Fórum témák
» Több friss téma |
Mielőtt kérdezel, a következő két dolgot ellenőrizd!
I. A helyes tápfeszültségek megléte.
II. A kimeneten van-e egyenfeszültség.
Élesztés.
Biztos igazatok van, nem is kételkedem benne, csak egy kérdés Ha a 25V-ot egyenirányítom, lesz lesz belőle több 30V-nál?
Sziasztok
Építenék egy erősítőt de nem tudom, hogy a standbyi lábra hogyan adjak 5voltot 20v-ból, hogyha persze kell. Az erősítő lelke tda7265 Előre is köszönöm.
Szia!
Egyszerűen kösd testre ezt a mute-standby lábat és akkor szólni fog az erősítőd. "- when Vpin5 is lower than +VS - 6V the amplifier is play mode."
Az adatlap szerint +-40V-ig mehet.
Én is tervezek összerakni egy ilyet, de én +-38V ot akarok ráadni, mivel abból úgy is fog esni a terhelés alatt és 8ohmon még elég szép telyesítmény kicsalható belőle
Nehogy egy deckből kibányászott trafóval készítsd el a 70W-os erősítőt!
Azonnal leég a trafó, ez néhány 10w-os lehet max!
Gratulálok, sikerült egy 3 éves hozzászólásra válaszolni.
Szia
Egyenirányító nélkül ad le a trafó 2* 22,5v-ott és 120w persze Ezt a trafót egy Philips házimoziból szedtem ki.
Szisztok!
Már megépítettem a csatolt kapcsolást, és tökéletesen működik, azonban most tovább szeretném fejleszteni. Egy szórakozóhelyre építenék egy 6 csatornásat, amiben lenne 2db aktív keresztváltó is. Úgy tervezem, hogy minden csatorna hangerejét külön lehet majd állítani. Amiben pedig a segítségeteket kérném, hogy szeretném ha minden csatornán 1-1 led jelezné, hogy éppen csatlakozik arra a csatornára bármi is. Egyszerűbben, ha valamelyik kimenetre rádugok valamit, akkor a csatornához tartozó led világítson az előlapon. Hogyan lehet ezt a lehető legegyszerűbben megoldani?
Mire lenne jó egy ilyen "funkció"?
Ha valamelyik "hangszórócsoport" (mély-közép vagy magas) nincs bedugva, vagy bármi miatt nem szól, akkor azt azonnal észleli a füled.
Mivel szórakozóhelyre lenne és valószínű hogy a végfokokkal együtt rackben lenne, ezért nem lenne olyan egyszerű csak rápillantani, hogy akkor melyik csatorna is van bedugva. És ez gyakorlatilag a dj dolgát könnyítené meg, mert tudná melyik potméterhez nyúljon. Persze hogy melyik csatornára mi van csatlakoztatva, azt még mindig nem tudná az ember. Ezt a ledes dolgot pedig nem csak a keresztváltóhoz gondoltam, mert ott tényleg hallaná az ember ha valami nincs bedugva, hanem az összes sima kimenethez is (amiknek egy része valószínűleg disco fények vezérlésre lesz használva).
De akkor vonatkoztassunk el attól, hogy hova, és miért is kell. Koncentráljunk a kérdésre; Hogyan lehet megoldani hogy ha valami csatlakozik a kimenetre, akkor a kimenethez tartozó led világítson?
Kapcsolós jack dugaljt kell alkalmazni, s az kapcsolja a LED-et. Sőt, jut eszembe, egy sima is megteszi.
Legjobb megoldás a C, de a B,D is járható út.
Igazából nem jack dugalj lenne benne, hanem rca. Azzal lenne jó megoldani, de úgy nézem ahhoz már komolyabb dolog kéne. A kapcsolós aljzatra én is gondoltam, de mivel az alapkoncepciómban rca csatlakozó szerepelt, ezért el is vetettem az ötletet, azonban lehet hogy mégis az általad vázolt megoldás lesz a nyerő.
Üdv!
Tudna nekem valaki mutatni olyan végfok rajzot ami 1x76VDC-vel jól lakik és szépen szól? 57V os a trafó tekercse ami a készülékben van de ki csipkedték a tranyókat belőle 4db 2N3442 volt benne a végén, a nyák is oda lett, és kéne bele tennem valamit, ez egy 8 csatornás ősállat echobel keverő erősítő volt amíg meg nem ölték. Ezt kéne kipofoznom. Teljesítményre szerintem kb 100w lehetett. Csak a táp miatt vagyok meglőve hogy mit lehetne bele tenni... Előre is köszi!
Pl. az ilyen jellegű végfokok jók ebben az esetben: Bővebben: Link
A kapcsolása kb. ilyen lehet: Bővebben: Link
Üdv mindenkinek! Lenne egy kérdésem. Van egy pioneer erősítőm, elég régi darab. A benne lévő 4db végfok tranzisztorból 2db. 2n6045-ös, 2 db meg BDX53C. Az egyik oldal a napokban elhalkult, gondolom a végfokkal lehet a gond. Az érdekelne, hogy érdemes e a gyári tranzisztorokat megrendelni bele, ami a 2sd848a típus, a neten megtalált kapcsolási rajz alapján. Árban elég nagy különbségek van, de nem tudom, hogy ezt fogom e hallani is...
Árak: 2sd 1600.- 2n 500.- BDX 200.- Köszönöm a segítséget!
Szia!
Még mielőtt esetleg feleslegesen megrendelnéd a tranzisztorokat, érdemes lenne műszerrel megmérni őket. Hibás elektrolitkondenzátorok szoktak halkulást okozni, főleg idősebb készülékeknél.
Még nem mértem ilyet, de találtam segítséget a neten. Megpróbálkozom vele. Gondolom ki kell forrasztgatni a tanzisztorokat. Vagy maradhatnak benne?
Ezzel a bordával 20-30W-ig mennék el max.
Az eredeti 100W-os végfokon az egész előlap hűtőborda volt, talán nem véletlenül.
Bocsi, hogy így a semmiből bele kotyogok, de szerintem így is meg lehetne oldani.
Ha nem feltétlen elegáns, de működhet, ha neked bejön az ötlet: az rca aljzat gondolom nem 10 percenként lesz húzogatva, főleg ha rack doboz hátuljába szeretnéd. Így építhetnél egy nagyon egyszerű áramkört. -> az rca dugalj felé vagy alá, egy nagyon pici kis gombot raksz, ami csak megszakítja az áramkört, vagy épp zárja, amivel mikor bedugod az aljzatot, tudnád kapcsolni, hogy most dugtál e oda valamit, vagy nem. esetleg egy másik leddel is kiegészítheted, amit a hátuljára vezetsz ki, és két helyen is látod, hogy épp milyen a kapcsoló állapota. Igaz így nem lenne autómatikus a kijelzés, de egy tájékoztató célt tudna szolgálni, ha minden kötél szakad. Remélem tudtam segíteni!
Nem értem most a BDX tranyó van benne vagy az említett japán tranyó? Vagy volt már javítva és az szállt el?
Sziasztok.
Megépítettem a 30 wattos hiragát, de sajnos ne megy valami jól. Ha kevés hangerőt adok rá akkor szépen szól csak ha nagyobb hangerőre teszem torzít nagyon. Nyugalmi árammal már próbálkoztam többet adni neki de úgy se jó. Valaki nem találkozott még ilyen problémával közületek? Légyszives segítsetek.
Hát ha annak a kapcsolása lenne az jó lenne de ez csak 60v ról megy, és mindenképp kel csatoló kondi a kimenetre ha nem szimetrikus a tápja?
Biztos volt már javítva, mert nem az eredeti japán tranzisztorok vannak benne. Így került hozzám. Most kettő BDX és kettő 2n6045-ös van benne.
Nem korlat a 60V... csatolokondi pedig mindenkepp kell, hiszen ott a tapfesz fele figyel kifelé...
Köszönöm a segítséget! Akár ez is alkalmazható. Még majd meglátom hogyan oldom meg.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni, mely szerint nem sikerül beindítani egy JVC házimozi erősítő egyik oldalát se. Mivel a készülék sérült és nem működik az előlapi panel (hangerőszabályzó, VFD kijelző se) Az lenne a kérdésem, hogy hogyan lehetne a "STANDBY" és a "PROTECT" csatlakozókat kikerülni valahogy? Bedugom, standby led világít, megnyomom a bekapcsoló gombot és kialszik>relé meghúz (kattan)>led kialszik> Hang még sincs. Gondolom ki kéne kerülni a panel többi számomra már elég bonyolult részét, azt szeretném, hogy csak a kis kapcs.táp,-relé, trafó és az erősítő működjön. Tehát a tuner, előlapi panel és a DVD rész nem érdekes. Segítségeket előre is megköszönöm. Üdv: Tibi
Milyen végfok IC-k vannak benne? A házimozi típusa?
Ennyit találtam a szerkezetről: Bővebben: Link
|
Bejelentkezés
Hirdetés |