Fórum témák
» Több friss téma |
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal! - Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni! - És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Mondtam,hogy lehet hülyeséget kérdezek akkor elnézést.
Gondolod rafer 32 menet 1mm-es madzagbol? Az mar elegge merev, hogy 15-os belso atmeron athuzogasd. Lehet, hogy nem vagyok egy rajztehetseg, de skiccelve kb 15 menet fert csak el az elso korbe.
Egy masik fotos (csak elfelejtetted tukrozni a fotodat)
Szerintem gond nélkül egy sorban ráfér. A 15mm belső furatú gyűrűnél számolhatunk 14mm átmérőt 1mm huzal esetén. Mivel igy a kerület~44mm-nek adódik, a 32 menet egy sorban, hézagokkal is ráfér.
A képen ugyanekkora magon 0,8-as huzallal...
A mag méretre ugyanekkora, anyagra más... 0,8-asból tekertem rá sokat, de így is csak 680 uH a multi szerint. De akkor akkor ezek szerint 1-es huzallal a linkelt magból lehet 1 mH-t kivenni. És még akkor annyi, hogy 1-es huzal 2 A-t még biztonságosan elbír?
hali. egy KS0066 2x16-os LCD-re lenne szükségem, de nem kapok sehol. Vagy az lényegtelen, hogy a száma milyen, csak 2x16-os legyen? Bővebben: Link
találtam itt egy ilyet: Bővebben: Link
az adatlapjában azt írja, hogy : 3. Built-in controller KS0066 or equivalent. akor ez kell nekem, nem?
Nem tudom miért kérdezte, de biztos van oka rá, ami érdekelne engem. Szerintem pedig igenis lehet alapja a kérdésnek. Persze itt most nem a szolid, visszafogott műélvezésre gondolok, hanem az amolyan csúcsra járatásra. Mint köztudott a rockzenében eléggé nagy a "zúzás", s ez az állandó igénybevétel károsan hathat az erősítőre (is). Persze egy megfelelő védelmekkel ellátott erősítőnél, ami ráadásul PA célra készült, nem oly nagy a gond, mint egy olcsó, kommersz, otthoni hifinél.
Hangzásban viszont mindegy, hogy milyen zenét hallgatunk.
Az 1mm huzal megfelel. A képen látható gyűrűre mennyi menetet tekertél? Az elég sok nem pontos meghatározás.
A menetszám meghatározása adott AL értékű vasanyag esetén: a kivánt induktivitásérték(nH-ben)/AL, és a kapott számból négyzetgyököt kell vonni. Jelen esetben:16 /1000 =1000 négyzetgyök alatt=31.62 menet.
hali. SFH5110-36Khz-es infravevőt lehetne helyettesíteni TSOP1736-os vevővel? Mind a kettő 36KHz-es, vagy függ a típusszáma is?
Az a baj, hogy fingom sincs az elektróhoz......jó lenne ha valaki elindítana valamilyen irányba. Elképzeléseim:
1. Valaki mutat 1 oldalt ahol min 2000Ncm-es szervomotorok vannak 2. Bővebben: Link Egy ilyenből ki lehetne-e szedni csak magát a motort és egy egyszerűbb elektronikával és potival mozgatni?? 3. Bővebben: Link Ezen maga a motor az nem 1 villanymotor? Tehát akkor egy encoderrel és elektronikával sima villanymotort is lehetne pozícionálni? Vagy ez hülyeség?? Nekem ennyi jutott eszembe. A trabant sztem nem jó mert abba valszeg egy röpsúlyos kuplungot tettek bele + ugye ott a gyári szabadonfutó....ez 1 60 lovas autónál beválhat de egy 200 lovasnál nem az igazi...meg ahhoz megbontani motort váltót stb.
sziasztok egy 220/380 -as1.5 KW -os 1400 -as fordulatu villanymotort ha 220 V -ra kötök akkor mennyivel lessz gyengébb a teljesitménye? Vagy nem lessz kevesebb? Előre is kösz.
Valaki tudna ennek : Bovebben Link a kapcsolasi rajzat es a nyakrajzot !! Koszonom elore !!
Egy RGB ledes kivezerles jelzorol lenne szo !! 4XRGB led Koszonom megint !! Es ennek is ha lehetne : Bővebben: Link BUEK !!
Nem számoltam a meneteket, egyszer körbetekertem szorosan, aztán a maradék vezetéket még elosztva rátekertem, közben méregettem. Utánanéztem, ez a vasmag 70-es Al számú volt. Ezt a számítást elrakom magamnak. Kösz a segítséget.
Kisegitene valaki egy nyakrajzzal ehhez a kapcsolashoz : Bővebben: Link !! Koszonom szepen !!
Egy 3 sávos hangszinszablyzorol van szo !! Nem tudom hogy mennyire kaphato az az IC !! De egyszerunek es nagyszerunek tunnik az egesz !! Koszonom !!
Nincs energiám most megcsinálni, de tudom ajánlani ezt a programot Bővebben: Link
A korlátozott verzió is bőven elég lesz. Kevés informatikai jártassággal rájössz, mit hogy kell benne. Először megcsinálod a kapcsolási rajzot a programban, kiválasztva a kellő alkatrészeket, majd a NYÁKnál már vékonyan össze is kötni neked, csak el kell vezetgetni a sávokat. uA741 általános műveleti erősítő, biztos hogy kapható "minden sarkon" ha nem akkor lm741, tl072, stb... Égyébként én nem vagyok híve az ilyen jellegű hangszínszabályzóknak. (Nekem nem jöttek be) Ajánlom inkább ezt kész nyákrajzal, egy külön téma is van róla itt a fórumon Bővebben: Link Ez se sokkal bonyolultabb. Üdv
Az a jó a hibás rajzokban hogy sokkal hamarabb meg lehet találni mint a (javított) JÓ VÁLOZAT-át!
A rajz megtalálható:
Király Andor - Ferenczy Ödön elektronikai receptek II. 73. oldalán... (75. oldalon van a nyák és beültetési rajz.) [off] ( Sajnos most csak ennyivel segíthetek... )
Sziasztok!
A következő a problémám: van egy trafóm, ami 30 voltos, a teljesítményét nem tudom. (Szemre nagynak tűnik, az eredeti környezetében egy RS403L híddal egyenirányították, ami maximum 4 ampert bír el.) Én ezt a fent említett feszültséget egyutasan szeretném egyeniranyítani, mivel kb. a felére, 15 voltra, van szükségem. Ehhez meg is találtam a kellő teljesítménydiódát, egy BYW98-ast, ez maximum 3 bír el. Az első kérdésem az, hogy eddig ''jó''-e? Én kipróbáltam ugyan, működött rendesen, mértem, meg volt a kb. 15 volt, a dióda nem melegedett... A másik gondom: ha egy TDA2003-al felépített végfokot (esetleg kettőt) táplálok majd róla, mennyi szűrés kell neki, stabilizálni érdemes-e? Nagyjából ennyi, elnézést a sok kérdésért, a válaszaitokat előre is köszönöm!
Szia!
Egyutas egyenirányításkor is ugyanakkora csúcsfeszültségre töltődnek a pufferkondenzátorok, mint kétutasnál, úgyhogy a feszültségcsökkentésre ez nem a legalkalmasabb módszer.
Idézet: „Én kipróbáltam ugyan, működött rendesen” Mire működött rendesen? Egy terheletlen multiméteres középérték méréshez? Egyutasan nem fogsz tudni mit kezdeni a brummal. A kétutas egyenirányítás nem csak a nagyobb kivehető teljesítményhez kell, hanem a brumm lecsökkentése miatt is. Keresni kellene azon a trafón egy 15V-os közép leágazást. Ha kétutasan egyenirányítanál, és stabilizátor nélkül erősítőhöz használnád a tápot, kivett amperes terhelésenként legalább 10ezer mikros szűrést rakj rá. Ha stabilizátorba küldenéd, ahol leszedsz róla legalább ~5-6V-nyit, akkor amperenként 1000 mikro is elég.
Kösz a gyors választ! Mekkora ez az ún. csucsfeszültség? Gondolom ha nagy akkor az gondot jelent... Hogy oldhatnám meg ezt másként? Üdv. Abu
Szia! Köszönöm a válaszodat!
Idézet: Igen, ahhoz igen... Valamelyik egyenirányítási módszerrel, max. 18 volt egyenfeszt. kéne pufferelve kihoznom erre a kétutas egyenirányítás lehetne a legjobb? Ha igen, hogy tudok a trafómon középleágazási pontot keresni?„Mire működött rendesen? Egy terheletlen multiméteres középérték méréshez?” Üdv. Abu |
Bejelentkezés
Hirdetés |