Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Junoszt-406B
Szerintem is az lehet mert produkált egy szép füstöt.
Egyelőre megy a tv a szekrénybe és ha találok bele trafót akkor csere és jön a következő lépés. Az a bosszantó, hogy azután hal meg a trafó miután 2 napot dolgoztam a kindikon és a potikon. Nembaj azért tanulás szempontjából megérte.
Nem valamelyik kondit tetted be fordított polarítással és az pösszent el??
Sajnos nem, a trafóból jött a szag.
Pedig már jó úton voltam a kész tv felé.
Sziasztok!
Nos, nekem ugyan egy 402B-m van, de talán tudtok ebben is segíteni. Pár nappal ezelőtt működés közben eltűnt a kép, és csak egy fehér fényes kb. 3-4 milli vízszintes csík maradt a képernyőn. A fényerő és kontraszt potikra reagál, de másra nem. Valami ötletetek, hogy mi lehet a probléma? Üdv. Béca
A függőleges eltéritéssel lesz gond a leírásod alapján.
Ott nézz körbe, valszeg kontakthiba. Roszabb esetben el is szállt valami.
És ELKO-zd át.
Kösz az újabb tippet. A korábbi bejegyzéseket olvasva már én is gondolkodtam rajta, csak még azt nem tudom mikor lesz időm, hogy végre nekikezdjek.
Sziasztok!
Nekem is ugyan ez a problémám mint Becának. Nekiáltam a kondik cserélésének ám egy kis problémába ütköztem vannak olyan kondik amire ennyi van írva: K50-6 100B 20MKO /A 100 és a 20 utáni betűk nem biztos hogy azok amit én írtam csak ezek hasonlítottak legjobban/
Helló
Ha jól tudom akkor ez 20µF-os és 100V-os kondi akar lenni.
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem hogy a junoszt tvm tele van 500µF 50uf-os orosz kondikkal. Ha én helyettük 470µF és 47µF-os kondikat használok a tv-nek esik valami bántódása??
Hello
A 47, és 470 mikros kondi hibátlan az eredeti 50 és 500 mikro helyett.
Így van ahogy Szami66 mondja nyugodtan ted bele, akkoriban még más volt a szabványsor.
Sziasztok!
Az összes kondit kicseréltem, a kép visszajött de most meg a hang röcsög erősen. Találtam egy erősen megégett ellenállást a szinkód már nem is látszik rajta a nyákra rávan nyomtatva, hogy R164. Tudna valaki egy kapcsolási rajzot küldeni vagy megnézni a saját junoszt tv-ébe az ellenállás értékét. /A képszélesség állító poti alatt van méghozzá a második ellenállás./
Helló
Ez az ellenállás a 401-es junoszton egy 470 Ohm-os ellenállás. De ahogy néztem a helyét ez is ott van a potinál.
Köszi
Szivesen. Ha kell kapcs rajz jelezd és holnap betudom scannelni.
Hát ha van egy kis szabadidőd be scennelheted és elküldheted Köszi
Kellene még egy kis segítság bárkitől aki jártas ebbe a kis tv-be. A kép szép tiszta minden működik szépen csak most meg a hang kezdett el röcsögni erősen valakinek van valami ötlete mi lehet a probléma. Az elkókat már kicseréltem.
Helló
Találtam egy kis leírást:"Ha a hang, torz és recseg, akkor az R64-es trimmer beállítása nem megfelelő, vagy szakadt az R62-es ellenállás. Nemtudom, hogy mennyire segít, de egy próbát megér.
Szia!
Még ezt a leírást be tudnád scennelni ahogy elnézem a tv állapotát a problémák nemsokára jelentkeznek újra.
Hello!
Szerintem építs az eredeti hangrész helyére egy orion-videoton hangmodult! Így meglesz oldva a kétnormás hang, és TBA810zel szól mint álat Ha kell leírás szólj, csatolom!
Helló!
Előbb megnézem a potit meg a ellenállást aztán ha nem jó építkezek ha akkor se akkor majd kereslek, Köszi
Helló!
Kellene egy kis segítség. Kt 805 AM tranzisztornak van valami helyettesítője???? Bekrepált, és a tv így nem mőködik. Csak hang van.
Hello
Helyetesíteni nehéz lesz, mert aszem az germánium tranzisztor.Ha nagyon nem találsz jelez vannak itthon junoszty panelek.
Itthon nekem semmi féle germánium dióda nincs, mégis ha bemenyek egy elektro boltba mit mondjak? Bármilyen germénium jó vagy nem is tudnak szerezni
Hi
Találtam róla néhány adatot: NPN-es, 5A, 160V. A táblázatban, ahol megtaláltam a KT-s tranyók helyettesítője is benne van, csak pont ennek nincs bent. De a többi tranyót mindet Si tranyóval helyetteítik. Felteszem ide is a táblázatot hátha segít.
Még a bd243c is csak 115voltot bir és nem is germánium vagy most nem is germánium a kt-s??
Pontosan hol van a tranyó? Mert a 401-es rajzán nics ilyen. ha csak hang van és kép nincs akkor valahol a sorkimenő környékén lehetett. Oda viszont jó a BU508 is. De ird le hol volt pontosan. Akkor tudok pontosat mondani.
Ha a nyáklapot lehajtod akkor a a jobb oldalánvan méghozzá a képcső felölö sarkánál a nyáklap tartó alumíniumnak van egy kis kiálló része oda van csavarozva egy dióda féleség mellé kinézetre úgy nézki mint egy bd243 vagyis to220-as tokozású.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |