Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Megint bocs egy másik oldalon voltam! Igen így ! ezt próbáld ki ennek így az elmélet szerint működni kell ? Ide bőven megtesz a 1/4 Wattos , nemmegy rajt Áram !
Így sem az igazi...
A relé behúz pár tized S re majd elenged vár 1S-t újra behúz majd elenged.. ez megy..
Az erősítődnek meg a védelemnek a GND je az közös ?
Feltételezem hogy a védelmed az külön működőképes ? A két 22k ás ellenálás után 0 voltot mérsz ? Ha leválasztod róla a védelmet ? Itt akkor gyanús hogy valamiféle gerjedés van ?
A 2 22K után 6.33V-ot mérek...
Ha nincsen a védelem bekötve nagyszerűen működik.. De a végfok sem gerjed szerintem... Szépen szól nem sípol meg semmi... Alig melegszik..
Igen ! hú aztkell mondanom most fedeztem föl ez csak + 12 voltról megy ! ezért a féltáp a kimeneten . Ebben az esetbenez amit eddig tárgyaltunk az nem jó!
Szia!
Én úgy tudom ebben az IC-ben mindenfajta védelem benne van.
Szia!
Én semmit sem tudok erről Annyit tudok hogy van hővédelme.. persze ezen felül lehet még benne sok minden más... Esetleg nem lehetne valami mással védekezni a kimeneti DC-ellen? (pl biztosíték vagy miegymás) üdv!
Megpróbáltam hogy az erősítőt rádugtam a gépre..
Azt tapasztaltam hogy amikor a jack dugót összedugtam akkor olyan nagy búgás előtört hogy nem igaz!! A hangszórók is 5mm kilengéssel kalimpáltak.. Sőt mikor széthúztam a jack dugót még szikra is volt.. Mi a csuda lehet ez? Földhurok? Most rátettem egy 12V 7Ah-s akkura semmi baja nincsen... Üdv!
...kikapcsolt állapotban szokás! összedugdosni a hangcuccot... ugye a hangszórót/hangfalainak sokáig szeretnénk használni....
Az adatlapja szerint sokféle védelemmel rendelkezik. Elég kicsi az esélye az efféle meghibásodásnak.
Mindenesetre az a hagszóróvédő kapcsolás felesleges hozzá. Vagy 2200µF kondikkal csatlakoztasd rá a hangszórókat a kimenetekre, de szerintem felesleges.
rendben és az jó ha egy 100W-os erősítő kimenetén 30V-ot mérek
Nem értem mit akarsz ezzel a kérdéssel. Csak úgy kérdezgetsz, vagy konkrét készülékhibád van?
Ha jól emlékszem kértük már tőled hogy sajátítsd el először az alapokat. :yes:
Alaphelyzetben, vezérlés nélkül semmilyen feszt nem mérhetsz a kimeneten. (max200mVDC ofsettet, szimmetrikus táp esetén)
Az a bemeneti jeltől függ. De konkretizálhatnád a végre a problémát!
Példéul úgy, hogy szimetrikus tápról üzemelteted a TDA-t!
Úgy dugtam össze de mikor széthúztam akkor szikrázott...
Ezt mire írtad?
Ezt a TDA-t nem hiszem hogy lehet Szimmetrikus tápról hajtani... üdv4
Készüléket csak feszmentes állapotban dugdosunk, vagy teljesen letekert potméter állásnál. Az asszimetrikus bemeneteknél nincs megoldva mint a szimmetrikusoknál, hogy a test kivezető érintkezzék először. A recs ezért van.
Oké...
Tehát akkor DC és kopp védelem nem kell... Ha betennék pl egy biztosítékot a kimenetekhez (persze kiszámított) akkor ha netán tönkremegy (ne menjen!) az IC az kiolvadna.. Vagy csak én gondolom így? üdv!
Tehetsz a hangszóró kivezetésre is biztit , de bőven elegendő ha táp ágba teszel !De hidd el én ezzel az IC vel már építettem erősítőt / sokat / de még mind működik !Ugyanígy hidba kötve , és csak a tápágba tettem biztit !
Oké akkor a tápágba teszek...
Előbb valami tápot kéne kerítenem Valaki nem tudná megmondani hogy a Tda1554 hoz mekkora teljesítményű táp kell ha hidalva van és 9 Ohm os terheléssel megy? üdv!Bővebben: Link
Nos ez egy speciál autós erősítő IC , Max 18volt és max 4 Amp Ha mondjuk 12DC ről megy akkor az pont 4 Amp mivelhogy hídba kötötted ez így 2X22Watt Tehát a tápágba tehetsz 4 Amperos biztit Ha akarsz a hangszóró kivezetésre is akkor oda 2 Amper És a táp természetesen ennek megfelelően , biztonsági tartalékkal elegendő 230Volt/9Volt 4 Amperes trafó
Az IC-nek tökmind1, hogy egyszer 12, vagy 2x6 voltról megy!
Egyszerűen bekötöd az IC-t a -6 és +6 volt-ra és természetesen ami eredetileg a 0-ra menne az a -6 voltra fog menni. Viszont a védelmet a szimetrikus táp 0-jával közösíted és készen is van. De akár a bemenetet is kötheted a 0-ra és akkor még csatoló kondi sem kell! |
Bejelentkezés
Hirdetés |