Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Köszönöm segítségeteket. Beraktam egyetlen egy normál izzót, és a mért feszültség: 000.0V Mikor pár éve összeraktam a rendszert, akkor is emlékszem, hogy egy ideig ilyennel szívattam magam, de olyan rég volt. Emlékeztem, hogy valamit kavartak az energiatakarékos izzók, de mintha akkor nem jött volna össze 10V. Köszönöm.
Sziasztok!
Lehet nem jó helyre írok, de azért megpróbálom! Tárolóban találtam egy fejhallgatót még a régi szoci időből maradt vissza és iszonyat jól néz ki még mindig és mellesleg nagyon kényelmes. Szóval felújítanám, de nincs benne sok alkatrész. 2 hangerőszabályzó poti, ezek szerintem maradnak is és egy switch, ami úgy szint maradhat. Valami ütősebb dolgot akarok összerakni, lehetőleg előerősítő nélkül úgy, hogy a régi csatlakozóját átalakítóm 3,5 jack-re és új hangszórókat kapna. A kérdés, hogy 5,5 cm-s hangszóró kell bele, de a tudományom nagyon megáll a hangtechnikánál, szóval segítsetek abban, hogy milyet vásároljak, amit kényelmesen meghajt egy PC-s hangkari. Tudtok segíteni? W: ? db: ? hz : ? Ilyenekben tudtok segíteni? Gondolom szélessávú legyen, ne magas mély,stb.? Jelenlegi teljesítményéről fogalmam sincs a dolognak,mert sehol semmi nincs rá írva mérni meg nem kezdtem el. Ha esetleg nem hajt meg ilyet már egy sima Pc-s hangkari,akkor valami nagyon egyszerű és nagyon kis helyet foglaló erősítőt be tudok építeni magába a fejhallgató fejegységének egy részébe, de akkor tényleg nagyon kicsinek kéne lenni! Azért, mert ezt cipelni szeretném magammal tehát valami olyan kéne,amit bele tudok rakni a fejesbe. Ha nem,akkor marad az itthoni használat,akkor viszont egy korrekt erősítőt tudtok adni nyáktervvel? Köszönöm!
Anno kölök koromban vettem az Ezermester boltban BRG, vagy BHG fejhallgatót. Viszonylag olcsón. Otthon kiderült, hogy zörögnek benne a betétek. Ki is cseréltem őket egy egy Szokol hangszóróra. Na annak sem magasa, sem mélye nincs. Talán morzéhoz lenne jó.
Amennyit ráköltenél, annyiért vehetsz egy újat, ami még jó is. Pl.: Sennheiser Ez szépen szól, a bolt is korrekt. A hozzászólás módosítva: Okt 1, 2012
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem: ha egy fejhallgató erősítő 10K-s logaritmikus sztereo potmétere helyett kisebb, vagy nagyobb értékűt használok, az milyen hatással van hangerő szabályozására?
Hello!
Ha kisebb, akkor azt meg kel tudni hajtani az előtte lévő jelforrásnak. Ha nagyobb, a fejhallgató erősítő bemenő ellenállásának illik a potinál sokkal nagyobbnak lenni. A 10..22k optimális ilyen feladatra. Részben a kábelkapacitások hatása, részben a zavarérzékenység miatt. (Nem kell küzdeni velük.) üdv! proli007
Azért megnéztem. A 12 V-os elemről: 6.1mA-t vesz fel a piezó.
Teljesen egyertelmü, hogy anyagilag nem éri meg, de komoly emlekek kötnek hozzá, szal ezért szeretném felújítani. Leginkább az erdekel, hogy kell-e valami fullos erölködö hozzá, hogy müködjön vagy elég ha leszedem a csatit kap egy jack meg új hangszórókat? (bocs, csak tabletrol irok)
Hello! Az szinte semmi. Az még egy kondival is működne, ahogy a kolléga írta. üdv! proli007
Kérdésem az, hogy milyen hangszórókat akarsz beépíteni. Ha Sokolt, akkor kell egy fél W-os erősítő, de inkább 1W-os. És elé egy jó erőteljes hangszínszabályzó, amivel jó nagy kiemelést lehet végrehajtani a magas és a mély hangokon. Én inkább vennék egy jó minőségű fejhallgatót és annak a betétjeit építeném bele.
Igazából semmi elképzelésem nincs, azért kérdeztem rá itt. Szélessávú hangszórókat néztem a Visitontól 4W-tól kb. . Működnek még a gyári hangszórói, de azok nagyon gyengén szólnak. Szóval nem tudom.
Tectronic. Japán márka, nekünk még a régi videotonhoz volt. Nem tudom,hogy vették szüleim, de én még pelenkás koromban szórakoztam vele!
Sziasztok abban kérném a segítségeteket, hogy szeretnék tölcséres driver-hez az érzékenysége miatt egy fesz osztót csinálni. Az ellenállás értékek megvannak, abban kéne a segítség, hogy milyen teljesítményű ellenállásokat használjak?
Google fordító szerint tölcséres autóvezető.
Na, megjavítottam a cuccost, viszont van egy kellemetlen hibája. Ahogy állítom a hangerőt, recseg. A saját hangerőszabályzó potijára gondolok. De mindkét felén. Bizonyos tartományban nem is működik. Leginkább középtartományban nem megy. Min. és max.-n viszont szépen, hibátlanul szól. Akkor a potikat mégis csak ki kell dobni... A Stereo-Mono switch viszont tökéletesen működik. Egész korrektül szól, de a magasak gyengék benne és a mély se jelenik meg. Lehet azért, mert már a 6000 ft.-s agybaverős fülesemhez vagyok hozzászokva, de ahhoz képest, hogy 33 éves....le a kalappal előtte.
Van egy trafóm, aminek a kimeneti oldalon 3 ága van. Milyen egyenirányító kapcsolást használjak? Lehet belőle 2 tápot építeni? Pl sztereo erősítőhöz.
Szia!
Sztereó erősítőhöz nem kell két tápegység, ez tévedés. Ez a trafó egy szimmetrikus tekercselésű középmegcsapolásos trafó?
Így már elég konkrét?
Fényképnek elég konkrét, de talán műszerrel is ki kellene mérni a tekercseket. Jó lenne tudni, hogy melyik a középleágazás.
A két kék egy kimenet, a két sárga és a fehér alkotja a hármast.
Sziasztok!
Ebben a kapcsolásban a 'slope' ellenállás értékét növelni, vagy csökkenteni kell, hogy a felfutás kisebb legyen?
De feszültségmérés nélkül nem találod meg a közepét. A két legnagyobb feszültségű kivezetés lesz a két kimenet, a maradék meg a GND.
A hozzászólás módosítva: Okt 2, 2012
Ne érts félre! Nem akarom fikázni, de a Tectronic már annak idején is gagyi kategória volt, csak a hiánygazdaságban örült az ember, ha hozzájutott. Az ismerőseim csodájára jártak az én 52 Márkás Sennheiseremnek.
Én három fehéret látok, az mind a közepe?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |