternél kivenni. mert ha jól látom ott jön ki? A túlvezérlés nem probléma, úgyis egy torzító pedálra kötöm. A 22 kioohmos ellenállás helyére egy ugyanekkora potit kötök majd. De várj, rakok fel egy képet. Csak pont az elektronika nem látszik.
Azóta szokás kivenni, mióta jó dolog a kis impedanciás kimenőellenállás. A földelt kollektoros (emitterkövető) kapcsolás ilyen.
Pont hegeszteni szokták. Forrasztani csak muszájból.Ha mindenáron forrasztani szeretnéd nem kell fémecske jó a drót is. Folyasztószert sokfelé kapni.Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |