Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ez milyen alkatrész-készülék?
 
Témaindító: csaby, idő: Dec 25, 2005
Témakörök:
Lapozás: OK   1160 / 1160
(#) FAZ1 válasza Suba53 hozzászólására (») 16:40 /
 
Nem tudom, hiszen valójában éppen azért kérdezem meg itt.

De ha tényleg annyira elavult lenne a téma, miért kerül még mindig (éppen az előbb néztem az egyik internetes weboldalon) majdnem 50 dollárba a készülék. (49,99$)
Az egyik végén gyakorlatilag két egyforma (valamilyen) csatlakozó dug-aljzat van, a másikon pedig egy majdnem "százlábú" tűs csatlakozós anya-oldal.

A Blaupunkt tévémben ennek a valaminek már gyárilag és előre beleépített foglalata van, a régebbi Samsungomban pedig adtak hozzá valami-féle adaptert, amely a TV hátulján a megfelelő csatlakozó-nyílásba egy pattintással becsatlakoztatható.
És ráadásul szedtem már szét azóta egy másik (némiképp modernebb) Samsung TV-t, (annak éppen törött volt az LCD kijelzője) és akkor csodák csodája - az alaplapja hátsó/alsó felén már ott van gyárilag ezen kártya csatlakozó foglalata!
(Egyébként az működő korában már 19 voltos külső táppal és speciális tápdugóval ment)

Gyanítom, hogy aki ezt a modemet valamikor annyi pénzért megvásárolta, lehetséges hogy annak utána folyamatosan és ingyen jön be tévéjén a net.
Olyasmi lehet ez, mint egyik-másik műholdvevő lavór és beltéri.
Ahol nincs havidíj, kártya, semmiféle előfizetés - viszont folyton jön. de induláskor drágán adták.

Pontosan így néz ki, amint nagyjából 10 perce az e-Bay weblapról (kép-ként) lementettem. https://www.cafr.ebay.ca/itm/323955308024
A hozzászólás módosítva: 16:42
(#) Suba53 válasza FAZ1 hozzászólására (») 17:33 /
 
Ezek ma már használhatatlanok. De rengeteg gyűjtő van, akik a régebbi technológiák darabjait gyűjtik akkor is, ha az infrastruktúra maga, például ebben az esetben a vezetékes telefon hálózat már régen nem támogatja a betárcsázós modem technológiát.
És mivel ilyet már nem gyártanak, jó pénzt lehet elkérni érte.

Nekem is van ilyen adapterem Samsung TV-hez, de ez kizárólag a kódkártya fogadására alkalmas. A Blaupunktot nem ismerem, de szinte biztos, hogy az is a kódkártya számára van kialakítva.

Eleve a betárcsázós internet idején még alig volt digitális televíziózás, az akkor gyártott televízióknak nem volt operációs rendszere, beépített számítógépe, ami az internet eléréséhez szükséges. Maximum egy digitális cél áramkör, ami a digitális jelet megjelenítette a képernyőn. Meg ugye volt a teletext, de az a videó jelben hordozta az adatokat.
(#) vision61 válasza FAZ1 hozzászólására (») 18:22 / 1
 
Idézet:
„Gyanítom, hogy aki ezt a modemet valamikor annyi pénzért megvásárolta, lehetséges hogy annak utána folyamatosan és ingyen jön be tévéjén a net.”

Ezt inkább a vicc rovatba kellett volna beírni.
Szerintem a kérdésedre a választ Suba53 leírta.
A hozzászólás módosítva: 18:23
Következő: »»   1160 / 1160
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem