Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   1803 / 3960
(#) world-s válasza proli007 hozzászólására (») Okt 1, 2012 /
 
Köszönöm segítségeteket. Beraktam egyetlen egy normál izzót, és a mért feszültség: 000.0V Mikor pár éve összeraktam a rendszert, akkor is emlékszem, hogy egy ideig ilyennel szívattam magam, de olyan rég volt. Emlékeztem, hogy valamit kavartak az energiatakarékos izzók, de mintha akkor nem jött volna össze 10V. Köszönöm.
(#) Law_Denis hozzászólása Okt 1, 2012 /
 
Sziasztok!

Lehet nem jó helyre írok, de azért megpróbálom!
Tárolóban találtam egy fejhallgatót még a régi szoci időből maradt vissza és iszonyat jól néz ki még mindig és mellesleg nagyon kényelmes. Szóval felújítanám, de nincs benne sok alkatrész. 2 hangerőszabályzó poti, ezek szerintem maradnak is és egy switch, ami úgy szint maradhat. Valami ütősebb dolgot akarok összerakni, lehetőleg előerősítő nélkül úgy, hogy a régi csatlakozóját átalakítóm 3,5 jack-re és új hangszórókat kapna. A kérdés, hogy 5,5 cm-s hangszóró kell bele, de a tudományom nagyon megáll a hangtechnikánál, szóval segítsetek abban, hogy milyet vásároljak, amit kényelmesen meghajt egy PC-s hangkari. Tudtok segíteni? W: ? db: ? hz : ? Ilyenekben tudtok segíteni? Gondolom szélessávú legyen, ne magas mély,stb.?

Jelenlegi teljesítményéről fogalmam sincs a dolognak,mert sehol semmi nincs rá írva mérni meg nem kezdtem el. Ha esetleg nem hajt meg ilyet már egy sima Pc-s hangkari,akkor valami nagyon egyszerű és nagyon kis helyet foglaló erősítőt be tudok építeni magába a fejhallgató fejegységének egy részébe, de akkor tényleg nagyon kicsinek kéne lenni! Azért, mert ezt cipelni szeretném magammal tehát valami olyan kéne,amit bele tudok rakni a fejesbe. Ha nem,akkor marad az itthoni használat,akkor viszont egy korrekt erősítőt tudtok adni nyáktervvel?

Köszönöm!
(#) pjg válasza Law_Denis hozzászólására (») Okt 1, 2012 /
 
Anno kölök koromban vettem az Ezermester boltban BRG, vagy BHG fejhallgatót. Viszonylag olcsón. Otthon kiderült, hogy zörögnek benne a betétek. Ki is cseréltem őket egy egy Szokol hangszóróra. Na annak sem magasa, sem mélye nincs. Talán morzéhoz lenne jó.
Amennyit ráköltenél, annyiért vehetsz egy újat, ami még jó is. Pl.: Sennheiser Ez szépen szól, a bolt is korrekt.
A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2012
(#) amitech hozzászólása Okt 1, 2012 /
 
Sziasztok!

Lenne egy kérdésem: ha egy fejhallgató erősítő 10K-s logaritmikus sztereo potmétere helyett kisebb, vagy nagyobb értékűt használok, az milyen hatással van hangerő szabályozására?
(#) proli007 válasza amitech hozzászólására (») Okt 1, 2012 /
 
Hello!
Ha kisebb, akkor azt meg kel tudni hajtani az előtte lévő jelforrásnak. Ha nagyobb, a fejhallgató erősítő bemenő ellenállásának illik a potinál sokkal nagyobbnak lenni. A 10..22k optimális ilyen feladatra. Részben a kábelkapacitások hatása, részben a zavarérzékenység miatt. (Nem kell küzdeni velük.)
üdv! proli007
(#) amitech válasza proli007 hozzászólására (») Okt 1, 2012 /
 
Szia!

Köszönöm szépen a segítséget!
(#) gerolka válasza kokozo hozzászólására (») Okt 1, 2012 /
 
Köszönöm neked is a segítséget!
(#) world-s válasza proli007 hozzászólására (») Okt 2, 2012 /
 
Azért megnéztem. A 12 V-os elemről: 6.1mA-t vesz fel a piezó.
(#) Law_Denis válasza pjg hozzászólására (») Okt 2, 2012 /
 
Teljesen egyertelmü, hogy anyagilag nem éri meg, de komoly emlekek kötnek hozzá, szal ezért szeretném felújítani. Leginkább az erdekel, hogy kell-e valami fullos erölködö hozzá, hogy müködjön vagy elég ha leszedem a csatit kap egy jack meg új hangszórókat? (bocs, csak tabletrol irok)
(#) proli007 válasza world-s hozzászólására (») Okt 2, 2012 /
 
Hello! Az szinte semmi. Az még egy kondival is működne, ahogy a kolléga írta. üdv! proli007
(#) pjg válasza Law_Denis hozzászólására (») Okt 2, 2012 /
 
Kérdésem az, hogy milyen hangszórókat akarsz beépíteni. Ha Sokolt, akkor kell egy fél W-os erősítő, de inkább 1W-os. És elé egy jó erőteljes hangszínszabályzó, amivel jó nagy kiemelést lehet végrehajtani a magas és a mély hangokon. Én inkább vennék egy jó minőségű fejhallgatót és annak a betétjeit építeném bele.
(#) Law_Denis válasza pjg hozzászólására (») Okt 2, 2012 /
 
Igazából semmi elképzelésem nincs, azért kérdeztem rá itt. Szélessávú hangszórókat néztem a Visitontól 4W-tól kb. . Működnek még a gyári hangszórói, de azok nagyon gyengén szólnak. Szóval nem tudom.
(#) pjg válasza Law_Denis hozzászólására (») Okt 2, 2012 /
 
Amúgy milyen fejhallgatód van? Típus?
(#) Law_Denis válasza pjg hozzászólására (») Okt 2, 2012 /
 
Tectronic. Japán márka, nekünk még a régi videotonhoz volt. Nem tudom,hogy vették szüleim, de én még pelenkás koromban szórakoztam vele!
(#) Law_Denis válasza Law_Denis hozzászólására (») Okt 2, 2012 /
 
Ő lesz az Bővebben: Link

Használd a link gombot! Action2K
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2012
(#) Dj Clean hozzászólása Okt 2, 2012 /
 
Sziasztok abban kérném a segítségeteket, hogy szeretnék tölcséres driver-hez az érzékenysége miatt egy fesz osztót csinálni. Az ellenállás értékek megvannak, abban kéne a segítség, hogy milyen teljesítményű ellenállásokat használjak?
(#) kadarist válasza Dj Clean hozzászólására (») Okt 2, 2012 /
 
Szia!
Mi az a tölcséres driver?
(#) pjg válasza kadarist hozzászólására (») Okt 2, 2012 /
 
Google fordító szerint tölcséres autóvezető.
(#) Law_Denis válasza Law_Denis hozzászólására (») Okt 2, 2012 /
 
Na, megjavítottam a cuccost, viszont van egy kellemetlen hibája. Ahogy állítom a hangerőt, recseg. A saját hangerőszabályzó potijára gondolok. De mindkét felén. Bizonyos tartományban nem is működik. Leginkább középtartományban nem megy. Min. és max.-n viszont szépen, hibátlanul szól. Akkor a potikat mégis csak ki kell dobni... A Stereo-Mono switch viszont tökéletesen működik. Egész korrektül szól, de a magasak gyengék benne és a mély se jelenik meg. Lehet azért, mert már a 6000 ft.-s agybaverős fülesemhez vagyok hozzászokva, de ahhoz képest, hogy 33 éves....le a kalappal előtte.
(#) jani1987 hozzászólása Okt 2, 2012 /
 
Van egy trafóm, aminek a kimeneti oldalon 3 ága van. Milyen egyenirányító kapcsolást használjak? Lehet belőle 2 tápot építeni? Pl sztereo erősítőhöz.
(#) kadarist válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 2, 2012 /
 
Szia!
Sztereó erősítőhöz nem kell két tápegység, ez tévedés. Ez a trafó egy szimmetrikus tekercselésű középmegcsapolásos trafó?
(#) jani1987 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 2, 2012 /
 
Így már elég konkrét?
(#) kadarist válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 2, 2012 /
 
Fényképnek elég konkrét, de talán műszerrel is ki kellene mérni a tekercseket. Jó lenne tudni, hogy melyik a középleágazás.
(#) jani1987 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 2, 2012 /
 
A két kék egy kimenet, a két sárga és a fehér alkotja a hármast.
(#) storm hozzászólása Okt 2, 2012 /
 
Sziasztok!
Ebben a kapcsolásban a 'slope' ellenállás értékét növelni, vagy csökkenteni kell, hogy a felfutás kisebb legyen?
(#) kadarist válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 2, 2012 /
 
De feszültségmérés nélkül nem találod meg a közepét. A két legnagyobb feszültségű kivezetés lesz a két kimenet, a maradék meg a GND.
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2012
(#) jani1987 válasza kadarist hozzászólására (») Okt 2, 2012 /
 
A fehér a közepe.
(#) pjg válasza Law_Denis hozzászólására (») Okt 2, 2012 /
 
Ne érts félre! Nem akarom fikázni, de a Tectronic már annak idején is gagyi kategória volt, csak a hiánygazdaságban örült az ember, ha hozzájutott. Az ismerőseim csodájára jártak az én 52 Márkás Sennheiseremnek.
(#) kadarist válasza jani1987 hozzászólására (») Okt 2, 2012 /
 
Én három fehéret látok, az mind a közepe?
(#) proli007 válasza storm hozzászólására (») Okt 2, 2012 /
 
Hello! Növelni. üdv! proli007
Következő: »»   1803 / 3960
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem