Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
Nekem tetszik; csak így tovább!
Parancsolj : Bővebben: Link
Szia, köszi az elismerést, a potitakaró, a találkozó idejére polírozott nyák lemezből összeállított dobozka, sajnos nem volt már itthon anyagom, és szorított az idő, de hamarosan kap egy rendes alu dobozkát, és két szép fát az oldalára.
Köszönöm mindenkinek az elismerést, örülök, hogy másnak is tetszik.
Biztos jól néz majd ki!
Hi
Ezt az erősítőt te építetted, mert nagyon szép.
Hát, így sikerült, de le fogom cserélni ezt is alura, mert ha hozzáérek, másnapra barna lesz a kéztől. Bővebben: Link
Hi
Nagyon szép grat,de ha lecseréled azt a dobozkát arra kérlek, azt az ocsmány műanyag kapcsolót is cseréld ki valami nagyméretű krómozott billenőre ami stílusában passzol hozzá. Köszi. Ui:kár,hogy én nem értek ezekhez a csöves cuccokhoz.
Keresek valami odaillőt. A csöves cuccok nem olyan ördöngősek, én is csak utánépítek, a tervezés még nem megy.
Ezt én is észre vettem, hogy a szép csöves cuccokra ilyen egyszerű kis műanyag billenőt raknak, ami amúgy elég távol áll stílusban ezektől - még a szokásos knitteres is jobb, ami minden olyan csövesen van, amin nem billenő
A negatív kritika is lehet építő, jöhet bátran. Szóval így elgondolkoztam ezen, és tényleg kell oda egy krómozott billenő, szerzek egy szépet.
Köszönöm szépen de ez már itt a fórumon kb egy év belett mutatva és a többi is talán folyamatosan Bővebben: Link A tegnapi Amatőr Audiofil Építők Találkozóján élő valóságban is láthatóak voltak Bővebben: Link
Annyira nem negatívum, csak olyan kommersz… Szebbet érdemel
Sziasztok!
Csináltam egy Triak-Tirisztor tesztert. Kezdő amatőrként bontott alkatrészekből próbálok építkezni, és úgy gondoltam nagy hasznát veszem majd. A láb kiosztásokat is gyorsan meg lehet találni vele. Ez a 4. projektem. Az első egy nagyon egyszerű termosztát volt, a második egy precíz hőmérő. A harmadik pedig a háttérben lévő labortápegység (ehhez kaptam egy kis segítséget). A képek minőségéért elnézést kérek.
És még két kép a hőmérőről.
Szépmunka -gratula
énis elgondolkodtam már azon hogy házilag hogylehetne az ilyen "chipeket" be - kiforraszgatni
Szereném megkérdezni, hogy miért van a kar oldalán az az "ellensúly"? A '70-es évek végén, '80-as évek elején divatos volt ez a megoldás, csak nem tudom a "miértjét".
Nem tudom mire gondolsz ? valami közelebbi .
Gratulálok az összeshez ! Szép munkák, csak így tovább !
Egy lemezjátszóra gondolsz? :whatever:
Hi
Ezek nagyon szép készülékek némely olyan mint ha gyárban készült volna,te személyszerint hány erősítőt építettél eddig?
Pontos számadatot nem tudok csak kb -re mondtam , elképzelhető kevesebb is de több is ja és ez 35 év alatt .
Csak viccelek Mester! Ott a szmájli a mondat végén!
Te Laci ez komoly? 400 körül? Jézus mária. Az 35-év alatt kb havi 1.
Sziasztok.
Ráadásul az utóbbi fél évben készült az a 29 darab erősítő, amit a HE találkozón láthattunk.
Szervusztok! Párom szülinapjára készült Nixie csöves órát szeretném bemutatni. Bővebben: Link Kicsit változott a felépítmény, az elsőhöz képest. Ebben vannak kék LED-ek, meg az egész doboznak sötétebb a színe. Mivel nem saját használatra lesz, próbáltam egy kicsit igényesebbre csinálni a dobozt, hát nem tudom sikerült-e, mindenesetre formára ugyanaz, mint a korábbi változat.
Ez az első olyan csöves cucc, ahol nem találtam undorítónak/zavarónak a kék LED-es megvilágítást! A vörös festett üveg miatt lehet, meg hogy a nixi eleve világít… Gratula
Nagyon szép lett! Nekem a piros festék nélküli csövek jönnek be kék alávilágítással, azért is mert a fény végigmegy a csőben és még a tetején is dereng a szívócsonknál. Ezért is szereztem be z5660m csöveket mert a pirosakat (ha ilyen jó nagyok) nincs szívem lemosni Régen apáink piros meg zöld plexi mögé rejtették a kijelzőket, hogy ne is látszanak, most meg a csövek mindenből kilógnak és hivalkodnak, hogy nem óccsó kínai félvezetők vagyunk ám
Én is gondoltam arra, hogy leszedem róluk a festéket, de végül ez kimaradt. Szerintem szép így is, de a kövi órám (igen, lesz egy rev. 3-is) majd már átlátszó csövekkel lesz, meg abba tervezek mást is. Gondolok itt a glimmre, meg egy DCF modulra. Képeket nézve nekem is nagyon megtetszett, hogy a kék fény "körbeöleli" a piros derengését a csőnek, de ez a verzió most így szép, ahogy van.
Hát igen, apáinknál nem ez volt a menő, most már az számít unikumnak, ha valaki nixiet használ, így erre fel lehet vágni, és kilógatni a dobozból. Köszönöm a dicsérő szavakat! |
Bejelentkezés
Hirdetés |