Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Hegesztőgép javítása
 
Témaindító: Szentgyörgyi Lajos, idő: Nov 25, 2008
Témakörök:
Lapozás: OK   6 / 27
(#) Gyurka2 válasza klenósanyi hozzászólására (») Jan 22, 2012 /
 
Gepkonyvet talaltam en is ket pesti ceg arulja,de nem rendelem meg mert draga.
(#) Gyurka2 hozzászólása Jan 23, 2012 /
 
Na ma megneztem jobban az adattablat,es tenyleg ugyvan ahogy a Pisti mondta! Ezen van 1atkotes ami vezerli a tolot.
(#) mpisti válasza Gyurka2 hozzászólására (») Jan 23, 2012 /
 
A lényeg a" majdnem ilyen" kifejezésben lakozik. A HEGA Co450 alkalmas Co hegesztésre, sőt elektródázni is lehet vele, De AWI hegesztésre nem használják. A KND 350 elsősorban AWI hegesztő, de lehet vele elektródázni is, - de Co hegesztésre alkalmatlan. Azt hiszem ezt már leírtam. Attól hogy a doboz szinte teljesen egyforma-az előlapi kialakítás kivételével- még nem biztos hogy a tartalom is ugyan az. Mivel mindkettő gép VISZÉK gyártmány, logikus hogy a váz és a burkolat nagyjából azonos.
(#) mpisti válasza Gyurka2 hozzászólására (») Jan 23, 2012 /
 
Ez a KND 350 . A tetején elhelyezkedő doboz pedig a nagyfesz adapter és gépvezérlő.

KND350.jpg
    
(#) Gyurka2 válasza mpisti hozzászólására (») Jan 23, 2012 /
 
Ja vagom. akkor a mienk szerintem valami kokler at epitett teknika.mert nem igy nez ki. De majd holnap csinalok kepet,azt kiderul az
(#) Gyurka2 válasza Gyurka2 hozzászólására (») Jan 24, 2012 /
 
Na errol van szo. A tolo tetejen van de az szerintem nem a sajatja,sot tuti hogy nem.
(#) Szentgyörgyi Lajos válasza Gyurka2 hozzászólására (») Jan 28, 2012 /
 
A képen látható toló az NDK gyártmányú MSG tipusú mely sokféle géppel tud működni.A régi HEGA tipusú gépeken
ki volt építve a CO2 beköthetőség de nem mindegyik gépen.
Ez aZ MSG volt általában mindenhol alkalmazva, mert jobb
volt a magyar gyártmányoknál.A hega 350-450 alap gép
volt és mindenki olyan egységgel bővítette amire használni akarta.
(#) mpisti válasza Gyurka2 hozzászólására (») Jan 28, 2012 /
 
Ahogy a Lajos is írta: a képen látható páros MSG-60 előtoló és HEGA Co 350 vagy 450 alapgép. A gép azon burkolatát amelyiken az ominózus adattábla szerepel, egy
KND350-ről "kölcsönözték".
(#) Gyurka2 válasza Szentgyörgyi Lajos hozzászólására (») Jan 28, 2012 /
 
Akkor szerintem a mienk hega 350,mert kitunoen megy a co hegesztes. Egy a baj hogy nem tudjuk az amper beallitasokat,mert van rajta par kapcsolo.
(#) Gyurka2 válasza mpisti hozzászólására (») Jan 28, 2012 /
 
Na ez csak kiderult. Akkor ha tudnatok ebben meg segiteni,pl:melyik kapcsolo mit jelent?
(#) mpisti válasza Gyurka2 hozzászólására (») Jan 28, 2012 /
 
Ha neked nem késő, akkor délután vagy holnap beszkennelem a gépkönyvét, és felteszem ide. Szerintem minden kérdésedre meglesz a válasz benne.
(#) Gyurka2 válasza mpisti hozzászólására (») Jan 28, 2012 /
 
Persze hogy nem keso,es meg is koszonom elore!
(#) Gyurka2 válasza mpisti hozzászólására (») Feb 2, 2012 /
 
Pisti nemsikerult a gepkonyv?
(#) mpisti válasza Gyurka2 hozzászólására (») Feb 2, 2012 /
 
Ne haragudj, nem feledkeztem meg róla, csak a dokument be van zárva a(volt) gépem winchesterébe. Ugyanis megadta magát az alaplapom. Itt a munkahelyemen viszont nincs szkennerem, így hát most arra várok,hogy a hordozható gépem visszakerüljön s akkor újból beszkennelem és küldöm. Valószínűleg a privát címedre fog menni mert elég nagy, ezért ide nem tudom feltenni, oldalanként pedig kissé macerás lenne . Djvu writerem pedig nincs.
Addig türelmet kérek tőled.
(#) Gyurka2 válasza mpisti hozzászólására (») Feb 2, 2012 /
 
Oksa.
(#) Phile80 válasza mpisti hozzászólására (») Feb 3, 2012 /
 
Amikor nekem meghalt az alaplapom én kicseréltem rajta az összes elkót és jó lett... Pár száz forint és egy délelőtt ráment.
(#) mpisti válasza Phile80 hozzászólására (») Feb 3, 2012 /
 
Lehet hogy a problémát megoldaná a kondicsere. De már elég régi(7 éves)integrált hang és videokártyás, így hát nem tudom megéri-e bajlódni vele. Az utóbbi időben egyre csak lassult, egyre gyakrabban fagyott, s aztán végképp beadta a kulcsot.
(#) Gyurka2 válasza mpisti hozzászólására (») Feb 20, 2012 /
 
Szia. Nem jon ossze a dolog?
(#) makrodom hozzászólása Márc 11, 2012 /
 
Hello!
Akadt egy kis probléma! A probléma forrása egy közel 20 éves vagy öregebb orosz hegesztőgép (hegesztő-akkutöltő egyben(6V és 12V))!
A típusát nem tudom meg sajnos képem sincs róla... viszont volt egy durranás és azóta nem működik normálisan... elvesztette az "erejét". Lehet rajta fokozatokat állítani hány A-on szeretnénk heggeszteni a (tekercse is úgy van kialakítva)... a durranás következtében leolvadt a vezeték a + kivezetésnél... valamint van két nagy ellenállás (párhuzamosan vannak kötve - gondolom ezzel növelve a rajtuk átfolyó áram nagyságának elviselését...) (feltételezem sönt, aminek egyik vége a relére csatlakozik) ez a vezeték is leolvadt. A tulaj állítása szerint amennyiben visszaforrassza ezt a vezetéket az ellenállás végére az a bekapcsolás után drasztikusan melegszik... )
Nos létezik az,h az egyik ellenállásban szakadás jött létre, és ezért a drasztikus melegedés? Ez lehet a "gyengülés" oka?

Üdv!
(#) mpisti válasza makrodom hozzászólására (») Márc 20, 2012 /
 
Néhány fotó nem ártana.
(#) mpisti válasza Gyurka2 hozzászólására (») Márc 20, 2012 /
 
Szia Gyurka!
Ne haragudj, most csak ennyit tudok feltenni. Ha nem elég, megpróbálok többet beszkennelni, de gépem még most sincs.
(#) hunhorvath hozzászólása Máj 14, 2012 /
 
Üdv!

Segítségre lenne szükségem. Van egy magyar MIG 140 típusú co gépem. Rossz volt az előtolót vezérlő relé, ezt kicseréltem és tol is csak éppen a sebességet nem tudom szabályozni rajta. A vezérlés 555-el működik ami egy DB250-est vezérel. A gép gyártóját nem tudom, egy K van az elején négyzetben ugyan ez az embléma az adattáblán is.

Előre is köszi a fáradtságot!
(#) mpisti válasza hunhorvath hozzászólására (») Máj 14, 2012 /
 
Egy kép jó lenne. A BD250 PNP tranyó, azzal fékezni szoktak. De ki tudja hogy a múltban milyen kártyák nem születtek. A lényeg: ha csak ez az egy db teljesítménytranzisztor van benne, akkor előtte kell lenni vagy egy darlingtonnak,vagy két másik tranyóból felépített emitterkövetőnek. Lehet,hogy ha a BD 250-et kicseréled, a problémád megoldódik, de előfordulhat hogy az 555-ös IC-t és a meghajtó tranyókat is cserélni kell.
(#) hunhorvath válasza mpisti hozzászólására (») Máj 14, 2012 /
 
Fotóztam, így néz ki. A fékezést itt rövidrezárással oldotta meg ha jól következtettem. Amúgy kivitelre kissé tákolmány a szerkezet.
(#) mpisti válasza hunhorvath hozzászólására (») Máj 14, 2012 /
 
A P11220435 számú képen a bal oldalon van egy kis műanyag tokos tranyó, az a BD250 meghajtója. Azt, és a teljesítmény tranyót próbáld cserélni. Talán megoldódik a gondod. Nem tákolmány. Ezelőtt 35-40 évvel ilyenek voltak a nyákok. Ez még egész jó állapotú.
(#) debiansix hozzászólása Máj 19, 2012 /
 
Sziasztok,

Adott egy Weldevil AL hegesztogep, aminek a maximum teljesitmenye 100A. A problema ott kezdodott, hogy a tulmelegedest jelzo LED pirosra valtott, es nem valtott vissza a zold szinre, ami a hasznalhato allapotot jelezte. A nyak hatoldalan volt egy 1 Ohm 10W ellenallas, amit miutan kicsereltem ujra mukodott, de tiz perc hegesztes utan ujra kiegett, azutan egy 1 Ohm 50W ellenallassal helyettesitettem. Egy par nap utan, mar nem valtott pirosra a jelzo LED, de a transzformator fustolni kezdett. Tobb perc uresjarat utan ismet megprobaltam hegeszteni, de a trafo ujra fustolni kezdett. Kibontottam, es a trafon a szalak elegeset tapasztaltam. A hegeszto kivezetesen 76V egyenaramot mertem uresjaratban. Mi a teendo ebben az esetben?
(#) hunhorvath válasza mpisti hozzászólására (») Máj 19, 2012 /
 
Azért ez nem 40éves gép, de igazad volt a kis műanyag tokos BC180 volt a ludas, és a legszebb hogy a cseredarab amit vettem az is kampec volt, de találtam az elfekvő készletben egy másikat, így most minden szép és jó! Köszönöm a segítséget!
(#) hunhorvath válasza debiansix hozzászólására (») Máj 19, 2012 /
 
Bocs a problémádhoz nem értek, de a gép nevén gurulósra röhögtem magam... Wel devil vagy weld evil? Nomen es omen!
(#) mpisti válasza debiansix hozzászólására (») Máj 24, 2012 /
 
Az a bizonyos 1 ohmos ellenállás volt a bekapcsolási áramlökés korlátozó ellenállás, amit egy relé zár rövidre normál esetben, de találkoztam már triacos megoldással is. Az az ellenállás akkor pirul meg, amikor a relé nem működik. Tehát először a relé bekapcsolás kimaradásának az okát kell megkeresni, aztán lehet ellenállást cserélni. Ha a főtrafó megég(bár inverteres gépnél még ilyennel nem találkoztam)annak elsődleges oka a kimeneti egyenirányító dióda(diódák)zárlata lehet. Szegény masina próbált küzdeni a teljes tönkremenetel ellen(amikor a piros LED-del jelezte hogy baj van), de az emberi tényezővel nem tudott mit kezdeni.
(#) lencse1 hozzászólása Aug 3, 2012 /
 
Sziasztok!
Ebben a fórumban találtam egy SCH-250 -es hegesztőre utalást, azért írok mert javításra hoztak egyet.
Leírás : istállóból került elő és a csatik lerohadva, de be tudtam egy kicsit indítani. Váltó 12-24 volt kijőtt, de utána verte a 16 A-es autómatát (üresjáratban). harmadik próbálkozásra is leverte, de előtte a mikró és a villanysütő éktelen zúgásba kezdett (asszony elmondása szerint) . Valami felharmónikust küldött volna a hálózatra? Tanácstalan vagyok nem merem tovább mérni..
Következő: »»   6 / 27
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem