Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
A földelés meg van oldva a vezetékeket így is terveztem a tranzisztoroknál, mert még oda menne egy borítás, hogy ne lehessen látni a tranzisztorokat.
A doboz egy régi labortáp volt, vagyis csak ami feketére van festve. A narancssárga borítást az már én csináltam a bevonat rajta valami műanyag festékszerűség. Köszönöm!
Szia! Gratula, nagyon jó, nem semmi ennyi furatot készíteni!
Szia! Jó lett Gratula! Egy videót tudnál csinálni róla?
Szép,letisztult forma!
A bemenetek szimmetrikusak?
Köszi, igen a bemenetelek szimmetrikusak.
Szia. Ez nagyon jól sikerült. Pont ilyesmit szerettem volna építteni. A cikk nagyon jó ötlet lenne.
Kösz mindenkinek. Jó minőségű videót sajnos nem tudnék csinálni.
Gyönyörű munka!
Én is ezt tervezem megépíteni... Jó látni, hogy ilyen szépen is meglehet csinálni mint ahogy te csináltad. Nekem a NYÁK sajna nem sikerült túl jól, de már nem akarok újat készíteni. Az volt a baj, hogy túl kicsi rézlapot vágtam, így nem fért rá az egész csavarra való hely a sarkain. A panelműszereket én rendeltem. Majd rakok fel képeket ha kész lesz! (október vége fele)
Köszönöm!
Én is rendelni akartam a panelműszereket, de építés mellett döntöttem. Most még épül két másik labortáp is remélem az is hamar kész lesz. Nekem is volt gondom a kijelzőkkel, mert olyan kicsi a dobozom, hogy nem fért el egymás mellet és így le kellette vágni a kijelző résznek a paneljéből.
Bedobozoltam a sörkoli vezérlőmet. Video: Bővebben: Link
Szia! Profi munka! A leírásban: Beállítható LCD fényerő .. Nem is lcd-s..
Az első erősítőm.
Darlingtonos végfok (az oldalon találtam) 4x120W szinusz 4ohm-on (elvileg) nem mértem még. A két szélső trafót én tekertem a középsőt úgy vettem. 2 csatornának egyenként külön trafója van. valamivel több mint 140.000µF puffer. Hőre kapcsolódó ventik. Hidalást szeretném még benne megoldani valahogy... Sajnos idő hiányában a projektem egyenlőre csak itt tart. (már össze van kötve) A huzalozás rendben a tesztek során sajnos az egyik végfok elromlott szóval még van mit rajta csiszolni. A doboz egy P2-es gépház belső lemeze. A külső rész rá tételével egész pofás lesz majd Az elképzelés megvan hogy is nézzen ki véglegesen csak időm nincs rá nagyon sajnos... De ha kész lesz akkor mindenképp közzé teszem. Tudom nem egy műremek de ez a legelső erősítőm. A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2012
Első darabnak igen jó ez. Gratulálok hozzá. Majd csak elkészül.
Sokat tanultam az építése közben. Sok problémámba botlottam de megoldottam. Valamit ki kell találnom a huzalozásra hogy könnyen javítható legyen.
Valószínű forr csúcsra való csatlakozóval oldom meg hogy könnyen szét lehessen szerelni esetleges bütykölés fejlesztés érdekében Mostanában kicsit több időm van foglalkozni vele úgyhogy halad a "szekér" szépen lassan... A második erősítőm is már tervbe van D-osztályú 1100W-os Mélynyomónak. A hangszórót meg is vettem 46 cm átmérőjű. Elég brutális lesz (mottóm ha már tehén legyen kövér)-ezért is nem értem be első erősítőnek egy sima TDA-s végfokkal. Na de először ezt kéne befejezni Köszönöm az elismerést. Kritikákat is szívesen fogadok!
Azért a D osztály egy kicsit más világ... ( Nem biztos, hogy hangszóróvásárlással kellett volna kezdened. )
Hű, de Komoly, Első Munkának pedig pláne! Gratulálok!
Kis gyakorlatot már szereztem a kapcsoló üzemű technikáról (skori féle táp) bár ez nem ugyan az...
Tanáromtól is sokat tanultam ilyen téren mivel ő általában D-osztályú erősítőket épített szabadtéri hangosítási célokra is így mesélt róla bőven. A sulit már tavasszal befejeztem már technikus vagyok. Kihívásnak veszem a D-osztályút és ha valami nem megy azért van ez az oldal majd kérdezek
Hát, legyen hozzá sok türelmed! És sok sikert hozzá!
Ez nem egy mostani projekt, és a programot még mindig nem tökéletesítettem, csak rátaláltam a gépemen, gondoltam felteszem... Airsoft játékhoz készült "bomba". A kijelzők multiplexelve, a nyomógombicok pedig charlieplexingelve vannak. Van egy hangszóró- kimenete, plusz néhány portláb kivezetés az esetleges későbbi bővítés miatt. Az áramkör a "használjuk, ami van itthon" jegyében született.
Hello!
Tök jó! Egy relézett kimenettel tudnál petárdát gyújtani...
Nagyon szép a panel, nekem tetszik.
Én régen sima villogó LED-el készítettem ilyen játékhoz, egy sima villogó led-el, és egy 9V-os elemmel, benne egy dobozban, de akkor még nagyon "pindurka" voltam.. A dátumot utána írtad rá kézzel, vagy a szerkesztőben kiválasztottál ilyen betűtípust? Ja * meg tetszik az füllhallgató hangszóró, ha az.. A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2012
Igen tetsz0etős , csak azt nem értem , ha már ilyen dizájnosra csináltad ,vagy csináltattad, akkor miért kellett kézzel ráírni a dátumot , és pont egy elég látványos helyre.Ez több mint érdekes.
Köszönöm szépen, örülök, ha elnyerte tetszésetek!
Az áramkör erre lehetőséget ad, de nem hinném, hogy örülne annak bárki, ha JÁTÉK közben azon kell paráznia, hogy hatástalanítás közben eldurran-e mellette a petárda, vagy sem. Persze egy nagy hajókürt, vagy valami egyéb hangkeltő eszköz már nem olyan nagy probléma. @ Pulyka: A dátum saját írás, a hangszóró pedig egy régi fülesből lett kibányászva, semmi mást nem találtam itthon, ami könnyen ráköthető tesztelés céljából. @ eyess: Az áramkör teljesen saját készítésű, hogy a dátumot miért firkáltam rá kézzel, azt nem tudom már. Van, mikor a NYÁK-tervben rábiggyesztem, van, hogy nem is teszek... Látványos helyre azért annyira nem került, mert a panel alján van, az pedig, ha be lesz építve majd, nem fog látszódni.
A
Idézet: .„Az áramkör teljesen saját készítésű, hogy a dátumot miért firkáltam rá kézzel, azt nem tudom már. Van, mikor a NYÁK-tervben rábiggyesztem, van, hogy nem is teszek” Ez alatt mit kell érteni a nyákot is , és a beültetést is otthon csináltad vagy ?Mivel , és hogyan is ?
Ahogy írod! A NYÁK szokásom szerint fotózással készült. Kimarattam, kifúrtam, majd beforrasztottam.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |