Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   457 / 3997
(#) csati78 hozzászólása Márc 25, 2009 /

Össze kellene kötnöm a monitort egy hosszabittóval mind a kettő szakadt.

Használj mondatkezdésre nagy betűket, és mondatvégi írásjeleket. Átgondoltan, mindenki számára érthetően fogalmazd meg a kérdésedet, ellenkező esetben nem kapsz rá választ.
Jav.szamóca
(#) gg630504 válasza csezoli21 hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

(#) watt válasza Gery hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Sajnos amit kérsz, nem túl egyszerű, még akkor sem, ha lenne rajzod, mert egy ilyen DC-DC konvertert megépíteni sok tapasztalat kell. A legfőbb probléma viszont a 0-tól való változtatás, és az 1A. Ezek 5V bemenő fesz esetén ferrit trafót, FET-es kapcsolóüzemű tápot feltételeznek, és még így is baromi nehéz a 0V-ot megoldani. Arról nem is beszélve, hogy a termelt zajt is el kéne nyomni, ami szintén nem könnyű, bár arról nem írtál mihez kell, mert van aminél ez nem számít.
(#) llaci56 válasza csati78 hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Mi az akadálya?!
(#) csezoli21 válasza gg630504 hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Heló
Tehát akkor C1: 633 nF
és a többi változatlan, de nekem az a gondom még hogy nem csak 1 relét hanem a mellékelt kapcsolást szeretném igy üzemeltetni 220Voltról úgymond trafó nélkül!
Erre is jó így szerintetek?
Ez egy nyomógombos be-ki kapcsoló kapcsolás!
(#) watt válasza csezoli21 hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Erre így nem jó. Kell bele egy zener(nagy). A nyomógomb kettős szigetelésű?
(#) watt válasza gg630504 hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Érdekes az egybeesés! Ettől ki tudok akadni, Te nem?
(#) csezoli21 válasza watt hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Heló
Köszi a gyors választ!
Milyen zener meg hova kéne a kapcsolásba tenni?
Még nincs meg a nyomógomb, ha kettős szigetelésü kell olyat veszek akkor!
(#) rorschach hozzászólása Márc 25, 2009 /

Köszi a segítséget!
(#) lyukasora12 hozzászólása Márc 25, 2009 /

Ezt leforditana nekem valaki magyarra:
dc-to-dc-Charge Pump Voltage Converter
Hogy szoktak ezt hivni magyarul ? Koszi elore is !
(#) bancsi15 hozzászólása Márc 25, 2009 /

Sziasztok!

A Hestore-ral kapcsolatban szeretnék kérdezni. Pl.: én hangszórót akarok venni, de Nettó árak vannak feltüntetve. A szállításon felül(1280Ft) ezt a nettó árat kell kifizetni, vagy erre még rájön az áfa is?

Köszi
(#) llaci56 válasza bancsi15 hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Bárhol, bármit veszel, arra mindig rá kerül az ÁFA. (Itt a HE –n is!) Tehát ha nettó ár van megadva, akkor az ÁFA-t hozzá kell számolni. (Ez ma 20%, vagyis a nettó összeget 1,2 –vel kell szorozni.)

(#) Godesz hozzászólása Márc 25, 2009 /

Sziasztok!

Hallom sokszor hogy ilyen meg olyan programot használtok tervezésre, és én is szeretnék beszerezni egyet, melyiket használjátok áramkörök tervezésére?
köszi előre
(#) Droot válasza Godesz hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Hello!
Sprint layout-ot hasznalunk sokan. Ez azert elonyos mer konnyu megtanulni kezelni. Szoktak meg Eagle-t is hasznalni, azt viszont szerintem nehez hasznalni.
(#) Droot hozzászólása Márc 25, 2009 /

Sziasztok!
Lenne nekem is egy kerdesem. Meg epitettem ezt a torzitot es ha radugom szkopra akkor szepen mutatja a szkop a torzitott szinusz jelet, de ha radugon az erosito ele es a bemenetre nem hanggeneratrort rakok hanem gitart akkor csak zug az egesz es nem ad ki hangot. Ez miert lehet? Mi lehet a baj?

trtorzito.gif

(#) Godesz hozzászólása Márc 25, 2009 /

Sziasztok

Az lenne a kérdésem hogy Eagle-be hogy lehetne alkatrészeket beimportálni, mert rákattintok az "Add" gombra, de üres a bejövő ablak.

köszi
(#) gg630504 válasza llaci56 hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Valószínű az okozott zavart, hogy
"Az Fgytv. 14. § (3) bekezdése szerint a forgalomba hozott áru és szolgáltatás áraként minden esetben a fogyasztói forgalomban fizetendő, azaz bruttó árat kell feltüntetni."
1997. évi CLV. törvény
(#) gg630504 válasza lyukasora12 hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Röviden DC DC konverter.
Már amennyire magyar.
Hosszabban egyenáramról egyenáramra, töltéspumpálással működő feszültségátalakító.
(#) Gyimate hozzászólása Márc 25, 2009 /

