Fórum témák
» Több friss téma |
De hát miért van időhöz kötve? Szólhat közben a telefon, vagy lehet akármi. Amíg nincs újabb hozzászólás, miért nem lehet hagyni? Az új hsz. úgyis "Resetel".
Saunier Duval Isotwin, fűtőkörbe bekerült a hálózati víz, a hőcserélő csere oldotta meg a problémát.
Tiszteletem!
Van egy Vaillant ThermoTop Pro VUW240/2 típusú gázkazánom. Új helyre költöztünk nincs tapasztalatom vele, de az elmult 3 hónapban: november - január. Az idei budapesti télben sikerült 1300m3-t (óraállás szerint) elfogyasztania. Ez a korábbi, hasonló paraméterekkel rendelkező lakásunk éves fogyasztasának felel meg egy régi FÉG-24-es kazánnal. Itt azonban gyakorlatilag nem főzünk otthon és ezért egyáltalán nem értem mi történhetett. Fogyasztói szokásainkban nem következett be olyan változás ami indokolná a 3x-os fogyasztást. Bárkinek bámi 5lete?
Szigetelés, rossz beállítás.
Mekkora lakás?
Az előző lakás F-es volt a jelenlegi C-s energiahatékonysági besorolású.
Az előző lakáss 102nm volt és északnyugati, a jelenlegi 110 és déli tájolásó. Rossz beállítás - az lehet, mert nem állítgattam.
Szia!
Egyszerű ökölszabállyal számolva a gázterhelést, gázfogyasztást: ahány KW-os a készüléked, annyiszor szorozd meg 0.105-tel. A kapott összeg egy órára vetítve m3-ben a gázfogyazstás. Mérd meg egy perc alatt teljes teljesítménnyel hány m3-t fogyaszt, szorozd be 60-nal. Ha nem az első lépésben kiszámolt összeget kapod, akkor nem jó a gázfogyasztásod. Tehát egy példa: kazán 24 kw. = 24X 0,105= 2,52 m3/ h a fogyasztása. Ezt megszorozva 1000-rel megkapod hány litert fogyaszt óránként= 2520 liter/ h. Elosztva hatvannal megkapod egy perc alatt mennyit fogyaszt: 2520/ 60= 42 liter/ perc. Ha teljes terheléssel ehhez közeli érték jön ki akkor tényleg 24 Kw-os a készüléked teljesítménye, jól van beállítva, ha nem akkor vagy kisebb, vagy nagyobb.
Minimum 16 kW kell a lakásnak, ha 2.8 alatt van a belmagasság. Ami azt jelenti, ha ez alá van beállítva akkor fogyaszthat rendesen. Ilyen légköbméterhez kb a felét kéne fogyasztania ilyen időjárási viszonyok között a jelenleginél. De ez sokmindentől függ. Ha magasabb a teljesítmény az nem okoz ilyen mértékű fogyasztás növekedést, feltéve ha a kazán jó hatásfokkal dolgozik. Ebből következik az is, hogy a régi lakásban valószínű nem jól mért az óra, ha igaz az évi 1300 m3.
A hozzászólás módosítva: Márc 2, 2015
Sziasztok!
Van egy vadi új Bosch Gaz 4000W típusú kombi kazánom. Még csak pár hete lett üzembe helyezve (de nem jótállásos) és naponta vagy jobb esetben "csak" 2-3 naponta az "50"-es hibakód világít, ami azt jelenti a használatiutasításban levő tájékoztatás szerint, hogy a "lángot nem sikerült felismernie" és persze ilyenkor nem lobban be a láng és nem is fűt, egészen addig, amíg a kazánon lévő "reset" gombot be nem nyomom. Amikor "resetelem" utána egyből beindul a keringetőszívattyú is és a fűtés is, de aztán 1-2 nap múlva megint elmegy a fűtés, mert nem bírja begyújtani a gázt. A kérdésem az lenne, hogy hol és hogy kellene beállítani, hogy ne keljen állandóan "resetelni"?
Kéményes, vagy turbós? Miért nem lett átadatva?
Milyen hosszú a kémeny és mennyi könyök van benne?
Egy könyök van csak benne, amit adtak hozzá és gyári méret a turbócső, nincs megvariálva.
"Lángot nem sikerült felismerni"- nincs ionáram érzékelés. ha begyullad a gáz ( gázszelep kinyit ) majd néhány mp után kialszik, akkor nem érzékel lángot. Ellenőrizd az ionáram érzékelő vezetékét, porcelánját repedés, testelés, laza kontakt.
Nem néhány mp után alszik, mert néha 1-2 napig sincs vele semmi gond, olyankor tökéletesen működik, de viszont volt már olyan is, hogy egy nap alatt 4-szer is újra kellett indítani.
Biztos jó, mert előtte egy Baxi kazán volt fent és azzal soha nem volt ilyen probléma, de majd szólok egy gázszerelőnek és megnézetem vele. (vagyis szóltam már, csak azzal az a baj, hogy jó lesz ha 2-3 hónapon belül ide ér, mert ismerem, rendesen megcsinálja ha hiba van,csak soha nem ér rá...)
Az hogy a réginek jó volt, korántsem biztos, hogy jó. Az EPH mérést villanyszerelő tudja megcsinálni. A gázszerelőnek vajmi kevés köze van hozzá.
Sziasztok!
Junkers Euroline kombikazanom van. Par napja vizvezetekcsere volt a hazban azota amikor melegvizet hasznalok a kazan nagyon magas hofokra felmelegiti a vizet, majd lekapcsol, majd ujraindul, de mar nem futi fel kelokeppen, aztan megint kikapcsol. sit. Ha nem a teljesen meleg vizre allitom a csapot es a vizmennyisegbol is visszaveszek, akkor mukodik. Mi lehet az oka? Elore is nagyon koszonom a valaszokat!!! Barna
A hócserélő telement szutyokkal, ha előtte nem volt baj vele.
elotte nem volt gond vele.
Ez tisztithato nem szakember altal (ertsd altalam )?
Azt nem tudom, hogy Te ki tudod e tisztítani, de nem olyan vészes művelet..
Szétszedtem a váltószelep motort. Azt hittem ez ragadt be, de szerencsére nem. Volt egy pillanat, amikor ez a 3D Puzzle szétugrott a kezemben. Eltartott egy darabig, amíg sikerült összeraknom. Még most is működik.
Sziasztok. A Beretta Junior kazánunknál előjött a sokszor már tárgyalt "meleg a fűtés, de csak langyos a víz" probléma. Viszont feltűnt, hogy a kazántól mindössze két méterre (az emeleten) lévő kazán a csapon keresztül csak langyos vizet ad, ha viszont a zuhanyrózsát használom, akkor rendesen meleg vizet csinál. Megnéztem a csapot, de nincs eltömődve.
Arra gyanakszom, hogy a zuhanyzó mellett nagyobb a víznyomás a rendszerben, mert kisebb felületen préselődik át a víz és ezzel függ össze a probléma. Aki tud, kérem segítsen jó ötlettel. Üdv
Az otleted jo, csak nem nyomas, hanem mennyiseg a kulcs. Kevesebb viz megy at azonos ido alatt a rozsan. Ergo valahol a hocserelo korul van a gond (gondolom, a nagy langra valtast latod belul, ugye?).
Nagyon köszi a választ!!
Nem látszik belül semmi, csak egy zöld lámpa, ami mutatja, hogy működik-e a fűtés, a kazán külső égésterű és az égés nem látható. A bekapcsoláskor a kazán nagyobb berobbanó hanggal indít, de nem változik annak alapján, hogy a zuhanyon, vagy a csapon folyik keresztül a víz. Amúgy szerinted fontos ezt a problémát javítani, vagy ráérünk akkor, amikor kipurcan a kazán? Köszi még egyszer!!
Ha nem is akarod szetszedni, a gazoranal lathato a komoly sebessegnovekedes.
Az, hogy javittatod-e vagy sem, rajtad all. En innen nem tudom megitelni, de ugy gondolom, hogy amint lehetoseged (ertsd: anyagiak) van ra, nezesd meg. Altalaban mindig olyankor romlik el veglegesen, amikor atizzadva hazajossz egy fagyos januari esten es nagyon vagynal egy meleg zuhanyra. Ha van feleseg vagy gyerek,akkor a problema hatvanyozott.
Sziasztok,
Van egy CHAFFOTEAUX Elexia Comfort gázkazánom már kb 15 éves, de csak 1 éve van használatban eddig működött is rendesen de kb 2 hete azt csinálja, hol megy hol nem. Egész pontosan: rendesen elgyújtja a lángot és ég is, de valamiért ezt nem érzékeli és lekapcsolja magát (persze valamikor sikerül neki érzékelni és akkor megy). Valamikor még a láng visszajelző is világit ilyenkor vagy megy rendesen vagy kis idő múlva lekapcsol. Hívtunk szerelőt kicseréltük az érzékelőt, de ez nem oldotta meg. Így arra jutottunk, hogy a vezérlő panellel van a probléma. Sajnos egy új nagyon drága, így a javításban gondolkodom. Van esetleg valakinek ötlete, hogy melyik alkatrész lehet a ludas, mivel érdemes próbálkozni? Előre is köszönöm a segítséget. A hozzászólás módosítva: Márc 8, 2015
Nem biztos, hogy releváns válasz, de hasonlót tapasztaltam egy korábbi albérletben. Néha kikapcsolt a kazán, senki nem talált megoldást. Azután kiderült, hogy az épület építésekor a kazánt rossz helyre szerelték be, kb. a fálban lévő cső felével érintkezett csak a kimenő gáz kimenője a kazánból, ezért bizonyos esetekben (pl. nagy szél) nem tudott elmenni az égéstermék.
A kazán lefulladásának gyakran oka, hogy nem tud elmenni az égéstermék, ezért ezt is érdemes ellenőrizni. Ehhez persze le kell szerelni a kazánt. |
Bejelentkezés
Hirdetés |