Fórum témák
» Több friss téma |
Nálam is ezt produkálta a vas.
2 hetenként pumpálgatom fel a nyom.kiegy.tart.-t, mivel döglött a szelepe. Kénytelen leszek venni egy másik tartályt, mivel a szelep önmagában nem cserélhető. Valakinek van tapasztalata abban, hogy esetleg valahogy meg lehet-e kókányolni a szelep zárását légmentesre? Mivel menetes a szelepház, fizikailag elvileg lehetséges. Vagy kivágom a szelepcsonkot, és hegesztek egy másikat a helyére. Ezzel viszont sok a macera, vigyázni kell a membrán épségére, nyomás alá hegeszteni keresni kell egy szakit; annál már olcsóbb egy új tartály.
olyan szelepsapkát kell rátenni amiben van tömítés az autókhoz szokott ilyen lenni.A tágtartályon ugyanolyan szelep van.
Nem lenne célszerű először magát a szelepet kicserélni a szelepházban? Lehet csak a gumi/műanyag tömítés ereszt át a szelepnél. Filléres tétel, ugyan olyan kell, mint amilyen a kocsik/biciklik kerekében van. Aztán ahogy fentebb írták mehet rá egy gumi tömítéssel rendelkező szelepsapka.
http://slime.lapunk.hu/tarhely/slime/shop_termek/5710_2.jpg https://encrypted-tbn0.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcSoMhEBavisXHcFwUiiBX4raRmOsZ6K9X9daI6pn9X--FlBq7TTsQ A hozzászólás módosítva: Máj 10, 2017
Köszönöm a hozzászólásokat!
Én is abban a hitben éltem, hogy illene cserélhetőnek lennie a szelepnek, de olyan hülye helyen van, hogy nem látok rá, nem férek hozzá. Viszont olvasva, amit írtatok, beszerzem az alkatrészeket, és leszerelem a tartályt. Majd meglátjuk. Remélem, kiemelhető a tágtartály anélkül, hogy leszereljem a falról a kazánt... (Ariston Clas HE 24) Épkézláb doksit nem találok hozzá. (amelyikben pl. a tágtartály szerepelne robbantott ábrán)
Ezt találtam:
https://www.plumbase.co.uk/ariston-clas-he-r-12-10000646-3548785/ex...dviews Ez alapján a tágulási tartály (401 a képen) fentről elérhető. A szelep a tartály tetején van. Sem a kazánt sem a tartályt nem kell levenni a szelep cseréjéhez.
Köszi, ez az.
Az a gond, hogy a szelep a tartály fal felőli oldalán van, és alig tudok hozzáférni ahhoz is, hogy felpumpáljam. Ez a kisebbik bajom. Flame lift hibaüzenetet ad a kazán; egyelőre csak elvétve. Olvastam, hogy kismillió oka lehet...
Sajnos ebben a kérdésben nem tudok segíteni. Nem szerelő vagyok, csak lelkes amatőr
Sziasztok!
Nos megoldodott a problémám a nyomásemelkedés miatt.Ha valakinek megint lessz ilyen problémája akkor ellenörizze elöbb a feltöltö csapot mert lehet az nem zár rendesen és folyamatosan engedi a vizet fütéskörbe,nálam azért nem jelentkezett mindig mert van külön elzáro a viznek és azt csak akkor nyitottam ki amikor szükség volt meleg vízre.A tágulási tartálynál annál figyeljetek oda hogy mostanában a tartály szelep alatti részén is van egy olyasmi membrán mint ami a medence szelepnél,vagyis a belsö nyomás folyamatosan rászoritja a szelep alatti részre és nekem annyira rá volt gyogyulva hogy amikor kivettem a szelepet akkor a 8 báros kompresszor se tudta megmozditani,és egy fadarabbal kellett megnyomnom hogy egyáltalán tudjak bele levegöt nyomni,a szelep az maga valoban ugyanaz ami az auto kerekében van vagyis könnyen cserélhető
Az a szelep alatti membrán az maga a membrán, ami benne van a tartályban. Csak annyira felnyomta a vízoldal, hogy letapadt a tartályra. Mondjuk annak a tartálynak szerintem annyi, mert amikor felfújod akkor nagy eséllyel meg is reped, ahogy felszakad a tartály belsejéről...
Idézet: „Nem szerelő vagyok, csak lelkes amatőr” A lelkes amatőr én vagyok.
Az a kazán egy elég jó típus.
Könnyű javítani, karbantartani. A fehér "trutyi! az oxid réteg, amit rendszeresen tisztítani illik. Az "1C" hibakód jelentése, hogy túlmelegedett az égőház, ill. rajta a stemco - ott hátul két fekete vezetékkel. A füstgáz stemcoval van sorba köve elektromosan. A drótkefés tisztítás nem ajánlott.
Szia!
Ha kazánban lévő tartály, ne foglalkozz vele, kösd vissza és hagy a búsba. A gyári tartályok nagyon drágák. Inkább vegyél egy sima tartályt, és kösd be a fűtési rendszerbe. De ezt már számild ki mekkora kell a rendszerhez. Teljes víztartalom egy tizede. Pl.: 100literhez-10literes kell.
Sziasztok!
Egy kis információra lenne szükségünk! Biasi Verona cirkó kazánunk van, fűtés+vízmelegítés. Napokban olyat produkál, hogy meleg víz csap megengedésekor pár másodpercig megy, begyújt majd megáll és villog az áthúzott láng lámpa. majd 10-20 másodperc után megint begyújt és megint megáll a piros villogással. Esetleg valaki találkozott már ilyennel? Köszönöm! Viktor
Nézd meg a bemenetnél lévő vízszűrőt, és savazd ki a hőcserélődet.
Szerintem ledugult.
Egy kis instrukciót tudsz adni hozzá?
Sosem szedtem még szét. Bemenetnél mit értünk? Vízcső ami rámegy a kazánra? A hőcserélő pedig ha jól gondolom akkor alul hátul a szelepek mögött van a tégla alakú tömb?
A bemenő hidegvíz bemenetnél kell lennie egy szűrőnek.
Ja, és a csaptelepek perlátorát (szűrőjét) is tekerd ki, és tisztogasd ki. A hőcserélőd egy téglatest alak, 4 hollandi csatlakozással. A kazánt lekapcsolod-a hidegvizet,fűtést a kazán alatti csatlakozó csapoknál elzárod-kinyitod a hideg,majd a melegvizet az egyik csapnál-majd a kazánvíz feltöltő csapot kinyitod. Ezzel leürítetted a fűtést,és a melegvizet. Kitekered a hollandikat, kiszeded a hőcserélőt. Citromsavval feltöltöd mind a két kamrát, benne hagyod kb. 1órát, majd kimosod belőle. Ha sikerült, a zuhany gégecsővet rácsatlakoztatva átjárhatónak kell lennie.
Küldök pár képet.
Egy kis sarok szelep van amivel a befele menő vizet zárom, ezt ha elzárom a meleg vizet megnyitva egy csepp sem folyik.. Ha hátul az a hőcserélő akkor a hollandereket nem kell levenni, hogy az lejöjjön, 2 db imbusz fogja ahhoz az idomhoz amibe a hollandik mennek. Tavaly vettük meg a lakást.. 1 éve megy a kazán.. igaz 2014 óta fent volt de nem használták.. új lakás azóta árulták.. elképzelhető, hogy álltó helyében is vízkövesedett?
Hú, ezt benéztem, eggyel régebbi modell instrukcióját mondtam.
Ez már a baxi verziós. Te meg kihagytad h újszerű, és nem használták... Ha sokáig áll egy kazán, letapadhat benne a keringetőszivatyú, áramlásérzékelő, motoros váltószelep,stb... Ezért kell hosszú állás után átnézetni. Felkaphatott vmi hordalékot a vízrendszerből. Vízszűrő kell hogy legyen a hidegvíz bemenetnél,a csapok perlátorait kitekerném. Ugye fűtésre rendesen beindul, megy?! A hozzászólás módosítva: Máj 14, 2017
Tavaly áprilisban vettük meg a lakást.. akkor a szivatyű nem indult.. átforgattam egész télen szuperül ment.
Majd a napokban kezdte ezt. Nem, fűtésnél is ugyan azt csinálja, begyújt.. 2-3 másodpercig megy, majd megáll.. 10-15 mp után újra begyűjt megy, megáll..
Khmmm!
Ezt az infót az elején leírhattad volna! Ez így viszont gyújtás probléma. Pü. ment!
Lehet hogy fázisérzékeny. Fordítsd meg a dugvillát.
Sziasztok szakik
Van egy Ariston TX 23 MFFI kazánom.A jelenség az,hogy nincs melegvíz fűtés ok.Olvasva a fórumot kicseréltem azt a bizonyos 100nF-os kondit a trafó mellett.A helyzet nem sokat változott,illetve annyit ,hogy sokadik resetre elindult a melegvíz.Kb.1 napig bírta azóta semmi.Valószínüleg nem a kondi hiba van mert a kiszedett kondit megmérve jó volt.Ha megy a fűtés akkor szépen ég a láng,de ha közben megnyitom a melegvizet akkor előbb 1-2 másodpercre kisebb lesz a lángsor utána kialszik.Az áramlásérzékelőt kimértem,jó.A hőfokérzékelő jó.Olyan mintha a gázszelep lenne a ludas,de tanácstalan vagyok,mi tilthatja a melegvizet?
Úúúú, bocsi a névbitorlásért
Sziasztok!
Kaptam csere-bere útján egy Westen quasar 24-es kazánt, úgyhogy a HMV része nem működött egyátalán, fűtés oldalról nem tudok semmit. Kipróbáltam a HMV oldalt, vízrányitáskor elkezd villogni a "HMV működés jelzése" című LED, de nem gyújt be, nem csinál semmit. Semmilyen piros hiba nem világított. Átnézegettem az elektromos bekötéseit, és kiderült egy olyan dolog, hogy ahol az NTC-k, HMV kapcsoló ilyesmi van bekötve egy tűlábas soros csatlakozó, ott volt egy-két elkötés... Hogy hogy sikerült a dolog nem tudom ne kérdezzetek. Most áram alá helyezve a kazánt, elfordítom nyári állásba a kapcsolót, és elkezd villogni a 70-es 80-as LED egyidejűleg, ami a leírás szerint "Vízkőlerakódás a HMV körben". Ezt egyébként mi érzékeli, nem lehet kiiktatni valahogy a dolgot ? Megpróbálom kisavazni, csak érdekel a dolog. Mi lehet még esetleg a gondja baja így látatlanba ? Előre is köszönöm a választ.
Sziasztok!
Junkers ZW 24-2 DH AE kazán csinálja mostanában: HMV kinyerés közben lekapcsol, majd azonnal visszakapcsol, azaz a HMV hőmérséklete hirtelen leesik, majd lassan visszamelegszik. Tusolás közben 4-5 percenként, azaz elég ritkán csinálja és nem is sikerült még stabilan reprodukálni. Az eddigi megfigyelések: - HMV hirtelen lehül, majd lassan visszamelegszik - a hirtelen lehüléskor halk, relé-szerű kattanás hallható a kazánból - a visszakapcsolás szinte azonnali, hallani előbb a gázáramlást, majd a szikragyújtást, végül a belobbanást és égést - a lekapcsolási eseménykor próbáltam diagnosztikai üzemben monitorozni a különböző modulok állapotát. Persze ilyenkor alig sikerült produkálni a hibát. Egy kádnyi víz kiengedésével mindössze egy alkalommal: a lekapcsoláskor a 15-ös menüpont (Ventillátor) szerint a ventillátor kikapcsolt. Mi okozhatja a lekapcsolást és hogyan lehet megoldani? Vannak tippjeim, de nem szeretém elsőre megosztani, hátha már az említésük is félrevezető lenne. Készítettem egy rövid videót is az gázégőről működés közben, link a bejegyzés végén. Mivel nincs referenciám, így nem tudom, hogy a videón látható pulzálás az normális-e. Az? A videó elején látható egy fénykép is, hogy milyen koszt találtam a takarólemez alatt. Mi lehet az a fehér pernye szerű lerakódás? Normális-e? Youtube videó linkje.
Szia mucden!
Nézd át a "kéményét", lehet benn valami kosz, ami miatt a nyomáskapcsoló letilt. Nálam nikecell golyók voltak, a szomszéd szigetelte a házat. Azóta sűrűbb szitát raktam a bemenetre.
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni egy Quadriga 28rffi kazán fűtési utókeringetés beállításával kapcsolatosan. HMV esetén a BACD tartályba még 5mpig keringteti a szivattyú a vizet de fűtés esetén ahogy kikapcsol a szobai termosztát (siemes tipusú D-Ég által forgalmazott) a keringtető szivattyú is. Talán nem jó a temosztát mert nem vezérel utókeringtetést esetleg , milyet javasoltok ha ez a probléma ? Utólagosan lehet utókeringtetést bekötni? Vezérlő panel csere a télen volt mivel nem tudott begyújtani a kazánt, így a vezérlő hibát "talán" kizárhatjuk. Köszönöm a segítséget A hozzászólás módosítva: Máj 18, 2017
A szobatermosztátnak semmi köze az utókeringetéshez! Sőt általában fűtési üzemmódban nincs utókeringetés, legalább is azokon a típusokon amivel én találkoztam eddig (5-6 tipus) nem volt ilyen funkció.
Megnéztem a kiáramló könyöknél, van ott egy kicsavarozható kémlelőnyílás.
Nem láttam benni semmi oda nem valót.
Pár éves Duval combiTEK turbós kazánom van. Eddig alapbeállításon működött mivel padlófűtésem van.De most feltettünk pár radiàtort és szeretnénk egy szobatermosztátot csatlakoztatni hozzà. Aki ismeri ezt a típust az most biztosan megért. Ehhez szeretnék tanácsot kérni! Előre is köszönöm!!
|
Bejelentkezés
Hirdetés |