Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   404 / 729
(#) blackdog hozzászólása Okt 30, 2011 /

Sziasztok!

Magas (sugárzóm) hangszóróm terhelhetősége: 100/50W (zenei/névleges). Az erősítőm 70W. Bírni fogja ez a HSZ?
Melyik értéket kell figyelembe venni vásárláskor?
(#) ptesza válasza WaRL0 hozzászólására (») Okt 30, 2011 /

Vagy meg kell mérni ...
(#) Bassmester válasza blackdog hozzászólására (») Okt 30, 2011 /

Ha érzéssel hajtod és nem adsz neki torz jelet, kellően magas frekin váltod megfelelő meredekséggel, akkor elvileg bírni fogja.
(#) szamóca válasza Bassmester hozzászólására (») Okt 30, 2011 /

Érdekes, hogy senki nem olvassa, értelmezi, hasznosítja a pár hozzászólással arrébb leírtakat. Ez nem Neked szól, csak Te is leírtad amit én, alant.
(#) Robi85 válasza ptesza hozzászólására (») Okt 30, 2011 /

Annak a Sal mélynek is megvannak az adatai. Bár nemtudom, hogy hihetőek e. Sikerült szereznem faanyagot hozzá, összedobom és kiderül milyen. Igazából van sok hangszóróm, de sajnos adatlap nincs egyikről sem. Mérni meg nincs időm, meg megfelelő eszközöm sincs hozzá.
(#) blackdog válasza szamóca hozzászólására (») Okt 30, 2011 /

[off]
Elnézést. Megzavart az óraátállítás és 2 óta csak kóvájgok. Nem olvastam ami írtál.
(#) szamóca válasza blackdog hozzászólására (») Okt 30, 2011 /

Nem gond, csak használd.
Nagyon-nagyon sokan használják helytelenül ezeket a kifejezéseket, még a "profik" körében is.
(#) WaRL0 válasza Robi85 hozzászólására (») Okt 30, 2011 /

Pedig szerintem sokkal kevesebb időd menne rá, ha megmérnéd a hangszórót. Méréshez meg egy darab 100ohmos ellenállás kell.
(#) szabi992 válasza WaRL0 hozzászólására (») Okt 30, 2011 /

Én is éppen a kábelt építgetem, úgyhogy valószínűleg pár órán belül lesznek képek.
És egy kérdés az Arta programon belül az ellenállásmérős ablakot hol találom meg?
(#) ptesza válasza szabi992 hozzászólására (») Okt 30, 2011 /

A LIMP az arta csomag része.
(#) szabi992 válasza ptesza hozzászólására (») Okt 30, 2011 /

Már így utána rájöttem, viszont egy olyan problémám lenne hogy az alapján amit belinkeltél megépíttettem, de egy 220 ohm-os ellenállásra össze-vissza adatokat mér ilyen 18 Kohm körül.
(#) hungaro hozzászólása Okt 30, 2011 /

sziasztok! Segítségetek szeretném kérni, 1 hangfalpár elkészítésében! Megvettem már a szubcsöveket, hangváltókat, 2db 12"-os, 30-as mély hangszórót, továbbá, 2db 165mm-es középsugárzót, és 2db piezzo 85 mm-eset, csak nem tudom, hogy milyen dobozt csináljak hozzá! Diszkózáshoz kellene! Ha esetleg tudna valaki megfelelő méreteket adni azt nagyon megköszönném!
(#) Bassmester válasza ptesza hozzászólására (») Okt 30, 2011 /

Hali Ptesza!
Próbaképpen szeretnék csinálni egy fejhallgatót két ilyen kapszulából. Szerinted a térfogat meghatározásához alkalmazható a hangszóróknál megszokott TS mérés?
(#) agressiv válasza hungaro hozzászólására (») Okt 30, 2011 / 2

Kellene minímum a hangszóró típusa, és a gyári hangváltót nem ajánlatos piezo hangszóróra kötni, mert annak sokkal nagyobb ez ellenállása és el fog égni a hangváltó, arról nem is beszélve, hogy iszonyatos hangja lesz.
(#) gaba06 hozzászólása Okt 30, 2011 /

Nekem nem segít senki?Amit én kérdeztem?
(#) Robi85 válasza gaba06 hozzászólására (») Okt 30, 2011 /

Szerintem ugorj neki még egyszer. Fogalmazd meg rendesen, mert nekem sehogysem sikerült kivennem, hogy mit is szeretnél igazából.
(#) biji válasza gaba06 hozzászólására (») Okt 30, 2011 /

Nehéz a nyelvezet,biztosan azért.
(#) ptesza válasza Bassmester hozzászólására (») Okt 30, 2011 /

A T/S mérés biztosan megy , de hogy dobozt méretezni?

Túl-sok térfogat nem kell neki az biztos ,és zárt konstrukció lesz a nyerő. Kb annyi kellhet neki mint egy zárt kosaras középhangszórónak.
(#) szamóca válasza (Felhasználó 13571) hozzászólására (») Okt 30, 2011 /

Pedig Magyarországi UPC Budapest az IP. Azért néztem meg, mert azt hittem nem Magyar. Ha én is az övéhez hasonló cizellált választ adnék neki, nem biztos hogy megértené.
Csináltak egy kvad :hehe: 405-ös véget szub-meghajtónak, csak nem raktak elé alul-áteresztő szűrőt. Ezért nem úgy szól ahogy várták. Röviden ez a problem.
(#) Bassmester válasza ptesza hozzászólására (») Okt 30, 2011 /

MDF-ből fogom kifaragni a kagylókat, én is zárt kivitelre gondoltam. Bár volt nekem régen valami nóném (talán Pro-line) "márkájú" fülesem ami bass-reflex volt és tetszett a hangja.
Ha befogtam a lukat, akkor alig volt basszus. Mérek majd egy TS-t az egyik fülesemen, kiváncsi vagyok hogy mit dob ki a gép.
(#) hungaro válasza agressiv hozzászólására (») Okt 30, 2011 /

a kért adatok:
2db mély sugárzó M.N.C. Noir 2
Infók:
Méret: 12"/300 mm
Impedancia: 8 ohm
Teljesítmény: 150/300 W
Frekvencia: 28Hz-2.8kHz
Mágnes méret: 40 oz
2db SAL SKN 16 Középsugárzó
Infók:
Pm/Pn: 60/40 W
f: 300-6.000 Hz
Spl 1W/1m : 88 dB
2db Piezo magas sugárzó
Infók:
Pz (8 Ohm): 150 W
f: 2.000 - 20.000 Hz
SPL(1W/1m): 94 dB
impedancia: > 1000 Ohm
max. fesz.: 35 V~
(#) gaba06 hozzászólása Okt 31, 2011 /

Nos rendben!
Összeraktunk egy otthonra való mélynyomót aktívot!
összetevői naggyából:Gyári láda SAL,Sal 150w mélynyomó hangszóró!
Gratz 100v egyenirányitó,Quad 405 végfok csomag,trafó 2*30-35v,szűrőkondi 2db 10ezres UF kondenzátor,Nos de az erősítőmnek gyárilag egy darab mélyláda kimenete van ez van ráirvaRE OUT SUBWOOFER
Hiába dugom be,nemszólal meg sehol csak ha a hangszórókábelre kötöm ott szól de énekkel eggyüt sajna,Nos szétszedtem egy gyári hangládá ott van pluszba benne egy 10cm*10cm es nyák azon hangerő poti meg freki poti és oda kell bedugni a kábelt,de nekem nem megy gondolom kell az az elektronika mert igy most megse mukkan,na ebben kéne a segítség,hogy mit rakjak össze,vagy vegyek meg még?Mert nem értem ezt az alacsony szintü jelszintet,miért nem megy most?Köszi előre is
(#) szamóca válasza gaba06 hozzászólására (») Okt 31, 2011 /

Az erősítőd beállításai között keresd meg, és kapcsold be a Pre out kimenetet, és ennyi. Valószínű hogy az nem szűrt hanem teljes sávú mono jelet ad ki, ezért kell egy un. szubfilter áramkör a kvagyod bemenetére.Bővebben: Link
(#) gaba06 válasza szamóca hozzászólására (») Okt 31, 2011 /

Köszönöm szépen segítséged,utánanézek,de szerintem nincs beállításom,és kellene a képen szereplő szűrő,csak nem tudom hol szerezhetnék.
(#) szamóca válasza gaba06 hozzászólására (») Okt 31, 2011 /

Milyen erősítőd van?
A cikkben le van írva a készítése. Készen, vagy KIT-ben nem tudom hol lehet venni.
(#) demcar hozzászólása Okt 31, 2011 /

Üdv, mindenkinek!

Egy olyan kérdésem lenne hogy milyen hangszórókat érdemes venni a a hangdobozba, mármint hogy milyen legyen a frekvenciája amin dolgozik, a magasnak a középnek és a a mélynek.
A segitséget előre is köszi
(#) hammer14 válasza demcar hozzászólására (») Okt 31, 2011 /

Szia

Előző hozzászólásod olvastam így látom a hozzálásos is. Azt mondjuk nem tudom mire akarod használni,de ha otthonra illetve mondjuk egy egy házibuli erejéig, akkor javaslom a h2000-oldalán nézzél szét. Ha ezenkívül másra is akkor meg felejtsd el az építést egyenlőre és olvasgass pár hónapig legalább.
Ha nem szeretnéd érteni is mit miért hogyan csak a csavarozás ragasztás része ami izgat akkor a legjobb amit tehetsz elmondod hány utas ládát szeretnél meg mire és majd segítenek neked. Van hozzá hangváltójuk is. h2000 A helyedben azért megfontolnám egy gyári láda vételét. Vagy legalább lemásolását!
(#) strobi hozzászólása Okt 31, 2011 /

Sziasztok!
Az lehetséges ,hogy a Bassbox 6 programban valamit nagyon elcsesztek? Őszintén szerintem tervezésre nem nagyon használható, de csak megpróbáltam szimulálgatni a dolgokat, és a reflexcsőre nagyon érdekes dolgokat adott ki. Lehet valamit én néztem el nagyon , ezért is kérdezném meg tőletek ,hogy tapasztaltatok-e ilyet.
Nálam a szubcső 2db 2*14cm-es (négyzet alakú) ,50literes dobozban 30Hz-es hangolást számításaim alapján 15cm-es hosszal érném el, de bassbox szerint 68cm-esre lenne szükség. Én úgy számoltam ,hogy átszámoltam azonos felületű kör alakú rexlexcsőre.
(#) hammer14 válasza demcar hozzászólására (») Okt 31, 2011 /

Javaslom olvasgasd ezt az oldaltBővebben: és nemsokára egyből felfogsz tudni tenni egy olyan kerek kérdést amire mindenki szívesen válaszol majd !

Jó tanulást!
(#) strobi válasza szamóca hozzászólására (») Okt 31, 2011 /

Venni itt tudszBővebben: Link de ez nagy butaság lenne, ez tudja azt ami neked kell ,de egy IC köré épített néhány alkatrész is tudja ezt, amit ha te nem is ,de biztos akad ismerősöd aki megcsinál neked.
Következő: »»   404 / 729
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem