Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Erősítő mindig és mindig
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd! I. A helyes tápfeszültségek megléte. II. A kimeneten van-e egyenfeszültség. Élesztés.
Lapozás: OK   1777 / 2536
(#) sonny007 válasza Tiggey hozzászólására (») Nov 6, 2015 /

Csak nekem ez egy JVC ház amibe beépítem.
De akkor lehet nézek toló potmétert hozzá.
Ha jól emlékszem az skálázva van az előlapon.
Köszönöm azért.
(#) Longa György válasza krisz69 hozzászólására (») Nov 6, 2015 /

Köszönöm a segítséget.Találtam egy rajzot név nélkül ami pont illik a panelhoz.
(#) krisz69 válasza Longa György hozzászólására (») Nov 6, 2015 /

Hu keresek.
(#) krisz69 válasza Longa György hozzászólására (») Nov 6, 2015 /

2közül az 1-iknek jónak kell lennie
(#) Longa György válasza krisz69 hozzászólására (») Nov 6, 2015 /

Köszi.Ez csak hasonlít a Castone-hez.Valami más.Amit betettél rajzok mind ic feszültségerősítésű.
Az én panelomon nincs ic.
(#) Tiggey válasza vipera1997 hozzászólására (») Nov 6, 2015 /

A Castone nem bonyolította meg. Ugyanaz a panel több végfokjában is megtalálható. Az emitter ellenállás nem látszik a képen.
(#) Szabi1 válasza Szabi1 hozzászólására (») Nov 7, 2015 /

Fejlemény: Normál sztereó üzemmódban, 8 ohmos hangfalal is ugyanúgy el-el engedi a relét, közben a protect pislákol... Érdemes volna csináljak egy külön +/-12V-os tápot, és megpróbálni úgy?
(#) krisz69 hozzászólása Nov 8, 2015 /

Sziasztok. kicsit átrajzoltam a baji elektronikás Fet -es végfokot (400 W )-ost elviekben 600w ra. Kérlek nézétek át ti is , a kapcsolást. sok mindent nem változtattam csak 2-2fet helyett 3-3-vég Fet lett . Elvileg a meghajtás elbirja a 3 Fet-et is. esetleg erősebb diodák kellenen 1/4w helyett 0,5w. T10-IRF240 ,.T11-IRFP9240., R19-20-0,22ohm 5w. melékelem az eredeti fotot is meg beültetést.
(#) krisz69 válasza krisz69 hozzászólására (») Nov 8, 2015 /

ez lemaradt:
(#) kovacsj76 hozzászólása Nov 8, 2015 /

Sziasztok
segítséget szeretnék kérni, egy 2.1-es erősítőt szeretnék építeni
STK4192ll és STK086, Végfokokkal ha jól tudom, 2x50 és 70 wattosak, külön tápról fogom járatni őket,
kényszerhűtéssel, csak az a baj, hogy nem tudom, milyen elő fokozatot használjak,
valami hasonlóra gondoltam, remélem megjelenik a kép, NE5532 OPA-t szeretnék használni,
remélem valaki tud segíteni, köszönöm előre is.
(#) reloop válasza kovacsj76 hozzászólására (») Nov 8, 2015 /

Szia! Fabrikáltam egy kapcsolást erre a célra, bátran ajánlom.
2.1_hangerő_szűrő
Elrendezés.
A szub fázisfordított kimenettel is rendelkezik, hogy hídban tudjon végfokot hajtani. Kell is a négyszeres teljesítmény a szatellitekhez képest.
A hozzászólás módosítva: Nov 8, 2015
(#) reloop válasza krisz69 hozzászólására (») Nov 8, 2015 / 1

Szia! Amire ügyelni kéne, az a párhuzamosan kötött MOSFET-ek együttfutása, tudom a válogatásra nem mindig van lehetőség. A source ellenállásokkal léphetsz eggyel feljebb 0,33 ohm-ra, hogy jobb legyen a terheléselosztás.
(#) kovacsj76 válasza reloop hozzászólására (») Nov 8, 2015 /

Nagyon szépen köszönöm
akkor már csak, egy kérdésem lenne milyen IC-ket használjak ?
TL074-LM324,ezekből van ithon.
(#) krisz69 válasza kovacsj76 hozzászólására (») Nov 8, 2015 /

A 2 ic adatlapját átekintve lényeges kűlőmbséget. Nem találtam. Néhány apró adatban van eltérés.
(#) tothbela válasza krisz69 hozzászólására (») Nov 8, 2015 /

Szia. Ez az erősítő csak azokkal a bizonyos Renesas, vagy Hitachi fetekkel működik rendesen, amiknek 100 mA a hőfokfüggetlen munkaponti áramuk. Szükség lesz még egy hőfok kompenzált nyugalmi áram stabilizálásra.

munkapont.png

(#) krisz69 válasza tothbela hozzászólására (») Nov 8, 2015 /

Az van legyártva is bd139el
(#) reloop válasza kovacsj76 hozzászólására (») Nov 8, 2015 /

A bemeneten alacsony zajú NE5532-t, a szubszűrőben alacsony bemeneti impedanciájú TL074-t és TL071-et használok.
(#) BiG_Lui-Gee hozzászólása Nov 9, 2015 /

ÜÜdv, Nincs meg valakinek véletlenül pdf vagy egyébb nyomtatható formátumban a Baji fetes végfok nyák rajza. Esetleg pozició rajza. Lehet 3_4 pár végfetes verzió is. Köszönöm szépen.
(#) tothbela válasza krisz69 hozzászólására (») Nov 9, 2015 /

Akkor nem szóltam. A rajzon nem láttam. Én 6 párat hajtottam mje 340/350-el. A meghajtófokozat 10 mA-en ment. A source ellenállások 2 db párhuzamos 1 ohm/2w, tehát fél ohmok voltak. Nálam is bc139 volt a munkapont stabilizátor, ami fel lett fűzve az egyik irfp csavarjával a hűtőre. Nekem még kapott túláramvédelmet, meg 8V-al nagyobb meghajtótápfeszt, hogy ki lehessen rendesen vezérelni. Ezenkívül ki lett egészítve olyan diódás áramköri részletekkel ami nem engedi, hogy telítésbe menjenek a meghajtótranyók. A nevére nem emlékszem, de ha kel, rákeresek. Muszáj volt alkalmazni, mert hangszererősítő volt és ott nem lehet kontrolálni a korrekt jelszinteket.
(#) krisz69 válasza BiG_Lui-Gee hozzászólására (») Nov 9, 2015 /

Minap osztottam mag van róllla mondenem ha kell keres bátran elküldőm akár e-mailba is.
(#) petitrial válasza mindenes hozzászólására (») Nov 9, 2015 /

Hali!

Köszönöm szépen a segítséget, nagyon hasznos volt!

Üdv,
Peti
(#) kovacsj76 válasza reloop hozzászólására (») Nov 9, 2015 /

köszi szépen!
(#) VoltsAnimations hozzászólása Nov 9, 2015 /

Hali!
Megépítettem ezt a kapcsolást, és nagyon jól működik, tökéletesen tudja az 50W-ot. Viszont üres járatban nagyon gerjed(zenével nem de ha kikapcsolom a zenét van 1s amikor tökéletesen néma majd gerjed) a kérdésem az lenne, hogy mit tegyek ez ellne. Azt szeretném ha tökéletesen néma legyen üresjáratban is(vagy legalább is nagyon nagyon minimális zaj).
(#) Buvarruha válasza VoltsAnimations hozzászólására (») Nov 9, 2015 /

Felteszem telefonról járatod, vagy valami hasonlóról. Ha így van, kösd a bemenetet 100 ohm ellenállással fölre.
A hozzászólás módosítva: Nov 9, 2015
(#) VoltsAnimations válasza Buvarruha hozzászólására (») Nov 9, 2015 /

Talált, telóról próbáltam, de gépről azt mondod, hogy nem lenne?
(#) Buvarruha válasza VoltsAnimations hozzászólására (») Nov 9, 2015 /

Azt. A telefon lekapcsolja a kimenetét és ilyenkor lóg a bemenet a levegőben, tele van a topik az ilyen telefonos zajjal.
(#) Helios hozzászólása Nov 10, 2015 /

Sziasztok!

Megbizás miatt a kezembe került egy HAUNT GZ-749-es hordozható erősitő. A megbizó szeretné, ha megszüntetném az elemes működést, és helyette fixen egy tápegységről kapná az áramellátást. Továbbá Ő nem mikrofonról akarja használni, hanem egy kis rádió hangszóró kimenetéről szeretné levenni a jelet, ami meghajtja a ketyerét. Gyárilag egy 5 pólusú Touchel aljzat van beépitve, továbbá +18V-ról üzemel. Az átalakitásban kérnék egy kis segitséget, ugyanis az IC tetején nincs semmilyen felirat amiről be tudnám azonositani, hogy mégis mivel van dolgom. Aki tud valamit erről a ketyeréről annak szivesen fogadnám a segitségét! Előre is köszi!
(#) frissadam hozzászólása Nov 10, 2015 /

Sziasztok!

Olyan előerősítőt keresek, aminek a kimenetén folyamatosan ugyan akkora jelet tudok kivenni a bemenő jel mértékétől függetlenül. Tehát az erősítés lenne a változó, nem pedig a kimeneti jel szintje. Tud valaki bevált kapcsolást a témában?
(#) kameleon2 válasza frissadam hozzászólására (») Nov 10, 2015 /

Nem AGC-re gondolsz véletlenül? csak ezt a három betűt kell beütnöd a keresőbe és az sch (schema) betűket. A képkereső azonnal több száz találatot ad.
Következő: »»   1777 / 2536
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem