Fórum témák

» Több friss téma
Fórum » Ki mit épített?
 
Témaindító: Dióda, idő: Jan 26, 2006
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma. Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Lapozás: OK   469 / 1679
(#) Action2K válasza M.Béla hozzászólására (») Aug 29, 2009 /
 
Gondolom, hagyományosan kulccsal. Vagy nincs áramszünet, mert van akkumulátor.
(#) mario1111 válasza M.Béla hozzászólására (») Aug 30, 2009 /
 
Nem hülyeség. Tervben volt akku v. komplett szünetmentes. De ha áramszünet van, akkor egy elrejtett kulccsal ki lehet nyitni(az is visszahúzza a nyelvet). 5 sec áramszünetet elvisel, ha ennél hosszabb, akkor egy alapbeállítású kódra nyílik. Átírni a mesterkóddal lehet.
(#) atiotezer hozzászólása Aug 31, 2009 /
 
Elkészült a Topi által publikált AVR-Doper, a nyák saját tervezésű, sikerült egy oldalasra megcsinálni a panelt. A nyák 10x3cm-es és fotózással készült és kémiai ónozóval van bevonva.

üdv:atiotezer

(#) gtk válasza atiotezer hozzászólására (») Aug 31, 2009 /
 
Jo lett nagyon! NYAK tervet lehet kerni?
(#) SALáta válasza atiotezer hozzászólására (») Aug 31, 2009 /
 
Nagyon szép munka, minden elismerésem! A nyák igényes, a forrasztás tökéletes. A felfogató fuatokat kézzel fúrtad, a nyák fototechnikás? Ezt szivesen utánépíteném annyira megtetszett!
(#) atiotezer válasza gtk hozzászólására (») Aug 31, 2009 /
 
Szia. A nyákterv eagle-ban készült, holnap felteszem a terveket, most valahol Pendrive-on van.

üdv:atiotezer
(#) gtk válasza atiotezer hozzászólására (») Aug 31, 2009 /
 
Koszi elore is!
(#) atiotezer válasza SALáta hozzászólására (») Aug 31, 2009 /
 
Szia. A nyák fotózással készült, élőre lakkozott panelra + pausz papírral 1 rétegben. A paneljaimat kézzel fűrom, mert nincs állványos fúrom. A felfogató furatok nem a legszebbek lettek, de majd legközelebb ...
(#) SALáta válasza atiotezer hozzászólására (») Aug 31, 2009 /
 
Ez legyen a legkevesebb, szeretnék ilyen minőségi nyákot csinálni én is. Én is kézzel fúrom, bár van állványos és mini állványos fúróm is. Nekem nagyon tetszik, nagyon szépek a forrasztások is!
(#) Doncso válasza atiotezer hozzászólására (») Szept 1, 2009 /
 
Hát én nagyon rég láttam már ennyire szép nyákot,forrasztásokat, illetve ennyire méretpontosan meghajtott és beillesztett alkatrészeket, na gyerünk, valld be bátran, a sarki boltba vetted .
Gratulálok, nagyon szép munka. :kalap:
(#) SzervízMacska válasza atiotezer hozzászólására (») Szept 1, 2009 /
 
Szia! Nekem is nagyon tetszik a paneled. Látszik a lábak hajtásából, hogy lassan, aprólékosan végezted a beültetést. Nyilván lábhajlítót használtál. Egy megjegyzést tennék, ha meg nem sértelek vele: a lábakat szerintem túl rövidre vágtad. Én előbb beforrasztom az alkatrészeket; így azonnal látszik, hogy megfelelő-e a kötés és fele ennyi forrasz felhasználásával szép, homorú forrasztások érhetők el. Amikor így domborodik, mint a focilabda, az a pazarlás jele. Beforrasztás után szokás a lábakat levágni ( kivéve IC; foglalat; csatlakozó stb., mert ezeket gyárilag akkora lábakkal árulják, amekkora kell ). Így az esetleges műszeres hibakeresés is egyszerűbb az áramkör élesztése során, mivel az alkatrészek lábai szabadon hozzáférhetők a forrasztási oldalon. Nálad a gyanta gondolom, elég rosszul vezet... :hide:
(#) Topi válasza atiotezer hozzászólására (») Szept 1, 2009 /
 
Ha elküldöd nekem is a tervet, akkor felteszem a cikkhez a többi nyáktervhez.
(#) zolika60 válasza atiotezer hozzászólására (») Szept 1, 2009 /
 
Na igen így néz ki egy igényes szép munka. Gratulálok.
(#) mex válasza SzervízMacska hozzászólására (») Szept 1, 2009 /
 
Először én is a forrasztás után vágtam le a lábakat, de később már előtte, mivel szúrta a szemem a vágáskor képződött "sorja". Kis gyakorlattal lehet pontos méretre vágni, és forrasztani is "buci" nélkül. Gyakorlatilag az ón szétterül, és a lecsipett huzalvégig felkúszik, ha megfelelő a nedvesités.
(#) Norberto válasza mex hozzászólására (») Szept 1, 2009 /
 
Sőt, van nem egy olyan fajta csípőfogó, amelynek az éle úgy van kiképezve, hogy nem a NYÁK szintjével egyvonalban vág, hanem afölött kb. 1 - 1,5 mm-rel.
(#) patexati válasza atiotezer hozzászólására (») Szept 1, 2009 /
 
Nagyon frankó! A nyákterv engem is érdekelne igaz megcsináltam a topi félét csak még kell bele kvarc de ha nem működik új panelt készítek és ónozom mert most rendelek ónozót is!
(#) patexati válasza atiotezer hozzászólására (») Szept 1, 2009 /
 
Akárhogy nézegetem a tiedben 3db ellenállatal több van mint az enyémben (Topi féle)
(#) szegodenespeter hozzászólása Szept 1, 2009 /
 
Üdv minden maradandót alkotó építőnek!
A fórumok között megpillantottam ezt a témát, így én is publikálnám, hogy mit sikerült készíteni. Egy 2 csatornás erősítőről van szó, aminek a kapcsolását erről az oldalról kaptam: 120 W-os HF erősítő TIP tranzisztorokkal néven van közzé téve. A nyákokat kézzel valamint vasalós megoldással csináltam házilag. A doboz is teljes mértékben két kezem munkája, egyedül a teteje nem (VHS lejátszóé), amin ugyan sok átalakítás történt, de az igényes perforálás miatt használtam fel. :nyes: Képeket az erősítő saját témájában töltöttem fel (Bővebben: Link, #382771 és #383269 HSZ), akit érdekel és nem látta, nézze meg, van még pár plusz infó is a hozzászólásban. Mindenkinek gratulálok a jobbnál jobb és szebbnél szebb alkotásokért, és a jövőben is sikeres munkát kívánok! :kalap: : Szenes
(#) vagnerjazon hozzászólása Szept 1, 2009 /
 
Üdv mindenkinek!

Megépítettem az Attila86 féle Forrasztóállomás II-t. Eleinte volt vele néhány probléma, de Attila sokat segített. Mégegy hiba volt vele (fordítva kötöttem be a hőérzékelő vezetékeit ). De elég a hibákból. Íme:
(#) mate_x válasza vagnerjazon hozzászólására (») Szept 1, 2009 /
 
Szép munka! Nekem tetszik .
(#) SALáta válasza szegodenespeter hozzászólására (») Szept 1, 2009 /
 
Szép munka! Emelem kalapom, ebbe nem lehet belekötni. Nagyon szép erősítő, igényes a dobozolás. Az osztálytársaid is bámultak csak biztos.
(#) Doncso válasza szegodenespeter hozzászólására (») Szept 1, 2009 /
 
Ezt nem te építetted! Ez egy gyári erősítő! Eszméletlen profi a külcsíny, a belbecs sem rossz. Gratulálok, nagyon szép munka.
(#) lidi válasza szegodenespeter hozzászólására (») Szept 1, 2009 /
 
Hát ez nagyon szép ! Előlap milyen módszerrel készült ? Érdekes még az a rugós nyáktartó is. Picit homályosak a képek. Ha nem látnám a fa oldalát a nyitott fedeles képen, nem hinném el hogy nem gyári. Talán a főkapcsoló kicsit ipari, de a többi
(#) miklosch hozzászólása Szept 1, 2009 /
 
Csatoltam pár képet a CO központomról. A fejlesztése még folyamatban van, program még hátra van. Lényegében a berendezés három darab RS485-ös átalakítót tartalmaz, melyek a CO távadókkal való kommunikációt biztosítja, a külvilág felé a jelzéseket a kijelzőn fogja megjeleníteni, illetve a relék fognak húzni a CO koncentrációval arányosan.
(#) gtk válasza miklosch hozzászólására (») Szept 1, 2009 /
 
Gyári
(#) Attila86 válasza miklosch hozzászólására (») Szept 1, 2009 /
 
Gyönyörű!
Csak az utolsó két fókusza ne lenne rossz.
(#) szegodenespeter válasza lidi hozzászólására (») Szept 1, 2009 /
 
Köszönöm mindenkinek az elismerést! Hát ez nem az első munkám, így az előzőekből tapasztalatokat szerezve készült el a doboz. Kérdezted az előlapot: 1db 2mm-es alumínium lemezből van hajtva az egész alja és az előlap meg az a kis beugrás az elején (20mm), oldalnézetből valami ilyesmi: __j , pont nélkül XD, plusz dísz gyanánt az a kis törés került az alsó élbe, ami szentem látszik is a képen, még ha kicsit homályos is. Egy darabig nem tudok feltölteni a készítés fázisairól, de a készről tudok kattintani. A hajtások szintén maszek hajlító "gép" segítségével oldottam meg. Kihasználva az alu könnyen kezelhetőségét, és alakíthatóságát, a kezelő szervek elhelyezése fúró és reszelő segítségével lett elintézve. Ami kihívás volt, megoldani, hogy a poti gombok beljebb kerüljenek, ez is egy célszerszám elkészítését eredményezte, ami az 54mm-es, 44mm-es, valamint a ventilátor 70mm-es szabályos kör alakú lyukat kivágta.
A nyáktartó, hehe, az azért sikerült úgy, mert fektetve nem fertek volna el, így állítva voltam kénytelen elhelyezni őket, de mivel így túlértek a tetejétől, el kellett vágnom a NYÁKból, igy nem maradt rögzitésre szolgáló hely rajta, csak a sarok maradt, majd beugrott, hogy a fényképeket szokták hasonló módszerrel rögzíteni, és hát így született meg a tartó, a befőttes gumi helyett most már rúgó van. A főkapcsolót többen is mondták, hogy nem éppen erre illik, de nem akartam külön power ledet betenni, bár nem mintha nem lenne rajta elég fény, ami jelezné, hogy be van kapcsolva, egyedül a kivezjelző fehér led kapcsolható ki, hogy ne világoljon, mikor nem kell. Hát úgy gondolom elég részletesen leírtam, ha van még kérdés szivesen válaszolok, a technikai megoldások nincsenek levédve, így megosztom bárkivel. A következő project egy aktív subwoofer, ha kész lesz, arról is számot adok. Üdv: Szenes

A "tok" a tartó szó szinonímája, nem a "tudok" szó rövidített alakja!
Frankye
(#) miklosch válasza Attila86 hozzászólására (») Szept 1, 2009 /
 
Örültem, hogy legalább ilyen képet tudtam csinálni telefonnal... legközelebb többet próbálkozom, hátha 4ből 3 jó lesz
(#) zsoltee0001 válasza miklosch hozzászólására (») Szept 2, 2009 /
 
Hi
Ez tényleg úgy néz ki mint a gyári!
A Co mérő szondát is te csinálod hozzá?
Én ált. ilyen csatlakozókat használok : rádugós
Ez méretbe ugyan olyan mint a csavaros, de javítás esetén sokkal praktikusabb a bontása, igaz drágább, így nagyobb tétel esetén nem biztos, hogy megéri.
ui: Ahhoz képest, hogy telefonnal csináltad, nagyon jó minőségűek a képek!
üdv
(#) miklosch válasza zsoltee0001 hozzászólására (») Szept 2, 2009 /
 
Direkt az volt a cél, hogy gyári hatása legyen, mert ha minden jól fog működni, akkor sorozatgyártásra fog kerülni, ezért még dobozt is kell hozzá találni, amit még ennél is jobb minőségben illene kivitelezni.
A távadókat csak összerakom, de azt nem én terveztem.
Régebben mi is ilyen csatlakozókat használtunk a nyákokon, viszont ott spórol az ember, ahol tud, így maradt a nyákos csavaros, viszont a minőség is mérvadó, így a legolcsóbb kék, vagy fehér sorkapocs nem jöhet számításba.
Következő: »»   469 / 1679
Bejelentkezés

Belépés

Hirdetés
XDT.hu
Az oldalon sütiket használunk a helyes működéshez. Bővebb információt az adatvédelmi szabályzatban olvashatsz. Megértettem