Fórum témák
» Több friss téma |
Hello! Nyilvánvaló, hogy a motor fordulatszámát szabályozza. Az infra távvezérlés. Nekem is van egy Elektrolux ami a porszívó csövön elhelyezett infra adóval lehet vezérelni. Bár semmi értelme sem a fordulatszabályozásnak, sem a távvezérlésnek, mert a maximumon jár.
Elem van a cső végén a távvezérlőben?
A mai készülékek életciklusát figyelem figyelembe véve, akár lehet is.
Szerintem nem látszik infra LED a panelon, viszont lehet bárhol máshol. Az is elképzelhető, hogy a készülék belsejében van valahol, esetleg a porzsák telítettségét, vagy a szívócső eltömődését egy mechanikai elem elmozdulása jelzi az infravevők eltakarásával.
Link Ebből az eszközből újra hasznosítható a pic,más programot lehet rá írni...ha kitermelem?Köszönöm az előbbi és utóbbi válaszokat.
Milyen PIC? A képen nem olvasható a típusszám.
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2020
A jobb felső sarokban keress. Vagy két infra, vagy optocsatoló az áttetsző műanyag tartóban.
A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2020
Nem keresek. Elméletileg sem érdekel igazán. Mindkét alkatrész háromlábú, az valószínűleg optovevő.
Egy típust esetleg mondanál ?
Igen van, azaz már nincs mert kidobtam belőle. Egyébként a kéznél van az adó, a felső csőkanyarban.
Ez hihetetlen. Nekem van egy réri LG porszívóm, aminek szintém fent a kanyarban van a szabályzógombja, de az drótos. A gégecsőben megy le a két ér.
Ki-bekapcsolás, teljesítmény. Pl. Samsung VC4790, a porszívó nyelén van a távirányító.
De miért van kettő infra alkatrész? Azt nem gondolnám, hogy a távirányítóval oda-vissza beszélne a porszívó. Ezt még a klímák sem csinálják, pedig ott lenne rá igény...
Nem lehet, hogy sima potméter helyett valami optikai megoldás van a szabályzónak? Teszem azt, egy egyre sötétebb valamit lehet mozgatni az optóban. Mert a panelon egyéb csatlakozó nincs, csak a betáp és a motor. Ha a két optó 1 Ft-tal olcsóbb, mint a potméter, már építik is bele... A hozzászólás módosítva: Dec 30, 2020
Szerintem azért hogy "bármilyen " helyzetben lássa a távirányítóját .
Valószínű így igaz. A régi vizes Zepter porszívókban is ilyen infrás távirányító volt.
Egy kis segítséget kérnék, hátha valaki ismeri vagy tudja ...
Pakolászás közben találtam pár diódát - a képen látható - és sajnos a Gugli sem a barátom ... Millen dióda ez ? Nem túl jó a kép, ezért leírom a diódán lévő adatokat: Gyártmány: Motorola ( embléma alapján ) MZF 20 Előre is köszi ...
"ZF20": Bővebben: Link
Akkor ez egy ZF20 -as mezei zener, az elején az M meg csak a Motorola -ra utal ?
Sajna én úgy kerestem, hogy: MZF20, így semmit nem adott ... A Motorola jel külön is szerepel a diódán. Köszi !
Sziasztok,
Adatlapot és/vagy lábkiosztást keresnék az alábbi 2x16 karakteres LCD-hez: https://mobile.donanimhaber.com/store/ea/30/a6/ea30a65d411acfb59eca...3b.JPG Az alábbi feliratok vannak rajta matricán: B2100059-0481 OCU1602AH-NSW-BBW-P Silkscreenen: OCU1602AH A suffixből ítélve newhaven LCD lehet, de a kínálatukban nincs 1602-t tartalmazó cikk. Egy WEMT 1.2 ATI sunpower PCB-n van ami valami akváriumvezérlő és a vízpára szétrothasztotta. (Viva la rendes burkolat...) Visszafejtettem a lábkiosztás egy részét, tök furcsán van megoldva: egy Atmega325V vezérli. 1: VSS 2: Háttér katód 3: PA7 4: PD0 5: PA6 6: PD2 7: PA5 8: +5V 9: PA4 10: VO (kontraszt feszosztó) 11: PA3 12: PD1 13: PA2 14: PD3 15: PA1 16: PA0 Egy PC1602-LYS-HWA-B-t akarnék beműteni a helyére. A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2020
Megint segítséget kérek ...
Mi lehet ez a 2 alkatrész ? 1. Az első ( 2 lábú ) felirata: 1S2453 Egy nagy táblázatban találtam róla annyit, hogy: Referencia dióda. Létezik ? Van ilyen ? Ha igen, hogy kell használni ? 2. A másikon a felirat ( körben): T. 2SH20 GR oh A 2SH20 -ra egy IGBT -t hoz a Gugli, hát ez biztos nem az ... Előre is köszi ...
UJT; 50 V, 50 mA. Lábkiosztása a bütyöktől: B1, E, B2
Köszi !
Valami leírás, táblázat valahol ?
Írd be a Google-ba, és a 8. oldalon némi japán leírás van. Nem találom az anno elmentett részletesebb adatlapot.
Ez valami Toshiba gyártmány lesz. Náluk divat ez a számmal kezdődő jelrendszer.
Mégegyszer köszi !
A Rádiómúzeumnál van részletes adatlap, de tagsági vagy fizetős.
Toshiba Small Signal Transistor Semiconductor Data Book 1983 593. oldal
A hozzászólás módosítva: Dec 31, 2020
Tanulom a dzsapant ...
De a lényeg, az nemzetközi
Ez már sokkal jobb !
Szerencse, hogy Szilveszter van. Így talán éjfélig a végére érek
Egy nagyobb "aranybánya" egy röge csak az a Toshiba katalógus. Éjfélig még sok az idő...
|
Bejelentkezés
Hirdetés |