Fórum témák
» Több friss téma |
szerelö szerin a videokártya túlmelegedése ( meghibásodása)
nem indul be sem, lehet videokártya meghibásodasának oka hogy nem indul be a leptop?
Lehet hogy hülyeség, de kivett akksival, csak töltőről próbáltad már?
köszi szépen a segitságet adapter de igy is halatszik az a zugás de egy kicsit érdekeseb mert most igy zűmög kg 5 másodpercig és elhalgat de most sem indul be. A leptop szét volt szerelve de nem található az adatlapon semi cinezési hiba se nem melegszik semi elektronikai alkatrész.
Szia
Ha tényleg túlmelegedés volt az előzmény akkor nem is fogsz látni forrasztési hibát, merthogy az nem látható, hanem a gpu azaz a videokártya processzora és a panel közötti lábak forrasztási meghibásodása, de, hogy megértsd keress rá a "reball" kulcsszóra a yutyubon és meg fog világosodni miről is van szó. Javítsatok ki nyugodtan, ha tévednék, de itt erről lehet szó. Üdv
zsoltee0001 ha túlmelegedés volt a leptopban bisztos hogy a gpu azaz a videokártya processzora miat a leptopom be sem indul, se kép se hang se nem világosodik meg a leptop semi, csak egy furtya zumögo hang halatszik a hátulján 5 másodpercig aztán elhalgat 3 másodpercig aztán fojtatja mág ki nem huzom a töltobol meg pu pu pu hang
Memória nincs kiugorva a helyéről?
az AMD ATLON 64 X 2 es mikroprocin nem kellene e legyen eredetileg hűtöpaszta?
Ne gondolkoz lehetetlen dolgokba. Kéne hogy legyen rajta akkor biztos van is különben nem ment volna 8 évig.
Örülj, hogyeddig is ment. ha jót akar és még egyáltalán szeretnéd valamire használ és nem csak pofogonak akkor vidd el egy szervizbe, mert ha így folytatod sok jó nem lesz belőle.
Egy laptopban nincsen sok, normál ember által javítható alkatrész. Felesleges vele próbálkozni. Ha nem szoftveres a hiba, akkor dönteni kell. Vagy szerviz, vagy új laptop. Ha valamelyik proci forrasztása döglött be, még a szervizes is csak próbálkozni tud, persze sok pénzért. Nekem 2 laptopom is így járt. Mindkettőnél megpróbáltam a javíttatást, de nem jött össze. Kidobott pénz, idő. Sőt, az első laptopba már javított alaplapokat kaptam, vagy hármat is, de mindháromnak más betegsége volt. Az egyiknek elromlott a ventilátor fordulatszám szabályzója, maxon pörgött. A másik lefagyogatott, a harmadik el sem indult. 8 év tisztelendő, örülj neki!
Sziasztok!
Egy ASUS A9RP-vel kapcsolatban kérnék ötletet. Schematicja: Bővebben: Link. A gond, hogy valahol zárlat van. Táp rádugása után a PQ6402 fet tűzforró lesz. Az 1-2 6-7-8 lábakon a testhez képest 10ohm ellenállás van. A fetet leszedve is marad a zárlat. Az ISL6227-et is levéve maradt a zárlat. Az összes kondit levettem, és úgy is. Egyedül akkor szűnt meg a zárlat amikor levettem a PL6400 tekercset. Merre tovább? Ötletek?
Mivel a zárlat a PL6400 jobb oldalán van, az 1,2V-os ágat ellenőrizd végig. (+1.2VS) Ebből származik a VDDA12 amit L988-at levéve tudsz mérni.
+VCCP is ebből van származtatva. (PU6500, PQ6503 környéke) Egy-egy jumper, tekercs kiforrasztásával egész blokkokat tudsz leválasztani és ha jó, kizárni.
Köszi a hozzászólást. Lehet, hogy VGA baja lesz, eddig észre sem vettem, hogy a vga veszettül melegszik. Az L988-tat asszem esélyem sem lesz megtalálni, mert semmi felirat az egész panelon.
Annyit még megtehetsz, hogy leveszed a PJP6401et és a +1.2VS ágra labortápról adsz neki 1.2V-ot, (áramkorlát 5A) és figyeled hogy mi forrósodik. Hőkamera hiányában önts alkoholt a panelra, és figyeld honnan párolog el a leghamarabb.
A jumperre a PQ6503 csatlakozik. Levéve a jumpert kb. 0.5A áramfelvétele van az 1.2V-os ágnak. Enyhén melegszik a GPU, de más nem.
Leszedve a jumpert már csak a jobb oldalán van zárlat. A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2016
PJP6401-et levéve és a 2. lába helyére (rendszer oldal) értettem. Innen kezdődik a +1.2VS ág, ami nem csak a PQ6503-ra megy, hanem sok más helyre is. (rajz szerint)
A hozzászólás módosítva: Máj 30, 2016
Azt akartam írni, hogy oda is csatlakozik, így ott kipróbálva kaptam a 0.5A-t. De csak azért is kipróbáltam közvetlen a lábra kötve, de változatlan az érték.
Végigmértem az egész panelt, ahol zárlatot találtam azokat levettem, de mindig megmaradt a zárlat. Még a GPUn lévő kis kondikat is lebányásztam de semmi. Csupán kiváncsiságból lekapom majd a GPUt, szinte biztos hogy ott lesz a bibi.
Üdvözlök mindenkit!
Tapasztalt kollégák segítségét kérem. Hoztak hozám egy ACER 5100 laptopot azzal a hibával, hogy egyik pillanatról a másikra nem látja sem az egeret sem a billentyűzetet. Úgy tudom, hogy ilyen hibát az EC cseréjével lehet megoldani. Ezen KB910QF IC van. Ezt cseréltem, egy MSI laptopról cseréltem erre, de bekapcsolásnál fekete képernyő fogad. Nem elég csak cserélni ne programozni is kell a csipet? Ha igen akkor hogyan, mivel, és hol lehet tartalmat találni hozzá. Előre is köszönöm mindenkinek a segítségét!
Sziasztok!
Tegnapi nap hozzám került egy Packard Bell PEV96 típusú notebook, hibás. A jelenség a következő, talán már meg is szokott dolog: Bekapcsolás után se kép, se hang. A DVD-rom szokása szerint zötyörög, processzor hűtő egy pillanatra felpörög aztán megáll, vagy lecsendesedik (nem szedtem elemeire még, így nem látom), viszont a kijelző meg se villan, külső monitorra se küld képet, hangjelzést sem ad, tehát az alaplap halott. Kérdésem az lenne, hogy van-e esély megmenteni, illetve érdemes-e egyáltalán hibát keresgélni benne? Hol érdemes a hibát keresni? Műszerek a rendelkezésemre állnak, mérni tudok, bár notebookot még nem javítottam, van némi jártasságom a mikroelektronika terén. Annyit hozzá tennék még: A notebook előéletéről semmit nem tudok, én vagyok a 3. gazdája, a 2. csak tovább lökte nekem.
Szia! Ezt cserélted, s minden lába tökéletesen be van forrasztva, előtte a donorban pedig működött?
Sziasztok,
Nem egészen javítással kapcsolatos a kérdésem de talán itt hamarabb kapok vákaszt. A lényeg, hogy adott egy Delk inspiron 6400-es laptop amugez nincs meg a gyári töltő csak univerzálissal tudom használni de úgy vettem észre, hogy nem töltődik az akku és azt sem jelzi, hogy hálózatra volna rakva (mármint a kis visszajelző led nem világít). Ettől függetlenül a gép megy rendesen csak nem tudom az akku vagy a töltő a hiba. Segítségetejet előre is köszi.
Szia, Nekem 1525-ösöm van, annak is ugyanaz a csatija, de működött másik tápról is rendesen mert csináltam egy adaptert is hozzá, normál töltőre. Működnie kell, csak a biosz nem olvassa ki a töltő adatait.
Köszi az infót, csak azért gyanakodtam a töltőre mert a gép indításkor kiirja, hogy nem gyári Dell a töltő és ezért elképzelhető, hogy valami lassúbb lesz és az akku nem fog működni. Holnap megpróbálom levinni a számtech boltba ott talán van Dell töltő és kipróbálják.
Sziasztok.
Olyan kérdéssel fordulnék hozzátok, hogy szerintetek egy laptopba a WWAN kártya helyére belehet tenni egy msata-s ssd-t? Illetve azt miként fogja felismerni a Windows? Sok helyen azt írják be lehet tenni, de sok helyen meg azt, hogy a táp kivezetés ugyan az de az RX,TX vonal már máshol található. A hozzászólás módosítva: Jún 13, 2016
Szia
Ez típus függő, van ami kezeli, van ami nem. Rá kell keresni a laptop típusára, és körbe nézni a neten, hogy valakinek sikerült-e már. Ha igen, jó eséllyel működni fog. Itt olvashatsz utána.
Nos nem hagytam annyiba a dolgot és egy próba erejéig szereztem egy erederi Dell töltőt és láss csodát az akku egyből elkezdett töltödni és induláskor nem volt hibaüzenet a töltő miatt. Sajnos az akku nem sokat bír így feleskeges a gyári töltő az univerzálissal is működik szépen.
Gondoltam megosztom a tapasztakatokat hátha valakinek ugyan ilyen problémája akad. |
Bejelentkezés
Hirdetés |