Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum
sziasztok tudom nem ide tartozik de lenne egy hatalmas kérésem mindenkihez aki olvassa ezt a lapot van itt nektek egy 500w inverter rajzotok. előre mondom amatőr vagyok. ezt szeretném autóba használni, de úgy, hogy ellenállást kicsire freki fel toroiddal +-25v erősítő menne róla tda7294 hidalt méghozzá kettő sztereóban Elképzelés jó?
ill mivel amatőr vagyok szeretnék kérni egy nyák rajzot ill beültetési rajzot hozzá ha van valakinek és elküldi nagyon hálás lennék előre is nagyon köszönöm mindenkinek de legfőképp annak aki elküldi akár az e-mail címemre csatoltan. e-mail hjanos@fibermail.hu
sziasztok lenne egy hatalmas kérésem mindenkihez aki olvassa ezt a lapot van itt nektek egy 500w inverter rajzotok. előre mondom amatőr vagyok. ezt szeretném autóba használni, de úgy, hogy ellenállást kicsire freki fel toroiddal +-25v erősítő menne róla. Elképzelés jó?
ill mivel amatőr vagyok szeretnék kérni egy nyák rajzot ill beültetési rajzot hozzá ha van valakinek és elküldi nagyon hálás lennék előre is nagyon köszönöm mindenkinek de legfőképp annak aki elküldi akár az e-mail címemre csatoltan. e-mail hjanos@fibermail.hu
10.25-én teljesen borult idő volt nálunk egész nap. 448W névleges teljesítményű napelem 109W felhaszbnálható áramot termelt a nap folyamán. (Ennél valamivel többet, de az elment az akku és az inverter veszteségére) aztán hogy ezt most hány órára kellene lebontani???
![]()
nem sok a 300 W, csak az a kérdés mennyi akku van rákötve. Nálam 540Ah akku van és arra van kötve 2db 300W-os szélgenerátor és kb 500W-nyi napelem. Ahogy eléri az akkupakk a 12,8V-ot , bekapcsol az inverter, és már szippantja is le az áramot, úgy hogy semmilyen esetben sem fordulhat elő túltöltés.(természetesen mélykisütés előtt lekapcsol.) Gyári a szélgenerátor, de nincsen rajta semmilyen átkapcsolási lehetőség. Igazából amik nálam megfordultak azok mind valamilyen konkrét értékre voltak belőve, nem lehetett választani egyiknél sem. Ha esetleg olyan nagy lenne a termelés akkor fel lehet tenni még egy akkufigyelőt ami késleltetve kapcsol, így ha még mindig nagy a töltés akkor rákapcsolhat újabb fogyasztókat.
Itt a kérdés kicsitt ,,,rosszul,,, hangzik.Ugyanis a maximális inverter teljesitményt elsösorban a felhasznált puffer akkumulátor(ok) Amperorája szabja meg.A szgenerátor csak az utántöltést oldja meg bizonyos szinten.
Nem tudom hogyan lehet úgy elmenteni az excel táblázatot hogy html módban cellarácsokkal jelenjen meg, akkor sokkal átláthatóbb lenne. A lényeg, hogy soronként egy napra vonatkoznak az adatok. Az első szám a dátum, a 2.-ik az üzemóra számláló állása. (Ahogy beindul az inverter , ketyeg az óra) 3.hogy aznap hány órát ment az inverter (a vége nem másodperc....100 as osztású). 4.-ik hogy napelem vagy szélgenerátor vagy mindkettő termelte az áramot. 5-ik: Az akkura kapcsolt napelemek névleges teljesítménye. A hatodik általában üres, csak ha történik valami a 2db szélgenerátorral, akkor írom oda. A színkód csak amiatt van hogy ha ránézek egyből látszik hogy a napos vagy a szeles napok voltak e többségben az adott hónapban-kvázi napelemet vagy szélgenerátor érdemesebb e telepíteni! A napkollektor felirat arra vonatkozik hogy az adott napon mivel fütöttem a házat. Utána jön a fogyasztásmérő által a mai napon mért felhasznált áram mennyisége. Az utolsó pedig a 2008.08.10. óta megtermelt áram mennyisége. Át lehet csoportosítani, ha valaki adna tippeket hogy hogyan. Mit lehetne hyasználni a sorkapocs helyett, mert pl. ennél az esetnél azok a saruk amik forrasztva voltak, leolvadtak, de a sorkapcsok nem engedtek el. Vagy pont az lenne a lényeg hogy ilyenkor engedjen el?
![]()
szia !
Az inverter bemenő oldlát csak zárlati tűz megakadályozása miatt biztositják ---vagy ki megy ,vagy nem --- a kimenő 230V-os oldalra kismegszakitók fogyasztónként 2,,4 A-s olcsobb változat a Wickmann bizti . sajna tökéletes csak az elektronikus védelemmel ellátott inverter lenne ,-de mennyivel olcsóbb házilag megcsinálni.
köszi a választ, bár egy részét nem értem, de mivel nem szakmám így ez nem is elvárás. Mivel látom hogy te jobban otthon vagy a témában, légyszi írd meg hogy te mit javasolnál, mert az hogy ilyen esetben mindig az inverter menjen tönkre az ugye nem egy járható út! (Ennyi erővel a fizetésemet el is osztogathatnám....kér valaki?)
![]()
Szia !
A biztositó teljesen mindegy milyen FF ,F, N, T, L, csak a zorzószámok változnak . h hűtő 170--250W-os kompresszorral Az Jnévlegese 0,7 és 1A közé esik , az inditóárama 3,5és 6A közé esik ezt kell elviselnie a biztinek ! ! Ha 1,,,,,1,25,,,,,1,63A-es üvegcsövest / WICKMANN / tszel be T vagy L jellel az se védi meg az inverter félvezetőit. A 30A -es bizti pillanat kioldó árama 270--300A környékén van.
Talán ha 12V-ot akarnál csinálni vele akku töltésére, és onnan inverterrel 220V-ot csinálni, annak lenne több értelme nem? (bár a dinamó nem szokta szeretni ha ennyire meghajtják, és általában hamar felforrósodik és megszorul-Legalább is nekem 3 darabbal is sikerült ezt eljátszanom.) Ha lenne 2 db és sorba köthetnéd akkor talán jobb lenne az eredmény. Csak elmélkedem, ha nem lehet megcsinálni akkor valaki jelezze. A 2500W-os invertert úgy néz ki sikerült meggyógyítani, csak a panelon egy szál füstölt el, az áthidalása után már elindult, de még össze kell szerelni, akkor derül ki hogy minden rendben van e. A szinuszos még pihen egy kicsit, visszatérek rá ha tudok rá időt szakítani. Visszatérve a szélgenerátorokhoz............ A vízszintes tengelyű szélgenerátoraimon a gyári vezérlő már régen ki lett dobva, mert az első nagyobb szélben besültek, így most csak egyenirányítók voltak fenn, 6x6A-es diódák. Elméletileg a 300W-os szélgenerátorokhoz elégnek kellett volna lennie, de a mai szélviharos napon mind a két szélkerék abbahagyta a termelést, az egyik folyamatosan fékez, a másik meg üresen, terhelés nélkül forgott, de olyan sebességgel, hogy fel kellett mennem lekötözni, mielőtt még széthullik. (A következő verzióben kétszer ennyi lesz, és sorbakötök két 12V-os relét, hogy ha túlpörög akkor ezek a relék a generátort zárják rövidre , és már meg is áll. remélem bejön) A függőleges szélkerék meg ugyanekkor elkezdett termelni! Igaz még mindig csak az 5x-ös áttétel volt rajta és a régi lapátok, de szépen folyamatosan nyomott 20-25W-ot. Ebből okulva egyre inkább úgy érzem hogy nekem a függőleges tengelyű szélgenerátor lesz a végleges, mert ha gond van azt sokkal könnyebben "megszelidítem". Most már csak a megfelelő teljesítményt kell elérni. (Csak még egy szösszenet...a kölcsön kapott invertert éjjel a hűtőszekrény átmeneti meghibásodása kivégezte! a fogyasztás mérő szerint 5600W-ot akart felvenni a meghülyült kompresszor. A szép az egészben hogy az inverterbe beépített 30A-es biztosítékok mind épek, de a készülék bekapcsolás után is süket marad, se kép se hang.......Ebből okulva, mindenképpen tenni fogok egy gyors biztosítékot az inverter utánra, mert mint ahogy most is történt a beépített védelem semmit sem ér!)
![]()
(Köszi, próbálkozom, de még eddig nem csináltam ilyet úgy hogy koppintok...) inverter ügyben kérnék segitséget. Van egy 2500/5000W-os trapéz és egy 1200/2400W-os sinuszos inverterem. Mivel sokszor előfordult hogy az inverterek nem tudtak rendesen lekapcsolni, mert a napelemek meg annyit termeltek hogy ahogy lekapcsolt az inverter, egyből vissza akart kapcsolni. Ezért annyit csináltam hogy a ki-be kapcsolóra egy relét kötöttem, és az egy akkufigyelőn keresztül kapcsolta ki-be az invertert. A 2500w-osnál egy szerelés közben véletlenül 12v-került a kapcsoló egyik vezetékére, és ettől kimúlt, ezt értem, de a másiknál nem volt ilyen probléma, mégis leállt és nem tudom mi lehet a baja. Az alaplapon lévő biztosítékok mind a kettőnél épek. Mivel én kevés vagyok a javításhoz, segítséget kérnék, hol és ki keressek javítással kapcsolatban. Mindenkinek előre köszönöm.
![]()
Hát most épp azon nézem a képet
![]() ![]() még annyit, hogy azt írtad, hogy ha elég nagy az áram akkor nemkell foglalkozni ezzel, én nemis foglalkoznék de a védelem megteszi helyettem ![]()
Sziasztok! Segítsetek nekem légyszíves. Vissza szeretnék táplálni a hálózatba. Belekezdtem a számolásba én is mivel falum határában van egy patak aminek a vízhozamát a közelben működö bánya segíti. Mellékelek pár képet a patakról. A méretei: 2.5m széles és 0.5m mély az év legszárazabb időszakának végén! és remek duzzasztási lehetőségei vannak! A folyási sebessége 1m/8s de ahogy majd a képen is láthatjátok pár méterrel odébb ahol 1m-el szűkebb már több mint 1m/s (a képből sajna nem nagyon venni ki).
Mivel rövid távon nagy az esése a medernek(50m-en 1m) ezért rengeteg földmunkával a duzzasztás utáni részt kimélyíteném(akár több 100m-en), hogy a nagyobb kerék férjen el. Ha jól tévedek akkor egy 2.5m-es kerék bele fog férni talán 3m-es is. Abba reménykedek, hogy valami plusz erőt a patak sebességéből is ki lehet hozni mivel ha mégjobban leszűkítem és minden cseppjét hasznosítom akkor nagy sebességet lehet belőle kihozni. Az egyik kérdésem az lenne hogyan tudom kiszámolni,h hány Le. kell a generátor meghajtásához? a gen. adatai:Típus:Lassújáratú kefementes szinkrongenerátor Fordulatszám: 1500ford/min Névleges feszültség: 400Volt Frekvencia: 50HZ(1500ford.sz.ra tervezve) Max teljesítmény: 50 kW Súly: 296 kg Méret: (L x B x H) cm: 87 x 55 x 85 A másik kérdés h kell-e inverter hozzá? Azt hiszem nem hiszen szinkrongenerétorról beszélünk.A max teljesítmény 50kW akkor a tényleges 30kW körül van? evvel kell nekem számolni, ha visszatáplálok a hálózatba? Erről a patakról pár km-el odébb 2 nagy halastavat is táplálnak. Az élővilágát egy kicsit sem szeretném károsítani, ami víz átment a keréken az folytatja útját a mederben. Ami a duzzasztás mögött lenne az pedig mivel nem számottevő területen fekszik el nem károsítaná az élővilágot. Én laikus szemmel úgy látom van elég ereje a pataknak,h meghajtsa a generátort. Segítségetek nélkül nem nagyon fog menni és nem kis pénzt kell majd belerakni, de ha sikerül akkor rászorulóknak fogok tudni segíteni a pénzből. Most ott tartok,h beszéltem az E-ON-nal megküldte a formanyomtatványokat amiket ki kell töltenem, de addig semmit sem csinálok amíg körbe nem lovagoltam mindent. Azt is mondták,h 19Ft/kW-os áron fogják előreláthatólag díjazni a visszatáplált áramot. Ha sikerül 24 órás munkára fogom a generátort. Vajon fogja bírni? Sok törvényt elolvastam már ezzel kapcs. de semmi akadályát nem látom, h megvalósíthatnám. Ha van időtök írjatok légyszíves.
Szóval akkor ez mindenféleképpen a táp rész hibája miatt van. ugye két inverter rész van a háttérvilágításnak,(2-2 csatlakozo), ha bármelyiket bedugom akkor már bekapcsol a világítás, tehát a csövek valamilyen szinten müködnek, ez akkor nem lehet probléma, én csak a tul nagy áramfelvételre tudok gondolni, megnéztem a FET-et is de semmi baja(ez nem az inverter oszcijában, hanem 1-1 fet tartozik mindegyikhez). Van 4 darab 1,5kohmos ellenállás soros+párhuzamos kombinácioval gondolom ezen történik a tuláram figyelése. Honnan tudnám kideríteni melyik oldalt van a baj, ha nemtudom egyiket se kiiktatni, mert a tul kevés áramra is lekapcsol?
a módok váltásánál valoban ujra felkapcsol egy pillanatra, mert a bootmenünél is bejön majd utánna a windowsnál is kétszer.
Áramkörszimulátoron müködött.(multisim)Csak inverter nélkül azt szabályozta hogy meddig legyen a kimenet 0 v on ezért raktam bele egy invertert.Ugye milyen jól megoldom a problémáimat
![]() ![]() ![]()
Nyugodtan hajthatod egy kvarcról a chipeket, simán mennek, feltéve, hogy nem túl nagy a távolság közöttük (max 7-8cm). Az ICD2 klónomban is egy kvarcról jár a két chip, de kötöttem már rá harmadik chipet is, akkor is simán ment. Ha sok chip van, akkor fűzd láncba őket. Az első chip hajtja meg a kvarcot, ennek az oszcillátorkimenetére (OSC2) kösd a második chip oszcillátorbemenetét (OSC1). A második chip kimenetére a harmadik bemenetét, és így sorba. A konfigurációs biteket meg állítsd HS módba mindegyiknél, hogy a belső inverter be legyen kapcsolva.
Szerintem a mérővezeték túl nagy kapacitása okozhatta a leállást.
Akkor egy konkrét kérdés
![]() Szükségem lenne arra hogy 2db PIC ugyanazon a kristályról járjon (20mhz). Próbáltam műszerrel mérni az órajelfrekit az out lábon (mármint ahova az inverter kimenete megy) de leállt az osc. Pedig a műszerem belső ellenálása 10Mohm.Ebből arra következtetek hogy nemigen lehet terhelni az egyik órajel lábat sem (gyk. 0). Valamelyik PIC adatlapjában mintha láttam volna valamit de most nem találom. Esetleg valami alkatrész free órajelgen. ami megy 20mhz-es kvarcal. AN849-be néztem bele hirtelen de nem látok erre megoldást.
Hello!
Hú de összetekerted! De így van. - Természetesen ha a T1 magas szintjével bekapcsolsz valamit, akkor T1 időben működik, T2 időben pedig nem. - De ha T1 idő invertáltját veszed, (azaz bekötsz egy tranyós v. IC-s inverter) akkor T2 időben működik valami, és T1 időben szünetel a működése. De egy párszor már leírtam, hogy ilyen hosszú idők analóg késletetése már ésszerűen nem megoldható! T=R*C képlettel ha kiszámolod a perces időket, hatalmas kondi jön ki és nagy ellenállás. A kondi csak elkóban lehet ekkora, ami szivárog és a nagy ellenállás által szolgáltatott kis töltőáramot elviszi a szivárgó áram. így látszólag a T időnél hosszabb lesz a késleltetési idő, csak hogy mindennek a függvénye lesz (alkatrészek, légnedvesség, hőfok...). Tehát a normális megoldás, gyorsabb időalapot (ütemadót) használni, és számlálóval kiszámolni az időt. üdv! proli007
Kisebb teljesitmenyre en TDA8571J bol epitettem.Ez 4x40w de asszem 2ohmra, szoval nem egy erogep, de 12voltrol ne is varjal nagy teljesitmenyt.Termeszetesen lehet nagyobb erositot, de ahhoz inverter kell, es azert ahhoz tapasztalat szukseges, meg egy jo aramkor.A TDA8560Q 2x40watt.Az adatlapokat kell csak megkeresni mert szoktak rajzokat kozzetenni benne.Nyakrajzot is konnyen talalsz.
Jo epitest!
Nem a legszerencsésebb ez a kapcsolás, mert közönséges invertereket használtál, az is előfordulhat, hogy a berezgés helyett lebegni fog minden bemeneted, így az inverter egyes kapui, és a számláló sem lát normális impulzusokat. Schmitt-triggeres fokozatot kellene inkább keresned, mint pl. a CD40106.
Véletlenszám-generálást valóban leginkább valami "fehér zaj" alapján szoktak csinálni, egy analóg bemeneten, de szoftveresen is lehet. Ennek az oldalnak a legalján egy álvéletlen generátor van (ismétlődni fog a sorozat, de kalkulálható gyakorisággal), a példaként mutatott rajz három adatregisztert igényel a PIC-ben, és kellő számú léptetési, összeadási műveletet.
Ha valóban így volt a kapcsolás, akkor itt valami más miatt nem tapasztaltál változást a PortB-n. A 4040 sajátmaga elég meredek és megfelelő szintű jelet tud szolgáltatni, ha csak a pic van rákötve.
Idézet: „Hogy lehet nagyobb áramfelvétele egy alacsony jelszintnek, és fordítva?” A TTL a tranzisztor-tranzisztor-logika rövidítése. A tranzisztor ezesetben a bipoláris tranzisztort jelenti. A bipoláris tranzisztor pedig áramvezérelt alkatrész. Namost ha áramvezérelt, akkor abból következik hogy valamekkora áramfelvétele eleve lesz a bemenetnek. Ha megnézed egy TTL kapu alapelvét (Link), akkor látod, hogy ha a bemenetet alacsonyra húzod, akkor az áram a 4k7 ellenálláson és a baloldali tranziszotor bázis-emitter átmenetén keresztül folyik gnd felé. Vagyis az áram, amit el kell vezetned, az nagyjából 1mA. Ha viszont magas a bemenet, akkor nem te vezeted el a 4k7 áramát, hanem a jobboldali tranzisztor bázisába folyik be, vagyis az vezetni fog. Ám a baloldali tranzisztor inverz aktív üzembe kerül ekkor, amikoris kicsi az erősítése, de azért van neki valamekkora (nagyságrendileg 0,1). Ekkor a bemenetről az előbbi 1mA tizedét húzza, vagyis 100uA-t (nagyságrendileg). Persze a valós TTL kapu nem ilyen egyszerű, de azt szépen szemlélteti, hogy miért folyik áram a TTL bemenetén, és miért nem azonos nagyságú magas és alacsony jelszintnél. TTL kapunál van egy olyan jelenség is, hogy ha egy bemenetet lógni hagysz a levegőben, akkor a chip azt úgy érzi, mintha magas jelszint lenne a bemeneten. Ezt szintén jól lekövethető az előző ábrán. Érdekes doksi, szép képekkel ![]()
Még mindíg nincsen megoldva mivel mint már párszor említettem a régi inverter magán az alaplapon volt szóval nem volt a táp és az inverter között kábeles összeköttetés. Épp ezért nem akarok az alaplapon feszeket méricskélmi mert az egy élet eleve mire használható jelet találok a másik pedíg, hogy örülök neki, hogy jelenleg a vezérlő működik és van kép.
Ezért húztam le a standby (kék) ledről egy kanócot mivel az csak akkor világít amikor a monitor be van kapcsolva. Ez kb 3V-os feszt jelent és ebből kell valamit alkotni amivel már lehet egy relét kapcsolni, gondolkodtam már reed relén és elektromágnesen is de azt megintcsak nem bírná el a led meghajtója szerintem. Végletekig leegyszerűsítve a dolog: 3V-os jelről kell egy külön áramkört kapcsolni.
Nagyon meg tudnál örvendeztetni, ha az említett képet elküldenéd.
Benedek Annak idején én "meg is vettem" 3 ezerért a leirást. Ami nem igazán használható,egy rém szülemény 3 méteres rotorral viharvédelem nélkül. Az árakat ugy számolta,hogy 100 ezer a szélkerék inverter és akkuk nélkül,és az alkatrészeket tartóoszlop,generátor,áttételt,csapágyak,tengelyek stb méhtelepen szerezzük be.Persze az ember csak ugy egy-két látogatás alatt megtalálja a jó dolgokat a méhtelepen.2,8 Kw a generátor,de nem az előállított energia!ezzel a súllyal és lapát geometriával jó ha 6m/s nál megmozdul. A naptornyát láttam,nem csoda hogy nem mutugatja van róla képem.Hát nem egy stabil srapabiró építmény ,inkább egy házi tákolmány,ennek ellnére müködik,de csak 1 év garit ad rá,de egy év alatt nem térül meg a befektetés.Igy nem vágtam bele.
Hello!
Idézet: „...de lehet,hogy hulyeség” Ön nyert! Tényleg az. De hamár a szimulátorban rajzoltad, akkor miért nem használod? Egyébiránt, azt kel tudni, hogy mennyi az inverter fogyasztása, mennyire terhelhető a 3V, és kikapcsolt állapotban ez a feszültség mennyi.. Mert az egészet egy NPN tranyóval, és egy bázis ellenállással megoldható. (Esetleg darlington tranyó alkalmazásával, de annak kissé több a maradéka. Fet elég netszes a három volt miatt, de megpróbálható.) Szóval a megoldás egyszerű, csak a mért értékeket kell tudni. üdv! proli007
A monitor alaplapján volt az inverter vagyis van csak két fet kiégette magát a nyákból, szószerint átégett alattuk az áramkör és semmihez nem lehet forrsztani+ a fél táp meghalt de szerencsére a vezérlő kap áramot így kép van, háttér nincsen, ezért kellett külön invertert beletennem.
Sziasztok!
Problémám a következő: Adott egy LCD monitor halott alaplapi inverterrel és ennek pótlására beletetem egy másik monitorból származó invertert amivel plusz külső tápról tökéletesen megy. A gond az, hogy miután a monitor már kikapcsolt, az inverter továbbra is kapja az áramot amitől fehér a kijelző. Nem akarom állandóan ki/bekapcsolgatni a tápot ezért azt találtam ki, hogy egy úgymond remote szálat húztam le a monitor standby ledjéről, tehát amikor bekapcsol a monitor, megjelenik 2.8-3V körüli fesz a kivezetett szálon. Most azon agyalok, hogy ezzel, hogy lehetne kapcsolgatni mondjuk egy relével az inverter 12V-os tápját. Választotkat előre is köszönöm!
Sziasztok!
Nem tudom, volt e már esetleg szó pic-es feszültségszint figyelésről. Mire is gondolok? Adott egy 12V-->300V egyenáramú inverter, egy vakus villogóé. Ennek a villogási mintáit szeretném piccel megoldani, tehát azt, hogy vagy 8 féleképpen tudjon villogni. Eddig okés. A gondom csak az, hogy pár másodperc után túl tud futni az inverter nagyfeszültsége, amennyiben nem villantom el a csövet, eléri a 4-5-600V-ot is, ezt meg már a 400V-os kondi nem nagyon szereti ![]() Arra gondoltam, hogy a pic egyik bemenetét fel lehetne használni fesz. figyelésre, amint elérné a fesz. a 300V-ot, lekapcsolná a pic az inverter tápját. Milyen gyakorlati megoldás lenne a legegyszerűbb, legcélravezetőbb, mit mondanak a tapasztalt rókák? ![]() Esetleg lehet, hogy nem is érdemes a picre bízni ezt, van valami bevált tranyós kapcsolás is? Rutintalan vagyok sajnos, szívesen tanulnék valami jó tippből ![]() ![]()
Sziasztok!
Annak idején én "meg is vettem" 3 ezerért a leirást. Ami nem igazán használható,egy rém szülemény 3 méteres rotorral viharvédelem nélkül. Az árakat ugy számolta,hogy 100 ezer a szélkerék inverter és akkuk nélkül,és az alkatrészeket tartóoszlop,generátor,áttételt,csapágyak,tengelyek stb méhtelepen szerezzük be.Persze az ember csak ugy egy-két látogatás alatt megtalálja a jó dolgokat a méhtelepen.2,8 Kw a generátor,de nem az előállított energia!ezzel a súllyal és lapát geometriával jó ha 6m/s nál megmozdul. A naptornyát láttam,nem csoda hogy nem mutugatja van róla képem.Hát nem egy stabil srapabiró építmény ,inkább egy házi tákolmány,ennek ellnére müködik,de csak 1 év garit ad rá,de egy év alatt nem térül meg a befektetés.Igy nem vágtam bele.
Az inverter "lespórolását" a 12V os hálózattal oldaná meg. Ez meglehetősen merész gondolat.
Szinte minden háztartási elektromos gépet idesorolt. Kivételként hagyta a hűtőt, a mosógépet. A világítást még aránylag könnyedén meglehetne oldali 12V-os rendszerrel, de hogy a rádiót, TV-t számítógépet, konyhai kisgépeket, hajszárítót és az egyéb apróságokat hogyan lehet megoldani szimpla 12V ból, az kérdéses. Ráadásul egy 3kW-os rendszerben 12V esetén 200A teljesen átlagos, áram. Ehhez azért eléggé vastag rézvezeték kellene, ami szintén nem olcsó. Tehát a 12V-os háztartás eléggé megvalósíthatatlannak tűnik ekkora teljesítménynél.
Negyven amperórás körüli a legolcsóbb is 25 000.
Ebből kellne egy kocsiderékkal. Az inverter, vagy mindegy hogyan nevezzük, millió körüli összeg. Bolti áron. maga az építmény is százezrekben mérhető. |
Bejelentkezés
Hirdetés |