Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Gitár torzító / Effekt / Erősítő / Pickup
Lapozás: OK   177 / 316
(#) gking228 válasza lacake274 hozzászólására (») Szept 21, 2011 /

Megkérdezhetem hogy dobozolni milyen dobozba szoktál? Nekem azzal van mindig gondom.
Milyen effektjeid lettek megépítve? Kaphatnék esetleg egy fotót a kész pedálokról?
Hátha jön valami ihlet nekem is
(#) Something válasza gking228 hozzászólására (») Szept 21, 2011 /

Nem engem kérdeztél, de én is hasonló cipőben jártam. Lehet venni neten Hammond márkájú alu dobozokat, abba rakja számos gyártó az effekteket, viszont az ára is megvan(3000től kezdődik). Én mindig újrahasznosítok pl.: szardíniás doboz, cd meghajtó doboz stb.amit éppen találok. Ha meg csinálni akarsz akkor meg acél lemezből érdemes hajtani. Ha hazaérek megadom a picasa albumom linkjét, ott van pár érdekes megoldás dobozolásra
(#) lacake274 válasza gking228 hozzászólására (») Szept 21, 2011 /

Van itthon egy rakás c profil 1,5 vaslemez, mintha erre lettek volna kitalálva 12.5 széles és abból vaágtam le. A 2 oldalát meg saját anyagából lángal lehegesztve. Az alja is hasonló vas lemez.
Csak sokat kell csiszolni meg a mélysége is elég necces, 24mm, de a célnak megfelel.
Majd csinálok képet és kirakom.
Rebbote delay 2,5 toneval kiegészítve, ts808as Boosterel egybeépítve, ea tremolo, Phaze 45, eazy vibe, MXR distortion+, double distortion, nurse quacky, Mosfet booster, Zakk wilde overdrive, boss od1, Ross Compressor.
Azt hiszem ennyi.
(#) Something válasza Something hozzászólására (») Szept 21, 2011 /

Na * vadászgattam, átforrasztottam pár kényes részt, és a kh megszűnt kipróbáltam bemenő jel nélkül hogy mit hallok. A distortion potinál van valami, mert ha teljesen le van tekerve akkor semmi zaj, kipróbáltam gitárral és valóban jól működik ha a distrotion poti le van tekerve.(gyanús )
(#) Something válasza Something hozzászólására (») Szept 21, 2011 /

kiforrasztottam és kimértem a potit(250k-s helyett 200k-s van benne, de eddig jó olt) a poti jó. A C28at kicseréltem bízva hogy az rossz, de ugyanolyan a helyzet, csak letekerve nincs nem kívánt zaj. Hangra meg olyan mintha a distortion fel lenne tekerve
(#) Something válasza gking228 hozzászólására (») Szept 21, 2011 /

Itt van pár kreálmányom, ha másra nem röhögni lehet rajta
(#) vikipapa válasza Something hozzászólására (») Szept 21, 2011 /

Szevasz! Javítsad a linket mert nem jó. Dobozolással kapcsolatban: nekem nagy mániám a fúrószár-készletes doboz. Elég magas, strapabíró, könnyen szerelhető. Bár már én is csináltam cuccokat például régifajta nyomógomb-házba meg vízipipa dohányos dobozba is. Ötletadónak itt vannak az én cuccaim is.
(#) Something válasza vikipapa hozzászólására (») Szept 21, 2011 /

Nekem megjeleníti, meg beállítottam hogy nyilvános legyen.
(#) mark.budai válasza Something hozzászólására (») Szept 21, 2011 /

[OFF]Hehe, én meg csodálkoztam, miért az enyémek jönnek ki. De aztán megnéztem a linket.
(#) lacake274 válasza gking228 hozzászólására (») Szept 21, 2011 /

Gyorsan csináltam pár képet. Korg ax1000 esem van és hát ezekkel még meg kell tanulni játszani, használni őket.
(#) Something válasza lacake274 hozzászólására (») Szept 21, 2011 /

Jól néznek ki. Nekem sajna nincs meg hozzá minden szerszámom stb. hogy ilyen dobozokat készítsek. A DPDT nyomókapcsolókat honnan tudtad beszerezni?(1500 körül vesztegetik boltban, e-bay-en is 700 pénz)
(#) lacake274 válasza Something hozzászólására (») Szept 21, 2011 /

625 ft/db aszt hiszem.Rendelni szoktam.
nem innen rendeltem de ugyan ilyenek vannak benne+ millenium baypas de a double distortionba kell egy 3pdt kapcsoló.
(#) Something válasza lacake274 hozzászólására (») Szept 21, 2011 /

Köszi Lehet hogy rendelek párat, ugyanis már tervben van egy effekt kapcsoló tábla, eddig a relés megoldás volt tervben, nekiállok újra gondolkozni rajta
(#) kefe13 válasza ZSozsóó hozzászólására (») Szept 21, 2011 / 1

Csao.
Szerintem jellegzetes a "sípolás" szélsőséges értékek közé tekergetve, nekem a bugi is csinált ilyet, sőt, gyári DOD FX86 (még USA gyártású) pedálom alapból tud sipákolni (volt aki annó "zajgenerátornak" detektálta, nem is tudom már ki )
(#) kefe13 válasza lacake274 hozzászólására (») Szept 21, 2011 /

Szép munka.
(#) Something válasza kefe13 hozzászólására (») Szept 21, 2011 /

Az MT2 is tud sípolni ha minden fel van tekerve maxra, csak itt az a probléma, hogy ez valaha működött, és most csak akkor nem sípol(vagyis valami hasonló) ha a distortion poti le van tekerve, vagy kap jelet a gitárból. Ha nincs rádugva semmi akkor is nyervákol, vagyis eddig van egy állítható zajgenerátorom
(#) kefe13 válasza Something hozzászólására (») Szept 21, 2011 /

Értem, kicsit lemaradtam ezek szerint, bocs. Szétszedve volt esetleg a jelenség előtt ? Tapasztalatom szerint ez a dod, megjegyzem nincs belül árnyékolt madzag, rettentő kényes arra hogyan rakom össze, kicsit másképpen tekerem össze a tyúkbeleket benne máris őrült visításba kezd. (ledet cseréltem mert a rettentő öreg motyóban éppen csak parázslott) Vidám szerkezet. Visszatérve a problémádhoz ha nem bolygattad a szerkezeti felépítését nem tudom mi lehet vele :S
R&R
(#) Something válasza kefe13 hozzászólására (») Szept 21, 2011 /

Kicseréltem a kábeleket, és az egymáshoz csavarásos szigetelőszalagos módszert alkalmaztam a drótmalac elkerülése végett. A kábelek egy rossz pc-ből vannak.
(#) ZSozsóó válasza Something hozzászólására (») Szept 21, 2011 /

Egy darab dróttal zárd rövidre a bemenetet, mikor nincs benne a gitár. Ha akkor elhallgat ,akkor annyi csak a aja valószínűleg, hogy nem szereti a nyitott bementet. A gyári alkalmazásokban ez úgy néz ki, hogy a jack aljzat eleve rövidre zárja a bemenetet, ha nincs benne dugó...Esetleg megoldás lehet egy ellenállás a bemeneti jackre, 1M körül szerintem szuper. (20-21 es pont a rajzon...).
(#) ZSozsóó válasza kefe13 hozzászólására (») Szept 21, 2011 /

:integet2: Rég beszéltünk!!!Építesz valamit mostanában, vagy elkapott a POD láz és felhagytál az analóggal?
(#) karpi válasza Something hozzászólására (») Szept 21, 2011 /

Az alagút vegen "Lucifer" latszik...hehe
(#) vikipapa válasza ZSozsóó hozzászólására (») Szept 21, 2011 /

Helló. Lerajzoltam a (remélhetőleg már) végleges kapcsolási rajzot. Átnéznéd, hogy nincs-e benne valami hiba? Előre is köszönöm.
(#) ZSozsóó válasza vikipapa hozzászólására (») Szept 22, 2011 /

Szia!
Még mindig nem kap biast az a szegény kimeneti emitter követő :no: Tegyél oda is eg 470koHmot például, vagy 1MoHmot, ami a biasról a bázisra megy! :yes: (tervezéskor hagyj lehetőséget pl jFet bepróbálására a be és kimeneti illesztésnél! Csak mint ötlet!) Esetleg tennék még egy 1-2,2MoHmot a bementen a lebegő 47nF lábára is, így átkapcsoláskor nem lesz hajlamos csettenésre, puffanásra! Amúgy jónak tűnik, kb ennyi észrevételem lenne. Lehet azt az 1M vol potit én lecserélném 100kra, a bright kondiját meg akkor 3,3nF -re növelném a hasonló hatás eléréséhez, így legalább nem terhelne be neki a kimeneti fokozat(természetesen így is tökéletesen fog működni...). Persze a 3,3nF esetében már nem árt vele sorban 1-2,2M, amit a kapcsolóval zársz rövidre, szintén amolyan fóbia nálam a csettenések ellen...Kicsatoló akár maradhatna ebben az esetben 100nF, az is bőven elég, de akár 1µF re is növelhető. Ilyesmi ötleteim lennének!
(#) Something válasza ZSozsóó hozzászólására (») Szept 22, 2011 /

Rövidre zártam, de a zaj megmaradt. Ahogy tekerem fel a dist potit annál jobban zajosabb, a felétől meg sípol is.
(#) ZSozsóó válasza Something hozzászólására (») Szept 22, 2011 /

Ez esetben az áramkörön belül van instabilitás, valószínűleg a vezetékelést tenném 90% -ban felelőssé, maga az áramkör az extrém potméter állások (főleg a közép hegyezés) kivételével elég stabil. Gain poti lehetőleg rövid vezetékkel menjen, az is árnyékoltan, ami még fontosabb a bemenet, az is árnyékolttal és lehetőleg messze a tónus potiktól, úgy értem ne összesodorva velük, főleg a bemenettel ne! Pont az az eset, amit Kefe13 mondott, ha nem úgy rakja össze, akkor aztán sípol...ez ilyen.

Felvettem a zajt, biztosra megyek Mellékeltem.

MT2 zaj.wma

(#) Something hozzászólása Szept 22, 2011 /

A ˝műveimrő˝itt vannak a képek. [OFF]remélem hogy végre jó.
(#) ZSozsóó válasza Something hozzászólására (») Szept 22, 2011 /

Hát ez elég durva! Egy szkópos mérés sokat segítene! :yes:

Sajna nincs szkópom, azért kísérletezgetek még vele, hol is lehet a hiba, max ha nagyon nem tudom megjavítani beviszem suliba, szkóppal menézni.
(#) Something válasza Something hozzászólására (») Szept 22, 2011 /

Megtaláltam a fényt az alagút végén: Egy rossz értékű ellenállás volt a tettes(R041) 4,7 Ohmos volt benne 1k-s helyett. Nem tudom hogyan került oda, az alkatrészek között is 10 Ohmos a legkisebb, rajtam kívül más nem lehetett szóval A hiba ismét ott ült előtte. Kipróbáltam és jó Kipróbáltam hogy sípol-e ha mindent maxra tekerek (kivéve magas\mély) de meglepődtem mert nem sípolt, csak hajlamosabb begerjedni, de hasznlható. Köszönöm az eddigi segítséget
Következő: »»   177 / 316
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem