Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Szia
Régi fénymásolókból lehet kibontani hosszú mókuskerekes ventilátort, a hűtőborda teljes hosszán élből kaphatná a hűtést és akkor lehetne pakolni a tetejére is. Mondjuk ez akkor nézne jól ki, ha kicsit szélesebb lenne a hűtőborda. Egyébként tényleg nagyon profi! A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2015
Gratulálok, szép munka! Praktikus és okosan átgondolt, a használatos végfokokat is ilyenre kellene tervezni. Olyan kíváncsi lennék színpadon mekkorát szólna.
A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2015
Nemrégiben befejeztem a Skory féle Tesla meghajtó áramkör dobozolását.
Üdv.
Sziasztok!
Hosszú idő után végre elkészült a HFM1 nevű RIAA korrektorom végleges változata (a béta verziót 4 éve építettem, szóval nem kapkodom el a dolgokat). Tökéletesen működik, viszont egy picit zajos, a Puskás trafó megszórja az áramkört és a korrekción még egy picit igazítani kell, de a +/-2dB-es tűrésben benne van. Árnyékolásra van valami tippetek? Eléggé érdekes hangja van az Unitra WS432 gyári korrektorához viszonyítva, kevesebb a felső basszus és mintha más is "halkabb" lenne, viszont olyan részleteket is lehet hallani amit eddig még soha. Mi a véleményetek? A hozzászólás módosítva: Ápr 22, 2015
Szep munka. A be es kimeneteknel szamoltal impedanciat a vezetosavokra ?
Ha hullámimpedanciára méretezett nyák vezetősávra gondolsz, akkor nem. A kimenet amúgy is TTL, max. 12 MHz.
A bemeneten meg olyan rövid a vezetősáv, hogy nem tartottam lényegesnek. Ráadásul az 1,5mm-es nyáklemeznél kb. 7mm széles vezetősáv adódik Z=50Ohm-ra, ha jól emlékszem. Ez így nem is lett volna kivitelezhető.
Árnyékoláshoz én egy acél dobozkát javasolnék a trafó köré, a nyákhoz csavarozva. Nekem is azt javasolták a toroid köré. Be is vált!
Válasz@Pityu9 nek. A hozzászólás módosítva: Ápr 23, 2015
Szia!
A dobozra menő föld vezetéket ne a kimenet felőli földsávról vidd el, hanem bemenet mellettiről. Nekem 20dB jel-zaj viszony javulást hozott.
Nekem is van HFM1-em. Én abszolute nem vagyok megelégedve vele. Pedig még az alkatrészeket is összeválogattam. Teljesen mindegy milyen lemezt rakok fel, lehet az akár majdnem original japán lemez is (tisztítva stb) , torz a hangja. Nem afféle túlvezérlés, hanem, nem is tudom. Módosítgattam az értékeket, semmiféle javulást nem sikerült elérnem. Melléraktam egy opampos RIAA-t, DC csatolt végig az egész, és az hozta az adott részletgazdagságot, de nem éreztem benne a torz hangot. Nem tudom, lehet a fej és az előfok között nem elég jó az illesztés, de engem nem győzött meg. Van akit igen
Mind egyébként szép munka, a vaslemez ne legyen véknyabb 1 mm-nél.
Köszi. Igen, valahogy elég "érdekes" a hangzásvilága, anno 4 évvel ezelőtt megépítettem jó pár korrektort, köztük ezt is, de végül ez lett véglegesítve (a rendelkezésre álló alkatrészek és a dobozméretek miatt), pedig nem ez szólt a legjobban. Az alkatrészekre én is nagyon odafigyeltem, eredeti tungsram tranyók kerültek bele válogatva és 1%-os ellenállásokból épült.
Nagyon szép munka. Bár én nem vagyok híve a fa előlapnak. Inkább a szálcsiszolt alu előlapok tetszenek.
Köszöntem !
A fa előlappal kapcsolatban csak annyit hogy a szükség törvényt bont , akinek készült annak az volt a kérése hogy legyen fa is a dobozon .
Nagyon szép lett! Gratulálok!
Nagyon szép! Már csak akkor lenne szebb, ha az anya nem látszódna.
Köszönöm mindenkinek aszé szavakat , vicsys : Az anyát én is kiszurtam és keresek is rá egy disz csavart hogy nem legyen szembetünő .
Szép.
Az ominózus anyát egy (elütő színű) falemezből kivágott rátéttel el lehetne takarni. Valami logó, vagy sima síkidom, ami megy a környezethez. Akár a bekapcsolásra utaló ikon, de akkor a másik oldalra hangerőszabályzó mellé is kellene valami...
Ha egy színezett plexi gyűrű lenne hátulról megvilágítva, még akár bekapcs. visszajelzés is lehetne. Egy mély zöld jól nézne ki.
Sikerült egy kétzónás, tizedes(százados) pontosságú hőmérőt belepréselni az Attiny2313-ba
Szükségem volt egy szerszámtáskába cipelhető "labortápra" Itt az apróba vettem egy modult ami megfelelt a céljaimnak.
A dobozt magam faragtam. Még néhány aproság hiányzik, de a lényeg már most is látható. A doboz alsó részén kiképzett horonyba két darab kalapsinre pattintható adapter lesz opcióként elhelyezve. Valamint a két oldalról is használható banán aljzatokat kell megesztergálnom.
Profi munka! Nagyon szép dobozt "faragtál".
Mennyire melegszik? Azok a speckók (36V, 5A) elég durvának tűnnek egy ilyen pici eszköztől. Bordát sem látok sehol...
Egyébként tetszetős darab.
Nincs borda, mivel csak minimális disszipáció van, ez nem áteresztős táp ,hanem full kapcsolóüzemű!
A hozzáadott kis bordát elég kicsinek találtam ezért az egész doboz úgy lett kialakitva, hogy az eleje és a hátulja is termikus kapcsolatban legyen a modul teljesitmény eszközeivel.
1-2 A -ig teszteltem csak. Az nekem böven sok.
Sejtettem, hogy olyasmi lesz, de azok is messze vannak a 100% hatékonyságtól. Főleg, amelyiket ekkora tartományra terveztek...
A látszó kábelen hálózati feszültséget kap?
|
Bejelentkezés
Hirdetés |