Fórum témák
» Több friss téma |
A fénycsőnek valószínűleg nincs baja. A forrasztása reped meg, ott disszipál nagyobb teljesítmény.
Te nyertél. A forrasztás volt szétégve. Sikerült újra forrasztanom, épp most próbálom a gépet. Egyenlőre jónak tűnik. Mondjuk az én gépemhez képest csigának tűnik, pedig az sem egy villám, de ez már legyen a húgom gondja.
![]()
Szia.
Köszönöm, az sajnos kicsi... ![]() Más: Van valakinek tapasztalata erről a tenyérnyi pc-ről, Wintel -W8. Ez is valami atomos csoda Z3735F-el 32 G háttértár és 2g RAM... mire elég....?
Sziasztok!
Adott egy asus F3s noti,sajnos kijelző törött volt,cseréltem benne kijelzőt,viszont kép nincs (értsd indul a gép hang is van,külső monitoron van kép,illetve az inverter is megy mert reagál a gombokra,tehát a ccfl csövek világítanak). már másik lvds kábellel illetve természetesen másik kijelzővel is próbáltam,de ugyan az! Esetleg ötlet? :F
Ugyanolyan kijelzore cserelted?
Megadnad az eredeti es a cserekepernyo tipusat? (feher vignettan van a hatuljan) Eloszor a gepbol kihuzva merj rajta parokat, kb 100 Ohmnak kell lennie kozottuk. Utana mukodes kozben ezeken a parokon A FOLDHOZ KEPEST kb. 1.1-1.2 V-ot tudsz merni. A panelon talalsz meg 3.3V-t es foldet. Ezeket kellene osszehasonlitani a tipus adatlapjaban megadott ertekekkel. Esetleg nem durrant el a biztositeka az alaplapon?
A helyzet az ,hogy nem teljesen ugyan az a típusuk,viszont mind ugyan azt tudja (15,4" wxga, 1280x800 felbontás,és 30pin es csatolás)
az eredeti: (N154I2-L02 REV.C1) a csere: (LTN154X3-L01) Nincs esetleg rajz hozzá,hogy melyik melyik? kicsit egyszerűbb lenne az élet! ![]() Illetve jó lenne tudni hogy melyik a biztosítéka! ![]()
Az eredeti kiosztasa
A masik kiosztasa Egyebkent egyszeruen beirtam a tipust es hogy + datasheet... Annyit latok, hogy 3.3V-os mindketto. A biztositek a laptop alaplapjan LEHET (nem biztos, hogy van - esetleg csak egy kis erteku ellenallas). Ha nem talalsz 3.3V-ot a kabel elejen ( a laptop oldalon), szinte biztos, hogy ez a hiba.
Kaptam egy Fujitsu laptopot, aminek nincs töltője és hiányzik az LCD fénycső-inverter plusz a fedél burkolata az LCD körül. Van egy csere inverterem, de az alaplaptól jövő kábel dugója kisebb, ezért nem tudom bekötni. Így még ki se tudom próbálni, pedig még a HDD is benne van! Az eredeti invertere 19V volt (az aljára írtak szerint), de a laptopomé (Lenovo) 20V és nem akarom se a töltőt se a laptopot elrontani. Mit csináljak/csinálhatok? (Mert így csak haszontalan kacat...)
Ismerve téged, a legjobb megoldás, add el, vagy add vissza akitől kaptad.... Ha hozzányúlsz,
csak tovább rontasz csóri gépen.
Nem számít, lehet azzal már akármi, nem kell már a kutyának se... Egyenlőre mivel "normál SATA" csatlakozású HDD volt benne, áttettem az asztali gépembe másodiknak, de maga a laptop így egy haszontalan kacat, amivel jó lenne valamit kezdeni.
19 vs 20 Volt tokmindegy, siman mukodnek oda-vissza.
Az alaplapi kabel viszont mar bajosabb, nem tudod, hany volttal megy az uj inverter es hany voltos a logika. Próbáld a csatlakozon megkeresni a tapot es a foldet. kb 19V lesz rajta. Ha 3.3V vagy 5V koruli erteket talalsz, akkor kezdd el a billentyukkel a fenyerot csokkenteni. Ha változik ez a feszultseg,akkor az a fenyero. Ha nem változik,akkor valoszinuleg o a hatterfeny be jel. Ez a negy jel kell az inverternek. Magan az inverter panelon a tap egy biztosítékkal vedett,a fold meg a legnagyobb femfelulet. Tobb pin is viheti a foldet es a tapot, merd ki. Utana nem nagy variacio a masik ket jel. Nem lesz baj, ha elsore felcsereled oket, csak a tap es fold legyen jól bekötve. Meresre fel tehat!
Addig nem akarom bekapcsolni a laptopot, míg nincs látható kép... Tudtok alap laptop ccfl inverter bekötést (vagy hogy hogyan keressek rá)? Holnap tudok adni fotókat is, ha kell...
A hozzászólás módosítva: Júl 4, 2017
Leirtam az alapbekotest. A tenyeges megvalositas, tehat hogy a csatiban pontosan mi/hova, az gyartonkent valtozik. Ha keszitesz fotot, az kozeli es ELES legyen.
Kulso monitorrol sem mukodik? Mindenesetre a kimeresek osszesipolos reszet kikapcsolt allapotban is el tudod vegezni.
Idézet: Úgy érted, hogy ha külső monitort csatlakoztatok, akkor automatikusan átkapcsol? „Kulso monitorrol sem mukodik?” ![]() Fotót azt csak ilyet tudok, de az látszik, hogy a csatlakozóban 6 szál egyforma ér van, valamint az inverteren a csatlakozó 6 pines, viszont a dugó kisebb, mint a csatlakozó. A fotón beszámoztam a drótokat és a csatlakozó lábait: melyik kék szám melyik piros számhoz menjen? ![]()
Az a "Fujitsu" inkább "Fujitsu Siemens" notebook lesz...a pontos típusát sem ártott volna megadni (már amennyiben a címkéit bizonyos okok miatt nem távolították el).
Egyrészt, akkor kideríthető lenne, hogy milyen inverter volt benne gyárilag...másrészt megírhatnánk neked, hogy az "Fn"+ melyik billentyűt kell megnyomni a képernyőkép átkapcsolásához a külső VGA csatlakozóra ....
Ugy ertem. Bekapcsolaskor altalaban azert erzi. Ha nem, akkor ahogy lentebb irtak, at kell kapcsolni Fn+F3 vagy hasonlo komboval.
Mind a ket csati 6-os. Nem mennek ossze? Mas a labtavolsag? Az invertercsatinal latszik, hogy az 1+2 es az 5+6 ossze van kotve. Amelyik a biztositekra megy (F1-el jelolve a lapon, valamelyik a ket kozeli kozul, szerintem az a csikos, ami az OYD felirat bal oldalan van - sajnos tul sotet a kep es nem eles) az lesz a tap, a masik kettos a fold. Szerintem Vcc, Vcc, Enable, Dim,GND,GND A 3 vagy a 4 pedig a bekapcsolas es a fenyero. A dugo a narancsos vezetekkel akkor az eredeti laptopbol jon, az inverter viszont uj? Gepet bekapcs es a foldhoz kepest merd ki akkor, hogy ezeken mi jon ki. Szines alkoholos filccel jelold meg a drotokat (pl. fekete - fold, piros -tap, egy pontos fekete - hatterfeny be, ketpontos fekete - fenyero. Aztan szetvagod a csatinal es az uj inverterhez forrasztod. Vagy szerzel egy olyan csatit es ahhoz forrasztod. Az atkapcsolas azert nem mindig szerencses, mert eltuntet(het)i az LCD-rol a kepet, tehat a jelek nem merhetok a tap es a fold kivetelevel. A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2017
A címkéi köszöni megvannak.
Idézet: Az alján ezek a típus-információk vannak. „Lifebook S Series Model: S7020D Product No: FPC04210B Part No: CP234410 Reg No: S7020D FUJITSU LIMITED”
Idézet: Nemhogy nem mennek össze, hanem az inverteren nagyobb a csatlakozó, mint az alaplaptól jövő dugó!„Mind a ket csati 6-os. Nem mennek ossze? Mas a labtavolsag?” Idézet: Azt látom, sőt, a csatlakozó mögött forrszemekre is ki van vezetve, ha jobban megnézed a fotót.„Az invertercsatinal latszik, hogy az 1+2 es az 5+6 ossze van kotve.” Az inverter nem új, hanem bontott, de kifogástalan állapotú.
OK, akkor meresre fel!
Ird ide, mit talaltal. De ha lehet, ne kelljen mindent ugy kihuzni beloled, mert igy sokaig fog tartani es elveszitem a motivaciot.
Magyar weboldalon nincs? Külföldről rendelni egy ilyen kicsi panelt?
![]()
A Vaterán 1990-ért láttam...
Köszi, le is csaptam rá!
![]() Addig inkább nem állok neki bármit csinálni, mert ha elkezdeném a meglévő invertert bekötni, akkor többé nem lehetne visszatenni a dugót az alaplaptól jövő kábelre!
Üdv! Van egy Dell Inspiron N5110 típusú laptopom, I7 2670qm processzorral felszerelve.. Már több mint egy éve használom, mostanság kicsit "furcsán" viselkedik. Mai nap pl. bekapcsolom, se kép se hang, 3 pittyenés.. ki vettem a ramokat, lefújkáltam, azóta minden oké.. Eddig ilyet nem csinált. Viszont bekapcsoláskor, mikor úgy tartja kedve, nem állítja a cpu szorzót normál 22x es értékre, hanem 8x oson tartja, így a proci 800 Mhz-en fut, természetesen piszok lassú minden. Ilyenkor párszor ki be húzgálom a töltőt, idővel helyreáll és működik normálisan. A hőmérsékletekre mindig ügyelek, mindig hűtőpadon tartom. Mi lehet a gondja? Köze lehet a dolognak ahhoz, hogy a javasol 130w-os helyett csak 90w-os töltő hajtja? Vagy valami más lesz?
A toltonek biztosan semmi koze hozza, ugy van meretezve, hogy a mukodo gep mellett a toltest is maximumon birja. A valos fogyasztas max 40W korul lehet csucsban, ha minden megy.
De a memoriak korul korulneznek a helyedben, vagy ha a BIOS-ban valami allitasi lehetoseg van esetleg a memoriakezeleshez... A memoriat kivenni es az aranyozott csati reszet szep tiszta radirral alaposan vegigdorgolni, utana a csati miatt parszor ki-be huzigalni. Erdemes lenne a BIOS tipusanak (gyartojanak) ismereteben a neten utananezni a pittyegesnek. xx BIOS beep error codes a kulcsszo. az xx ertelemszeruen a gyarto: AMI, AWARD, PHOENIX, stb.
túl sok beállítási lehetőség nincs.. Asszem phoneix bios.. kettőt pittyegett.. vagy hármat nem tudom már(idegállapotban voltam
![]() Ja igen fogyasztás.. Az aida64 rendszerstabilitástesztjében 32w. körül fogyasztott a processzor... tudom nem pontos az aida de következtetésnek jó.. A hozzászólás módosítva: Júl 5, 2017
Sajnos/vagy nem sajnos van 3,3v!
Egyéb ötlet?
Akkor azokat merd ki mukodo gep mellett, amiket irtam. A semmilyen kep altalaban vagy a CLK+- felcserelese vagy vezetekszakadasa miatt lehet.
A 3.3V-ra tudsz kotni esetleg sorba egy kis ellenallast, mondjuk tized/szazad Ohmot? Annak a feszesesebol kiszamithatod a fogyasztast, magyaran, vesz-e fel aramot es ha igen, mennyit. Sorbakotheted ampermerovel, ha az konnyebb. Idézet: ...igen, lehet köze. Én már találkoztam olyan notebook típussal (és ha jól "rémlik" az is Dell volt), amely csakis a megfelelő töltővel hajlandó volt max. sebességen működni. „Köze lehet a dolognak” De erre figyelmeztet is (ha jól emlékszem) a BIOS-ban egy röpke üzenetben... A hozzászólás módosítva: Júl 7, 2017
|
Bejelentkezés
Hirdetés |