Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Ki sem bontottad? Azé' lehetne méregetni, mi hová megy, vagy nem megy. Esetleg visszarajzolni, és következtetni, mi-mit kéne csináljon?
Méregettem. A méréseim lapján fet lesz rossz.
Üdv.
Bocs, hogy csak most válaszolok. Nem az áramszedő, hanem a perdülésvédelem dolgozik, ami a kerék (kerekek) megperdülésekor visszaveszi a vonóerőt, ezt érzed rántásnak.
Gate és source szakadást mérek, darin source vezet akkor kuka a fet?
Sziasztok!
Fogyasztás számításhoz kérnék egy is segítséget. A feladat egy aksiból fogyó áramot kell Ah-ban kiszámolni az alábbi feltételekkel. 1mp-ként 20ms ideig 2.3A áram folyik a fogyasztón amit az aksi táplál. A kérdés hogy 1 óra alatt mennyi áramot fogyaszt el az aksiból? Kicsit logikáztam és úgy számoltam, hogy 1 órában 3600s van, ezt megszoroztam 20ms-al így kaptam 72mp-t. Ennyi ideig folyik a 2.3A a fogyasztón. Ezt az időt elosztottam 60-al, (ennyi perc van egy órában) hogy megkapjam százalékosan a fogyasztási időt ez 1.2 lett. Ismét a 60 percet elosztottam ezzel az 1.2-vel így kijött 50. Tehát az óra egy 50-ed részében folyik 2.3A áram, vagyis akkor a 2.3A -t osztottam 50-el, így 46mA fogyasztás jött ki óránként. Lehet egy kicsit megbonyolítottam de szerintem jól számoltam. Biztos van könnyebb módja is, a kérdés hogy tényleg ennyi-e az óránkénti fogyasztás és hogy jól számoltam-e. Előre is köszi a segítséget!
Ha kiforrasztva (Skori módszerrel) mérted, akkor valószínű. Lehet más is megnyekkent.
Idézet: Ezt írja. Mondjuk én be forrasztva mértem. Ki forrasztva meg mérem. Azon töröm a fejem hogy kicserélem az összes lakatrészt. „2, ohm mérõ (dióda állásban) D-S közé. G-S rövidre zárva. Ekkor az egyik irányba szakadást kell mérni (D+) a másik irányban a D-S közötti dióda vezet. Ha nem ezt méred -> kuka”
Nem kell "az összes lakatrészt", elég a hibásat.
A hozzászólás módosítva: Feb 25, 2016
Akkor fet nem jó?
Ha kiforrasztva is ezt méred, akkor kuka. Lesz ott még más is, mérd jól körbe.
Cseppet túlragoztad. Hiszen ha állandóan folyna a 2,3A, akkor 2,3Ah lenne a fogyás. De mivel 100ms a ciklus és 20ms amikor folyik, ennyivel kevesebb. Vagy is a 2,3Ah-nak az 50-ed része. Ami 46mAh.
Ha a tápfeszültségük rendben van, valószínűleg jók, de van az adatlapjukon mérőkapcsolás, aszerint is kimérheted őket. Ha visszarajzolod az áramkört, esetleg találhatunk olyan pontokat, ami gyanús (kényesebb) lehet.
Üdv néktek. Totál képes vagyok ebbe a rajzba belegabalyodni, pedig ez alap lenne. Az ábrán lévő sztereó jack aljzat melyik kivezetéseket köti vajon össze akkor amikor nincs füles beledugva?
Szia! Én úgy látom hogy a felső kettő érintkező a jel, ezek jönnek CNP307 3 és 1 lábáról, az alsó rész CNP305 jön ez mint kapcsoló működik, információt adva hogy a jacket csatlakoztatták, a legfelső egyértelmű hogy a közös pont vagyis a föld.
Köszönöm a válaszokat akkor a 4-es és 5-ös láb zár össze üres állapotban, ha jól értelmezem.
Cep83a3 kicseréltem Irf830-ra és működik a kapcsolás. Csak igy 4.5 tud.
Egy csipogóval, könnyű ezt kideríteni.
A mester eszköz TX portját összekötöd a szintillesztő közbeiktatásával a szolga (jelen esetben BT modul) RX portjával. A maradék RX és TX lábakat is összekötöd a fentiek szerint.
A linkem egy antikvárium oldalára mutat, ahova én regisztrálva is vagyok, rendeltem tőlük könyveket, többek között a linkelt könyvet is onnan vettem meg.
"4.5 tud" Ki-mit-hol? Ha nagyobb áramút teszel, tudni fogja a 8A-t. Persze némely paraméterében kell egyezzen az eredetivel, a meghajtás miatt.
Üdvözlet
Az lenne a kérdésem hogy ha van egy áramkör amibe kell valamilyen tranzisztor vagy FET de nekem nincs olyan csak más mit kell változtatni ahhoz hogy működjön azzal ami nekem van vagy mit kell nézni az adatlapján (max feszültség max áram azt tudom)
És a tápot azt melyik pontjára kell kötni? LV vagy HV?
Nekem csak ilyen volt itthon. Milyen típus jó még oda?
Először megnézed a helyettesítős témában, hogy van-e a készletedben azok közül. Ha nincs, akkor adatlap összehasonlítás, valamint a követelmények tisztázása: kell-e akkora erősítés, feszültség, stb.
Beírod a helyettesítősbe a kívánalmakat, vagy gyártók gyártmányai, üzletek kínálata közt keresel. Van keresőjük nekik.
Üdvözlet
Lenne egy másik kérdésem is . Sikerült valahogy tönkretenni 1 panelba építhető kínai volt és amper mérőműszert , füstölt , van benne egy ic amin (01NPC36) felirat van ezen nem látszik semmi hiba . A másik ami biztos hogy tönkrement az egy smd 3 lábú + háta (M5330B .alá írva. 545T) nem találok a hálón semmit róluk lehet e helyettesíteni valamivel?
Vegyél egy másikat, mert így sokkal olcsóbban kijössz és még forrasztgatnod sem kell a kegyetlenül rossz ólommentes SMD padokat.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |