Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Funai Tv 2000MK7

Témaindító: hard, idő: Aug 10, 2007
Témakörök:
Lapozás: OK   5 / 5
(#) kadarist válasza gembird hozzászólására (») Ápr 14, 2011 / 1

Szia!
A tápegység hálózati oldalán a négy indító ellenállás (R502, R503 és R517, R518) jó? A szekunder oldalon semmilyen feszültség sem mérhető? A D245 Zener nem zérlatos?
(#) gembird válasza kadarist hozzászólására (») Ápr 14, 2011 /

először is köszönöm szépen a gyors választ
megnéztem őket az R502 az jó de az R503mon nem mérek semmit pedig annak egy 120 kilós ellenálásnak kel lennie az R517-et meg az R518-at ki kellet szedni az átalakításba így meg is tettem. ha a 120 kiló helyett egy 100 kilósat teszek be az gond lenne? a zenert még nem néztem

Igen, próbából jó a a 100kohm-os, de később cseréld ki az eredeti értékűre.

Na közbe még vártam a válaszra nem bírtam magammal ezért összeraktam egy 100 Kohmost meg egy 20 Kohmost így megvan a 120 és megy a TV szépen már vagy 20 perce és semmi baj nincs most várok vel egy kicsit hogy nem e lesz baja az ellenállásnak.
És köszönöm szépen a segítséget neked
És remélem másnak is tudtunk vagy tudunk majd segíteni ezzel ki gondolta volna hogy egy darab ellenállás miatt nem kapcsol be pedig kívülről nem is tünt fel nem látni rajta.
na hali és kösz még egyszer

Ez egy gyakori hiba a Funai 2000-nél, úgyhogy mielőtt nekiesünk átépíteni a tápot, érdemes az indító ellenállásokat ellenőrizni. És ez mindegyik hálózati flyback tápegység esetében igaz.

nah igen ez így van elvittük mi am szerelőhöz amikor elromlott ő azt mondta hogy egy hőkioldó romlott el benne ami 3000FT plusz a szerelési díj. Nah ehhez képest igen..................
(#) pedro5 hozzászólása Szept 1, 2011 /

Sziasztok, nekem a Funai TV 2000-MK2 típ. TV-m van a probléma vele hogy bekapcsolásnál sötét a kép egy negyed óráig aztán jó, 1-2 óra múlva megint elsötétül aztán van hogy nem is világosodik ki,+csinál olyat hogy elmászik a csatornárol el kapcsolom visza kapcsolom és akkor egy darabig jó,mi lehet a gond?
(#) kadarist válasza pedro5 hozzászólására (») Szept 1, 2011 /

Szia!
Amikor elsötétül, akkor teljesen sötét lesz vagy látszik azért a kép, csak sötét.
(#) pedro5 válasza kadarist hozzászólására (») Szept 1, 2011 /

Szia!
Nagyon halványan látszik
(#) kadarist válasza pedro5 hozzászólására (») Szept 1, 2011 /

Első körben a forrasztásokat nézném át, mert ennél is gyakori a kimelegedés okozta forrasztáshiba.

Oké köszönöm

Halli
A forrasztásokat át néztük volt forrasztani valo de nem sok,de semmi sem változót további 5-lett?
(#) brenda hozzászólása Nov 3, 2012 /

Helló sík funai tv jobb szélén piros vastag csík van milehet a hibája ?, köszi
(#) djseed1 hozzászólása Márc 11, 2013 /

Sziasztok! Nekem is egy 2000-es MK7-es Funai csodám van, és az a gond vele hogy nincs kép csak egy fehér vízszintes csík a képernyőn! Nagyjából amuit tudtam átnéztem benne de nemnagyon találtam semmi látható hibát! Mi lehet a gond? A válaszokat előre is köszönöm!
(#) Szentgyörgyi Lajos válasza djseed1 hozzászólására (») Márc 11, 2013 /

Szia! Szerintem a függőleges eltérítő ic és annak a körnek az alkatrészeit nézd át.
(#) Szentgyörgyi Lajos válasza Szentgyörgyi Lajos hozzászólására (») Márc 12, 2013 /

ic284 la7830
Következő: »»   5 / 5
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem