Fórum témák
» Több friss téma |
Az MM kondi nem lehet kiszáradva? Kicsatolónak 2200µF-ot használok, 10W-on táncolnak a poharak a vitrinben
Köszönöm erre gondoltam !
Ettől nem is várnék megnyugtató eredményt , ebben az esetben nem is kereskednék a mély hangok után , szinte gondoltam eme csalafintaságra és ez már nem a JLH erősítő gyengéje .
Akár az is lehet, csak a szernyű helyzet az hogy nem tudom mire kicserélni egyenlőre, max ugyanilyenre van belőle 10 db-om.
Nem is merült fel bennem hogy a kapcsolás rossz lenne, inkább arra gondoltam hogy valahol nem a legmegfelelőbb értéket használtam, illetve hogy kevés a nyugalmi áram.
Ne keresd a hibát nincs , kondenzátor cserét ajánlok de attól sok eredményt nem várnék esetleg minőségi cserével lesz némi változás .
Egy szakíró személyes élményként arról számolt be, hogy egyik olvasója megjegyezte, ő egy élő koncerten is felcsavarná a hangszínszabályozót. Akusztikus hangszerekről volt ám szó! Na ez az...
Lehet hogy még egy jobb kondira beruházok illetve a nyugalmi áramot biztos hogy megemelem és talán a labortápos élesztés sincs a legjobb hatással a hangokra. De minden összevetve nagyon-nagyon elégedett vagyok a hangjával majd megszokja a fülem az igazi zenét
Józsi ! igazából lepontoznám a hozzászólásod de nem teszem ez a topik nem erről szól és engem hidegen hagy hogy ki mit mondott , egyet tudok csak mondani épiteni hallgatni és a saját tapasztalat amit más nem tud megcáfolni na ez az igai élmény !
A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2014
Részemről kerülöm a hangszínszabályozókat, így is túl sok minden ferdít egy erősítőben, hangdobozban, stb.
Az én JLH-m teljesen korrekt, ami mélyet tudnak a dobozaim, azokat ki is hozza. 4700 µF + 2 µF// a kimeneten. A bemeneten a képpel ellentétben már orosz 1 µF van és a nyák 70 mikronos. A hozzászólás módosítva: Jan 23, 2014
Így van ez teljesen korrekt hisz elég ránézni és a beépitett alkatelemekre tekinteni itt a minőséggel nem lehet gond .
Na szóval 1,4A-on egészen máshogy muzsikál
Sziasztok !
A topic-ban még csak a 34.oldalig jutottam ,meg az utolsó egy-két oldal,de olyat nem olvastam sehol,hogy van -e valami tapasztalat fémréteg vs. szénréteg ellenállás tekintetében ezzel az erősítővel kapcsolatban.Ugye a szénrétegnek nagyobb a saját zaja,a fémrétegnek meg nagyobb a zavarérzékenysége.Ebben a kapcsolásban ezek a tulajdonságok mennyire érhetők tetten?
A JLH -val nekem sem rémlik egy másik fórumon viszonylag jól kivesézték.
Gondolom itt azért nem kapott hangsúlyt mert az eredeti cikk említi hogy érdemes fémréteg ellenállásokat használni.
Szia !
Ha jól látom,azok a zöldes elkók Panasonicok?Én is ilyeneket szeretnék rendelni.A minőségi rangsorban hol helyezkednek el ?
Szia!
A Lomexnél vettem, már nem emlékszem a gyártóra. Ott szokott lenni Epcos és Nichicon gyártótól is elkó és nem drágán. Azokat is jó minőségűnek írják...
Köszönöm !
Bővebben: Link
A fenti linken levő előerősítőt szeretném megépíteni a JLH 69-es erősítőmhöz.Megcsináltam a nyáktervet egy csatornához. Azt szeretném kérdezni hogy érdemes-e foglalkozni vele vagy inkább más kapcsolást nézzek? A Linknek van külön gombja, javítva! A hozzászólás módosítva: Feb 2, 2014
Minek kell ez neked? A '69-es JLH-t bármelyik CD játszó túlvezérli, ha kell.
Lehet mikrofont szeretne rátenni !
Igazából a jelszint megfelelő mind az USB-s DAC mind a CD játszó esetében csak arra gondoltam hogy így meg tudom oldani a hangerő szabályzást is.De ha azt mondod akkor nem foglalkozom vele.Most már csak egy jó fejhallgató erősítőt kell hogy keressek.
Én egy csöves jelkondicionálót még építek elé, esetleg nézz utána az új Ágoston könyvben van róla szó, állítólag "megcsövesedik" a végfok hangja tőle, sokaknak van pozitív tapasztalata vele. Minden, amit a JLH elé rak az ember, megváltoztatja a hangját, valamerre.
De ha már cső, legyen kövér nagyon jó fejes erősítő is építhető, szintén abban a könyben fellelhető kapcsolás alapján, csövekből.
Megérkeztek a Vaterán levadászott deprez műszerek is, így teljes a kis JLH.
Ez a műszer nagyon ott van. Régi kapcsoláshoz, régi kijelzés passzol, gratulálok. Az ilyen kijelzőket jól kell meghajtani, gondolom ezt megoldottad.
Sziasztok !
Ez az erősítő olyan ,mint a jó feleség:vele le tudja élni az életét az ember.Elhatároztam,hogy ha már megépítem tizenvalahány év után ezt a csodás hangú kapcsolást,megérdemel annyit,hogy megpróbálom a lehető legigényesebben megcsinálni.CIROKL kolléga készülékei példamutatóak,én is szeretném hasonló alapossággal kivitelezni.Amennyire lehet,audiofil minőségben gondolkodom,az ésszerűség határain belül.Tokkal-vonóval összehozható lenne 20 ezerből,de 200 -ból is.Én a kettő között szeretném valahol félúton.Az elképzelésem,nagy vonalakban: Masszív alumínium ház porfestve,300 W-os árnyékolt,dupla szekunderes toroid,légszerelés Danamid lapon ,a szükséges helyeken OFC szerelőkábel használata,fémréteg ellenállások,válogatott tranzisztorok,jó minőségű Panasonic kondenzátorok,ALPS hangerőszabályzó.Tantallum ellenállásokat is használnék ,de csak a kritikus helyeken.Melyek lennének ezek?Vannak egyéb ötletek az "audiofilesítéshez"?Szívesen olvasnék bármiféle építő javaslatot.
Készítsd el aztán majd cserélgeted az alkatrészeket ahogy jól esik szerez BDY73-at.
Nos elkészült a teljes kapcsolás. A hangja mint azt már sokan megállapították a kiváló fölött van. Az egyetlen problémám hogy amíg nem kap jelet(jelforrásba bedugva zenét nem elindítva) kicsit brummog.
Amint elindítok valami muzsikát a brummogás nem tűnik el teljesen de bőven alábbhagy. A tápot nem bonyolítottam túl 2x10000µF meg az egyenirányító híd. Esetleg van valakinek ötlete hogy mi okozhatja a brummot? Előre is köszi a választ.
Földhurok, rossz földelés. Nekem teljes hangerőn 5 cm-ről hallani, hogy él az erősítő...
Nincs igazán ötletem hogy hol lehet a hiba. A nyákon csillagpontosan alakítottam ki a földelést, a trafón független tekercsek vannak az egyes oldalakhoz, de mindkét csatornát egyszerre még nem teszteltem tehát a hiba a mono üzemben áll fenn.
Zárd rövidre a bemenetet, és úgy nézd meg mi a helyzet (mindig ez az első előtti lépés).
|
Bejelentkezés
Hirdetés |