Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Házilag építhető fémkereső
Lapozás: OK   128 / 272
(#) B.Panther válasza Yowie hozzászólására (») Márc 5, 2014 /

Még valami. Elvileg sikerült begerjesztenem, szép sinuszos., tiszta hang . Ellenben a ledem nem világít, és a dög semmilyen fémtárgy közelítésére nem reagál XD Ötlet, v valamit igencsak elbaltáztam?
(#) Pitti válasza yaessu hozzászólására (») Márc 5, 2014 /

Nem tudtad beszerezni a J107-et? Amúgy a J201 az erősítő, a J107 pedig kapcsoló. Szerintem nem jó helyette.
(#) Neuzer hozzászólása Márc 5, 2014 /

Sziasztok!
Föladtam nem birok életet lehelni az MD-1-be.Honnét tudom hogy jó-e a tekercs vagy nem.Jó-e az elektronika csak egy multiméterem van semmi más.Tx elem polusa között 5 volt tx 9v.
(#) yaessu válasza Pitti hozzászólására (») Márc 5, 2014 /

Köszönöm az infót a boltos ezt adta nézegettem az adatlapjait de nem ismertem ez tagokat én rádiókat építgettem adóvevőket teljessen arra voltam specializálva ott Bf eket használtam azokat ismerem meg a bf 960 -61 245 mosfetteket akkor innét a hiba azért működik össze vissza
(#) yaessu válasza Neuzer hozzászólására (») Márc 5, 2014 /

Adófokozat működik ? mérd meg frekimérővel de műszerek nélkül elég gázos ---- ne hogy féreércs de nem nagy eresztés most csináltam meg a TGSL pontos szerelés és pontos alkatrész és egyből működik igaz belekerült 2 nem oda való alkatrész és még így is működik szerintem épicsed meg nem bonyolultabb, és a tekercsre sem kényes szinte ott működik ahol akarod és az ic sem drágák 50 ft körül vannak a 308 abból 2 van benne 146 ft és miden dokumentum megvan hozzá egy kis kedv csináló http://www.youtube.com/watch?v=nZvR4KA5jfE
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2014
(#) Neuzer hozzászólása Márc 5, 2014 /

Elkezdtem én is .Még egy kérdés mindegy hogy a dd fejnél hol fejezem be a tekercslést az érzékelő területen belül vagy kívül.és a faraday árnyékolás is ott van.Esetleg képet tudsz feltenni a TGSL ről.Megírod a tapasztalataidat.

Mármint a J107 nem volt és a boltban a J201-et ajánlották helyette?

Nem tartom kizártnak hogy ez a baja. Én már egyszer ráfaragtam, amikor helyettesítettem egy tranzisztort, mert nem tudtam beszerezni az eredetit. Akkor az történt hogy lazán beültettem az alkatrészt, a lábkiosztását meg nem néztem (az eredeti D-S-G, az új meg ha jól emlékszem G-S-D volt)... Az egy PI gép volt és azt csinálta, hogy folyamatosan volt alaphangja, ami elhalkult, ha fém került a fej közelébe. Végül is működött, de azért csak jobban nézett ki a dolog miután megfordítottam a tranzisztort.
A hozzászólás módosítva: Márc 5, 2014
(#) Neuzer válasza Neuzer hozzászólására (») Márc 5, 2014 /

Baj hogy mind a két tekercset leárnyékoltam.TX TR-t is?
(#) Pitti válasza Neuzer hozzászólására (») Márc 5, 2014 /

Nem baj hogy leárnyékoltad mind a kettőt. Én eddig csak a vevőt árnyékoltam le, de a következő tekercsnél az adót is le fogom, mert többen is javasolták és ezért kipróbálom (bár nem igazán értem, hogy az adót miért kell, na mindegy).

Az hogy az érzékelő területen belül vagy kívül fejezed be a tekercselést, mindegy.

Találsz képeket a Google-ben is a TGSL-ről. Az enyém nincs lefényképezve. Én is ajánlom a TGSL-t, boldogabb leszel vele mint az MD-1-el lettél volna azt elhiheted.
(#) yaessu válasza Pitti hozzászólására (») Márc 5, 2014 /

Biztos igazad van mert a lábkiosztása is más azt megnéztem beültetés előtt mert fordítva kellet beletenni meg az ára is más mert néztem egy oldalon a 201- 45 ft 107 meg -308 ft meg hogy mondod az egyik kapcsoló a másik erősítő nem mindegy

A lábkiosztásuk megegyezik, a 107-es is ugyanabban a pozícióban fog állni a nyákban.

Én úgy szoktam csinálni, hogy berakom a tranzisztort a nyákba úgy, ahogy az mutatja az elhelyezkedését, de mivel ez becsapós is lehet, ezért még mielőtt beforrasztanám, leellenőrzöm a kapcsolási rajz alapján hogy megfelelő helyen vannak-e a lábai.
(#) yaessu válasza Pitti hozzászólására (») Márc 6, 2014 /

Érdekes dolgok mert ahogy a panelon megvannak a lyukak minden tranzisztor rendesen megy bele csak a fett fordítva már a lyukhoz képest a két szélső láb , gondolom a nyáktervezőbe lehet nincs ez a lábkiosztású fett beletáplálva azt betesz egy másik fettet a rajz kedvéért a sematikusba láb helyesen kötve, felül írja tervezés előtt a típusát és mikor elkészül a pcb akkor ott már fordított lesz
(#) deexteer válasza yaessu hozzászólására (») Márc 6, 2014 /

Ha fordított akkor lehet hogy bf245 (j105,d s g,bf245,g s d) van berakva, én azt is lecseréltem 2n3819-re ami állítólag jobb.
(#) yaessu válasza deexteer hozzászólására (») Márc 6, 2014 /

Szia Deexteer, a tgsl nél
(#) deexteer hozzászólása Márc 6, 2014 /

Igen, tgsl, most a 2n3819 van bent.
(#) yaessu válasza Yowie hozzászólására (») Márc 6, 2014 /

Szia , megmértem az erősítő kimenetén szép a szinusz , és beállítottam a legkisebbre akkor nem lehetett elnyomni a ferfitet talán a legvégén egy kicsit a diszkben amúgy kitudom szúrni a nagy vasat a kis rezet mutatja 17 cm ről 1 cm átmérőt pl a cint már disz nélkül sem alut igen ----ha nincs kiegyenlítve teljesen akkor ki lehet a ferritet szűrni a diszk is működik a cint is mutatja de az érzékenység romlik nagyon az az 1 cm réz 8-9 cm --lehet a fettek nem jók 107 helyett 201 van benne

Alapból mit tud én az tgsl edut építettem meg nekem így hogy nem tökéletes 20 ft régi 20 cm levegőbe
A hozzászólás módosítva: Márc 6, 2014

A gyári 15nf-os kondival nekem nem volt jó a fázistolás, 10nf-ra lett cserélve és megjavult, alatta és felette csak romlott.

Akkor próbálkozok ott is találtam itthon 3819 est kicserélem mai nap akkor estleg az már nem lehet hiba -

A keresőfejet én kihangoltam egy 10mm×2mm-es ferritlappal 0,004 voltra anno, a tegnapi téma kíváncsivá tett, én nem méricskéltem semmit, egyszerűen levettem a ferrit lapot, így 1,2 volt lett a vevő erősítő kimenete, működésileg semmi nem változott, a disk és gb is ugyanolyan mint előtte, egyedül minimum sens. állásban mintha fél egy centivel kevesebbről érzékelné a kis bronzot 4mv-nál.

Csavarni kell a lábain, mert a középső a gate.

Köszi délután kicserélem azt megírom mi történt vagy mi nem --neked alapból menyit tudott? még nem tuningoltad hogy legyen egy össze hasonlítási alap pl régi 1 ft vagy valamilyen tárgy,

Már nem tudom, de megnézem, csak két forrasztás.
Úgyis meg kell néznem a frekvenciát, valószínűleg több lett mint volt.

Köszi
(#) Pitti hozzászólása Márc 6, 2014 /

Mateatek!

SVHS kábel beszerzés előtt állok. Korábban leírtad az általad használt és bevált kábel típusát. Visszalapoztam de nem találom azt a hozzászólásodat. Leírnád újra?

Előre is köszi!

Visszaalakítottam, disk min. állásban mérve:
20ft 30cm
1ft 24cm
kis bronz 24cm

sens. potméter kicserélve 100k-ra és test helyett -tápra kötve +lm308 vas kimenete 560pf-al a testre kötve (itt már max. sensnél ciripelhet):
20ft 36cm
1ft 30cm
kis bronz 30cm

Amit nem csináltam vissza: az adó oszcillátor 2,2k ellenállás nálam, 750 ohm, alul áteresztő szűrő 10nf és 1,5 mega (edu-nál ha minden igaz 1mega ohm).
Frekvencia 14,7khz.

A jelenlegi 60 voltos adójel mellett 16,8khz-en működik a gép és jó.
(#) Pitti válasza deexteer hozzászólására (») Márc 6, 2014 /

Nagyon szép eredmények!

Az király köszönöm a tesztet már tudok viszonyítani jó kis gép
(#) deexteer válasza Pitti hozzászólására (») Márc 6, 2014 /

Az majd hétvégén kiderül,volt már hogy földben a felét sem tudta.
Ez a szombati lelet,a bal oldali nagy lőszer elég veszélyes mert hiába kilőtt, robbanó páncéltörő lőszer, 23×152 mm am-23, abban nem vagyok biztos hogy levegőre robban vagy ütésre de ez még nem robbant el, úgyhogy megy a körzeti megbízotthoz az éles pisztolylőszerrel együtt.

Bővebben: Link

Az alsó középső hüvely ráadásul 1918-as és zsír állapotú, csak meg van taposva picit.
Következő: »»   128 / 272
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem