Fórum témák
» Több friss téma |
Fórum » Labortápegység készítése
Én már hosszú évek óta az Elektris2000-nél vásárolok, és eddig még mindig megegyeztünk. Mindig olcsóbbak voltak a többieknél, gyors, precíz munka, minden egyedi igényt figyelembe vesznek, tökéletes minőségben dolgoznak. Viszont nekem közel van, így nem kell postaköltség.
Na meg ha már rendeltél tőlük 1-2 trafót, akkor az árlista árak is átrendeződnek kicsit (Csak ha személyesen veszed át mindet, én már 5-öt csináltattam velük, de már a 3. trafóm is jóval olcsóbb volt mint a listán lévő nettó ára)
Ez így van, erre utaltam a "megegyeztünk" kifejezéssel.
Megérkezett a 2. árajánlat
egy db esetén rögzítő szettel nettó 11980 Ft. + futár Toroid-tec kft
Hali! Szeretnék egy tápot építeni, néztem a kapcsolásokat... olvastam a topik hozzászólásait, de nem tudom eldönteni melyik áramkört építsem meg, olyat szeretnék amely tud áramgenerátoros űzemódot is.
Remélem tudtok segíteni tapasztalatokkal
Dönteni neked kell.
Esetleg mi megnézzük, amit választottál, annak van-e áramgenerátoros üzemmódja. Mindenesetre eddig ez a legszokatlanabb szempont, ami alapján labortápot választ magának valaki. Esetleg neked is érdemes lenne átgondolni, jellemzően mire is kívánod használni, és hogy ahhoz milyen határadatok kellenek, illetve milyen műszerezettségre vágysz, mert az akár bonyolultabb is lehet mint maga a tápegység. Ezen túl, célszerű viszonylag reálisan belőni azt is, mennyire vagy felkészült, beleértve ebbe az elektronikai és a mechanikai kivitelezést is.
Az áram generátoros üzemmód fontos a ledes áramkörök (lámpák) tesztelése miatt. Vagy labortápom, de most össze raknék egyet, van egy jó trafóm Felkészülve fel vagyok(persze mindennel tanul az ember) műszerezettség áram és feszültség mérő , led sávos csili vili kijelzés nem szükséges rá.... 30V 3-4A. Gondoltam valaki egyből fog ajánlani egy egy általa megépített bevált kapcsolást.
Helló! Azt írtad, hogy figyelemmel kísérted a fórumot akkor valószínűleg észre vetted, hogy mostanában egy táp körül forgott a világ. Többen is az Alkotó tervei alapján készült tápot építettük meg, Erről mindenki tett fel fotókat mindenki leírta, hogy egyből indult. Ez egy nagyon jó kapcsolás érdemes meg építeni. És áramgenerátoros. Minden amit szeretnél. Akkor miben segítsünk még. Ennél alaposabban kidolgozott, kivesézett kapcsolást nem tudok ajánlani.
Nagyon jó meglátás, egyetértek, és magam is tudom ajánlani ezt a kapcsolást.
Én is csak ajánlani tudom.
FMSound: Ha 30 V ra akarod át kell méretezni a feszültséggenerátoros részt, de ezt van aki tőlem jobban tudja, egy ellenállás csere az egész.
Igen, nekem is tranzisztoros. 2db 2N3055 van a végén. Érdemes a belinkelt kapcsolások alapján egy kicsit változtatni a bekötésen. Főleg a kondenzátorok hozzáadásával. Emlékeim szerint nálam is utána simult ki kimenet.
Helló mindenkinek. Azt szeretném megkérdezni, hogy mi a jobb szigetelő a csillám vagy a szilikonlap. A választ előre köszönöm.
tranzisztor és hűtőborda közé leginkább a csillámot használják kétoldalon szilikonzsírral
Mindkettőnek 10 a sokadikon az ellenállása, tehát ebből a szempontból mindegy.
Sokkal bölcsebb lenne a hővezetési készségeiket vizsgálnod, de ott meg nagyon fontos a vastagság. Ha szavazni kell, akkor egy hajszállal jobbnak vélem a vékony csillámot.
erösitőt épitek számítogép táppal, és a220-as oldal közös bordára kerülne az erősitövel.
Szerintem nem jó ötlet, biztosabb a számítógép tápot külön bordára tenni. Én legalábbis nem tenném egy bordára. Egy fázishasító dobozán még én is gondolkozom, földelt fém doboz, de mi van ha nincs földelés az adott konnektorban? Nálam az egész nyák és a borda is hálózati feszültségen van lényegében, a legegyszerűbb hogy ráírom csak földelt konnektorba használható...
És mi magyarok egyszer is elgondolkozunk azon mit miért írtak a dobozra ? én a helyedban úgy oldanám meg a dolgot hogy földelés nélkül el se induljon a szerkezet! Egyébbként a hozzászólásod első mondatával abszolút egyetértek .
Mivel nem az enyém lesz így marad a durva fadobozos technika. Nem amúgy le van ejtve nagyívbe a használati útmutató. Mind otthon mind munkahelyen...
Szép jó estét mindenkinek!
Volna egy olyan problémácskám, hogy a táp kijelzője megkergült.Kettős táp az egyik oldali jól működik a másiknál viszont ugrál a fesz mérő része, ha viszont lekötöm az ampermérő bemeneti részét a feszmérő beáll normálisra.Elég vissza tenni az ampermérőbemenetére a pozitív ágat rátenni a feszmérő mindjárt ugrál.Nem tudok rájönni mi a gyíkja. Segítséget előre is köszönöm.
Jó lenne egy rajz arról, mi hová van kötve. A két műszer digitális? A tápfeszültségük galvanikusan független? Korábban már működött helyesen, és csak most romlott el?
Helló!
Igen digitális a terved szerinti.Eddig működött a négyből három most is jó ha az ampermérőt lekötöm de csak a bemeneti részt a táp az rajta marad és 00 át mutat.
Szia !
Nem régen beszéltünk ERRŐL a tápról. Kezdem most már összerakni. Szerinted a kimeneti fesz. finom állítását 2 pótméterrel hogyan lehetne megoldani ? (helipot nélkül !) ...persze mások is adhatnak ötletet...... Köszönöm !
A dolog egyszerű. A 10k potik helyett köss sorba 10k+1k értékűeket. Nálam is igy működik. A táp élesztésekor beállithatod a végfeszültséghez, illetve a végáramhoz tartozó értékeket a trimmerekkel. Ismételten csak ajánlani tudom, kiválóan teszi a dolgát.
Sziasztok!
Szeretném megépíteni Alkotó tervei alapján készült labortápot. Nincs szükségem 50V-ra de 5A-re viszont igen. A kérdésem hogy 25V 250VA toroid van a fiókba. Miben kell módosítanom a kapcsolási rajzot, hogy az említett toroiddal működjön? A válaszokat előre is köszönöm.
30V kijön belőle stabilan. C10, C9-ből elég kisebb feszültségű is, és R4-R5 eredőjét kell beállítani, hogy 30V legyen a beállítható maximum.
|
Bejelentkezés
Hirdetés |