Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   734 / 3999
(#) djhua hozzászólása Dec 28, 2009 /

Lenne egy kérésem hozzátok !

Tudna valaki egy olyan kapcsolast,nyakrajzot,beultetes... kesziteni hogy ezek egy panelon legyenek :

Erosito tda7294 : Ez az
Hangfalvédő : Ez az
Tápegység : Ez az

Koszonom elore és ha még valami szukséges ehez erositohoz hogy legyen szuper kerem azt is a panelra ... !! Koszonom !! ;)

(#) Saggitarius válasza papcsi95 hozzászólására (») Dec 28, 2009 /

A robotok nem eppen alapfoku tema, rengeteg jarulekos tudas kell hozza az elektronika kulonbozo teruleteirol, mivel nem csak elektronika, hanem szamitastechnika is. Egesz jo dolgokat lehet elerni a Lego Mindstorm-mal, csak gondolom M.o-on nem epp a legolcsobb.
(#) Saggitarius válasza djhua hozzászólására (») Dec 28, 2009 / 1

A taphoz lenne kerdesem: minek a 2 graetz? 1 is eleg lenne, igy tobb a veszteseg, mert a nullpont is diodan keresztuli, nem siman a megcsapolas. Ha nagyon igenyes akarnek lenni, azt elkepzelhetonek tartanam, hogy oldalankenti tap legyen alkalmazva.
(#) papcsi95 válasza Saggitarius hozzászólására (») Dec 28, 2009 /

Hát igen ,a legó nagyon drága.Multkor néztem a katalógusokat,főleg ez a fajta amit mondtál ráadásul nem is nagyon engedik meg itthon a legót a kisebb tesóm miatt.De az unokatesóm szinte mindíg azt kap(nálla szoktam legózni).Ha szerencsém van pár év mulva Mindstorm-ot is kap aztán ha megunta...
De azért köszi.
(#) miki79 hozzászólása Dec 28, 2009 /

Sziasztok!
Ezzel a kapcsolással lehet lüktető áramot előállítani,
mint a híd kapcsolással?
Köszönöm a válaszokat!

DSCF2417.JPG

(#) Imi65 válasza miki79 hozzászólására (») Dec 28, 2009 /

Lehet, de nem olyat. A híd mintegy "felfordítja" a zéró tengely fölé a negatív félperiódust, ez azt levágja, az alatt nincs kimenő jel. A kimenettel párhuzamos dióda gyakorlatilag semmit nem csinál.
(#) Saggitarius válasza miki79 hozzászólására (») Dec 28, 2009 /

Mint Imi65 irta, a kimenettel parhuzamos dioda nem igazan funkcional.
Alapjaban ez a rajz pelda az egyutas egyeniranyitasra, de csak lukteto egyenaramot allit elo, mivel nincs pufferkondenzator a kimeneten (csak a pozitiv felhullamok talalhatoak a kimeneten).

DSC00056.JPG

Talan nem is olyan elerhetetlen. Nezd meg a linkelt Ebay cikket -meg nem neztem korul alaposabban, ez az elso amire raakadtam- Bővebben: Link
(#) elektromania92 hozzászólása Dec 28, 2009 /

Egy kapcsolásban az alkatrészlista alapján szükség van egy 220nF polieszter kondenzátor. De nincs nekem csak kerámia. Használhatom? Egy AD átalakítóról van szó a 7107 ic vel.
(#) Saggitarius válasza elektromania92 hozzászólására (») Dec 28, 2009 /

Talan meg jobb is lesz, mivel kisebb az oninduktivitasa. A 220nanos ertekbol itelve tapszuro, oda meg plane jo lesz.

Esetleg meg ragd at magad egy masik topicon: Bővebben: Link
(#) kadarist válasza elektromania92 hozzászólására (») Dec 28, 2009 /

Szia!

Csak poliésztert használj, mert a kerámiának nagy a hőfokfüggése(kapacitásváltozás). Egy A-D konverternél ez nagyon számít. Kerámiakondenzátort nagyfrekvenciás hidegítésre és rádiófrekvenciás tartományban használnak.
(#) papcsi95 válasza Saggitarius hozzászólására (») Dec 28, 2009 /

Köszi a segítséget.
(#) elektromania92 válasza kadarist hozzászólására (») Dec 28, 2009 /

Kösz a válaszotokat, mindkettőtöknek, nem sokkal jutottam előrébb. Mind egy majd veszek, olyat amilyen hagyva van és kész.
A poli kondira, ha .1 van irva, akkor az 0,1nF, vagyis 100pF? Ha igen akkor ki kell cserélnem, mert 100nF kell oda.

100nF-os a .1 jelzésű. Annyit jelent, hogy 0,1 uF. Multival mérd meg, az a biztos. Használj poliésztert! Bár nekem tök mindegy...

Hat csak mert az egyik poli kondira 22n J100 van irva, gondoltam, hogy akkor .1 J100, akkor az 100pF. Tehát az 100n? Az előző hozzászóllás nem volt egészen világos nekem.

Kapacitásmérő műszered van? Ha van rá lehetőséged, csinálj képeket ezekről a kondikról. Több szem többre megy

Kapacitás mérőm még nincs, a multival pedig nem tudom megmérni.Képeket tettem fel

Nem.
az altalad irt 22n J100 jelentese: 22nF +/-5% 100V
A "J" jelentese (mindenutt?) 5%

így is teljesen egyértelmű: 100 nF és 22nF poliészter.

Elso kep .1 J100 >>> 0.1µF azaz 100nF +/-5% 100V
masodik kep mint elobb irtam

Nincs mit.

Epp most talaltam: Bővebben: Link

Utananezek, hogy azok mennyibe kerulnek.

Köszönöm a segitséget mindkettőtöknek.

szívesen!
(#) kadarist válasza galiczadam hozzászólására (») Dec 28, 2009 /

Ezt egy kicsit pontosítsd. Hálózati vagy kisfeszültségű csatlakozóra van szükséged?

Forraszd be fixen a vezetékeket. Az a biztos.

Milyen csati van a tápkábel végén?
(#) Saggitarius válasza galiczadam hozzászólására (») Dec 28, 2009 / 1

Nintendo DS? annak spec a csatija, hasonlit a mini USB-hez.
(#) Saggitarius válasza galiczadam hozzászólására (») Dec 28, 2009 / 1

A leiras szrt elmegy 9V-os elemrol, akkor elegendo. Egy Hi-Power LiIon is 400-600mA/h-s.
(#) kadarist válasza galiczadam hozzászólására (») Dec 28, 2009 / 1

600 milliamperről 5 ilyet használhatsz.
Következő: »»   734 / 3999
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem