Fórum témák
» Több friss téma |
Szakadást kell mérned mindkét irányban, mert a multiméter nem tudja kinyitni.
Jó napot Mindenkinek, sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy milyen LED-féleség van a képen, illetve mire használatos? Azt hiszem egy régi, kazettás üzenetrögzítőből vagy miből szedtem ki. Aki válaszol, annak előre is köszönöm.
Ez inkább egy fototranzisztor lesz, ha a szalagérzékelőben találtad.
Sziasztok!
Van egy féltenyérnyi nagyságú gratz kockám. Honnan lehet tudni, hogy hány amperos ha csak a következő felírat van rajta: 20PM2 a mérete 40X40
Szia
köszi, megmondanád még hogy milyen értékű ez az ellenállás? 10M-ből 10 mega ohm-ra következtetnék, de sokallom egy laptopba 20 volt megy át rajta egyébként.Sajnos nem annyira vagyok otthon az smd cuccokba köszike
Hello!
Talán infra led, de az is lehet hogy fotodióda. Régebbi számitógép egerekben is ilyenek vanak. Adj neki 5 voltot előtét ellenálláson keresztűl , akkor kiderül, hogy mi lehet.
Sziasztok. Egy IC azonositásában szeretnék tőletek segítséget kérni. Az IC egy robogó index-relében van. Az van ráírva: LZ1041 és alá 0138. A válaszokat előre is köszönöm.
Helló !
Ezen az oldalon találsz némi infót a kereset IC-ről . Hát eléggé specifikus ! Sajnos kinai nyelven van - használd a Google forditóját ! A forditás nyelvhelyessége hagy némi kivánnivalót maga után . Sajnos csak ennyit találtam róla . Sok sikert ! Bővebben: Link
Mérete alapján lehet akár 20-35 amperes is, egy kép talán segítene még az ügyön. Mihez szeretnéd használni?
Köszönöm. Úgy látom, hogy másképp kell megoldani a hibát.
Tiszteletem
20 A es 200 v.Ezt tudja az a graetz kocka. Minden jot
Hello!
Ezt szeretném megépíteni (még mindig) de lét alkatrészt nem találok sehol, meg a boltban sem tudtak mit mondani (még azt sem, hogy mivel lehet helyettesíteni, azt sem). Az egyik: Képen hátul, nagy 3 lábú tranyó (valszeg). Felirat: D2010 P J Másik: Képen elől: Tarnyó, felirat: KSP 92-013 (vagy 32-013) http://kepfeltoltes.hu/110209/DSCF0342_www.kepfeltoltes.hu_.jpg MIk ezek, mivel lehet helyettesíteni? A kapcsolás egy 24V-os elektromos roller indexe volt. Ez "szagatta meg". Azért szeretném EZT megépíteni, mert amiket találtam kapcsolási rajzokat azok atomra voltak bonyolítva (véleményem szerint). Ez egyszerű, tiszta. Köszönöm!
Sziasztok! Találtam az egyik bontásra kerülő PC tápban ezt a datashettje szerint valami kapcsolóüzemű táp IC ami 1A tud 650Von, valakinek van kapcsolási rajza ehhez az IChez, gondolok itt valami tranzisztor vagy FET vezérlésre. Válaszokat előre is köszönöm.
Hello.
Én ennyit találtam róla:Bővebben: application note
Helló "djadji"!
Alldatesheet-enter, beír: 2SD2010; 60V, 2A,NPN, 1.5W, Darlington, P=80-120béta, lábs. BCE.Továbbá: KSP92; PNP, 300V, 0.5A, lábsorrend EBC. Ezek után kereshetsz helyettesítőket. Jó vadászatot! Üdv: Kálmán
Hello!
Köszönöm a választ, nagyjából kitaláltam mit kellene csinálni. Két kérdésem lenne: 1: honnan tudtad hogy "2S"-t elé kell írni? 2: Van valami segítség ahhoz, hogy a helyettesítő alkatrész hogy találhatom meg? (link, leírás, akármi?) Ilyet még nem csináltam, eddig az alkatrész boltban segítettek ilyenben, de most ők sem tudtak mit mondani. Kösz a segítséget!
Keresztreferencia-kereső: Bővebben: Link Pötyögd be a helyettesítendő dióda-tranzisztor típusát az üres mezőbe és Enter.
Köszi.
Szia!
Ez egy keleti szokás (de terjedőben van), hogy lehagyják az első karaktereket, csak a fő típus jelzés van.Csere darab pl: TIP 115, erősebb is. A Kadarist általi linkből; de válogass, mit lehet kapni (mennyiért)? Üdv:Kálmán
Köszönöm szépen a segítséget! 1000 hála.
Kadarist kollégának is persze!
Még egy (remélem) utolsó kérdés. A linkbe beírva kiad egy rakat linket, mint "Transistor Cross Reference" ahol van vagy 20 link, amint ha egyet megnyitok még van mindegyiknél 100-200 alkatrész. Azok közül BÁRMELYIKET használhatom? (amit kapok persze és meg tudok venni)
Dehogy!
Az csak a manuális keresésre való, azoknak semmi köze a neked jó helyettesítőkhöz.
A "Transistor Cross Reference" egy lista, ahol a "Replace Part" oszlopban láthatod a "Part Number" oszlopban lévő típus helyettesítőjét.
Sziasztok ez milyen alkatrész lehet??? csak külföldi oldalakat találok róla magyart seholsem de még a külföldin sem tudok rájönni mi lenne az. Ez van ráírva: toshiba s6894j fh4 5450 01
és így néz ki: toshiba s6894j
Szia!
Ez egy Canon nyomtató szilárdtestreléje.
Köszönöm. És ezt valamire tudom használni? Annyira nem értek hozzá, ezért kérdezem.
Bővebben: Link Második találat.
Wikipédia - szilárdtest relé
"A szilárdtest relé feladata, hogy nagyobb feszültséget, nagyobb áramerősséget viseljen el, mint egy egyszerű félvezető. A szilárdtest elem természetesen a sokkal kisebb vezérlő feszültség és alacsony áramerősség hatására fejti ki erejét. Egy megfelelő szilárdtest relé például 5-9-12 V feszültséggel (tehát az általános digitális áramkörök feszültségszintjével) akár 230 V-os váltakozó feszültséget és több ampernyi áramot tud vezérelni." |
Bejelentkezés
Hirdetés |