Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Egy kettős labortáp 0-50V, 0-5A Alkotó 1.4.2 tervek alapján, vasalásos technológiával.
Üdv! Szeretném megkérdezni, hogy ki volt az aki egy din amitrudas órát készített de olyat aminek a másodpercei visszafelé számoltak. Hétvégén lesz a barátom egyik nagy kerek évfordulós születésnapja és szeretném megépíteni neki. Ebben kérem a segítségeteket! Köszönet mindenkinek!
A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2015
Szia!
Bővebben: Link
Felkerültek a potméterre a forgatógombok is így már teljesen kész van a labortápom, egyébként korábban már bemutattam:Bővebben: Link
Az a potméter áramhatár skála kicsit csal mert a maximális áramhatárt ideiglenesen magán az áramkörön lejjebb vettem így a skálán az 5A kb 4A-nek felel meg, de ez csak átmeneti "hiba". A feszültség viszont szépen követi a beállított osztásokat, mint ahogy a képen is látni. Na meg sajnos az előlap a tervezésnél kicsit elcsúszott a feszültség állító potiknál, így a skála kicsit feljebb került mint ahol a helye lenne. Ezt majd javítom mert úgy is laminált előlapot fogok felragasztani, mert ez a széleknél sérülékeny. A hozzászólás módosítva: Márc 27, 2015
Ügyes! Ha még az elcsúszást is kijavítod, gyári lesz.
Nagyon jó. Ha jól veszem ki, az áram és feszültség beállítás két potis. Egy durva, és egy finom. Én ezt tartom legjobb megoldásnak.
Nekem nagyon tetszik, gratula hozzá! Milyen kimeneti csatlakozó van rajta? Az kívülről szigetelt?
Ügyes vagy, bár kicsit szellősre sikerült
Szeretem az időzítőket
Ehh
Jól el van látva alkotóelemekkel Jól néz ki..
Szép,és ami fontos,magyar a felirat rajta. Szerintem,ha van feszmérő és árammérő,nem kell
skálázni a potikat. István
Köszönöm a dicséretet, tanácsokat.
Bakman: javítani fogom feltétlenül, mert ez csak egy fényes öntapadós papír ami egy műszer előlapnak nem a legjobb választás. Nagym6: így van durva és finom állítási lehetőség van, ha pl a feszültségnél a finom középállásban van, akkor plusz 1.5, mínusz 1.5v ig lehet állítani a durvával beállított értéket ez mindig elég. Nzozz: banán aljzat van rajta csak a képen bele van dugva egy Banán csatlakozó amire rá van csiptetve egy mérő kábel. BarnaPili: a magyar feliratot én is fontosnak tartom, a skála nem létszükség valóban, de körülbelül be is lehet lőni hova tekerjem a potit ezért hasznosnak bizonyult. A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2015
Szép igényes munka !
Idézet: De jó választás ! Csak felragasztás előtt lamináld le ,vagy ragassz rá öntapadós átlátszó fóliát . „mert ez csak egy fényes öntapadós papír ami egy műszer előlapnak nem a legjobb választás.” A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2015
Annyira azért nem jó, mert az asztali munkalámpa fénye becsillog rajta és zavaró. Én is a matt híve vagyok. (Egy utólagos matt lakkréteg sokat javíthat a dolgon)
Üdv! Készült egy kültéri burkolat egy rádiós hőmérőnek. 5Ft-os műanyag tányérokból. Vajon hány nyarat bír ki?
Jól néz ki! Én inkább az UV-tól és a jégesőtől tartanék.
Az első erős napsütésig és, vagy az első erős szélig bírni fogja.
Ez öt percet nem fog kint kibírni. Fehér, fröccsöntött cserépalátét, menetesszár egy marék anya-alátét, körkivágó, meg egy kis ügyesség és az már bírja! Nekem 5éve hibátlan, ha hazaértem, mutatok képet. És azért sem megfelelő, mert ezen "átfúj" a szél, így hirtelen változást fog mérni, nem szabad ennyire szellősnek lennie.
A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2015
Az UV-től én is tartok meg kissé nyaklik is, majd megerősítem egy nyáklappal felülről. Béta verzió....node...én a levegő hőmérsékletét szeretném mérni, így jó ha szellős.
Vélhetően nulla nyarat fog kibírni. Általában ezekben szándékosan olyan adalék van, ami bontja a műanyagot, és magától elporlad
Ezúton szeretnék köszönetet mondani az SD kártyáért!
(Na, mi lesz ez? )
Félóránként viccet is mesél...
Ügyes!
Sziasztok! A ma délutánom nem telt unalmasan, a pákám sem pihent
1024 ledes panel készül, eddig majdnem a fele benne van, de már alig látok a tesztelések után. A testvére már elkészült, arról jelenleg képem nincs. Készül hozzá dmx-es vezérlőpanel is. A két ledes panelt egy versenyre készítjük egy barátommal, színpadi derítőlámpáknak készülnek. Ha elkészülnek, cikket is tervezünk írni belőlük.
Szia!
Szép sorban vannak a LED-ek. Azért ezeket sem 5 perc beforrasztani.
Nem rossz ötlet, bár az UV kegyetlenül el fog bánni vele. A menetes szál helyett én inkább kész távtartókkal raktam volna össze, vagy cső távtartókkal, az kevésbé babrás. Talán érdemes lenne még keresgélni az anyagok között, mivel lehetne jól kiváltani a tányérokat. Valamilyen UV álló virágalátét is jobb lehetne.
1, 9 - ezt tizenkilencként kell értelmezni?
Ha valóban beszélő óra lesz, akkor megelőztél, ugyanis én kis tervezgettem ilyet, csak kicsit lágyabb, női hanggal. Nagyon kíváncsi vagyok a végeredményre! A hozzászólás módosítva: Márc 28, 2015
|
Bejelentkezés
Hirdetés |