Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Elektronikában kezdők kérdései
- Ez a felület kizárólag, az elektronikában kezdők kérdéseinek van fenntartva és nem elfelejtve, hogy hobbielektronika a fórumunk!
- Ami tehát azt jelenti, hogy a nagymama bevásárlását nem itt beszéljük meg, ill. ez nem üzenőfal!
- Kerülendő az olyan kérdés, amit egy másik meglévő (több mint 17000 van), témában kellene kitárgyalni!
- És végül büntetés terhe mellett kerülendő az MSN és egyéb szleng, a magyar helyesírás mellőzése, beleértve a mondateleji nagybetűket is!
Lapozás: OK   930 / 3984
(#) vicsys válasza nagy_david1 hozzászólására (») Júl 11, 2010 /

Ebből csak az első és a harmadik teljesíti a bemenő fesz paramétereket de legalább nem olcsó.
(#) nagy_david1 válasza vicsys hozzászólására (») Júl 11, 2010 /

45V reménykedtem belefér
(#) vicsys válasza nagy_david1 hozzászólására (») Júl 11, 2010 /

Azért, köszönöm! Remélem nem kell 1200.- vennem...
(#) nagy_david1 válasza vicsys hozzászólására (») Júl 11, 2010 /

Az a baj tényleng az összes alkatrészből amiből létezik HV széria is az mind jóval drágább. TL494-el való építés nem felelne meg?
(#) Izeg. hozzászólása Júl 11, 2010 /

Sziasztok. Tudnátok nekem ajánlani valami egyszerű kapcsolást, ami elég stabil 1MHz-s négyszöghullámot gyárt a kimentére? Ez a jel egy logikai áramkörhöz kellene órajelnek. Előre is köszönöm!
(#) vicsys válasza Izeg. hozzászólására (») Júl 11, 2010 /

Valami ilyen kristály oszcillátorral a legegyszerűbb:
Bővebben: Link
(#) pucuka válasza Izeg. hozzászólására (») Júl 11, 2010 /

Szerintem egy 555, dupla frekvencián, utánna egy TTL JK flip flop. Négyszög is, rendes fel és lefutó élekkel.
(#) Tarbur hozzászólása Júl 11, 2010 /

Sziasztok, van egy ilyen régi kamera akku töltőm, gondoltam visszaadom a funkcióját, csak nem tudom mi alapján számoljak töltési időt. Mert az írja (a képen kissé homályos), hogy:
- output: 9,6V - 1A (VTR)
9,6V - 0,86A (Charge)

Mi az a VTR? üresjárat? Jól gondolom, hogy a 860mA-t kell alapul venni? mert a 8,4V-os pakkomhoz pont ideális lenne.
(#) Action2K válasza Tarbur hozzászólására (») Júl 11, 2010 /

TVR = Video Tape Rekorder
Ilyenkor nem a töltője megy, hanem direkt áramot ad a kamerának (gondolom van erre egy kapcsoló is).
(#) Tarbur válasza Action2K hozzászólására (») Júl 11, 2010 /

Köszi szépen!
Nincs neki, biztos le van belül választva. Ez a VTR mód alkalmas lehet töltésre is? Ha másért nem, egyszerűbb 1A-rel számolni mint 0,86-tal.
(#) Action2K válasza Tarbur hozzászólására (») Júl 11, 2010 /

Igen, ez felfogható úgy, hogy van egy 9,6V - 1A-es tápod.
(#) Tarbur válasza Action2K hozzászólására (») Júl 11, 2010 /

Príma, köszi szépen!
(#) vicsys válasza pucuka hozzászólására (») Júl 11, 2010 /

Bár az, sohasem lesz stabil...
Idézet:
„... ami elég stabil 1MHz-s négyszöghullámot gyárt a kimentére?”
(#) pucuka válasza vicsys hozzászólására (») Júl 11, 2010 /

Az a kérdés, hogy mit jelent az "elég stabil". Szerintem logikai áramkörök órajelének elég stabil, de ha órát, vagy frekimérőt szeretnél, akkor nem.
Ha kvarc stabilt szeretnél, akkor ott a vicsys linkjén található kvarcoszcillátor.
(#) tanci hozzászólása Júl 11, 2010 /

Szevasztok.
Hullámhossz számításban kérném a segítségetek. Hullámhosszt ki tudom számítani csak arra volnék még kíváncsi hogy milyen képlet alapján számítom ki ha az adatok közt kondenzátor is adva van. Előre is kösz.
(#) szbalogh hozzászólása Júl 12, 2010 /

