Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Tudtommal engedélyezett a CB is FM üzemmód, max. 4W, 26960-27410 kHz 40 db 10 kHz-es csatorna.
A 4W-os teljesítmény kb milyen messzire visz el? Egyébiránt az ilyen adó is vizsgaköteles?
A rádióamatőrnek joga van rádióberendezést építeni, átalakítani. Persze vásárolni is.
Mindezeket üzemben is tarthatja. A készülékre a zavarásra és a sugárbiológiai vonatkozó előírások vonatkoznak. A használatra a forgalmazásiak. Csakis így lehet rádiód hivatalosan. Én is gondolkodtam rajta régebben. Bővebben: Link Bővebben: Link A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2014
De ahhoz hogy valaki rádióamatőr legyen vizsgát kell tennie ami gondolom nem olcsó. Sajnos,de ha az lenne akkor meg mindenki inkább rádiózna mint telefonálna .
A vizsga előtt vizsgadíjat kell fizetni, amelynek összege – a pótvizsga és az önálló morze vizsga kivételével – 4 000 forint, morze vizsgával együtt 6 000 forint.
A pótvizsga és az önálló morze vizsga díja 2 000 forint. A nyugellátásban részesülőket, fogyatékossággal élőket és a diákigazolvánnyal rendelkező nappali tagozatos diákokat a vizsgadíjból 50% kedvezmény illeti meg. A kedvezményre jogosító eredeti dokumentumot a vizsgán be kell mutatni. És ezen felül amennyiért találsz oktatót. Bővebben: Link
Az viszont fontos megjegyezni, hogy rádióamatőr sávokban csak szigorúan rádióamatőr témáról szabad beszélgetni. Az meg hogy akkor telefonálás helyett rádióznának az miatt lehetetlen, mert a vizsgára elég komoly ismeretek kellenek.
A hozzászólás módosítva: Jan 18, 2014
Annyira nem is drága,de mondjuk én csak egy speciális célra használnám fel a rádiózást,tehát ennyiért amennyiért ketten leraknánk a vizsgát,annyiért veszek egy nagyon erős walkie-talkie-t és kész is. De köszönöm a választ nagyon jó ötlet egy ilyen vizsga annak aki sokat törődik a dologgal.
160 oldalnyi szöveget kell megtanulni. Ha jól láttam egy oktatással foglalkozó emberkénél. Sajnos ehhez tényleg sokat kell tanulni. Mert sok számítás van benne stb. Ezért nekem ez csak álom marad. De jobb is így mert igencsak a körmére nézhetnek az embernek. Főleg ha zavarja az adást valami a környéken az első célpont az amatőr lesz. És a legapróbb hibákért is szeretnek iszonyat vastagon írni a csekkre.
Igazad van itt ez már régen OFF azért köszönöm mindenkinek a rámutatást.
Sziasztok! Azt szeretném megkérdezni hogy ide milyen alkatrész jön és milyen értékű?
Köszönöm a választ!
Szia! Ilyenre gondolok.
Sziasztok
Nem akartam feleslegesen új topikot nyit így maradtam itt, van egy farenheit horrasztoállomásom (évek ota tökéletes) és szeretném meghosszabbitani a vezetékét (páka és az állomás között), a kérdés hogy egyáltalán lehetséges e illetve milyen vezeték kellhet?
Hello! Oké, ez dicséretes, de miért nem valamely pákás topikban?..
Elvileg nem lehetne meghosszabbítani, csak kompenz vezetékkel a hőelemet. Mert ahol a hosszabbítás van, ott van a hidegpont. Viszont nem írtad hogyan van megoldva a mérés, és egyáltalán van-e hidegpont, vagy ezt mérő akármi.. (Mert gondolom nem a fűtésvezeték hosszabbítás lenne a kérdés..) üdv!
Nem találtam megfelelő topikot, még nem szedtem szét igy nem sokat tudok a belsöségről, az tudom hogy rövid sokszor a forrasztáshoz a vezeték és szertném meghosszabbitani. Nekiesek és szétszedem hogy milyen megoldás van benne (jelzem ez hogy hidegpont, nem tudom mi).
Ha van kedved, akkor olvass kicsit a hőelemekről, vagy ezeket a hozzászólásaimat. Lehet akkor megtudod. üdv!
Nekem ez a dolog magas, részben felfogtam a lényegét de nem teljesen tiszta a dolog, az tuti hogy ez a hőtan nem az én prfilom. Azért köszönöm
Sziasztok.
Szeretnék segítséget kérek tőletek. Szeretnék csinálni egy micro sd -> usb átalakítót csinálni házilag egy usb kábelből és egy micro sd kártya foglalatból. Ezekből meg lehet csinálni? Előre is köszönöm.
Szia! Srácok van aki foglakozik, kis háztartási gépekkel? Ha igen, kérek szépen tájékoztatást, hogy hol jutok hozzá kenyérpirítók hőfokszabályozó paneljainak kapcsolási rajzaihoz? A Hauser tranyos változata is érdekel, de vannak IC-sek is. Köszi a segítséget!
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem ,hogy szerintetek egy 20 K Ohm -os poti "lebutítható" -e 2 db 10K Ohm -os ellenállással?A 2 db 10K-s ellenállás sorosan lenne és így menne a 3 kapcsára
Hello! Inkább azt írtad volna meg, mibe - miért kell. Mert így nem biztos, hogy értjük, mire gondolsz. üdv!
Köszi! Sajnos nem találok kapcsolási rajzot semt!
Úgy látszik ezek a dolgok már nem témák. A fórumon sem látom sehol a háztartási gépek területét, kapcsolási rajzokban. Pedig érdekes lenne. Nem?
Sziasztok!
Nem vagyok elektronikai szakember,ezért nem tudok pontos szak kifejezéseket, kérlek nézzétek el nekem. Az volna a kérdésem,hogy ha...: Nekem egy 2.1 es erősítőm van, de ehez csak kettő hangfalat kötöttem. Mégpediglen úgy, hogy a pozitív jeleket megkapja a bal és jobb kimenetekből a negatív jeleket a mélyláda kimenetből. Nagyon szépen szólnak , zaj és búgás nélkül.Tulajdon képpen megvagyok vele elégedve! Szerintetek, ha így használom hosszútávon lesz valami baja a zenecuccnak? Köszi ha válaszoltok!!! Szép napot mindenkinek!! -matyas-
Sziasztok! Van egy kenwood ka92b készülék trafója. Az van ráírva a készülék dobozára, hogy 650w 220V 50-60Hz, Szerintetek ez a trafó teljesítményét is jelenti egyben ?
Szia!
Igen, azt.
Hordozható aktív hangsugárzót építek, egy 12V-os akksiről üzemelne ennek az erősítőnek az egyik oldala. Mekkora biztosítékot iktassak be az erősítő és az akksi közé, inkább gyorsat vagy lomhát?
Sziasztok. Lehetséges mosfettel olyan kapcsoló áramkört építeni, ami feszültség független? Úgy értem, ha a kapcsolni kívánt feszültség polaritása felcserélődik, akkor is működjön ugyanúgy.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |