Fórum témák
» Több friss téma |
Szia!
A tápegység hálózati oldalán a négy indító ellenállás (R502, R503 és R517, R518) jó? A szekunder oldalon semmilyen feszültség sem mérhető? A D245 Zener nem zérlatos?
először is köszönöm szépen a gyors választ
![]() megnéztem őket az R502 az jó de az R503mon nem mérek semmit pedig annak egy 120 kilós ellenálásnak kel lennie az R517-et meg az R518-at ki kellet szedni az átalakításba így meg is tettem. ha a 120 kiló helyett egy 100 kilósat teszek be az gond lenne? a zenert még nem néztem
Igen, próbából jó a a 100kohm-os, de később cseréld ki az eredeti értékűre.
Na közbe még vártam a válaszra nem bírtam magammal ezért összeraktam egy 100 Kohmost meg egy 20 Kohmost így megvan a 120 és megy a TV szépen már vagy 20 perce és semmi baj nincs most várok vel egy kicsit hogy nem e lesz baja az ellenállásnak.
És köszönöm szépen a segítséget neked ![]() És remélem másnak is tudtunk vagy tudunk majd segíteni ezzel ![]() na hali és kösz még egyszer ![]()
Ez egy gyakori hiba a Funai 2000-nél, úgyhogy mielőtt nekiesünk átépíteni a tápot, érdemes az indító ellenállásokat ellenőrizni. És ez mindegyik hálózati flyback tápegység esetében igaz.
nah igen ez így van elvittük mi am szerelőhöz amikor elromlott ő azt mondta hogy egy hőkioldó romlott el benne ami 3000FT plusz a szerelési díj. Nah ehhez képest igen..................
Sziasztok, nekem a Funai TV 2000-MK2 típ. TV-m van a probléma vele hogy bekapcsolásnál sötét a kép egy negyed óráig aztán jó, 1-2 óra múlva megint elsötétül aztán van hogy nem is világosodik ki,+csinál olyat hogy elmászik a csatornárol el kapcsolom visza kapcsolom és akkor egy darabig jó,mi lehet a gond?
Szia!
Amikor elsötétül, akkor teljesen sötét lesz vagy látszik azért a kép, csak sötét.
Első körben a forrasztásokat nézném át, mert ennél is gyakori a kimelegedés okozta forrasztáshiba.
Halli
A forrasztásokat át néztük volt forrasztani valo de nem sok,de semmi sem változót további 5-lett?
Helló sík funai tv jobb szélén piros vastag csík van milehet a hibája ?, köszi
Sziasztok! Nekem is egy 2000-es MK7-es Funai csodám van, és az a gond vele hogy nincs kép csak egy fehér vízszintes csík a képernyőn! Nagyjából amuit tudtam átnéztem benne de nemnagyon találtam semmi látható hibát! Mi lehet a gond? A válaszokat előre is köszönöm!
Szia! Szerintem a függőleges eltérítő ic és annak a körnek az alkatrészeit nézd át.
ic284 la7830
|
Bejelentkezés
Hirdetés |