EGy LiPo aksit szeretnék tölteni régi telóval és az aksijából kiszedett elektronikával. A telefon aksija LiIon. Rendesen fel fogja tölteni nekem a LiPo aksikat is vagy szerezzek be ehhez egy telós LiPo aksi elektronikát?
(#) szbalogh válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 12, 2010 /

(#) szbalogh válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Júl 12, 2010 /

Szuper! A 90% is tökéletesen elég
(#) djhua hozzászólása Júl 12, 2010 /

Udv ! Kaptam egy sztereo erositot ... amit megszeretnek epiteni !
De nem ertetem meg valamit , Lehet ket TDA1562 -ot meghajtani egy tapfeszrol ?
Lehet , csak akkor a trafo telyesitmenye kell nagy legyen ?
Nem fogják zavarni egymast , hogy egy tapfeszrol mukodik ?
Koszonom elore !
(#) vicsys válasza djhua hozzászólására (») Júl 12, 2010 /

Már, hogy a manóba ne lehetne! Így van ahogy mondod, csak a trafót lehessen eléggé terhelni. Nem fogják egymást zavarni.
(#) djhua válasza vicsys hozzászólására (») Júl 12, 2010 /

Oky...Koszonom szepen

Nem tudtok ajanlani egy hangszinszabalyzot ami ne Ic -s legyen es aranylag kis zaju legyen ?
En csak a hangerot a melyet es az elest szeretnem alitani .
(#) vicsys válasza djhua hozzászólására (») Júl 12, 2010 /

(#) djgaby hozzászólása Júl 12, 2010 /

Szép napot!
Kérnék egy kis segítséget tőletek.
Adott egy füstgép, ennek van egy vezérlőpanelja melyhez egy 6,3JACK csatlakozót kéne csatlakoztatni hogy tudjam vezérelni.
Jelenleg nincs itthon ilyenem, de minden más adott: kapcsoló,kábel.
Nos a mellékletben van 2fotó szerintetek hogyan kössem be a kapcsolót a panelra?
Am ezzel a szivattyút indítanám be.
Előre is köszi!
(#) B.I hozzászólása Júl 12, 2010 /

Sziasztok.
Azt szeretném kérdezni, hogy pl. egy 1cm^2 keresztmetszetü rézdrót hány A-rel lehet izzásig heviteni?
(#) B.I válasza B.I hozzászólására (») Júl 12, 2010 /

Bocsánat. Nem négyzetcentit hanem négyzetmilimétert akartam irni.
(#) markoboy24 hozzászólása Júl 12, 2010 /

Sziasztok!

Olyan kérdésem, lenne hogy van egy Belissima Imetec B5901 típusú hajvasalónk, 1 éves elmúlt. Digitális, állítható a hőfok 140 - 200-ig. Egy hónapja körül elkezdett halványulni a kijelzője, aztán néha nem melegített csak többszöri bekapcsolás után...
Most ott tart, hogy kéken világít a kis kijelző, de semmi hőfok nem látszik, és nem is melegíti a kerámia betéteket. Kb 40-ből 1x ha melegít akkor is fél órát kell rá várni. Garancia lejárt, kidobni nem akarjuk. Nem lehet esetleg olyat csinálni vele, hogy kiiktatni ezt a digitális részt, azaz a tipikus bedugom/kihúzom módszerre átalakítani? Max hőfokon melegíteni alapból... Volt már valakinek ilyennel dolga?

Köszi
(#) kadarist válasza markoboy24 hozzászólására (») Júl 12, 2010 /

Szia!
Púpos, kiszáradt elektrolitkondenzátorok szoktak ilyen időkivárásos hibákat produkálni. A tápegységet ellenőrizd!
(#) wolverine14 hozzászólása Júl 12, 2010 /

Sziasztok üzembe helyeztem ezt az erősítőt: Bővebben: Link, és a probléma a következő, amikor bekapcsoltam akkor búgott, és elfüstölt rajta egy 3,3 ohm-os ellenállás,
tudja valaki, hogy mi történhetett vele?
(#) Imi65 válasza wolverine14 hozzászólására (») Júl 12, 2010 /

Elképzelhető, hogy nem jól rögzítetted a hűtőbordára a félvezetőket, ezáltal zárlat keletkezett. Vagy hibásan szerelted össze.
(#) wolverine14 válasza Imi65 hozzászólására (») Júl 12, 2010 /

Köszi a gyors választ, erre gyanakodtam én is.
Következő: »»   930 / 3984
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem