Fórum témák
» Több friss téma |
Namost , amit írtál
Idézet: A MCP az a wifi modul, és nem a IC ami rajta van, amúgy ahogy elnézem ez egy 32 bites IC. De sajna énsem találom, dobj egy levelet a microchipnek, gyorsan válaszolni szoktak. „MCP1642-t keresem ... Szükségem lenne az IC adatlapjára”
A típusszámot a demo board kapcsolási rajzáról néztem. A wifi modul típusszáma más (MRF24WB0MA). Eddig annyit sikerült találnom, hogy ez egy boost regulator.
Egy özönvíz előtti GIM 360-as időrelé bekötése érdekelne. Tud valaki segíteni? Köszi
Nem világít.
Sziasztok!
Most vettem vateráról ezeket a 170VA-esnek árult toroidokat, méret nem volt feltüntetve csak az adattáblája, amin valóban olvasható ilyen érték. Azonban amikor ma a kezembe kaptam, igencsak meglepődtem. 7 cm átmérőjű, alig 5cm magas trafóról van szó. Létezik, hogy ez tud 170VA-t? Mérete alapján maximum 60-80-ra saccolnék. A szekunder vezetéket próbáltam visszabontani, hogy megnézzem milyen vastag drótból van, de nem sikerült, nagyon be van bugyolálva. Ha kívül van a szekundere (ami elég valószínű) akkor viszont így szemre elég vékonyka drótból tekerték.
És azt is elolvastad, hogy 2 min / 18 min ?
Mert ez azt jelenti, hogy 170 W terhelést csak ilyen üzem, szünet aránnyal tudja leadni.
Sejtettem, hogy valahol itt lesz a kutya elásva. Sajnos nem találkoztam még ilyen jelöléssel, így nem tudtam mit jelent.
Egyébként egy A-osztályú JLH erősítőhöz terveztem, egy trafót, egy csatornához. Szerintetek kibírná?
Állandó üzemben kb. 17 W. Fejhallgató erősítőnek talán.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy ugye a NYÁK-on szokott lenni jelölés (mint pl. R , C, stb) és, hogy a Q betű milyen alkatrészt jelent? Két alkatrészről lenne szó és mindkettő úgy néz ki, mint egy tranzisztor, de inkább megkérdezlek titeket, mert tudom, hogy nem csak tranzisztor lehet... Az egyikre az van írva, hogy DFLC a másikra pedig az, hogy A2sHB ,de mellékelem a képet is.
Szia!
a "Q" a tranzisztor (FET) jelölése.
Köszönöm szépen.
![]()
Viszont nem vagyok otthon az SMD alkatrészekben tehát azt még megkérdezhetem,hogy a képen látható ellenállás hány ohmos (202-es szám van rajta) illetve, hogy a kondenzátor mekkora kapacitású (még a túloldalt is van egy barna csak az nagyobb)?
A kondit méréssel tudod megállapítani mert nincs felirata. Az ellenállásnál meg egyszerű:
Fogod az első két számot és annyi darab nullát írsz utána, ahány a 3.számjegy. 202->20 és 00. Együtt leírva:2000 ohm, azaz 2kilo ohm.
Nos akkor ez sem sokkal különb mint a normál ellenállás csak számokkal
![]() Van valami módszer, hogy megtudjam mérni a kondit, mert sajnos a multiméteremen nincs ilyen funkció?
Nos akkor jobban teszem, hogy ha már most elkezdek rajta rágódni.
![]()
Sziasztok! Kaptam ma egy készüléket,de fogalmam sincs róla, hogy ez most pontosan mi is lehet. Meg tudnátok mondani a képen alapján? Köszönöm.
Szép darab, nekem először valami sok V os tápnak tűnik, de a mérőpontos felirat megzavart, sajna így választ nem tudok adni. :S
Milyen típusú a gép? Mert az Online ups például állandóan akkuról jár és túlterhelésnél kapcsol csak bypassba egy rövid időre, hogy megvédje magát.
Szerintem ez valamilyen mérőlabor fix vizsgálófeszültségű tápja, amin több fix feszültség van. Hűtőgépgyárban is láttam ilyeneket.
Sziasztok!
A kerámia kondenzátoroknál hogyan lehet leolvasni az értéket, mert vannak ott számok, de nem tudom pontosan, hogy nano/piko farád?
Basszus, de hülye vagyok...elfelejtettem, hogy van fent ilyen program :O ^^"
(sajnos régen foglalkoztam már az elektronikával és ezeket a dolgokat sikerült elfelejtenem... :/)
sziasztok. Egy bolti 5.1es hangfalszettben találtam egy sc74hc164n nevű IC-t. Mire használható?
Csak tudnám hogy nekem miért ilyen kínai oldalakat dobott be a google... Köszönöm a segítséget
![]() |
Bejelentkezés
Hirdetés |