Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Ki mit épített?
Ez a téma ha úgy tetszik a mi "kiállítótermünk", nem pedig a ki mit csinált volna másképpen, mások helyett, és legfőképpen nem javítós téma.
Minden készüléknek van saját témája, ott kell kitárgyalni a részleteket!
FONTOS! A kapcsolási rajzok keresésére is van saját téma, ott keressetek rajzokat!
A földelés meg van oldva a vezetékeket így is terveztem a tranzisztoroknál, mert még oda menne egy borítás, hogy ne lehessen látni a tranzisztorokat.
A doboz egy régi labortáp volt, vagyis csak ami feketére van festve. A narancssárga borítást az már én csináltam a bevonat rajta valami műanyag festékszerűség. Köszönöm!
Szia! Gratula, nagyon jó, nem semmi ennyi furatot készíteni!
![]()
Szia! Jó lett Gratula! Egy videót tudnál csinálni róla?
Szép,letisztult forma!
A bemenetek szimmetrikusak?
Köszi, igen a bemenetelek szimmetrikusak.
Szia. Ez nagyon jól sikerült. Pont ilyesmit szerettem volna építteni. A cikk nagyon jó ötlet lenne.
Kösz mindenkinek. Jó minőségű videót sajnos nem tudnék csinálni.
Gyönyörű munka!
Én is ezt tervezem megépíteni... ![]() Majd rakok fel képeket ha kész lesz! (október vége fele)
Köszönöm!
Én is rendelni akartam a panelműszereket, de építés mellett döntöttem. Most még épül két másik labortáp is remélem az is hamar kész lesz. Nekem is volt gondom a kijelzőkkel, mert olyan kicsi a dobozom, hogy nem fért el egymás mellet és így le kellette vágni a kijelző résznek a paneljéből.
Bedobozoltam a sörkoli vezérlőmet. Video: Bővebben: Link
Szia! Profi munka! A leírásban: Beállítható LCD fényerő .. Nem is lcd-s..
Az első erősítőm.
Darlingtonos végfok (az oldalon találtam) 4x120W szinusz 4ohm-on (elvileg) nem mértem még. A két szélső trafót én tekertem a középsőt úgy vettem. 2 csatornának egyenként külön trafója van. valamivel több mint 140.000µF puffer. Hőre kapcsolódó ventik. Hidalást szeretném még benne megoldani valahogy... Sajnos idő hiányában a projektem egyenlőre csak itt tart. (már össze van kötve) A huzalozás rendben a tesztek során sajnos az egyik végfok elromlott szóval még van mit rajta csiszolni. A doboz egy P2-es gépház belső lemeze. A külső rész rá tételével egész pofás lesz majd ![]() Az elképzelés megvan hogy is nézzen ki véglegesen csak időm nincs rá nagyon sajnos... De ha kész lesz akkor mindenképp közzé teszem. Tudom nem egy műremek de ez a legelső erősítőm. ![]() A hozzászólás módosítva: Szept 24, 2012
Első darabnak igen jó ez. Gratulálok hozzá.
![]() ![]()
Sokat tanultam az építése közben. Sok problémámba botlottam de megoldottam. Valamit ki kell találnom a huzalozásra hogy könnyen javítható legyen.
Valószínű forr csúcsra való csatlakozóval oldom meg hogy könnyen szét lehessen szerelni esetleges bütykölés fejlesztés érdekében ![]() Mostanában kicsit több időm van foglalkozni vele úgyhogy halad a "szekér" szépen lassan... A második erősítőm is már tervbe van ![]() A hangszórót meg is vettem 46 cm átmérőjű. Elég brutális lesz ![]() Na de először ezt kéne befejezni ![]() Köszönöm az elismerést. Kritikákat is szívesen fogadok!
Azért a D osztály egy kicsit más világ... ( Nem biztos, hogy hangszóróvásárlással kellett volna kezdened. )
Hű, de Komoly, Első Munkának pedig pláne! Gratulálok!
![]()
Kis gyakorlatot már szereztem a kapcsoló üzemű technikáról (skori féle táp) bár ez nem ugyan az...
Tanáromtól is sokat tanultam ilyen téren mivel ő általában D-osztályú erősítőket épített szabadtéri hangosítási célokra is így mesélt róla bőven. ![]() A sulit már tavasszal befejeztem már technikus vagyok. Kihívásnak veszem a D-osztályút és ha valami nem megy azért van ez az oldal ![]() ![]()
Hát, legyen hozzá sok türelmed! És sok sikert hozzá!
Ez nem egy mostani projekt, és a programot még mindig nem tökéletesítettem,
![]() ![]() ![]()
Hello!
Tök jó! Egy relézett kimenettel tudnál petárdát gyújtani... ![]()
Nagyon szép a panel, nekem tetszik.
![]() Én régen sima villogó LED-el készítettem ilyen játékhoz, egy sima villogó led-el, és egy 9V-os elemmel, benne egy dobozban, de akkor még nagyon "pindurka" voltam.. ![]() A dátumot utána írtad rá kézzel, vagy a szerkesztőben kiválasztottál ilyen betűtípust? Ja * meg tetszik az füllhallgató hangszóró, ha az.. ![]() A hozzászólás módosítva: Szept 26, 2012
Igen tetsz0etős , csak azt nem értem , ha már ilyen dizájnosra csináltad ,vagy csináltattad, akkor miért kellett kézzel ráírni a dátumot , és pont egy elég látványos helyre.Ez több mint érdekes.
Köszönöm szépen, örülök, ha elnyerte tetszésetek!
![]() Az áramkör erre lehetőséget ad, de nem hinném, hogy örülne annak bárki, ha JÁTÉK közben azon kell paráznia, hogy hatástalanítás közben eldurran-e mellette a petárda, vagy sem. Persze egy nagy hajókürt, vagy valami egyéb hangkeltő eszköz már nem olyan nagy probléma. ![]() @ Pulyka: A dátum saját írás, a hangszóró pedig egy régi fülesből lett kibányászva, semmi mást nem találtam itthon, ami könnyen ráköthető tesztelés céljából. @ eyess: Az áramkör teljesen saját készítésű, hogy a dátumot miért firkáltam rá kézzel, azt nem tudom már. Van, mikor a NYÁK-tervben rábiggyesztem, van, hogy nem is teszek... Látványos helyre azért annyira nem került, mert a panel alján van, az pedig, ha be lesz építve majd, nem fog látszódni.
A
Idézet: .„Az áramkör teljesen saját készítésű, hogy a dátumot miért firkáltam rá kézzel, azt nem tudom már. Van, mikor a NYÁK-tervben rábiggyesztem, van, hogy nem is teszek” Ez alatt mit kell érteni a nyákot is , és a beültetést is otthon csináltad vagy ?Mivel , és hogyan is ?
Ahogy írod! A NYÁK szokásom szerint fotózással készült. Kimarattam, kifúrtam, majd beforrasztottam.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |