Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hangsugárzó építés, javítás - miértek, hogyanok
Lapozás: OK   405 / 730
(#) sanya26 válasza ptesza hozzászólására (») Okt 31, 2011 /

Köszi szépen. A gondom az, hogy mikor letöltöm, és megnyitom igen bizarr adatokat látok, mi lehet vele a gond?

Más:
Ami a láda anyagát illeti. Milyen anyag lenne az ideális? Ha nem bútorlapot használ az ember, hanem pl tömör fenyő, vagy akác deszkát, lapot. Melyik lenne a jobb, és milyen vastagságban?
Mennyire lenne tartós ha nem kívülről, hanem rejtve belülről az élekhez beragasztott lécekkel csavaroznák össze a dobozt?
(#) ptesza válasza sanya26 hozzászólására (») Okt 31, 2011 /

A csavarozást inkább kerülném , csapoolás ,lamellózás , tiplizés ragasztás. Az anyagválasztás nagyon kényes mindenki másra esküszik.

Mi a bizarr?
(#) zitzaki hozzászólása Nov 1, 2011 /

Sziasztok!
Valaki ismeri a titan 48 nevezetű tölcséres mély sugárzót? vagy esetleg van valakinek terve hozzá?
(#) gaba06 válasza szamóca hozzászólására (») Nov 1, 2011 /

Pioneer 420
(#) szamóca válasza gaba06 hozzászólására (») Nov 1, 2011 /

Szedd elő a leírását, és nézd meg hogy a menűben hol kell beállítani a subwoofer pre out kimenet aktiválását.
(#) galzotya hozzászólása Nov 1, 2011 /

Sziasztok!
Egy sal srp 3040-es mélynyomónak szeretnék mélyládát készíteni.
Próbáltam már több programmal is de nekem bonyolultak ezek.
Azt szeretném kérni hogy adjátok meg a láda ajánlott méreteit literben vagy cm-ben.
Előre is köszönöm!
Galzotya
(#) ECL82 hozzászólása Nov 1, 2011 /

Sziasztok! Van valakinek tippje, hogy hogyan számoljam ki egy adott reflexcső rezófrekijét? Találtam egy rajzot a neten, de nincs adat, s szeretném tudni mit tud a doboz.
(#) fecamusic hozzászólása Nov 2, 2011 /

Üdv!
tud valaki mondani valamit erre a BP-horn eminence kappa 15 Lf hangszóróval szerelt subra?? jó ez? a paraméterei a doboznak jók?
(#) djszega hozzászólása Nov 2, 2011 /

Sziasztok mindenkinek!Felvetődött bennem az ötlet,hogy egy aktív házimozi szubládát építsek,úgy 100w körülit,kiegészítendő majd egy 2.0 val később!Na mármost,doboztervek meg minden előtt,szükségem lenne jó minőségű házimozi mélyhangszóróra! 20cm esben gondolkodom,csak nem találok kimondottan ehhez való hagnszórót! Első lépésben valami 5let erre hogy hol keresgéljek?

Amennyiben rosssz topikban vagyok,elnézést! Üdv.
(#) ptesza válasza djszega hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Mennyit szánnál rá? Milyen erősítő ? Hány ohm? Mekkora hangnyomás kell ? Stb. Egy pár dolgot még írhatnál.
(#) blackdog hozzászólása Nov 3, 2011 /

Sziasztok!

Annak van jelentőssége 2 utas reflex doboznál, hogy a doboz élei azonos hosszúságúak vagy téglatest alakú a doboz?
(#) strobi válasza blackdog hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Az kimondottan nem jó középhangot sugárzók esetében, igazándiból a belső méretek mérvadóak, azokkal érdemes számolni. A lényeg ,hogy az oldalak olyan arányban legyenek egymáshoz képest, hogy ott minél kevesebb állóhullám keletkezhessen. Meg kell nézni mind a három oldalhosszra mi az a hullámhossz ami pontosan "kifér", ennek a frekvenciának néhány egész számú többszörösét. Ha 8-ig elmész, és az oldalak között semmiféle egyezés nem észlelhető(lehető legnagyobb tűréssel), az már maga a tökéletes doboz ebből a szempontból.
(#) ptesza válasza strobi hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Félhullámot akartál mondani.
(#) strobi válasza ptesza hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Igen, kicsit belezavarodtam! Tehát félhullámnak a frekvenciájára kell számolni a felhangokat, tehát egész számú többszöröseit (a frekvenciának, és nem a hullámhossznak )

Hopp elveszett a hozzászólás...

Szóval itt egy calc. Beütöd az oldalak hosszát , és rányomsz a calculate gombra. Ha van piros érték akkor nem jó. Az 50 Hz csak a kiértékelés be szól bele , növelni célszerű ,de annál nehezebb lesz megtalálni a megfelelő arányt. Csökkentésnek nincs értelme.
Bővebben: Link
(#) strobi válasza ptesza hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Mennyivel egyszerűbb mint excel-el kiszámoltatni!

Írtam egyet , de némileg bonyolultabb ,majd kirakom a blogomba.
(#) blackdog válasza ptesza hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Épp most akartam leadni az asztalosnak a méreteket. Próbáltam ellenőrizni, de nekem nem jön be ez az oldal.

Belső méretek (cm): 78magas, 34,2széles, 43,1mély. Valaki megnézné nekem?
(#) ptesza válasza blackdog hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Most megyek melózni ,de délután telóról majd megoldom neked.
(#) Silent_Bob válasza lamalas hozzászólására (») Nov 3, 2011 /

Üdv!
Belinkeled , ha megkérlek az általad épített ládát, mert tervezek a jövőben én is egy hangfalépítést, illetve átépítést ezért szeretnék okulni
(#) ptesza válasza blackdog hozzászólására (») Nov 4, 2011 /

Mekkora hangszórók mennek bele? Hány darab? Mekkora cső vagy hangolás? Ilyen hosszúkás hátra mély formát akarsz, vagy valami hagyományosabb forma is játszik? Van olyan méret ami fix?
(#) Bence001 hozzászólása Nov 4, 2011 /

hangosításban foglalatoskodok már kb. 3 éve de most jött el az idő hogy saját hangfalat gyártsak nem estem neki programnak nem bízok a számítástechnikában mert beszoptam már vele rendezvényen párszor ezért felmentem a padlásra és két ezeréves Videoton hangfaldobozt lehoztam és mivel volt hangszóróm is ezért megvágtam a dobozt hogy bele mennyen a hangszóró!!! kigitteltem lecsiszoltam csatlakozó panel helyét kivágtam de nem tudom hogy hogy kel a hangszóróhoz hangválót, szubcsövet kell-e milyen teljesítményű hangszóróhoz milyen teljesítményű hangváltó kell?? ööö és így milyen teljesítményű erősítő kéne hozzá???? köszi

Használd a mondatok kezdésekor a shift billentyűt!
(#) lamalas válasza Silent_Bob hozzászólására (») Nov 4, 2011 /

Udv,

Eleg regi hozzaszolasomra valaszoltal. A 2007 ota eltelt 4 evben mar jonehany hangsugarzot sikerult osszehozni de azok nagy resze nincs nyilvanosan publikalva. Ha erdekel a tema akkor latogass el a diyaudo forumra.
(#) kiss.ferenc hozzászólása Nov 7, 2011 /

Sziasztok!
Tervben van hogy épitek két subot hangositasra. Nincs tul nagy keretem rá, EW18-hn és SAL 50100 között vacilálok. Az EW18hn-röl elég jó dolgokat halottam, elég jónak számit a saját kategoriájában. A SAL-t nem ismerem, de sokszor olvastam a forumon, hogy sokan utálják szegény céget. A sal-nak jóval negyobb a terhelhetősége, meg érzékenyebb is, ha az adatok amiket közolnek róla igaz. Mi a vélemenyetek? Ti melyiket választanátok?
(#) Bassmester válasza kiss.ferenc hozzászólására (») Nov 7, 2011 /

A SAL PA 50100-ra gondolsz?... akkor hamar felejtsd el!
Nem lehet hozzá normális dobozt tervezni, már elméletben megbukik a project.
Ha 18" kell akkor szerintem Em.Sigma pro
Vagy ha 15"-össel is beéred akkor Em. Kappa
Ezek az árukhoz képest nagyon jók és a gyári adatlapon sem írnak valótlant.
Az FS audió cuccait pedig le kéne méregetni, hogy hasonlít e a gyári adatlapra.
(#) Tomi20 válasza Bassmester hozzászólására (») Nov 7, 2011 /

Szia

Én mértem már FS Audio EW-18HN hangszórót. Bővebben: Link
A gyári adatok pedig itt vannak.
(#) Bassmester válasza Tomi20 hozzászólására (») Nov 7, 2011 /

Hali!
Az a 409,7g Mms elég durva ám. Biztos hogy jól mérted?
Ekkora mozgó tömeggel sehol sem lenne az érzékenysége...
(#) Tomi20 válasza Bassmester hozzászólására (») Nov 7, 2011 /

Elvileg mindent úgy csináltam, ahogy le volt írva.
(#) kiss.ferenc válasza Bassmester hozzászólására (») Nov 8, 2011 /

Sziasztok!
Gondoltam, hogy ez lesz a válasz( felejtsem el a SALt). AZ a 18as eminence biztos nagyot tud szólni, de nem engedhetem meg magamnak. Szerintem maradok az ew18hn nél. A hangositás alatt azt értem, hogy házibulik, kisebb diszkokban használnám, nem akarok en fesztiválozni ezekkel.

Tomi20.
Szia, neked is van ilyen mélyed, vagy hogy mérted azt a hangszorot?
Milyen láda illik hozzá szerintetek? Esetleg van valakinek valami bevált terve ehez a szóróhoz?

Bors, só, homok?
(#) szamóca hozzászólása Nov 8, 2011 /

Egy kis progi, és adatok, a Visaton hangszóróiból. Vannak KIT-ek is, bár ez nem olcsó mulatság lehet.
Következő: »»   405 / 730
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem