Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lényegesen kisebb lesz a linearitás hiba annál, mint amit egy deprez műszerről le lehet olvasni.
1A-nél a graetz-en keletkezik kb. 1...1,5W ami szétoszlik a 4 diódán, tehát diódánként kb. 0,25...0,35W. Valóban nem lenne hideg, de ennyi simán belefér. Amúgy meg használhat akár egy kicsit nagyobb áramú "graetz-kockát", vagy schottky diódákat. Tudnék ennél jobb megoldást is, de: - a kezdők kérdései témában vagyunk. - nem ismerjük a deprez műszer paramétereit Idézet: Amivel max 1A-t akar mérni... „És van egy 5 A-es lágyvasas műszere is.”
És ezért kérdezte, hogy lehet-e ehhez áramváltót készíteni, amire a válasz, hogy lehet.
De az egy másik műszer, amit az áramváltóhoz használna..
![]()
Tisztázandó a félreértéseket. Skori értette jól, 1A-ig szeretnék mérni. Erre a feladatra van a Deprez alapműszer. Kaptam rá egy megoldást ki fogom próbálni amint odajutok. Köszönöm szépen. Ezenfelül van egy 5A-es lágyvasas műszerem amit csak azért említettem meg hogy ha azt könnyebben meg lehet tanítani 1A-ig mérni mit a Deprez-vel a váltóáram mérését akkor nekem az a megoldás is megfelelne. Köszönöm mindenkinek aki időt szánt a problémámra.
Idézet: „„És van egy 5 A-es lágyvasas műszere is.”” Idézet: „Amivel max 1A-t akar mérni...” Igen, erre gondolt a költő. A hozzászólás módosítva: 11:37
A lágyvasas műszer mérőműve biztos nem 5 A -es, abban az 5 A -es méréshatárhoz meglehet belső, de inkább külső sönt tartozik. Meg kellene nézni, mérni. A sönt variálásával valószínűleg beállítható, hogy végkitérésben 1 A -t mérjen. Ezesetben a beosztás megtartásával, a számok átírásával, vagy a mért érték 5 -el való osztásával alkalmazható.
Hello! Ez nem egészen van így. Pont a lágyvasas alkalmas arra, hogy egy bazi vastag drótot tekerjenek rá. Mert itt csak a vas mozog a tekercs áll. Tehát tök mindegy a súlya.
Megnéztem, belső sönt van benne - a mérőmű része - ahhoz nem nyúlnék. Van egy másik lágyvasas műszerem is azon van egy külső - 100A-es - áramváltó de az alapműszer annál is 5A-es.
Az lehet, de ha nem táblaműszerről van szó, nem szokás vastag dróttal tekerni, ezzel együtt nem egy kimondottan érzékeny műszer fajta.
pavikpeter: Ha megpróbálnád csak leakasztani a belső söntöt, megmérhetnéd az alapműszer érzékenységét, hány mA -nél mutat végkitérést. A sálázáson ez nem változtat, mert a nemlineárís skála a műszer típusából adódik. |
Bejelentkezés
Hirdetés |