Sziasztok!
Kezdő éppenséggel nem vagyok, de a 230-al nem szívesen játszok, ezért szeretném kikérni a szakértelmeteket,hogy jól kötöttem-e össze a trafóta többi kábellel. Ez amúgy csak egy ideiglenes megoldás, addig ámíg nem kerül bele a dobozába az erőlködő.
A trafóról annyit, hogy PR: 230V, 300W SEKUNDER: 2x17V 8,6A. A h'l=yati csatlakoy=n m;rt ellen'll's pedig 5,6 ohm, amit egy kicsit kicsinylek, de remélem, hogy ez normális. A válaszokat köszönöm!
(#) gg630504 válasza Gyimate hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Egyenáramon lehet annyi az ellenállása.
De nem egyenáramon használod.
( Ne használd egyenáramon, ne kösd akkumulátorra )
---
Ha nagyon nagyon óvatos akarsz lenni, a primer oldalon köthetsz vele sorba kísérletképp valamilyen ellenállást, pl. 230 voltos 100 wattos izzót, rezsót.
(#) Gyimate válasza gg630504 hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

A trafóban megbízok, tiszta új, és már volt próbálva (feltranszformáltam vele 17V-ról 23O voltra, persze szinusz jelet). Amúgy meg nem kötöttem volna rá akkut, mondtam, hogy nem vagyok kezdő, csak biztosra akartam menni. Akkor ha jól vettem ki a szavaidból akkor lehet így használni. Kösz a választ!
(#) Zozeei hozzászólása Márc 25, 2009 /

Felmerült mégegy kérdésem az astabil villogó kapcsán. Tranzisztornak, hogyha nagyobb feszültségen működtetem mindegy milyet teszek, csak kibírja a feszültséget, vagy számít az is, hogy mikor, hogyan nyit? Bár elolvastam a tranzisztorrol szóló cikket, azért nem vagyok teljesen tisztába vele.
(#) kiskacsa2009 hozzászólása Márc 25, 2009 /

Sziasztok!
Szereztem egy számítógép tápot, csak az a baja, hogy a kondik púposak
És az lenne a kérdésem, hogy ha kicserélem a rossz alkatrészeket, akkor még működhet, vagy inkább szerezzek egy működőképeset?

Ui.:találhatok adatlapot erre a típusra??
(#) Dudus válasza kiskacsa2009 hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Hát a Codegen nem az a táp, amire sokat érdemes költeni, de ha meg akarod tanulni a működésüket és a javításukat, gyakorolni jó. Ha kicseréled a púpos kondikat és más baja nincs, elindul, ha más baja is van csattan/füstöl/nem megy.
(#) kiskacsa2009 hozzászólása Márc 25, 2009 /

Itt van még egy-két kép
Valamint a 06-os képen van valami manópiszok-szerű valami. Az mi (lehet)???
05-ös kép - kondi púpos,
04-es is
03 - távoli
(#) matyko_78 hozzászólása Márc 25, 2009 /

Milyet érdemes venni, (CELLU-sat vagy EPOXID-osat) nem nagyon tudom mi a különbség ? Nekem a vasalásos módszer a legszimpatikusabb.Bővebben: Link
(#) proli007 válasza Zozeei hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Hello!
Tulajdonképpen mit szeretnél?
- Nagyobb feszültségről járatni a kapcsolást?
- Nagyobb feszültségű tranyókat alkalmazni?
- Nagyobb teljesítményű tranyókat betenni?
- Mi nyit és mikor?
Szóval mi a kérdés? Mert valami konkrét kérdés jobb lenne.
üdv! proli007
(#) nagy hoho válasza Soulskater hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Helló ! Az R 10 , R 11 , R 1 ellenállások a + 5 voltra vannak kötve.
(#) stichelbaut hozzászólása Márc 25, 2009 /

Hello!

En alapvetoen nem vagyok pakasz szakember... :no:

Van egy zenekarom, szeretnenk felveteleket csinalni PC-vel, ehhez viszont az kellene, hogy mind az 5 embernek lehessen egy fejhallgatot a fejere rakni.

Ezt nem tudjuk technikailag megvalositani, mert a keveronkbol csak eg jel jon ki, azt pedig hiaba buzergaltuk tobb fele vezetekekkel, egyszercsak eltunt a hangero.

Valami olyan kis kutyu kellene, amibe bemegy a keverobol egy stereo jel es a masik oldalon kijon belole 6 stereo fejhallgato aljzat.

Mindegyikhez jo lenne egy hangero poti is, de ha ez nagyon bonyolitja a dolgot akkor nem feltetlenul szukseges.

Egy baratom megcsinalna a szerkezetet, ha adok neki rajzot...

Tud valaki ebben segiteni nekem???

Elore is koszonom a segitsegeteket...!!!

Udv!
Attila
(#) proli007 válasza stichelbaut hozzászólására (») Márc 25, 2009 /

Hello!
Leg egyszerűbb a kis LM386-os IC-vel öt kis végfokot készíteni egy tápfeszről, akkor külön szabályozhatod mindegyik fülest.
üdv! proli007
Következő: »»   457 / 3997
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem