Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Gondolom, hagyományosan kulccsal. Vagy nincs áramszünet, mert van akkumulátor.
![]()
Nem hülyeség. Tervben volt akku v. komplett szünetmentes. De ha áramszünet van, akkor egy elrejtett kulccsal ki lehet nyitni(az is visszahúzza a nyelvet). 5 sec áramszünetet elvisel, ha ennél hosszabb, akkor egy alapbeállítású kódra nyílik. Átírni a mesterkóddal lehet.
Elkészült a Topi által publikált AVR-Doper, a nyák saját tervezésű, sikerült egy oldalasra megcsinálni a panelt. A nyák 10x3cm-es és fotózással készült és kémiai ónozóval van bevonva.
üdv:atiotezer
Jo lett nagyon! NYAK tervet lehet kerni?
Nagyon szép munka, minden elismerésem! A nyák igényes, a forrasztás tökéletes. A felfogató fuatokat kézzel fúrtad, a nyák fototechnikás? Ezt szivesen utánépíteném annyira megtetszett!
Szia. A nyákterv eagle-ban készült, holnap felteszem a terveket, most valahol Pendrive-on van.
üdv:atiotezer
Szia. A nyák fotózással készült, élőre lakkozott panelra + pausz papírral 1 rétegben. A paneljaimat kézzel fűrom, mert nincs állványos fúrom. A felfogató furatok nem a legszebbek lettek, de majd legközelebb ...
Ez legyen a legkevesebb, szeretnék ilyen minőségi nyákot csinálni én is. Én is kézzel fúrom, bár van állványos és mini állványos fúróm is. Nekem nagyon tetszik, nagyon szépek a forrasztások is!
Hát én nagyon rég láttam már ennyire szép nyákot,forrasztásokat, illetve ennyire méretpontosan meghajtott és beillesztett alkatrészeket, na gyerünk, valld be bátran, a sarki boltba vetted
![]() Gratulálok, nagyon szép munka. :kalap:
Szia! Nekem is nagyon tetszik a paneled. Látszik a lábak hajtásából, hogy lassan, aprólékosan végezted a beültetést. Nyilván lábhajlítót használtál. Egy megjegyzést tennék, ha meg nem sértelek vele: a lábakat szerintem túl rövidre vágtad. Én előbb beforrasztom az alkatrészeket; így azonnal látszik, hogy megfelelő-e a kötés és fele ennyi forrasz felhasználásával szép, homorú forrasztások érhetők el. Amikor így domborodik, mint a focilabda, az a pazarlás jele. Beforrasztás után szokás a lábakat levágni ( kivéve IC; foglalat; csatlakozó stb., mert ezeket gyárilag akkora lábakkal árulják, amekkora kell ). Így az esetleges műszeres hibakeresés is egyszerűbb az áramkör élesztése során, mivel az alkatrészek lábai szabadon hozzáférhetők a forrasztási oldalon. Nálad a gyanta gondolom, elég rosszul vezet... :hide:
Ha elküldöd nekem is a tervet, akkor felteszem a cikkhez a többi nyáktervhez.
Na igen így néz ki egy igényes szép munka. Gratulálok.
![]()
Először én is a forrasztás után vágtam le a lábakat, de később már előtte, mivel szúrta a szemem a vágáskor képződött "sorja". Kis gyakorlattal lehet pontos méretre vágni, és forrasztani is "buci" nélkül. Gyakorlatilag az ón szétterül, és a lecsipett huzalvégig felkúszik, ha megfelelő a nedvesités.
Sőt, van nem egy olyan fajta csípőfogó, amelynek az éle úgy van kiképezve, hogy nem a NYÁK szintjével egyvonalban vág, hanem afölött kb. 1 - 1,5 mm-rel.
Nagyon frankó! A nyákterv engem is érdekelne igaz megcsináltam a topi félét csak még kell bele kvarc de ha nem működik új panelt készítek és ónozom mert most rendelek ónozót is!
![]()
Akárhogy nézegetem a tiedben 3db ellenállatal több van mint az enyémben (Topi féle)
![]()
Üdv minden maradandót alkotó építőnek!
A fórumok között megpillantottam ezt a témát, így én is publikálnám, hogy mit sikerült készíteni. Egy 2 csatornás erősítőről van szó, aminek a kapcsolását erről az oldalról kaptam: 120 W-os HF erősítő TIP tranzisztorokkal néven van közzé téve. A nyákokat kézzel valamint vasalós megoldással csináltam házilag. A doboz is teljes mértékben két kezem munkája, egyedül a teteje nem (VHS lejátszóé), amin ugyan sok átalakítás történt, de az igényes perforálás miatt használtam fel. :nyes: Képeket az erősítő saját témájában töltöttem fel (Bővebben: Link, #382771 és #383269 HSZ), akit érdekel és nem látta, nézze meg, van még pár plusz infó is a hozzászólásban. ![]()
Üdv mindenkinek!
Megépítettem az Attila86 féle Forrasztóállomás II-t. Eleinte volt vele néhány probléma, de Attila sokat segített. Mégegy hiba volt vele (fordítva kötöttem be a hőérzékelő vezetékeit ![]()
Szép munka! Nekem tetszik
![]()
Szép munka! Emelem kalapom, ebbe nem lehet belekötni. Nagyon szép erősítő, igényes a dobozolás. Az osztálytársaid is bámultak csak biztos.
Ezt nem te építetted! Ez egy gyári erősítő!
![]()
Hát ez nagyon szép ! Előlap milyen módszerrel készült ? Érdekes még az a rugós nyáktartó is. Picit homályosak a képek. Ha nem látnám a fa oldalát a nyitott fedeles képen, nem hinném el hogy nem gyári. Talán a főkapcsoló kicsit ipari, de a többi
![]()
Csatoltam pár képet a CO központomról. A fejlesztése még folyamatban van, program még hátra van. Lényegében a berendezés három darab RS485-ös átalakítót tartalmaz, melyek a CO távadókkal való kommunikációt biztosítja, a külvilág felé a jelzéseket a kijelzőn fogja megjeleníteni, illetve a relék fognak húzni a CO koncentrációval arányosan.
Gyönyörű!
![]() Csak az utolsó két fókusza ne lenne rossz. ![]()
Köszönöm mindenkinek az elismerést! Hát ez nem az első munkám, így az előzőekből tapasztalatokat szerezve készült el a doboz. Kérdezted az előlapot: 1db 2mm-es alumínium lemezből van hajtva az egész alja és az előlap meg az a kis beugrás az elején (20mm), oldalnézetből valami ilyesmi: __j , pont nélkül XD, plusz dísz gyanánt az a kis törés került az alsó élbe, ami szentem látszik is a képen, még ha kicsit homályos is.
![]() A nyáktartó, hehe, az azért sikerült úgy, mert fektetve nem fertek volna el, így állítva voltam kénytelen elhelyezni őket, de mivel így túlértek a tetejétől, el kellett vágnom a NYÁKból, igy nem maradt rögzitésre szolgáló hely rajta, csak a sarok maradt, majd beugrott, hogy a fényképeket szokták hasonló módszerrel rögzíteni, és hát így született meg a tartó, a befőttes gumi helyett most már rúgó van. ![]() ![]() ![]() ![]() A "tok" a tartó szó szinonímája, nem a "tudok" szó rövidített alakja! Frankye
Örültem, hogy legalább ilyen képet tudtam csinálni telefonnal... legközelebb többet próbálkozom, hátha 4ből 3 jó lesz
![]()
Hi
Ez tényleg úgy néz ki mint a gyári! A Co mérő szondát is te csinálod hozzá? Én ált. ilyen csatlakozókat használok : rádugós Ez méretbe ugyan olyan mint a csavaros, de javítás esetén sokkal praktikusabb a bontása, igaz drágább, így nagyobb tétel esetén nem biztos, hogy megéri. ui: Ahhoz képest, hogy telefonnal csináltad, nagyon jó minőségűek a képek! üdv
Direkt az volt a cél, hogy gyári hatása legyen, mert ha minden jól fog működni, akkor sorozatgyártásra fog kerülni, ezért még dobozt is kell hozzá találni, amit még ennél is jobb minőségben illene kivitelezni.
A távadókat csak összerakom, de azt nem én terveztem. Régebben mi is ilyen csatlakozókat használtunk a nyákokon, viszont ott spórol az ember, ahol tud, így maradt a nyákos csavaros, viszont a minőség is mérvadó, így a legolcsóbb kék, vagy fehér sorkapocs nem jöhet számításba. |
Bejelentkezés
Hirdetés |