Fórum témák
» Több friss téma |
Ja ha cserélhető és nem az ajtóba sütött vagy ragasztott a profil. De lehet jobban jársz ha csak egy szakaszt cserélsz ki belőle.
Vagyis újra kell tölttetni gázzal? Válaszod köszönöm! Nincs más választásom, mint hívni egy szerelőt. Mostmár legalább előrébb vagyok egy ideges nappal.
Mielőtt diluit kapsz ha lehetsége s pakold ki a hűtőt és egész éjszaka nyitott ajtóval álljon, majd indítsd be és nézd meg működik e
![]() Nem vicc, komoly. A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2013
Kiment a fejemből: a méretresütés nem horror üsszeg a gyári gumi árának a fele kb.-
Ebbe nem nyúlkál szívesen senki, mert fogyasztóvédelmes ügy.
Valami nagyon nem ok az biztos. Ha garos én a helyedben egy készülékcserére hajtanék. Ha áramtalanítás után 5 percig vinnyogott és nincs benne olyan elektronika ami ezt megteheti akkor hűtőköri gond lehet a nyomáskiegyenlítődés esetén van ilyen hang,. Ami szűköület vizes fagyás lehet esetleg. Csak találgatok. De vinnyogni nem szoktak az egyfázisú hűtőberendezések ok nélkül.
Köszönöm dejodio,még ma felkeresem a szervizest,itt van a városomba,megkérdezem szakmailag tud-e valamit kezdeni,ha nem írja meg a csere papírt.Megpróbálok képet felrakni az elvégzett tákolmányról.
Úgy rakta össze hogy ki sem sorjázta a csövet! A bal oldalon ugrott szét. A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2013
Üdv. Most nem olvastam át az egész topic-ot, lehet, hogy már megoldódott a dolog, de találtam egy sokat mondó képet erre a kérdésre.
![]() ![]() A hozzászólás módosítva: Dec 29, 2013
Sziasztok!
Négy napos áramszünet után nem akar működni a hűtőnk. Hotpoint Ariston. Használati utasítás szerint kikapcsoltuk, vissza, gyorshűtő gomb megnyomva, sárga lámpa kialudt, ajtó bezár. Minden úgy tűnt, mintha rendben lenne, de kb három óra múlva a hűtő sípolt, és minden ami lehetett, villogott. Csak a hőfokszabályozó nullára állításával tudtuk kikapcsolni mind a villogást, mind a csipogást. Azóta sem hűt, sem a normál hűtő rész, sem a fagyasztó. Tud valaki segíteni?
Így első hallásra , a márkaszerviz tud segíteni (elektronika hibának tűnik)
Boldog Újévet kívánok mindenkinek.
A tavalyi év úgy fejeződött be,és az idei úgy kezdődött, hogy a Whirlpool hűtőm /sima hűtő/ egyszer csak nem indul el. Kint van egy fűtetlen helyiségben. Ha teszek bele meleg vizet, akkor elkezd hűteni, a fagyasztóban megfagy a víz/fél liter kb másfél óra alatt/, tehát minden oké.... Azonban amikor a meleg vizet visszahűti, megáll ,és nem indul újra, a fagyasztórekesz leolvad. Megint meleg víz......és ugyanaz- lehűti,fagyasztóban megfagy...nem indul újra. Mi lehet? Ha tudna valaki segíteni, megköszönném!
Hát szerintem azzal van gond nem fűtött helyen van a hűtő. A hőfokszabályzója a hűtőrészben van ami nem melegszik fel annyira, hogy bekapcsoljon de a fagyasztó viszont felmelegszik....
Bizonyos külső hőmérséklet alatt/felett nem működik normálisan a hűtő.
Köszi, megpróbálom egy napra, lakáson belül.
Csak sajna, kerülgetnünk kell ![]() ![]()
Hogyan kell cserélni?
Gondolom, amit "tekergetek"-azt kellene. Előre is köszi!
Hiába cseréled a hőfokszabályzót, ha hideg helyen van nem éri el a belső hőmérséklet a beállított 2-5 fokot akkor egyszerűen NEM KELL HŰTENIE miért is indulna el?? 15-25 fokos környezeti hőmérsékletre (lakásba) tervezték.
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2014
Szevasz!
Nem, ezek a hűtők +10C fok alatt nem működnek, nem indulnak újra, engedd meg, hogy ne írjam le hosszan, hogy miért, itt visszafelé menve, vagy 3* már leírtam. De miután fagyasztó részük is van, ott bekövetkezik a kiolvadás. Nincs annakj semmi baja, nem kell cserélni semmit. Üdv: StMiklos
Végülis az is bent van a pakliban. Erre így hirtelen nem gondoltam, am értem a logikáját.
Helló!
Kössz a segítséget, viszem fűtött helyiségbe.
Nem tehet róla senki hogy kicsi a panel , inkább a konzerveket vidd ki az erkélyre és a hűtőt tedd a spájzba...
![]() A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2014
Sziasztok!
Tanácsot szeretnék kérni, mielőtt alkatrész vásárlásába ugranék bele. Samsung RL36EBMS NoFrost-os hűtőről van szó, ami tavalyelőtt már átesett egy "nagygenerálon" (leolvasztó fűtés csere és vezérlőpanel javítás). Jelenleg azt csinálja, hogy a hűtőteret jóval a beállított hőmérséklet alá hűti. Konkrétan be van állítva +6 Celsius, ennek ellenére jégkásásak az ételek-italok. Ez a hőmérséklet szenzor hibája, vagy lehet valami más? Találtam ilyen érzékelőt webshopban, csak nem szeretném potyára megvenni. Üdv és BÚÉK.
Rátapintottam? Valamikor sokat jártam ott a lakótelepen ... BÚÉK
A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2014
Szervusztok, BUÉK mindenkinek!
Lenne egy kérdésem. Van a lányomnak egy használt Liebherr hűtője, úgy 120 literes. Adattábla nincs rajta, tehát ennyi az infó. Félautomata leolvasztásos (sárga gomb), de megrogyott a hőfokszabályzó. Nem gázhiányos, mert lefagyaszt a normál térben is, ugyanis nem kapcsol le. van egy EKC 301-em, 2 db Pt érzékelővel, szeretném tudni, hova rakjam a hőfokszab. érzékelőt, (hűtőtér v EP?) illetve ha ebbe a "defrost" beköthető-e, akkor azt hova? Még nem bontottam meg, nem tudom mi hol van jelenleg. Nem találtam rá doksit (pontos típus híján), így megállt a műsor. Előre is köszönök minden segítséget és jótanácsot. Robert A hozzászólás módosítva: Jan 1, 2014
A hőérzékelőt a mélyhűtő elpárologtatójára rögzítsd a régi szabályzó kapillár csövének helyére
, és -20c ra állítsd be a kikapcsolást . A defrost szondát meg hagyd a gépen kívűl vagy ha engedi a szabályzó (E2kód nélkül)akkor nem is kell rákötni .
Köszönöm a gyors választ! Mekkora hiszterézist javasolsz, ha még megkérdezhetem? (Vagyis "BE" hány foknál? Ugyanis ez 0.1 fokot lépéseket enged, de hát az már túlzás. Defrost "off"-ot enged, tehát kihagyom. Nagyon sok mindenre lehet programozni gondoltam, teszek rá egy szirénát, ha meleg lesz benn!
![]()
Akár 3-5 fok is lehet a hiszterézis , szirénára meg szerintem semmi szükség
Köszönöm. (A sziréna csak buta vicc volt, dehogy akarok rá olyat)Tehát - 20 fok KI, -16 Be jó lesz, gondolom. Akkor holnap nekiállhatok bontani+dobozt csinálni az EKC-nek. Még egyszer köszi. Robert.
Nincsmit szívesen , de ha sokat jár akár 12 c ig is elmehetsz a bekapcsolással . A 2csillagos hűtők alapon is -12c-t tudnak a fagyasztóban
Köszönöm, végül is kívül lesz külön dobozban, és a két gombjával bármi programozható. Ha már meg van, nem kell venni új szabályzót a fene tudja mennyiért, és hol. Végül is ez a papírja szerint gyárilag -50-től +50-ig állítható, tetszőleges hiszterézissel. Próbálkozom 16fokkal, (nem fagyasztó a hűtő) aztán meglátjuk. Köszönöm. 12V AC v. DC-t kér, 2,5 VA-t, ez nem lehet gond. Gondolom, van benne Graetz, mert nagyon szépen jelez (az aktuális hőmérsékletet) minkét módon. (Mármint egyen v. váltó mindegy) Kár, hogy nincs belőle egy zsákkal. Reggel nekiesek a munkának. Üdv!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |