Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Igen csak pc -vel csinalja.Ilyen levalasztot nem lehet csinalni?
Éppenséggel lehet,ahhoz viszont kellene egy oszcilloszkópos mérés milyen frekvencián,mekkora zavarfeszültség keletkezik,ezután lehetne számolni egy induktívot meg valami hidegítést hozzá ami megszűri...Nem érdemes barkácsolgatni ezen a ponton szerintem...Az erősítő gnd jét szoktam ilyenkor a hálózati gnd vel összekötni (ha még nincs),
Vagy éppenséggel szétválasztani.Hogy éppen melyik áll fenn nálad azt szerintem kitalálod.Ha ekkor sem szűnik a zúgás,akkor marad a di box..Esetleg van témája is a fúrumban nem néztem még utána,használd a keresőt.
Az erosito gndt csak siman kossem ossze a halozati gndvel?Vagy kell koze tenni valamit?Ugy tudom meg nincs osszekotve.
Attugtam az erositot egy masik konnektorba igy most total csendben van.Ezekszerint foldhurok volt tenyleg.
Sziasztok esetleg valaki megtudna mondani hogy a mellekelt erositon hol lehet allitani a nyugalmi aramot?Mert alacsony hangeron nem szol valami tisztan.Vagy ez ilyen lenne?
Idézet: „Mert alacsony hangeron nem szol valami tisztan” Én úgy tudom, hogy kis kivezérlés esetén kisebbnek kell lennie a torzításnak. Nagyobb hangerőn tisztán szól?
Hat nagyobb hangeron sem igazan remekel.Ezt nem okozhatja a keves nyugalmi ugye?Foleg a magas hangok csunyak.
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2016
Szia! A nyugalmi áramot a nagy szürke 0,25Ω ellenálláson eső feszültségből tudod kiszámolni, 5-10mV az elvárható érték.
A kapcsolást ehhez hasonlónak tudom elképzelni a nyugalmi áram képzése szempontjából. Látok két-két soros 1N4148-ast, azzal talán van még egy soros ellenállás, mely így két végfokmeghajtó tranyó bázisát köti össze. Ezen ellenállás értékét igen óvatosan növelve tudod a nyugalmi áramot növelni. A kísérletezés során meg ne feledkezz ezen ajánlásokról!
Mertem azokon az ellenallasokon a feszultseget de nem mutatott semmit 4bol egyiken mertem 2mV-ot.Ebben az erositoben 2x21ac v-os feszultsegu transzformator van.
A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2016
Hello
Segítséget szeretnék kérni. Lenne egy pioneer erősítőm. Stk végfokos.Hozzá teszem ( utálom) Bekapcsol ,kattan a relé, mindkét oldal torzan szól. Kimeneten nincs fesz. Viszont ha hangosabbra veszem egy kevés megjelenik 0,8-1.5 volt körül. Tápkondi jó. Nem hiszem hogy végfok hiba lenne, mert egy másik erősítőmnek is ez a baja de csak az eggyik oldal csinálja ezt a torzítást. A másik szépen szól. Mi lehet a hiba,hol kereskedjek. Csinálok képet.hogy könnyebb legyen. A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2016
Szép estét!
TDA2005 erősítőnél (bridge változat) a tápot milyen kapacitású kondival, kondikkal szűrjem.2db 2200µF-os elég lesz?
Visszacsatoló ágban lévő alkatrészeket ellenőrizd.
Szia! Trafós - egyenirányítós, vagy kapcsolóüzemű tápról van szó? Az előbbihez jó a 2x2200uF.
Sziasztok!
Aiwa super t bass av-d58 készülékhez keresek service manualt az egyik ismerősömnek. Google nem volt a barátom (egyenlőre), de hátha tudtok segíteni.
Igen ez az! Hálás köszönetünk!
Ezt az oldalt még nem ismertem, megy is a könyvjelzők közé!
Trafós.Ennél mi a helyzet?
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2016
Elektrotanyáról, vagy valahonnan pontos típus szerint, letöltött kapcsolási rajz alapján kikeresed a kimenetről a negatív bemenetre visszacsatolt ágat, (nvcs, servo) amivel az erősítést, torzítást, frekiátvitelt szabályozzák. A körben lévő kondikat, ellenállásokat, forrasztásokat kell leellenőrizned, hiba esetén cserélned. Lehet ez pár elem, de lehet bonyolultabb hálózat is.
Itt egy általános rajz, pirossal jelölve az nvcs-t. A bekarikázott elemeket is célszerű megvizsgálni, a bemeneti csatolókondit, szűrőkondit, a kimeneti B-cella R-C tagjait.
Kicsit elveszítettem a fonalat. A nyugalmi áramot letekerted teljesen? Ha igen, mérd meg mekkora a +/- tápfesz a végfeteken. Nagyjából szimmetrikusnak kell lennie. Ha +/- 1V körül van, akkor lehet valami zárlatos alkatrész. Mérj feszültséget az összes source ellenálláson, egyformák-e az áramok rajtuk. Ha nem látsz gondot, cseréld "100-asra" az izzót és úgy mérj tápfeszt, hogy nőtt-e, vagy ugyanúgy "leszívja" valami. Ráteszed a multi mérőcsúcsát (én csipeszt használok) egy source ellenállásra, bekapcsolsz, megvárod míg beáll a multi (1-2 sec), kikapcs, és így sorban az összes. És kimeneti feszt a GND-hez képest, hogy nincs-e valamelyik tápra billenve a kimenet.
Üdv! Nekem is ugyanez a hibajelenség épp tegnap javítottam meg,én már átmértem,általában a kis bc 556,vagy hasonló kis tranzisztorok hullanak el benne,valamint a műveleti opampot is ellenőrizd.
Azzal hogy átdugtad leválasztottad valóban a pc ről,de a gondot nem szüntetted meg,kösd a gnd t a hálózati testre,és próbálj így!
Szia! Add meg kérlek a Pio rajzát, vagy típusszámát! Szkóp, hangkártya szkóp áll-e a rendelkezésedre?
Érdekes volna rápillantani milyen állapotú a jel ami az IC bemenetére érkezik, netán megbízható külső forrásból oda vinni a jelet. Akár mérve, akár meghallgatva ismerni kéne a relé előtti kimenőjelet, hátha csak az égett pogácsán húz át a muzsika. Ha az STK bemenetén jó a jel, a kimenetén tapasztalható a torzulás (tipikusan az egyik félhullám hiányos/gyenge) és a táplábakra hiánytalanul megérkezik a tápfeszültség kivezérlés közben is, akkor sajnos nagy valószínűséggel a tokon belül lesz a hiba.
Nincs 0V kimeneten, ez tápfeszültség (dc) hiba is lehet, kondikat ellenőrizd le. DC offset elmászik, azaz nincs stabil 0V (gnd) neki. Ez kondi, dióda, ellenállás hiba is lehet.
Én nem találtam kapcsolási rajzot, nem tudom, hogy hogy van gnd-re húzva.
Oke megrobalom hogy mi lessz.Majd jelentkezem.
Mielott osszekotottem volna megmertem az erosito halozati csatlakozojan a testet es a hanszoro kimenet testjet egymashoz kepest es sipolt a multimeter akkor ezekszerint mar ossze lenne kotve?Akkor inkabb szetvalasztani kene?
Próbáld meg összekötni!A multi hiába sípol ilyenkor...
De ossze van kotve mert az erosito doboza le van foldelve arra meg ra van csavarozva a hutoborda es a hutoborda meg a panelre megy csavarral a testre akkor ezekszerint ossze van.Vagy tevedek?
Sziasztok!Van egy Orosz KPOK Rx800-as végfokom és elszállt az egyik oldala!Kt818gm és Kt819gm tranzisztorok vannak benne!Ezeknek keresném a helyettesítőjét!Ha valaki szerelt már ilyen erősítőt akkor kérnék egy kis segítséget!
Típus és paraméter szerint nézegettem a neten-és hasonló paraméterekkel rendelkező komplementer párat a 2N3055 NPN a párja pedig MJ2955 PNP ezeket találtam!
Megtalaltam azt az ellenallast ami a diodakkal van sorba kotve 4.7Kohm-os ez megy a pufferek negativ agara.Ez lehet az?Ahol van 5 ellenallas egymas alatt abbol a kozepso.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |